16 feb. 2010

Tactici de partid de buzunar


Va mai aduceti aminte perioada cand PD era un partid mic? Lipsit de oameni si de resurse, partidul acesta se autopromova prin tactici de gherila mediatica. Berceanu, Basescu, Severin, Frunzaverde si ceilalti lideri pedisti nu aduceau nimic nou in politica romanesca, dar aveau o gura mare, foooarte mare… Isi dadeau cu parerea despre orice, indrugau verzi si uscate, faceau scandal si provocau conflicte artificiale. Doar-doar i-o baga si pe ei lumea in seama, iar ziaristii vor scrie cateva randuri si despre partiduletul lor.

Va mai aduceti aminte de perioada in care Traian Basescu era la Primarie? Convoca conferinte de presa duminica, cand ziaristii pregateau editiile de luni si n-aveau ce sa scrie, si dadea spornic din gura. Isi mai aminteste cineva ce spunea Basescu pe atunci? Macar o idee expusa pe atunci de Basescu a ramas cuiva in minte? Cum-necum, el atragea atentia asupra sa. Pentru ca n-avea o masinarie de partid puternica si nici resursele financiare ale partidelor mari, aplica tactici de genul acesta.

Ei bine, nici acum, cand PD-L a ajuns primul partid al tarii, acesti oameni nu s-au vindecat de vechea meteahna. Inca aplica tacticile de gherila de pe vremea cand PD-ul era un partid care se zbatea in sondaje undeva pe la 5-6%. Ei si seful lor suprem sunt inca adeptii razboiului mediatic total, a tacticilor de hartuire mediatica, a producerii de stiri “de acoperire”.

Zilele trecute a avut loc Sedinta Consiliului National al PSD. In aceeasi zi Basescu a convocat o sedinta fulger CSAT si ne-a anuntat ca al nu stiu catelea functionaras de la Departamentul de Stat i-a spus lui ca Romania va gazdui o parte a Scutului Antiracheta. Sambata aceasta va avea loc Congresul PSD. Pentru a eclipsa evenimentul, Colegiul Director al PD-L se va intruni in aceeasi zi, chiar in ziua Congresului PSD, pentru a pregati cadrul desfasurarii alegerilor din partid. “A fost invitat si presedintele Traian Basescu. Vom discuta despre prioritatile politice ale PD-L in 2010. O sa avem o dezbatere impreuna cu cei care fac parte din Comisia de statut, urmand ca pana in martie membrii acestei comisii sa elaboreze un proiect care va fi adoptat", a declarat luni Liviu Negoita. “Mi se pare normal sa participe (Traian Basescu – n.n) la aceasta reuniune, daca dumnealui considera ca vrea sa vina", a adaugat Negoita. Desigur ca Basescu va fi prezent ca pe vremuri si, pe post de flasneta, va incerca sa acopere Congresul PSD de la Romexpo prin cine stie ce declaratie sforaitoare.

Tactica aceasta e atat de vizibila incat pana si Liviu Dragnea a luat-o peste picior: "Nu e coincidenţă. Pe mine mă bucură lucrul ăsta. Înseamnă că, în continuare, ei (democrat-liberalii - n.r.) consideră că reprezentăm un pericol serios şi încearcă să ia faţa mediatic evenimentului pe care îl organizează PSD. Astea ştiţi foarte bine că se fac, ştiţi şi voi, ca şi mine, că de aia se fac în ziua aia - ca să aibă un alt subiect mediatic", a spus Dragnea, preluat de Mediafax.

Culmea este ca acum Traian Basescu si partidul sau stapanesc pe deplin Romania. In consecinta ar putea sa fabrice cu usurinta stiri despre ei insisi si activitatea lor, stiri care sa-i puna in valoare. Cu toate acestea, prefera sa baneze mediatic orice eveniment al adversarilor si sa adopte tacticile de gherila de pe vremuri. Nu se pot desprinde inca de razboiul de hartuire si de mentalitatea de partid mic, de buzunar, aflat tot timpul la limita supravietuirii.

P.S. - Sa va mai spun ca PD-L va incerca si eclipsarea Congresului PNL in acelasi mod? Ce va mai inventa cu ocazia asta?

21 de comentarii:

[D][S][N] spunea...

Lasa c-are PSD niste tactici de partid mare..., de autoflagelare si moarte lenta prin sugrumare, de ti-e mai mare dragu...

vali plesca spunea...

se cheama pr politic. e o chestie onorabila ca a ajuns si disciplina prin facultati de multisor. bineinteles, a te plange ca altii fac eficient asa ceva, e tot pr. ramane de vazut cat de (in)eficient...

lucian burjuiul spunea...

