18 feb. 2010

TRU, un Vadim portocaliu...


Nu stiu cum am ajuns din nou la TRU pe blog. Cautand ceva despre Herta Muller, am intrat, initial fara sa-mi dau seama pe ce blog. Am realizat totusi repede. TRU e singurul ziarist care nu reuseste sa-si corecteze nici macar un text de trei randuri. Dar nu asta m-a socat. Nici macar aceasta fraza: "Avem două săptămîni pentru a scoate România de sub tirania Realitatea TV şi Antena 3". Ci ca am descoperit pe blogul unui europarlamentar roman, care nu se numeste Vadim, comentarii ca cel de mai jos, pastrate cu grija de cateva luni:

"Aldes spunea...
Moarte dusmanilor Presedintelui !
De ajuns cu clementa pantru lichelele din spatele lui Gioana !!!!
Basescu si cei care il sustinem trebuie sa fim mai duri pentru a evita caderea.
Un cap spart al unui pesedist e o fapta patriotica la momentul asta - altfel mogulii vor veni la putere !
Toti cei care avem curaj - la fapte nu la vorbe ! O bata de baseball poate fi o pavaza in calea mogulilor !"

25 de comentarii:

Liviu spunea...

Si stati asa, TRU e unul din - nu-i asa - reprezentantii intelighentiei PD. Dupa comentarii ne putem imagina cam ce se coace la nivelurile mai de jos ale partidului si sustinatorilor sai. Deh, 'reforma statului' cere pumni si picioare.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Da. Asta e "reforma" portocaliilor. Ma amuza unii care incearca sa o zugraveasca intr-o teorie frumoasa... :) Ce mai poti sa spui insa cand Lazaroiu, consilierul prezidential, opune presa democratiei?

Lucia Verona spunea...

Brrr! Asta nu se cheamă incitare la violenţă?
Democraţie cu capete sparte...

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Ba da! Si nu e singurul comentariu de acest fel. Insa daca te uiti pe site-ul Parlamentului European sa vezi care e activitatea acestui poliNEcalificat denumit TRU, ma tem ca nu vei gasi mai nimic.

Hendrix spunea...

Pe mine nu ma mira absolut nimic in privinta fanilor portocalii. Comentez din vara lui 2007 la Coti si mai apoi anumite bloguri politice incat sa am o bogata experienta in ceea ce priveste arsenalul de lupta al gherilei digitale portocalii. Cand nu au argumente( adica intotdeauna) ei trec direct la injuraturi scabroase, insulte grave, ATAC LA PERSOANA in definitiv. Exact cum procedeaza politicienii portocalii, atata doar ca nu injura, nu ca n-ar simti nevoia. Exact genul de neanderthalieni care in anii 50 trimiteau oamenii in inchisori pentru simplul fapt ca nu erau comunisti sau fusesera liberali sau taranisti, asta in cazul in care nu erau asasinati cu un glont in ceafa.
Incitarea la URA practicata de fanaticii portocalii a fost folosita pe scara larga si de bravii fesenisti, inaintasii lor. Eu inca n-am uitat demonstratiile de forta de la inceputul anului 90, cum i-au adus fesenistii pe ,,oamenii muncii'' drept contrademonstratie pe 28 ianuarie sau 18 februarie. N-am cum sa uit salbaticia hoardelor mineresti in Piata Universitatii, cand victimele erau studentii, intelectualii de orice fel, indeosebi cei care au participat la PU. Terminam atunci facultatea iar evenimentele de atunci m-au marcat toata viata. Cosmarul de atunci POATE sa apara oricand. Ce deosebire este intre ilici si ba-secu? Niciuna! Daca insa ilici s-a democratizat in ultimii 20 de ani, ba-secu a ramas acelasi securist gata sa trimita garnituri de mineri la Bucuresti( pentru cei mai tineri le reamintesc ca ba-secu a ORGANIZAT trenurile de mineri care au plecat din Petrosani).
Efectul acelei mineriade? FRICA, multa frica, ca pe vremea lui ceasca. O teroare nu se poate instaura decat prin frica. Multi au plecat atunci din tara si i-am inteles. Teroarea fesenista impotriva opozitiei se va regasi acum, cand regimul ba-secu are toate fraiele puterii. Pana lo mineriada basesciana, previzibila, ei trebuie ca prin amenintari extremiste de genul celor anuntate sa creeze o atmosfera propice pentru asa ceva. In situatia gea prin care trece tara acum, securistii sunt mesteri in crearea de tensiuni, fabricarea de vinovati si dezlantuiea furiei populare asupra acestora. Asa ceva au fabricat securistii acum 20 de ani la Targu Mures, mai exact pe 20-21 martie. O nebunie precum cea de atunci sau mineriada din iunie 90 se poate intampla oricand!

achilianu spunea...

