29 sept. 2010

Manipularea portocalie se intoarce!

"Am fost pentru prima data foarte aproape de niste mineri de care nu mi-a fost frica. Au trecut pe langa mine incolonati. Erau civilizati si... putini. Maxim 50. In marea de oameni din Piata Victoriei, probabil ca foarte putina lume i-a observat. Nu purtau casti si lampase, nici bate, ci doar niste pancarte modeste, asezate intre doua bete, pe care scria: "EM Lonea", "EM Petrila" etc...

Ma intreb: de acesti oameni s-au temut atat de tare PDL si Sever Voinescu? Prin ei, prin acest grup pe care l-am pozat de la cap la coada - oameni pe care ii vedeti in fotografie - a incercat Voinescu sa juxtapuna mineriada din iunie '90 cu manifestatia de astazi? Manipularea incercata ieri se dovedeste nu numai necredibila, ci si jalnica. Sunt sigura ca, gratie informatiilor pe care le au, Voinescu&CO stiau exact cati mineri vin si, avand in vedere cu ce partid avem de-a face, stiau si cum ii cheama pe fiecare..."


Textul de mai sus l-am scris pe data de 19 mai, dupa mitingul din Piata Victoriei, sub titlul: "Prea putini mineri pentru manipularile lui Sever Voinescu! Si prea pasnici..." Manipularea portocalie astazi se intoarce. E adevarat, mai timid. De data asta nu avertizandu-ne in legatura cu o noua mineriada, ci cu o noua... revolutie. Sau lovitura de stat. Capul rautatilor? Acelasi Tataie Ilici, de optzeci si hat de ani, vesnic tanar revolutionar pe tancuri. Cel putin asa zice ziarul 100% basist Romania Libera.

Cat de imbecili pot sa fie acesti portocalii, ca sa creada ca intoxicarile securiste marca Basescu-Lazaroiu-Voinescu mai tin la masele super satule de aburelile lor? Ceva totusi ma bucura mult: e un semn ca le e frica. Mmmm, si ce frica! :))

11 comentarii:

Micawber spunea...

Deh, nu mai e nici propaganda orange ce era odata... de data asta manevra e stangace si banuiesc ca n-o sa aiba ecou nici macar printre toti sustinatorii puterii, cati or mai fi ramas.

Banuiesc ca e nevoie de un spectacol grandios, ceva de genul unei noi retineri a lui Patriciu sau - mai stii - o cerere de arestare a lui Tariceanu (deh, greaua mostenire)... :)

Lilick Auftakt spunea...

Sunt atat de disperati ca pierd definitiv ciolanul, ca sunt in stare de orice circ. Problema lor e ca au facut asta de atatea ori, ca acum lumea nu-i mai crede, pot sa se dea si peste cap.

AntiPD-l spunea...

nu cred ca si pierd definitiv ciolanu ... in cel mai rau caz se a dizolva partidul si fiecare isi gaseste cate un pardid unde sa mearga .. si cu timpul ... romanii uita cine si ce le-a facut ...Sper din tot sufletul sa ma insel ..

Rational Idealist spunea...

Nu e chiar de gluma... Lansarea unor astfel de "teorii ale conspiratiei" pe diferite canale (vezi si Cristoiu) este menita sa pregateasca terenul pentru masuri exceptionale. Iar opozitia - si aici ma refer in primul rand la Ponta, pentru ca pana acum Antonescu a reactionat mult mai corect - nu pare sa priceapa ce se pregateste.
Sigur, e de sperat ca n-o sa mai prinda... dar portocaliii nu se vor da in laturi de la nimic - si asta e un motiv suficient pentru a nu subestima pericolul.

Lilick Auftakt spunea...

@Rational Idealist, e in stare de tot ce scrii tu in articol, daca il vor ajuta serviciile. Insa eu cred ca nu il vor mai ajuta. In plus, articolele alea si Cristoiu au o audienta minuscula. Stiu, trebuie sa ne asteptam la orice. Si recomand tuturor sa citeasca cu atentie articolul tau. Insa e posibil si ca planurile sa ii fie dejucate asa cum nu se asteapta, cu tradari din camarila lui.

transildania spunea...

Pe claviatura manipularilor se va juca din greu. In scurt timp clapele vor fi tocite.
Numai ca manipularile din fericire se dovedesc a fi din ce in ce mai previzibile, stangace si lipsite de efect.
Nu stiu daca ati remarcat ca si tovarasul Tökes a fost trimis pe front sa ceara autonomie etnica si pentru maghiarii din Bihor si Satu-Mare. Altadata asta ar fi starnit nenumarate dezbateri aiurea, dar acum pana si cei care raspundeau la asemenea provocari pt a le amplifica nu au zis mai nimic, si pana si UDMR-ul s-a delimitat din nou de el.
Sunt insa sigur ca vor fi insa nenumarate manipulari pe toate campurile imaginabile...

Hendrix spunea...