La asa reactie a PDL-ului toate celelalte partide ar trebui sa anunte cate un congres saptamanal si apoi sa le anuleze de cateva ori.
Sa vedem ce-o sa faca PDL. O sa-si blocheze "vedetele" in congrese. Nu ca ar avea altceva mai bun de facut...

Lilick Auftakt spunea...

@DSN

Nu e deloc rau... :) Nu ascund ca nu imi displace, din contra...

@Vali Plesca

PR politic al partidelor de buzunar. Asa e.

Adrian Stoica spunea...

Ti-am furat si eu un subiect. Ce zici?

http://casteluldenisip.blogspot.com/2010/02/cat-poate-sa-doara-prostia.html

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian

Da, merita asa bataie de joc. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian

Multumesc ca mi-ai furat... :)) Am citit si am murit de ras. :))

Eliad spunea...

Auzi, astia atata stiu, atata fac! N-au serenitatea aia de domn, de boier mare, pe care o are PNL-ul, si nici siguranta unor mari baroni de la PSD.

Cand ai trait si te-ai dezvoltat in foame, cand ai crescut in maghernita, degeaba ajungi bogat peste noapte... Vei pastra aceeasi mentalitate de om de la tara, care se targuieste la patrunjel dar arunca aiurea cu banii pe Bentley si Mercedes.

Ei aplica tactici de gherila si astazi, incearca sa ia fata tuturor, dar fac gafe cu EBa, cu Honorius, cu Udrea si cu atatia altii, si pierd la imagine mult mai mult. Inca tine treaba asta, dar pe termen lung rezultatul va fi dezamagitor...

Nu se poate trai la nesfarsit cu tactici de gherila, cu smecherii ieftine, cu facaturi. Pana la urma se va dezumfla aceasta gogoasa numita PD-L. Trebuie sa avem rabdare!

codeus spunea...

o tactica simpla a celor din PDL "loveste-ti adversarul chiar si cand e la pamant(opozitie) petru ca nu stii niciodata cand iti va da replica ,tu crezandu-l terminat"

Lilick Auftakt spunea...

@Eliad

N-ar fi avut succes daca nu se bazau pe persoane neinformate. Asta a facut si PSD si uite unde a ajuns.

@Cody

Culmea e ca din tactica lor nu reiese ca PSD ar fi un partid terminat. :)

Hendrix spunea...

Asa este, in ciuda faptului ca stapanesc tara, pedeleprele au in continuare o mentalitate de partid de buzunar, care face totul sa se bage singur in seama. In definitiv, ce ar putea spune despre ei? NIMIC! Crudul adevar este ca ei nu sunt un partid in adevaratul sens al cuvantului, sunt un comando politic reunit in jurul lui ba-secu care DICTEAZA totul. Ei n-au doctrina politica, ei au doar interese de moment. Asa cum au sarit peste noapte pe ,,dreapta'', vor sari inapoi pe stanga cand isi vor da seama ca nu-i pot pacali pe votantii de dreapta. Pedeleprele n-au viata de partid, n-au democratie interna de partid pentru simp-lul fapt ca ei nu stiu ce este democratia, ei stiu doar sa asculte orbeste de ordinele primite de la ba-secu.
Faptul ca vor sa eclipseze congresul psd de sambata nu ma mira. Parodia democratica a pedeleprelor va avea ,,succes'' doar daca ba-secu se va da din nou in stamba cu vreo tampenie spusa intentionat, ca sa capteze atentia unor televiziuni. Lui ba-secu ii este FRICA de pesedisti si liberali, partide care au o democratie interna de partid, partide vii cu oameni vii, nu cu roboti care recita lozinci si sloganuri portocalii. Jocul de glezne facut de pedelepre arata faptul ca tovarasii portocalii nu se simt prea bine gandidndu-se ca ,,locomotiva'' ba-secu va disparea din peisaj peste 4 ani. Imparatul este gol iar ba-secu stie prea bine asta, jucand etern la caterinca sau la cacialma.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, uite aici mentalitate de Tatuca: "Hai, amanati! Iesi tu, Toadere, si zi ceva la presa!" http://www.ziare.com/actual/politica/02-16-2010/mircea-toader-colegiul-director-al-pd-l-se-amana-995730

Hahahahah! N-a suportat Tatuca sa fie luat in bascalie. Deci, clar, era cacealma. Sa vedem ce mai zice @Vali Plesca. PR, PR? :))))

lucian burjuiul spunea...

