21 apr. 2010

Conspiratia imbecililor. Stiri de la epicentru. (II)

Va jur ca ceea ce urmeaza sa va povestesc s-a intamplat azi. Intorcandu-ma acasa, ma abordeaza femeia de serviciu care incepe sa se planga de una de alta... Subiectul era politic, dar nu e important. Concluzia ei era urmatoarea: "suntem prea pacatosi. De asta Dumnezeu ne pedepseste... prin politica".

Adineauri insa primesc un link catre un clip, din seria din care am mai postat, cu aberatiile lui Mihail Neamtu. Ascult o data, de doua ori, ma fac ca nu inteleg, ascult iar. Aceeasi concluzie: "Sacrul se razbuna!". Dumnezeule, am o revelatie. Cred ca am gasit, in femeia de serviciu de la mine, sufletul pereche al lui M. Neamtu. Trebuie neaparat sa le fac cunostinta. Ar putea sa traiasca impreuna extazul. :D



Am doar o nedumerire: inteleg, pana la urma, sa se planga oricine de asta... Atat ii duce capul, atat ii duce. Insa sa o faca insusi pupinul lui Basescu? Basescu, care e privit de portocalii ca un idol? Pai cum? El e, de fapt... o pedeapsa divina? Sper sa nu afle asta senatorul democrat-liberal Alexandru Pereş. Ar putea sa traiasca o drama.

23 de comentarii:

Lulutza spunea...

Ooooo, dar ce altar inchinat zeului suprem si-a facut pedelache ala!!! Are si cartea aia cu discursurile lui Base, care costa 2 lei! Liiceanu ar trebui sa se ofere s-o tipareasca la Gumanitasu' ala al lui si sa organizeze si traducerea ei in cit mai multe limbi ale planetei! La carti cu "asupra de masura" miez si succes de public garantat! Asa poate pune mina nea Liiceanu si pe niscai subventii binevenite in vremurile astea de criza atomica...

P.S. Cer Gumanitasului macar 20% comision "de succes", ca Base, pentru geniala mea idee!

william spunea...

Lilik...M.Neamtu are totusi putin dreptate sa stii...
Intr-adevar sacrul se razbuna... altfel cum ar fi putut sa apara in spatiul public un asemenea specimen ca M.Neamtu? :)
Sacrul se razbuna rau de tot- prin teologul politic..
Ne mai spune Neamtu... spre finalul clipului... ca politicul nu poate fi un substitut printre altele... pentru experienta poeziei.. Ar fi fost mai bine sa afle asta si M. Neamtu... care incercand sa-l loveasca politic pe Marius Oprea l-a facut simbolist pe Gelu Naum? Pai da, asa cum bine spune Mihai Neamtu.. politicul (portocaliu) nu poate tine loc de lecturi din poezia autohtona si universala
.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Daaa.. Imi si imaginez cum a citit pedelache cartea aia de succes din scoarta in scoarta. Cum a subliniat el, usurel, cu creionul, cele mai importante pasaje. Cum le-a invatat pe dinafara, si cum le-a recitat in oglinda.

Cred ca o sa o cumpar si eu si o sa i-o duc Luciei, la Ogrezeni, sa o bage acolo, langa Gumanitas, la "ICR". Stii tu locul. :))))

Lilick Auftakt spunea...

@William

Ma doare capul. Nu mai pot de ras. Banuiam eu ca va fi distractiv cu astia, dar nici chiar asa. :)))))

eliad spunea...

Vaaai, cine e evanghelistul asta de doi lei, de-l amesteca pe Dumnezeu cu Obama? Cum il cheama? N-a auzit in viata lui de Sacru si de Profan? Asa varza face din toate?

Valeriu Stoica ii sta alaturi... De ce nu ma mir?


P.S. Vezi ca, dupa ce ai publicat tu postarea precedenta - si ma refer aici la ultimul link - titlul stirii s-a schimbat usor pe ziare.com. De la: "Teo Trandafir refuza dezbaterile cu Liliana Minca...", stirea a devenit acum: "Teo Trandafir s-a razgandit: Nu mai vrea dezbatere cu Liliana Minca". Cum ar veni, treaba sta cam asa: Ai facut-o papusa in mainile pedeleilor? Iata ca EA s-a razgandit! EA nu mai vrea! Nu, nu e o papusa! Wahahaha!

eliad spunea...

