14 feb. 2010

HotNews - cloaca de fascistoizi


Au trecut aproape zece luni de cand am scris acest text. Ii acuzam pe cei de la HotNews ca instiga la comentarii antisemite. De atunci tot observ fenomentul pe HotNews. Si nu numai eu. Mi-au trimis si alti bloggeri/comentatori articole de pe respectiva publicatie care in subsolul lor gazduiesc o adevarata cloaca de comentatori cu opinii fascistoide. Indiferent de tema: ca e una legata de musulmanii din Franta, de negrii din SUA, de tigani, de Israel, opiniile de genul "Nazismul a fost bun", "Iudeii trebuie pedepsiti" si altele, cu mult mai dure, reapar. Nu insir acum toate link-urile, ci voi da o trimitere la ultimul articol, referitor la protestele de la Dresda. In nicio publicatie din vreo tara civilizata astfel de comentarii nu sunt permise si pastrate. Insa la HotNews, m-am convins in atatea luni, instigarea la astfel de reactii tine de politica editoriala.

14 comentarii:

codeus spunea...

si revenim la arzatoare intrebare. libertate, liberatate dar pana unde?

Max spunea...

Ceva care nu mi-a placut niciodata, dar se intampla mereu: la hotnews se trage la greu pentru invrajbirea diferitelor categorii, profesii diferite, angajati/pensionari, tineri/batrani, cu/fara studii si tot asa. Parca e un facut, orice articol cu tema sociala sau/si politica este urmat de un lung sir de comentarii pe care, daca le citesti, ti se intoarce stomacul pe dos.

Lilick Auftakt spunea...

Fac special. Nu sunt in stare sa isi atraga cititori altfel.

Doux Rêve spunea...

Am observat şi eu că cei de la HotNews au o "pasiune" pentru evrei, musulmani şi ţigani. De fiecare dată cînd intram pe site dădeam de ştiri privitoare la aceste categorii care erau adevărate focare de afirmaţii infecte şi care aveau mereu aceleaşi efecte: greaţă (inevitabil!), dureri de cap (din cauza ideilor delirante) şi dureri de ochi (din cauza puzderiei de greşeli gramaticale pe care nici măcar un elev de clasa a IV-a nu ar îndrăzni să le facă)

Liviu spunea...

Ma tem ca n-ai ce le face, astea-s riscurile exprimarii libere in spatiul virtual.

Ramane doar sa se cearna, in timp, aceste site-uri, separandu-se de cele de buna calitate, unde posteaza oameni ecucati si echilibrati.

Oana spunea...

off-topic. dimulescu mi-e prieten si coleg de munca, dar nu este de acord cu No Basescu Day. insa stie sa o spuna cat se poate de civilizat. printre primii. :) http://www.dimulescu.ro/2010/02/no-basescu-da/

vali plesca spunea...

pentru ca din puzderia de site-uri care permit sau chiar promoveaza discursuri antisemite, te-ai oprit tocmai la hotnews (apropo, pe ziare.com sunt mult mai multe exemple de genul asta), concluzia e ca, de fapt, nu faci decat sa nu pierzi ocazia sa diabolizezi pe cei de alta opinie decat tine. cu alte cuvinte, gandirea din spatele unei expresii precum "crimele iudeilor nu se vor ierta" este aceeasi cu gandirea din spatele afirmatiei "hotnews, cloaca de fascistozi". bineinteles, sa fii antisemit nu e corect politic, sa diabolizezi pe altii este.

dramoleta spunea...

La noi se incurajeaza la greu fascismul. Portocaliii astia care ne conduc, ce-or fi?
Vom ajunge sa ne omoram intre noi.

p.s.
Ieri, "vrajitoarele" au vrut sa intre in Parlament. Nu li s-a permis. De ce?

Anonim spunea...

Eu mai comentez pe ziare.com

Mi-au scos un comentariu pentru ca m-am exprimat asa: "măă laaaaaşi!".

Nu-i ridic în slăvi pe cei de la ziare.com Le au si ei pe ale lor si sunt destule. Dar la capitolul moderare n-am ce spune...

În privinţa temei privind ideile xenofobe şi antisemite, îţi reproduc ceea ce a spus Einstein (un alt "jidan"):

"Două lucruri sunt infinite: prostia şi Universul. Iar în privinţa celui de-al doilea nu prea sunt sigur..."

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca

Te rog sa imi dai link-uri spre o publicatie care prin articolele ei incita la comentarii anti-semite frecvent. Eu de la HotNews am strans o groaza in 10 luni. Si nu e vorba de cate un comentariu. Sunt de sus si pana jos, zeci... Deci stiu foarte bine ce spun. Astept.

Lilick Auftakt spunea...

@tuturor,

Ma bucur ca ati observat si voi... fenomenul.

vali plesca spunea...

lilick, nu sunt soarecele tau de biblioteca nici pentru 10 secunde. cauta si vei gasi, daca vrei cu adevarat

Lilick Auftakt spunea...

Te asigur ca am cautat. Daca nu esti in stare sa sustii cu argumente/dovezi ceea ce spui imi pare rau.

transildania spunea...

Am remarcat si eu ca la ei e o politica editoriala invrajbirea asa cum spune si @Max. Nu doar pe teme de minoritati etnice, religie, culoarea pielii. Dar acolo e cel mai evident. Si politica editoriala nu consta in publicarea comentariilor ci in publicarea disproportionata a acestor teme. Nu zic ca chestiunile care tin de minoritati etnice, religie, culoarea pielii trebuie ignorate. Dar frecventa cu care publica ei stiri din acestea din alte tari, SUA, Franta etc. absolut irelevante pentru Romania este disproportionata. Si ieri au pus un articol despre un presupus "scandal" in Franta pentru ca lui Gerard Depardieu i s-a dat rolul lui Alexandre Dumas (care era "de culoare", un mulatru) si ca s-au plans cateva ONG-uri ca rolul nu a fost dat unui actor de culoare. Prilej pentru alte comentarii de genul "il prefer pe Depardieu inaintea unui negroid diletant".