Am citit articolul de toata jena inca de ieri dimineata. N-am dat importanta aiurelilor semnate de jalnica jurnalista ondine, fiind convins ca ea doar a semnat! Cine l-a scris? Evident ca Manastirea Secu! Daca studiem cu atentie avem de-a face cu o MANIPULARE facuta dupa manual. Totul se bazeaza pe diverse zvonuri alimentate de ,,declaratiile unor participanti''. Se introduc in scena niste ,,revolutionari'' care ar fi vrut sa incite la violenta, de care n-a auzit nimeni. Se incearca sa se faca legatura cu mitingul politistilor, jalnica incercare!
Articolul este menit insa pentru altceva. Scopul lor este sa COMPROMITA mitingul din 7 octombrie! Asazisii ,,revolutionari'' iata ce ii declara direct lui ondine:{{„Băsescu nu a pus armata sa pe noi, aşa că acţiunea s-a mutat pe 7 octombrie", spun sursele noastre.}}Ati inteles mesajul? Iata ce spune si unul Nelu Florea(zis Pluto!):,,„A fost ca o încălzire pentru mitingul de pe 7 octombrie, când îl vom da jos pe Băsescu. Eu sunt alături de poliţişti până mor. Suntem mai mulţi revoluţionari care am fost la miting şi la marş. Numai eu am numărat vreo 20. Suntem susţinuţi şi de Ponta, şi de Crin. Pe 7 (octombrie) nu plecăm acasă până nu-l dăm jos pe Băsescu. Să sperăm că fără violenţă. Dacă încep să tragă, trag şi eu. Vineri a fost aşa, un început, am testat terenul".
Nu stiu daca exista in mod real acest Pluto. Posibil! Securistii lui ba-secu cred ca astfel de declaratii ale unui iresponsabil puse intr-un articol semnat de ondine va crea valuri??? In prostia lor ei cred ca da!
Suntem asadar avizati pentru anumite VIOLENTE pe 7 octombrie. Manipularea este menita sa-i tempereze pe politisti, eventual sa nu participe la miting, sub presiunea unor violente iminente.
Este extrem de clar ca daca mitingul va fi unul serios care sa bage spaima in portocalii, se va declansa planul B: anumiti,,oameni de bine'' vor declansa, in mod organizat, violente! Pentru a compromite manifestatia. Am mai vazut acest film in ultimii 20 de ani.
Pronosticul meu? Planul B nu va exista. Articolul este menit doar sa-i intimideze pe politisti, avertizandu-i ca vor fi violente! Nu cred ca aceasta manipulare securista va reusi, sunt convins ca pe 7 octombrie vor fi mai multi politisti. Si cel putin tot la fel de agresivi, adica vom auzi din nou refrenul indragit ,,Iesi afara, JAVRA ORDINARA!''. Vorba lui ba-secu, de ce ii este frica nu va scapa!
Offtopic. Aseara am trecut sa vad cine este la radu oralu pe postul portocaliu labe1. Mi-a atras atentia o babatie stirba, urata ca Baba Cloantza, de o agresivitate verbala iesita din comun. Am stat minute in sir doar ca sa aflu cine era scorpia. Cine era? Chiar ondine ghergut!!! Se leaga lucrurile, n'asa?

Rational Idealist spunea...

@ Lilick
Sper sa fie cum zici tu. Dar nu-mi doresc sa fiu vreodata in situatia in care principala speranta sa fie in ratiunea "serviciilor". Cei din "servicii" de fapt sunt garda pretoriana a lui Basescu, i-a favorizat sistematic si le-a dat nenumarate semne de prietenie; de cand e presedinte a fost foarte preocupat sa-si asigure controlul asupra lor (nu zic ca a reusit 100%, pentru ca "serviciile" au si o viata a lor si uneori joaca la mai multe capete, dar totusi, nu cred ca am mai avut vreun presedinte atat de apropiat de "servicii").

Valentina spunea...

Cronologie de toata frumusetea, sau cum se implementeaza manipularea : imediat dupa miting au aparut comentarii pe bloguri, cum ca Iliescu ar fi fost de vina/in spatele operatiunii; apare Ion Cristoiu la Nasul si lanseaza halucinanta ipoteza - incercare de lovitura de stat pusa la cale de Blaga, Opozitie si moguli; e urmat de art. din Romania Libera, unde problema e transata :): Iliescu e de vina ! El a conspirat si apoi i-a incitat pe revolutionari, care au acceptat contra functii viitoare; aseara, la Nasul - Dan Tapalaga, invitat : Moscova are interes si incurajeaza mitinguri si revolte armate in Romania (!) Cand credeam ca le-am auzit pe toate, Radu Moraru da de inteles ca si Vanghelie ar putea fi implicat. Cotroceni e in sectorul 5; deci M.V putea incita diversionisti sa-l atace pe Basescu daca iesea din Palat. Il prindea in ambuscada :) De aceea e bine ca presedintele a lipsit si nu a fost de fata la miting.
Totul e pe principiul "insir-te margarite". Unii baieti stau si insira... Fiecare margeluta corespunde unui "pericol" : comunistii, rusii, mogulii. In timpul asta, d-na Udrea - mult mai pragmatica - ia listele cu sefii de organizatii si-i intreaba de fonduri... Care are, care n-are, care-ar vrea si n-a primit... Blaga da si el. Sfaturi. :)

sandman spunea...

Indiferent cum ar fi pe Cotoi lasati-l pe mina mea.

căţelul alpha spunea...

Severică nu se lasă. Cred că are o normă de nerozii pe care trebuie să le emită pe lună. Ca în Dilema Veche de saptămîna asta.