27 sept. 2010

Dubla masura a lui Traian Basescu

Traian Basescu si clica lui au incercat sa ne faca sa credeam ca protestul politistilor a fost ilegal, asta desi Constitutia garanteaza, iar Primaria Generala si Jandarmeria confirmasera de la bun inceput ca totul se incadreaza in lege. Daca ar fi fost ceva ilegal, sau neautorizat de Primarie, fortele de ordine ar fi respins violent actiunea protestatarilor. Dar nu s-a intamplat asa.

Sa ne uitam insa putin in urma, in primul mandat al lui Traian Basescu. Ei bine, atunci cand era adulat de mase, asa-zis-ul presedinte al tuturor romanilor nu scapa nicio ocazie sa cheme lumea in strada, la mitinguri SPONTANE, fara sa aiba nicio jena si desigur nicio autorizatie. Atunci insa se striga "Jos Tariceanu" si asta ii convenea. Cu totul alta e "legea" atunci cand masele nu il mai aplauda. Aveti cel mai bun exemplu mai jos, la mitingul spontan din Piata Universitatii din 20 mai 2007.

12 comentarii:

Hendrix spunea...

Politistii cerusera sa vina ba-secu in Victoriei pana la ora 12. N-a venit! S-au hotarat sa mearga spre Cotroceni sa depuna o petitie, atat! Primarul Oprescu stia despre asta si nu s-a impotrivit, cu conditia sa nu stationeze, lucru care s-a si intamplat.
Monstrul securist a fost ingrozit de faptul ca 7000 de politisti pot sa-si ceara drepturile la modul cum au facut-o. Din acel moment au devenit DUSMANII lui. Si a procedat ca atare. Ca intotdeauna adevarul doare cel mai rau. El stie ca este o JAVRA dar nu admite sa i se spuna asta.
Vad cum unii comenteaza cu satisfactie inlaturarea lui bleaga, ba chiar vazand in el un viitor opozant al securistului de la Anvers. FALS!El este si va ramane un soldat credincios al lui ba-secu. Interesant ca madam Ruse de la Gandul aruncase vineri si petarda cu posibila blocare a suspendarii de catre CCR. Sa fi devenit madam Ruse o unealta a portocaliilor in diversiuni? Mie asa mi se pare.

Niels Schmecker spunea...

Comentariu sters - cu aceeasi dubla masura basista - de Cristian Preda:

"Salut si eu demisia de "onoare" a lui Vasile Blaga… Un simplu act de salvare individuala, singura care pare acum admisa... Este obligatoriu sa-si dea demisiile pe tava toti tradatorii sigurantei statului... care este! Alternativa este sa le ia Imparatu’ capatanile… Ar fi fost mai bine pentru bobor daca Base Voda ar fi trebuit sa umble iar cu “lovitura de stat” in g-u-r-a?! Sau daca ar fi fost nevoit sa ne linisteasca pe toti – pe TVR1 la o ora de varf – ca tot El s-a sacrificat si ne-a salvat iar – a cata oara?! – de la vreun razboi civil sau de la dictatura Parlamentului?!
Pai, n-ar fi anarhie daca incepem toti “prostii” astia votanti, in loc sa ne slavim Conducatoru’ intelept, sa strigam intr-un glas: “La Palatu’ Cotroceni canta cucuveaua, marinaru’ si ai lui si-au gasit beleaua!”?! Ietete cum politica inteleapta a… dosului de palma peste g-u-r-a ne fereste de noi insine!

P.S. Blaga a castigat doar "onoarea" de a-si salva capatana personala si “prostimea” votanta - dreptul de a supravietui sau nu, dar pe muteste, fara sa tulbure somnul si visele ratiunii supreme!"



Ramane cum am stabilit: daca nu accepta sa-si dea demisia, Blaga s-ar fi ales cu acuza, de la cel mai inalt nivel, de complot, tentativa de lovitura de stat, tentativa de declansare a vreunui razboi civil... Vai de capu' nostru prost, cum am bulibasit orice sens si valoare a democratiei! Ce lozinca ar trebui sa-si aleaga acum asa-zisa noastra "institutie prezidentiala"?! "Jos democratia! Sus demografia!" Sau poate "Arbeit macht frei"... :D

Lilick Auftakt spunea...

Ce sterge Preda primesc eu. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, nu stiu cu madam Ruse. sa iti spun drept nu o citesc. Dar daca crezi, urmarim...

sandman spunea...

Si a mai avut un miting "spontan", a condus baut, etc.

Lilick Auftakt spunea...

Haha! :))

Anonim spunea...

A copiat Basescu din discursul lui Ceausescu?

Astazi a facut ce nu a facut nici macar Ceausescu.
Pe bune Lilick, Basescu il reabiliteaza istoric pe nea' Nicu.
Performanta asta nu a reusit-o nimeni.
La un asemenea presedinte incep sa cred ca si germanii l-ar regreta pe ...

Lilick Auftakt spunea...

@Chrystyan, asa e. Ti-am completat cu ceva.

Niels Schmecker spunea...

Vezi ca in Statutul politistului se prevede:

SECŢIUNEA a 3-a
Restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi
ART. 45
(1) Poliţistului îi este interzis:
...
e) să declare sau să participe la greve, precum şi la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic;

De aicilea:

http://cummuncescparlamentarii.wordpress.com/statutul-politistului/

Asa ca e foarte usor pentru unul ca Imparatu' sa-i bagi pre multi la tentativa de lovitura de stat sau complot impotriva autoritatii statului. Ca un adevarat Ceausescu, dar de dreapta. :D

Nu stiu daca si pentru astia mai civili s-o fi declarat deja "restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi"... Nu-i exclus! :(

Lilick Auftakt spunea...

Nu e valabil. De cand Poltia e o structura civila, politistii au statut de functionari si aceleasi liberatati si drepturi ca si ei la greve si mitinguri. Cum altfel crezi ca si-ar fi facut sindicate? Jandarmeria e sngua structura militara din MAI si de asta nu au sindicate si nu pot participa la mitinguri.

AntiPD-l spunea...

sti ce mi se pare mie infricosator ? ... ca aproape orice il supara pe nenea Zeus ajunge pe masa CSAT ... Protestul politistilor, Presa ... in curand o sa ajungem si noi , ca persoane fizice pentru ca respiram intr-un mod in care Zeus se simte ofensat ...

Lilick spunea...

@Niels, "cu caracter politc". Revendicarile politistilor nu erau politice. Erau salariale.