@Hendrix
base e ahtiat dupa putere. nu cred ca va dispare in ceata dupa acest mandat. la fel cum iliescu a facut ce-a facut si a avut 3 mandate ... o sa sa se screama si zeus sa ticluiasca ceva. iar iliescu nu are familie pe cand zeus are familie si famiglie. ca n-are echipa e altceva. dar oportunisti se vor gasi oricand ca sa faca prezenta pdl-ul cu ei.

Dan Patrascu spunea...

Nici atunci si niciacum nu cred ca este vorba de o tactica bine gandita. Nu cred ca Basescu, Berceanu & co sunt capabili sa gandeasca atat de fin. Sunt oar condusi de instinct.

Hendrix spunea...

@lucian burjui Este adevarat ca ba-secu este ,,ahtiat dupa putere''. As spune chiar ca este obsedat de putere, este avid de vputere de dragul puterii. Degeaba insa are o anumita carisma daca nu stie ce sa faca mai departe cu puterea. Vreau sa spun ca el nu este capabil de un PROIECT POLITIC, spre deosebire de ilici. El nu este om politic in adevaratul sens al cuvantului, el stie perfect sa se lupte cu toate armele scandalului, cu lovituri sub centura, cu minciuni, cu demagogie. De asta spuneam in postarea mea ca va fi vai si amar de pedelepre peste 4 ani, atunci cand ba-secu va disparea din peisaj. Asa cum nici ilici nu mai poate candida pentru pesedisti, nici el nu va mai putyea candida. Cine il va urma? Unii zic ca marioneta boc! Eu cred ca va face rocada cu boc, dupa modelul kaghebistului putin cu jucaria sa medvedev. Cu o conditie: sa mai aiba capital politic. Sincer, dupa inca 5 ani de mandat, ce crezi ca ar mai avea de spus?

Anonim spunea...

Ai remarcat si ca in fiecare seara e unul sau doi sau chiar mai multi la zeroTV sau Base_1_TV?

Ministrii, Boc, Base...

Si legat de cum vor fura fata congresului PNL... e simplu!

Boc, se va spanzura in direct la OTV de bonsaiul din fata guvernului in semn de protest la masurile UE de a nu mai permite pasterea gastelor fara un atestat de "PĂSCĂTOR PROFESIONIST DE GÂŞTE".

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Iar Basescu isi trage un glonte in cap cu un pistol de jucarie. :))))

lucian burjuiul spunea...

@Hendrix
ce vrem si ce se intampla sunt doua lucruri diferite. base nu va disparea, din pacate. eu cred ca va face un milion de artificii sa ramana la putere. fie el, inventand un alt mandat constitutional, fie cineva din famiglie. iti aduc aminte ca alegatorii au memorie scurta. mazare le suceste voturile cu o punga de alimente, altii cu niste mici si-o bere. asa ca totul e un joc de imagine in care base are din pacate acces la butoanele principale. un cacealmist...
asa cum ai spus, si eu imi doresc sa-si epuizeze capitalul politic pana la urmatoarele alegeri si daca se poate sa ajunga cu el pe minus. o opozitie activa si caustica va accelera acest proces. trebuie sa se termine bolboroselile interne in lupta pentru pentru conducere si ascutite sagetile impotriva puterii/base/pdl.

in alta ordine de idei pentru cine n-a observat, in psd exista un mare sahist si jocul de culise se joaca de ieri la scena deschisa. daca e iliescu acel sahist ... atunci n-am cuvinte - tocmai a demonstrat cine canta si cine danseaza... si cine merge pe poate. psd face ce trebuia sa faca demult pentru a nu se scinda. elefantii manjiti fac un pas inapoi si lateral si pun la inaintare chipurile in mod firesc pe micul si "neprihanitul" ponta. nici usturoi n-au mancat (in declaratiile evazive din ultimele zile) nici gura nu le miroase (in declaratiile de ieri cand toti renuntau pe rand ca intr-un domino). ca un facut geoana a ramas singur pe o scandura care nu e in echilibru si psd-ul se strange tiptil in spatele lui ponta. o miscare de invaluire ... parca decupata din piesele de teatru.

Plano10 spunea...

Proba.
Pana acum am cazut la moderare

Lilick Auftakt spunea...

@Plano10

Nicidecum. Ce cadere? :)

Plano10 spunea...

Spusesem ca zarva e atat de mare la PSD ca o adunatura extraordinara a PDL nu ar mai fi reprezentat niciun interes mediatic.
Poate doar daca se anunta ca-si da demisia guvernu` base-n boci.
Si Base s-a dat indisponibil.