Mie mi se pare amuzant TRU. Pe langa defectele fizice care apar din cauza ruletei rusesti a naturii, el aduce ceva esential in politica romaneasca : Stilul TRU! Modul sau de a vedea lucrurile si de a le prezenta multimii. De fiecare data cand il vad la tv mie imi face ziua mai frumoasa...serios! E genial! In felul sau...felul TRU!
Cat despre comentariul ala...probabil provine de la un om care nu mai are nicio sansa sa se salveze din ghiarele prostiei...
sanatate...

Lilick Auftakt spunea...

Da, @Hendrix

Am citit aproape aceleasi site-uri si bloguri si stim ca asta se intampla frecvent. Amenintari, amenintari si iar amenintari. Faptul ca un europarlamentar instiga, apoi lasa pe blogul lui amenintarea cu moartea, e un exemplu extrem de clar si des intalnit de noi. De asta nu o sa cedez nicio clipa atunci cand diversi portocalii incearca sa vina pe aici sa scrie tot felul de aberatii. "Poporul lui Vadim", care de data asta a votat Basescu, e cel despre care aduci tu aminte si de care s-a folosit si Iliescu pe vremuri. Usor de manipulat, de manevrat, fara creier. Brute cu bate.

acuvio spunea...

traim intr-o tara libera.
cine te amenita te si apara.
eu fiind blogdebut habar nu am cine este TRU, banui acum dupa initiale.
linkul este o invitatie sa-l vizitam?

Lilick Auftakt spunea...

@Achilianu

Din pacate, ca cel care nu mai are sanse sa iasa din ghearele prostiei sunt majoritatea. Cu TRU... asa e, cum zici. Recunosc ca si eu rad. Dar nu mai e de ras. Din ras a ajuns si Vadim sa ne reprezinte la Bruxelles.

Adrian Stoica spunea...

Mda ...
Cu nu stiu cat timp in urma, un blogger a fost sanctionat pentru o glumita de pe blogul sau, ceva in genul: "Azi e 8 aprilie, ziua internationala a rromilor. Rromule, sarbatoreste aceasta zi in stil propriu! Omoara un roman!". Cica a instigat la ura interetnica. Probabil, asa este.
Dar astfel de comentarii la ce dracu' instiga?
Ma rog ....

Lilick Auftakt spunea...

@Acuvio

Da, e bine sa stii cine e TRU. Dar cum de ti-a scapat pana acum? E foarte bine sa stii cine sunt portocaliii si cat de periculosi sunt.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian Stoica

Suntem responsabili pentru comentariile care apar pe site-urile si blogurile noastre. Eu accept orice gluma si chiar insultele, daca nu depasesc o limita, si daca intra strict in cadrul luptei de guerilla. Una e sa il faci pe un adversar prost, batut in cap, idiot (desi ar fi de preferat ca lupta sa fie de argumente)... si cu totul altceva e sa il ameninti cu moartea.

Hendrix spunea...

@Lilick Ciuma rosie este in esenta sa CRIMINALA! Bolsevicii au ucis fara sa clipeasca milioane de oameni in numele comunismului. Comunistii romani(mai exact evreii bolsevici si cozile lor de topor din tara) tot prin TEROARE au ocupat tara. Este drept ca sub pavaza tancurilor sovietice. Atunci care erau tintele? Burghezii, mosierii, chiaburii, intelectualii!!! Dupa ce au ajuns la putere i-au bagat pe toti oponentii politici(liberali si taranisti) in inchisori sau i-au asasinat. Au ucis cu sange rece ELITA TARII, din toate punctele de vedere, exact ce s-a intamplat si in Rusia tarista in cosmarul anilor 1917-1918. Asta inseamna comunismul! Distrugerea OMULUI, ,,faurirea omului nou'', o faptura spalata pe creier, care sa nu gandeasca liber, sa fie supusa total. Experimentul bolsevic a reusit total intr-o singura tara: Coreea de Nord. Ma infior si acum cand vad imagini la televizor din acea imensa gradina zoologica, compusa din fiinte umane dresate. Asta este scopul final al comunistilor, distrugerea omului ca fiinta!
In PU in iunie 90 fesenistii au reinventat fostele garzi patriotice, fostele mase muncitoresti care omorau oameni pe 8 noiembrie 1945, de ziua Regelui Mihai in Piata Palatului. ,,IMBG face ordine!'' era srigatul lor de lupta! Ce vroiau ei? MOARTE INTELECTUALILOR! MOATE INTELECTUALILOR! Si au trecut la fapte, am vazut lucruri cutremuratoare. Cat sange am vazut pe 14 si 15 iunie 90 n-am sa vad niciodata! Atata cruzime, atata salbaticie, atata ura intelectuala este imposibil de descris in cuvinte! Asta pentru simplul fapt ca zeci de mii de oameni se adunau seara de seara in PU, incepand din duminica zilei de 22 aprilie si pana in ziua alegerilor din Duminica Orbului! Acele zeci de mii de oameni nu cereau decat democratie, un stat fara comunistii lui ilici, o televiziune libera, aplicarea punctului 8 de la Timisoara. Pentru fesenisti, adica bolsevici lui ilici, era o amenintare reala. Ei trebuiau distrusi si i-a distrus!!! Asta dupa ce castigase puterea cu 85% din voturile unui popor inca tembelizat de 5 decenii de comunism. In aplauzele poporului fesenist, bucuros de ce vedea!!!
Oare ce s-ar intampla azi daca ba-secu ar organiza, precum ilici in 90, o Noapte a Cutitelor Lungi? Acelasi lucru, cu spectatorii portocalii de rigoare. As spune chiar ACEIASI spectatori, intrucat fesenistii lui ilici de atunci sunt acum portocalii cu totii. Campania electorala basesciana a aratat TINTELE: mogulii, presa!!! Evident ca OPOZITIA LIBERALA n-a fost amintita dar era vizata. Asa cum regretatul Ratiu era batut de securistii deghizati in mineri pe 14 iunie 90, nu m-ar mira ca Antonescu sa fie facut o leguma de noii securisti ai lui ba-secu. Poate ACEIASI securisti care l-au maltratat atunci pe Ratiu...

