17 sept. 2010

Basescu nu-si mai stapaneste mainile!


Multi dintre voi ati vazut ieri, via Palatul Sutu, pozele aparute pe dailymail.co.uk. Mai putini insa ati observat poza din stanga, gasita intamplator in Adevarul, si care, dintr-un punct de vedere, este cea mai semnificativa si trebuie sa ne dea mai mult de gandit.

Priviti va rog cat sunt de aproape mainile presedintelui nostru de obrazul presedintelui francez. Sarkozy nu cred ca avea pozitia aia teapana neaparat din aroganta, ci pur si simplu pentru ca se ferea. Din instinct sau din scarba. Capul ii este clar aplecat spre spate si putin dreapta.

Da, sigur, poate sa mearga Funeriu la OTV sa mai faca niste calcule. Nu conteaza. Poza asta o poate vedea o lume intreaga si o poate interpreta. Si nu cred ca cineva a mai vazut vreodata cum un presedinte se apropie atat de mult cu palmele de fata altuia, intr-un gest atat de neprotocolar. Nu, nu sugerez ca Basescu voia sa il palmuiasca, desi ne putem astepta la orice de la acest individ. Insa atitudinea lui e total neprezidentiala.

Oameni buni, ne-am facut deja destul de ras cu aceasta maimuta care cere sa o respectam fiindca... "ne reprezinta". Sa nu va mirati cand n-o sa mai fim primiti in tari civilizate, sub diferite pretexte, tocmai pentru ca si altii pot spune ca presedintele... "ne reprezinta". Nu se face asa ceva! Nu am vazut in viata mea un gest asemenator la alt politician roman. E incalificabil! Cum sa tii mainile la nivelul fetei unui alt presedinte, atat de aproape?

13 comentarii:

Mihai Pop spunea...

Colegi de partid... cred ca se imbratisau :))

neacsu spunea...

ce voce gâjâită avea la sosirea pe aeroport... ori a zbierat ca un cretin la cei din jur in avion, ori a baut cu gheata...

OM spunea...

Mda, n-ai mai vazut?

Acum putin timp, oamenii lui madam Merkel le-au trimis o scrisoare oamenilor unui omolog de-al sau, in care atentionau ca in Germania nu se practica imbratisarile, pupaturile, bataile pe umar si alte contacte tactile 'prietenoase'. Si ca ar fi recunoscatori daca domnul presedinte si-ar tine mainile acasa. Domnu' prezident era Sarkozy.

Si din poza asta, eu interpretez, desi nu-mi vine sa cred ca spun asta, ca Sarko e mai dement decat Base. Se uita de zici ca e Napoleon sau Al Capone, nu un presedinte care e considerat deja o eroare in istoria Frantei (si de stanga si de dreapta, apropos).

Hai sa nu ne inflamam din nimicul asta. E doar un dialog intre doi incompetenti. Dar, din poza, se vede ca unul din ei incearca macar sa poarte un dialog. Celalalt e ... Napoleon.

Paratraznetul Fanica spunea...

mie mi se pare ca Basescu tocmai l-a barbierit pe Sarkozy si acuma vrea sa-l dea si cu aftershave

Augustin spunea...

Stiu eu, stiu eu! Marinelu aplica "tehnica Aliodor", figura 27b!

sandman spunea...

Ce vrei, taranu' tot taran. Si cum nu stie franceza si Sarko nu stie rromani... s-au inteles prin semne. :))
Eu cred ca Sarko s-a tras nu din cauza miinilor, ci din cauza damfului de Jack Daniels.

Shadow spunea...

@Mihai

Sigur basecu vroia sa-i faca un "bisou" lui sarko dar daca te uiti la "tampla lui sarko" ai si confirmarea ca sarko nu accepta astfel de "intimitati" ba chiar ii il deranjeaza "respiratia" omologului sau.

Anonim spunea...

@Lilick: io cred ca voia sa-l pupe a la french pe gura, tu ce zici? :)
sa fii iubita
marcus

Lilick Auftakt spunea...

@Muzzak, buna! Nu trebuie sa fii specialist in body language ca sa iti dai seama ca nu are cum sa fie pozitia... Napoleon. Putea fi interpretat asa doar daca mainile presedintelui nostru nu erau asa de aproape de el. Dar din moment ce sunt, pozitia lui se justifica. O poate avea oricine.

Lilick Auftakt spunea...

Posibil sa se fi retras si din cauza damfului. :)

Catalin Absurditescu spunea...

Se vede cu claritate ca Basescul manuieste bine engleza :)

radu spunea...

Basecu duhneste a neam prost si pentru Sarkozy. Ar trebui sa-si tina mainile acasa si sa afle ca, daca Sarkozy isi va rupe gatul la alegerile viitoare, si pedeleprele lui vor simti fiori de gheata pe sira spinarii. Alo, francofonii, domnii Baconsky si Preda (Cristian) ati auzit?
Da ce-am bai nene? Nu-mi pot controla limbajul si pace...

Silvy spunea...

Hahaitu` nu prea merge cu diplomatia, iar pentru cea din urma iti trebuie putina educatie si scoala. Am serioase dubii ca Basescu are vreuna din ele macar la un nivel critic.