26 apr. 2010

Colegiul 19 - esecul votului uninominal

14,65% a fost prezenta la vot in Colegiul 19. Pe jumatate fata de prezenta in Colegiul 1, in luna ianuarie, atunci cand PNL a prezentat in alegeri un candidat care reprezenta clar partidul, nu o pseudovedeta. Indiscutabil, ieri am avut de-a face cu un esec rasunator al votului uninominal. In ciuda faptului ca Teo Trandafir a castigat, niciuna dintre candidatele-"vedete" nu a reusit sa convinga mai mult de cateva mii de persoane. Faptul ca bucurestenii, cetateni cu un spirit civic ceva mai dezvoltat, au amendat, prin neprezentare, acest tip de vot, ar trebui sa dea de gandit. La nivelul la care sub 8% dintre alegatori au votat cu Teo Trandafir, am senzatia ca la vot s-au prezentat doar membrii de partid si familiile acestora, plus cativa ametiti cumparati in ziua si preziua votului.

21 de comentarii:

Victor spunea...

cei 8% sunt amtetiti si membrii de familie.
restul de votanti sunt ce?
oamenii cu constiinta civica, democrati etc ai aliantei psd-ps-pnl, nu?

vali plesca spunea...

esecul e al intregii clasei politice, nu al votului uninominal. iar peneleul are partea de vina, in momentul in care a decis sa se maculeze, sprijinind papusa unui motan. sunt sigur ca votantii penele au stat frumusel acasa, pentru ca n-au avut cu cine vota.

mirko spunea...

da, cumparati cu cite 1 kg de faina de slabit ramasa pe stocul madamei dino-teo!

Claudia Muresan spunea...

Colegiul 9 - esecul opozitiei, as spune eu. Au lasat candidata conservatoare singura in fatza uneia din figurile cele mai notorii din televiziunea romaneasca. Asta e, daca au crezut ca isi pot permite sa mai piarda un loc de parlamentar. Opozitie inseamna sa te mobilizezi sa cistigi toate faramele inca accesibile, sa aperi pina si o mica gradina necotropita de paduchii portocalii, ma gandesc. Si nu i-am vazut nici pe Ponta, nici pe Antonescu sa se lupte . Hidra se intinde la nesfirsit, cu multe capete, mai mult sau mai putin telegenice, iar cei doi Praslea l-au trimis pe 'Piedone'la lupta - cu cat succes, s-a vazut - in loc sa incerce ei sa taie macar o căpăţână.

Claudia Muresan spunea...

am scris cumva 9? - sorry, Lil, voiam sa zic 19

Marius Filimon spunea...

Din pacate, pentru mine ca politician, aceasta prezenta slaba la vot inseamna un semnal de alarma catre toata clasa politica. Nu stiu daca este doar esecului votului uninominal.

Hendrix spunea...

La vot s-au prezentat, aproape in exclusivitate, masinaria de partid a celor 2 forte electorale. Faptul ca aceste alegeri n-au fost suficient mediatizate sau modul tendentios in care au fost prezentate au dus la efectul scontat de pedelepre: LEHAMITE! Asa se explica prezenta la vot de nici 15%, pe placul portocaliilor. Intr-un sector 4 dominat de Piedone, o coalitie a pesedistilor si liberalilor impotriva partidului-stat trebuia sa duca la o victorie lejera, asa cum Stroe a castigat cu peste 70% in fata lui hororius prigoana. De ce nu s-a reusit si acum MOBILIZAREA electoratului? Aceasta este intrebarea!
Teo nu va reprezenta pedeleprele, as spune ca ei s-au folosit doar de imaginea de ,,vedeta'' pe faras pentru a lua voturi de la fraieri. Mandatul ei de deputat n-are nicio valoare, luand in calcul reprezentativitatea acestuia, avand in spate doar vreo 8000 de voturi, multe dintre ele cumparate sau traficate. Acest mandat da o sansa pedeleprelor de a clama in continuare ca sunt cel mai puternic partid, din pacate!
Explicabila reusita pedeleprelor in Valcea, greu obtinuta si acolo. Nu acelasi lucru se va intampla insa in Baia Mare, un oras cu o puternica organizatie liberala. Acolo se va vedea daca pedeleprele au sau nu forta electorala, episodul de ieri din Bucuresti fiind total irelevant.

Lilick Auftakt spunea...

