17 apr. 2010

Marius Oprea - din nou la lucru!


Marius Oprea isi face propriul Institut de Investigarea a Crimelor Comunismului, anunta Inpolitics. Surpriza o reprezinta faptul ca, din cate inteleg, acest lucru este posibil datorita unei donatii din partea Fundatiei crestin democrate Konrad Adenauer, care da astfel o lectie de moralitate si, indirect, o palma ISP-ului condus de Tismaneanu&CO.

Fundatia a decis sa investeasca in anti-comunismul autentic al lui Marius Oprea, si nu in "opera de trei parale" de la ISP, unde, dupa doi ani de think-thank intens, s-a descoperit ca doctrina PD-L trebuie sa fie ceea ce noi am supus de la infiintarea ISP-ului: si anume basescianismul.

14 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Ha, ha ... Da' poate ca si institutul lui tismaneanu sa primeasca o sponsorizare, poate de la lukoil, sa l-au sponsorizat si pe base in campanie, sau de la voronin, ca tor au fost ei prieteni, sau cine stie de la ce fundatie ... asa ca

Anonim spunea...

O veste bună. Să vedem cum o să coopereze instituţiile statului oranjat, că o să aibă nevoie de tot felul de semnături, de aprobări, de avize...
Să sape o groapă, să intre în arhive, să facă poze...
O să-l şicaneze ca pe hoţii de cai, dar eu cred că ştie la ce se-nhamă, şi merită felicitat!
Bravo, Marius!
Keep on digging!
Fuck the bastards!

dion spunea...

Ca Fundatia Konrad Adenauer da o palma institutului lui Volodea si o mana intinsa lui Oprea, pumnul cu parale mai multe unde se va afla totusi? Paralele administrate de Volodea pe carti netiparite, necitibile si poate nici scrise, pe sindrofii patriotard patetice cu petarde afumatoare, cat si pe sejoururi de naveta Washington Bucuresti dar si invers pentru amici mai mici si mai mari, deconturi grase si rezervari de camere in hoteluri de lux si cate mai altele, nu vor aduce cu siguranta decat teoreme idiosincratice si lauri pentru capetele alese intre sprancene. Daca in tabara cealalta (caci ar fi aberant sa ne asteptam la o colaborare intre cele doua intitute ci la o beligeranta de contra argumente), s-ar ajunge la condamnari la moarte post mortem, tot ar fi ceva. Am castiga poate un razboi al futilitatii de constiinta nationala. Dar daca totusi din aceasta situatie s-ar naste o fireasca emulatie si nu o concurenta, poate si istoria va avea de data aceasta ceva de invatat de la niste muritori.

IULIA HUIU spunea...

Ma bucur foarte mult. Merita apreciata perseverenta lui Marius Oprea si faptul ca a continuat sa se "bata" pe acest subiect.

Draghi spunea...

Zilele trecute il auzeam pe Radu Tudor cum se mira sincer ca "societatea civila" (ghilimelele sunt importante), atat de vocala in timpul lui Nastase, acum tace si nu sanctioneaza derapajele democratice (ce finutz sunt azi) ale lui Basescu & Co.

Oare de ce e asa de greu de priceput ca there is no such thing like a free lunch? E vorba strict de interese. Cei care dau bani diverselor institute, fundatzii si asociatzii romanesti pentru a latra sau a tacea la comanda nu o fac din idealism ci o fac cu un scop precis: acela de a ajuta aducerea si mentinerea la putere a agentilor lor (agenti in senul larg al cuvantului, nu implic ca toti ari intelege jocul a caror piese sunt).

In cazul concret e evident ca e vorba de bani pentru organizarea "independentilor", adica pentru a-i crea lui Basescu un nou partid "curat" in conditiile in care PD-L-ul e din ce in ce mai compromis in ochii opiniei publice.

E trist ca nemtzii considera ca trebuie sa distruga si mai mult Romania pentru a o subjuga economic (si probabil a o segmenta in parti mai usor de controlat). Cu atat mai trist cu cat, pe termen lung, nemtzii cam reusesc ceea ce isi propun.

