22 feb. 2010

#NouaPolitica

"“Invitati bloggerii la evenimente politice!” este un apel-campanie adresat politicienilor, partidelor si celor implicati activ in viata politica. Este un apel simplu pentru a chema/invita bloggerii care doresc sa ”transmita” stiri sau sa comenteze online si Live din miezul evenimentelor importante, dintr-o postura asemanatoare cu cea a jurnalistilor.

#NouaPolitica este tagul pentru cei care vor sa sustina si sa promoveze campania.

Ar fi si o recunoastere a locului pe care aceasta “forma” noua de comentator l-a capatat in viata politica romaneasca si a interesului urias care se manifesta in mediul online fata de evenimentele politice majore. Plus ca ar fi un exercitiu suplimentar de transparenta."


Mai multe detalii pe blogul lui Cristi de la Rating Politic. Mi se pare o idee extraordinara si o sustin. Voi ce parere aveti?

As vrea sa va spun, in plus, ca ma bucur pentru fiecare blog politic care se naste. E in primul rand un semn de implicare. Inseamna ca ne pasa.

12 comentarii:

Brad spunea...

Pare o idee nobila, da' am si io' o intrebare: ne da voie sa postam fara diacritice ?! ... stii, m-am lenevit ... si pare ok !

Lilick Auftakt spunea...

@Haha! Cine sa dea voie?

Lucia Verona spunea...

Copilul Cristi ar trebui să-i dea drepturi de autor lui Iliescu :) Încă de anul trecut Iliescu invită bloggerii la toate evenimentele pe care le organizează :))))))

Anonim spunea...

Maşina lui Frunzăverde, de fapt proprietatea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, respectiv autoturismul de teren Volkswagen Tuareg a luat foc pe Str. Țarcului din Reșița, în jurul orei 21.
S-a întâmplat… duminică. Arde banul public, arde…
Autorităţile au concluzionat că sursa PROBABILĂ de aprindere a incendiului este un scurtcircuit la un cablu electric. ( ??!! )
Voi ce părere aveţi, o întâmplare, un accident, neglijenţă, avertisment, reglare de conturi sau o … fentă, pentru Muc cel Mic care zise el răspicat că se interzice cumpărarea de… ori poate flacăra violet/portocalie, sau… ?
http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/23/masina-lui-frunzaverde-a-cj-c-s-a-luat-foc-avertisment-intamplare-sau-altceva/
Sibilla

Alexandra Cel Mare spunea...

Mi se pare o idee care tine cont de trendul actual al blogurilor din online. Mi se pare extraordinara o asemenea implicare politica in randul blogerilor! Sper ca initiativa sa aiba efect si sa culegem si noi roadele muncii noastre :))

sorin andreica spunea...

ziarele nu se mai vand asa de bine,cu timpul blogurile le va lua locul
cu respect

Cos spunea...

Ideea: foarte buna, desi lucrul asta se intimpla deja (vezi chinezu' la PSD). Titlul: ma duce cu gindul la cu totul altceva. (alta politica, politica altfel, polblog.. erau destule variante care sa nu va lege de N.D.)

Alexandra Cel Mare spunea...

Eu tocmai am postat un articol referitor la campanie, prin care imi declar public sustinerea! Sper sa avem succes! Lilick, multumesc de informatie! :)

Theodora spunea...

Doamna Lucia Verona are dreptate.
Domnul Ion Iliescu are acest obicei.
Si domnul Adrian Nastase ne-a invitat.
La PSD se intampla.... si este foarte bine ca avem acces la diverse evenimente.
Probabil ca eu nu voi primi invitatie de la liberali.
La PDL-isti nici nu ma gandesc. :)
O zi buna!

Lilick Auftakt spunea...

@Theodora

Nu cred ca se pune problema sa nu primesti invitatie. Cristi spune ca oricine vrea, trebuie sa trimita politicianului care anunta o manifestare la care invita si bloggeri, o cerere de a participa. Asta daca isi doreste. Putem sa dorim sa participam sau nu, dar apelul catre politicieni e bine sa il facem.
Foarte bine ca Iliescu sau Nastase au invitat, inseamna ca sunt foarte deschisi spre mediul online. Dar stiu si liberali care au facut asta si chiar portocalii (vezi Cristian Preda, care a facut chiar si aici, pe blog, o invitatie). Totusi nimeni nu a facut o campanie pentru a promova aceasta relatie intre politicieni si bloggeri. Si asta e important.

Cristi de la Rating Politic spunea...

Lilick: multumesc pentru sprijin si multumesc tuturor celor care sustin campania :)

Lucia Verona: "copilul" Cristi? haha. foarte bine, in fata "acestui batranel" Iliescu ma recunosc drept copil.
Lucia, Theodora: Intalniri cu politicieni-bloggeri au mai fost, da. Insa aici e o miza mai mare, pentru evenimente mai complexe si o relatie mai asezata.

Cos: Chinezu era invitat la PSD din partea Antena3 si in rest era acolo in nume propriu, cu treburile lui personale. Nu ca blogger.
- Cat priveste ND, n-are nici o legatura, mai bine nici nu amintit de asta.

Lilick Auftakt spunea...

Cu placere Cristi. Sustin oricand orice initiativa care ar duce la o mai mare implicare civica a bloggerilor.