@william

Bine, bine, dar tu ce ne explici de fapt? Ca nu e clar...

Eu stiu clar ce e Sacru, si pe ce nu se poate pune mana, si stiu si ce e Profan...

Vorbesc la propriu! Nu le amestec!

Ori individul asta face varza... Sigur, o face sub o aparenta intelectuala, dar tot varza se cheama!

Ana Birchall spunea...

Lilick
ai o leapsa
http://www.anabirchall.ro/pacatul-national-al-romanilor/
astept cu interes raspunsul tau
numai bine
ana

Shadow spunea...

Bai baieti si fetite pe cuvantul meu ca m-am "cracanat" de ras la auzul "sacromentosanului" neamtu. Totusi el cu cine se cearta?

PS. Am impresia ca stoica se cam plictisea. Ei da la amestecurile "mere cu pere" ai doua modalitati de raspuns - hazul sau "cascatul" cand hazul nu tine ca doar "mentosanul" e mare aliat nou ideolog asa zis popular dihai liberal, cu un smoc de conservatorism in melanj republican.

Elena Pasima spunea...

Dar de ce nu se zice nicaieri ca asta cu sacrul care se razbuna e ecou la invataturile acelor popi vrednici care isi invata enoriasii sa rabde, ca pacatele lor le-au adus toate relele publice pe cap... Ca avem ce meritam, etc. Penca femeia de serviciu nu are alt pedagog decat pe popicul respectiv. Si am auzit un staret predicand unei mari adunari de credinciosi ca oamenii s-au saturat de atata bine in Romania, ca niciodata Romania nu a avut parte de atata liniste si pace, ca de obicei eram calcati de toate neamurile, si ca acum ne e anormal de bine... Iar altul ii fericea pe cei atinsi de somajul crizei ca ce bine ca vor petrece mai mult timp cu familiile lor... Deci, sursa e pedagogul de serviciu, nu femeia de serviciu si nici politrucul fermecat. In Romania mai nimeni nu gandeste de sine statator, toti avem surse si modele. Pedagogi de baza ai poporului sunt preotii, ei au avut influenta cea mai indelungata si mai constanta asupra mentalitatilor, suntem asa cum am fost formati: rabdatori precum vitele, increzatori fara comentarii, relativi, tembeli, fara urma de autodeterminare. Avem nevoie de invatatori de soi bun, care sa eleveze natia, preotii romani tre sa se uite la exemplul celor polonezi, ca prin ei s-a educat o natiune cu coloana vertebrala.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Nici eu nu am inteles cu cine se cearta. Dar mai stiu o groaza de persoane care, ca si tine, s-au "cracanat" de ras. :)

Buna, @Elena

E o problema atat de complexa si de complicata, la urma urmei, cea pe care o pui, incat cine ar avea curaj sa se apuce de ea (ca tema de dezbatere) ar fi aproape un sinucigas. Sunt total de acord cu tine, dar nu sper ca oamenii bisericii sa devina, peste noapte, luminati si buni invatatori.

Rasputin spunea...

Bun,
atunci sa ne imaginam scena balconului din Romeo si Julieta.
Dl.Preda recita scufundat in tufa de trandafiri; doamna Teo Trandafir pe balconasul "cochet" si suav.
Ce spuneti:
1)e de bun simt?
2)ar tine momentul? Sau cedeaza dramaturgic?
3)in cazul in care cedeaza,Dl. Preda ar putea sa o recupereze cavalereste pe silfida din cadere?

Claudia Muresan spunea...