sorin andreica spunea...

Ce exemplu poate fi acest ales al neamului romanesc,cu tot respectu
si respectand proportiile.

Simion Cristian spunea...

TRU pare desprins din GRU!

Shadow spunea...

@Lilick

Pai eu sustineam deja de cativa ani ca tru este un vadim in tinerete. O sa ramana tot vadim si la batranete si "gasca" lui e gasca de "vadimisti".

0 argument, 100% ura, ipocrizie si extrem de multa prostie.

Democratia nu se construieste aplicand principii nedemocratice. Tot "totalitarism" se construieste pe baza unor astfel de "principii" asa zis "sanatoase" ale grupului de tru-isti prezidentiali.

Dan Patrascu spunea...

Inca nu i-am facut nicio vizita lui TRU. Cred ca o sa-i bat la usa.

Exagerarile sunt virtutea romanilor. Vadim nu e un caz izolat.

Lulutza spunea...

Pentru ca tru & cie nu merita sa fie comentati, ma limitez sa reproduc niste maxime. Care li se potrivesc "manusa" atit lui tru si sefului lui suprem, cit si "fanilor" acestora...

La unii, aroganța ține de măreție, neomenia de fermitate și viclenia de spirit.
Jean de La Bruyère

Lumea ne tratează așa cum vrem să fim tratați. Urîm adevărul, ni se ascunde. Vrem să fim măguliți, sîntem măguliți. Ne place să fim înșelați, sîntem înșelați.
Blaise Pascal

Obișnuința ne ascunde adevăratul aspect al lucrurilor.
Michel de Montaigne

Shadow spunea...

@Lulutza

Pai contrazici exact citatele pe care le dai mai jos :-).

Daca nu "comentam" aberatiile astea inseamna ca ne place sa fim "inselati" sau nu dam doi bani pe inselatoria asta fata de noi insine. Ne "magulim" in "obisnuinta" de moment careia eu i-as spune "moda".

Din pacate nu a inceput inca in Romania sa existe o "moda" a gandirii "libere" fara complexe fata de asa zisi "producatori" si "vanzatori de iluzii" de pe scena asa zis "cultural morala". Nu exista tabu-uri, fiecare sa gandeasca singur inainte de a-si "insusi" ideile altora doar pt ca "sunt la moda" sau denominati ca "ganditori ai natiei". Bagatul capului in pamant ca "strutul" nu este o "optiune" viabila "non plus".

Intr-o societate libera "normala" critica e continua si absolut incurajata. Nu exista "personalitati tabu" si nici idei ale unui "adevar absolut". Adevarul "absolut" nu exista e doar o forma de totalitarism al "ideilor" - absolutist. Un fel de "adevarul sunt io".

Gabriela Savitsky spunea...

Sună încurajator. Aproape au reuşit să desfiiţeze presa scrisă. Încearcă ceva Sindicatul presei. Miroase a dictatură. Boc face ce vrea sau ce înţelege din ce vrea băsescu. Sistemele-s cu susul în jos... Dacă nu ne împotrivim ni se urcă pe grumaz ăştia.

Lilick Auftakt spunea...

@Gabi

Nu ii lasam! :)

Plano10 spunea...

Mai mult ca sigur ca acesti comisari portocalii se ghideaza dupa "invataturile" lui Codreanu si Horia Sima (nu-i asa ca si ei erau anticomunisti?)si in loc de politia legionara vor propune politia portocalie... paralela cu politia oficiala.
Sa faca dreptatea lor, nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Plano10

E prea mult... Ar vrea ei. Nu sunt decat niste brute maneliste.

acuvio spunea...

daca spui ca e de la putere ce rost are sa ma duc eu la ea, nu am chef de lectii de educatie politica

Lilick Auftakt spunea...

@Acuvio

Care ea? Puterea? Ei, care educatie? Nici gand... Acolo numai asta nu inveti.