Draghi spunea...

Oups! Nu am privit atent poza si intelesesem gresit Gabriel Oprea in loc de Marius Oprea. Ignorati va rog ce am scris in paragraful al treilea. Restul ramane valabil.

dion spunea...

Nici o hermeneutica si nici o epistemologie nu vor fi totusi suficiente (si deci necesare) pentru indreptarea unor lucruri ireparabile si postfactuale. Nici sobolanul incercanat si incrancenat si nici istoricul Oprea nu pot indrepta, in cel mai bun caz, decat memorii abstracte. Este ca si cum ai lua un antinevralgic la multi ani dupa o durere sfasietoare. De ce oare nu mai bine o comisie sau un institut de investigare a abuzurilor si crimelor prin efect al incompetentei, arogantei si prostiei guvernantilor timpurilor prezente?

Hendrix spunea...

Laudabil gestul Fundatiei Konrad Adenauer, sunt convins ca acest gest este o reactie la maniera stalinista prin care a fost inlaturat Marius Oprea de la carma IICCR. Este si un raspuns POLITIC la adresa puterii portocalii care face pasi importanti spre instaurarea unei dictaturi portocalii. Demersul arata increderea de care se bucura Marius Oprea in ochii nemtilor, consideratia si respectul cuvenit celui care a avut curajul sa se ia la tranta cu Mostenitorii Sucuritatii, asta ca sa fac apel la titlul unei cunoscute carti scrise de istoric.

@Draghi Pacat ca gestul nemtilor este privit de oameni ca tine in acest fel:,,E trist ca nemtzii considera ca trebuie sa distruga si mai mult Romania pentru a o subjuga economic (si probabil a o segmenta in parti mai usor de controlat). Cu atat mai trist cu cat, pe termen lung, nemtzii cam reusesc ceea ce isi propun.'' Mey tovarase, ca domnule nu pot sa-ti zic, tie chiar nu-ti este rusine??? Doar un admirator al lui Alcibiade din mizerabila fitzuica securista romaniamare putea gandi in halul in care gandesti matalutza! Pune mana sa vezi cine este Fundatia Konrad Adenauer, mey tovarase! Despre teoriile de tip securist cu strainii care vor sa distruga Romania si sa o subjuge economic ce sa mai zic? Esti absolut penibil, mey tovarase!

radu spunea...

E bine. Pacat ca banii de la Fundatia Adenauer sunt muuult mai putini decat cei primiti de la statul roman de Ministerul Propagandei pentru arondarea tinerilor aplaudaci pedelisti pastoriti de Volo.

john enache (McGogoo) spunea...

super, Oprea are incapatanarea lui...

Draghi spunea...

Hendrix... era firesc...

Realitatea lui Petria spunea...

Ma bucura vestea.

Stefan spunea...

Vocea doamnei Herta Müller a fost auzita. Cei de la Bucuresti cred ca pot face ce vor, dar... Se mint singuri mintindu-ne pe noi. ,,Mostenitorii securitatii,, sunt speriati de Zahei care nu poate fi si astazi orb.

marius spunea...

Excelenta initiativa Fundatiei, ca si hermeneutizarea Mostenitorilor Securitatii, facuta de Marius Oprea, "întrucât societăţile care îşi neglijează trecutul nu au viitor".
In legatura cu "faptele" doamnei Herta Müller, acestea nu fac altceva decat sa o transforme intr-o autentica patrioata romanca ; lupta cu Securitatea isi are radacinile in constientizarea pericolului reprezentat de aceasta forma diabolica de organizare, indreptata impotriva fiintei insesi a unui popor.
Auzeam ieri, pe un post tv, o intrebare retorica a cuiva care se intreba daca este rusine sa fim patrioti. Raspunsul meu (tot retoric) ar suna cam asa : Nu, domnule, nu este rusine decat in cazul in care am avea nerusinarea de a ne erija in patrioti dupa ce am facut tot ce depindea de noi pentru a distruge o patrie si dupa ce am inabusit (prin metode specifice) vocea celor care strigau si mureau pentru Adevarul si Dreptatea acelei Patrii.