Lil, Mihai Neamtu era un baiat bun si dragut cind il stiam eu...student la Cluj. Crescut apoi, ca multi dintre noi, intr-o supa densa de ortodoxism, paltinishism, eliadism (recunosc un fel de Eliade pervertit in ideea cu sacrul care se intoarce pe usa din dos sau 'se razbuna'), idei unele frumoase in sine sau in contextul lor, dar care in combinatie dau aceste caricaturi tragi-comice de gen Paleologu Jr. Pe acelasi calapod. Sunt oamenii pe care Gumanitasul anilor 90 i-a crescut si format, profund reactionari, misogini, opaci la lumea reala (ma intreb daca au deschis vreodata Wired magazine, de exemplu) si, in ultima instanta, caraghiosi.

Anonim spunea...

dl neamţu este un univers de prostie. alt cuvânt nu am. un şarlatan, foarte periculos din păcate la nivelul de supuşenie şi nevoia de profeţi idioţi care există acum. îi prevăd o carieră strălucită. în politică, desigur.

Lilick Auftakt spunea...

@Rasputin

Cred ca acest comentariul al tau era pentru postarea precedenta, nu? :)

@Claudia

Caraghiosi, ridicoli... Imi aduc aminte ca... la inceput, Neamtu era un oponent al lui Patapievici, al lui Plesu... Vai, ce ii critica si ce era la gura lui. Apoi si-a dat seama ca e mai bine sa mearga alaturi de ei. Ba, o vreme, a jucat si un rol dublu. Chestia asta m-a uluit.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

S-ar putea sa aiba succes, pentru ca lumea simte o nevoie din ce in ce mai mare de profeti in perioada asta.

Anonim spunea...

Numi vine sa cred. Aici nu se pot posta decat mesaje de infierare, si alea numai strict in sensul postarii originale? Adica nu putem sa spunem si opinii diferite?

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Ai voie sa spui ce opinie vrei. Dar intai sa iti pui nume, nick sau initiale. Valabil pentru toti comentatorii (portocalii sau de bun simt)

Rasputin spunea...

A da.
Ca sa nu fiu blamat ca "off topic" schimb distributia:
M. Neamzu ar putea interpreta figura erudita, complexa a lui Nila - din Morometii.

william spunea...

@eliad
inteleg ca n-ai inteles ce am vrut sa spun.... Desole'!

marius spunea...

..."sa nu uiti,Darie"...
...sau,daca ai uitat,intreaba-ti inaintasii : http://www.ziaruldesibiu.ro/fullnews.php?ID=1788
...sau pe doamna http://ro.wikipedia.org/wiki/Doina_Cornea
...sa nu uiti nici de corelatiile dintre fapte si vremuri. Se leaga.
...sa nu uiti ca "Brazii se frang dar nu se indoiesc" (v.Vll, NUMELE LOR)
...sa nu uiti ce ai facut familiei mele(care nu stia ce a lovit-o) si sa nu uiti ca te cunosc mai bine decat te cunosti tu insuti(te-ai prins "Darie",ai acces la multe)...
...sa nu uiti ca daca uiti nu uit eu. Si am foarte multe sa-ti spun.
...........................
Prin Darie, Administratore sau alte asemenea denumiri, inteleg, de fapt,acelasi lucru : Organele (sau sclavii lor).

Deceneu spunea...

Bomba lui Miron Cozma: guvernul Roman, debarcat de mineri cu ajutorul lui Basescu

Lilick Auftakt spunea...

Merci mult, Deceneu

Da, luni la Club am vb de stirea asta. Am vrut sa si postez, dar am uitat.

Anonim spunea...

ieri n-am avut nervi, insa apropo de ce spune dl neamtu, trebuie precizat: 1. obama a fost ”sacralizat” in campania electorala, NU CAND A AJUNS LA PUTERE. băsescu e sacralizat mai ales de cand a ajuns la putere.
totusi sa folosesti termenul de sacru referitor la campania din state inseamna ca ori n-ai urmarit-o, (nu s-a redus la un poster electoral), ori nu intelegi sensul termenilor pe care-i folosesti, ori incerci sa-ti construiesti o idee falsificand faptele.
2. prezenta lui stoica acolo e mult mai periculoasa decat prostiile dlui neamtu. cred ca nici nu ne putem imagina acum cat de periculoasa.