Mai, nu stiu cum sa va spun, dar eu nu as fi putut sa ii fac reclama lui Minca. Nu stiu de ce credeti ca ar fi putut sa faca asta vreun liberal. Nici lui Teo, dar pedeleii nu sunt liberali, asa ca ei pot orice.

Lilick Auftakt spunea...

In plus de asta, a fost clar si blat, asa cum spune Mihai Voicu. Teo i-a multumit lui Piedone. De ce sa se amestece liberalii in mizeria PD-PSD-PC?

Stevie the LightningRod spunea...

poti sa ai si succesuri, poti sa ai si eshece...:))

Plano10 spunea...

Tara se indatoreaza
Pensiile se micsoreaza
Romanii, voios, portocaliu voteaza.

nanu_mihai spunea...

pe tema asta am postat si eu un comentariu azi. nu ai ce sa le faci.. asta-i romania
http://nanumihai.wordpress.com/2010/04/26/la-o-%C8%99ueta-cu-teo-in-parlament-la-pro-basescu/

Doar Libertate spunea...

Sper ca Partidul Conservator să dispară de pe scena politică, din cauza lor a intrat o vampă în parlament

radu spunea...

Ce spuneam si la Mihai Voicu: ar trebui sa ne debarasam de partiduletul fantoma al lui Felix, ne trage in jos. Ponta deja a dat semnale timide in acest sens, iar Piedone e in plina logodna cu PDL. Cu Antenele nu castigam nimic, daca trece Voiculescu la Basescu abia ne transforma in victime media si se aleg pedeleii cu mogulul pe cap.
PC mai are trei voturi in Parlament, poate se duc la "Gabi" Oprea. Pe noi mai mult ne-ncurca.

Flavius spunea...

servus
rezultatul imi mai spune ceva: Opozitia nu se vede. Sincer, ma asteptam la altceva, pe masura vremurilor pe care le traim… Apoi consatat inca o fatalitate: cu cit suntem cu cutitul mai la os, cu cit o ducem mai rau cu atit suntem mai usor de cumparat… In ritmul asta cred ca e previzibil rezultatul scrutinurilor viitoare…

toate cele bune!

Deceneu spunea...

Votul uninominal nu a stimulat prezenta la vot, dar si alianta PNL cu PC si PSD a provocat dezgustul electoratului PNL.

Din pacate Crin e curtat de PC si am impresia ca e vizata o fuziune intre cele doua partide.
Liberalii de la varful PNL au impresia ca timpul de mediatizare este cheia mentinerii pe val.

Eu am mai afirmat pe blog ca un mesaj devastator poate face mai mult decat sute de ore de aparitii pe ecran.
Cotidianul scrie ca:
Nick Clegg. "Înainte de dezbatere el avea 20 la sută în sondaje, iar după a crescut până la 61 la sută, lucru nemaiauzit pe scena politică recentă din Anglia."

Cu siguranta ca nu a crescut electoral cu lozinci si mistocareli sau cu vorbe de duh.
Mesajul probabil a venit in intampinarea problemelor electoratului.

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc mult pentru comentarii. Am citit tot, dar a durat mai mult sa le scot pentru ca de-abia am venit de la Clubul Bloggerilor Liberali.

Radu, ai dreptate. As rasufla si eu usurata...

@Deceneu, incredibil ce se intampla in Anglia.

Flavius,

Toate cele bune. :)

Paul-Sorin Tiţa spunea...

Este sfârşitul politicii. Fără soluţii rapide şi repoziţionări clare pe scena politică, la astfel de prezenţe la vot, să nu ne mire procentaje de 20-30% pentru partide extremiste.

codeus spunea...

asa cum au spus si altii prezenta slaba la vot este chiar alarmanta si nu tine doar de uninominal, pe de alta parte acest lucru chiar favorizeaza accederea la putere a unora care au ganduri nu tocmai democratice. si asa pe nesimtite ne vom trezi intr-un altfel de sistem decat cel in care am plecat la..drum in '90

Anonim spunea...

Dacă facem nişte calcule simple, reiese că pe Teo Trandafir au votat-o cam 7 - 8% din totalul alegătorilor.
Cu un asemenea "rating", nicio televiziune din România n-ar angaja-o!! De-aia a preferat Parlamentul!

zincabeiu spunea...

Am votat aici.Cei care-au lipsit de la vot au demonstrat ca le este indiferent tot ce fac pedeleii si Basescu.Indiferenta care va costa tara asta inca cincizeci de ani.Treaba lor si a copiilor lor (carora le-au creditat viitorul).
Cat despre Piedone, este un gospodar exceptional.