3 sept. 2010

Marele Partid al Dezamagitilor vs. Politica Altfel


In primul rand va rog sa cititi acest articol putin mai vechi, care analizeaza ultimul sondaj INSOMAR. Concluzia la care ajung jurnalistii, dupa ce chestioneaza si cativa analisti politici, e urmatoarea: "Românii vor schimbarea clasei politice"

Pe astfel de sondaje se bazeaza si Sebastian Lazaroiu, cautand in dezamagitii fata de actuala politica baza electorala a unui nou mare partid. Am citit putin pe bloguri, sau pe comentariile din ziare, si am gasit cateva idei despre planurile fantasmagorice ale nucleului dur al acestei secte basesciene: printre randuri ei spun ca remanierea n-ar fi tocmai o remaniere reala, ci pur si simplu o fortare a distrugerii imaginii PDL, pentru compromiterea definitiva a intregii clase politice. Strategie pusa la punct de Lazaroiu, brat la brat cu Dan Diaconescu.

Prin aceasta farsa basesciana se urmareste chipurile atragerea opozitiei intr-o capcana: guvernarea sau fuga de raspunderea guvernarii, ambele atragand, in opinia acestor basescieni, oprobiul public. Si, implicit, marea victorie a lui Traian Basescu impotriva clasei politice, a Parlamentului, a altor institutii, prin imaginea sa de unic reformator si politician de bine al acestei tari. Mai departe il citez pe unul dintre acesti basescieni, care posteaza de vreo patru ani pe ziare si pe bloguri, unul zis "Lucid":

"Prin urmare, tot boboru' se va convinge ca totzi sunt o apa si un pamant si ca fug de raspundere la greu asa ca Basescu va face un guvern de specialisti din care apoi se va creea noul partid anti-politic (in sensul actual al politicii) care va castiga alegerile din 2012. ESTE SINGURA SANSA DE ECARISAJ PENTRU JIGODIILE DIN INTREAGA CLASA POLITICA ACTUALA."

E foarte posibil ca asta sa fie planul disperatilor, pe care nu l-au inteles inca toti sustinatorii lui Basescu, dar nici ceilalti, iar declaratiile lui Lazaroiu, in legatura cu procentul umflat al Partidului Poporului, sa faca parte chiar din acest scenariu: "La DD merg manelistii, la Partidul Curat (Alba ca Zapada) merg intelectualii dezamagiti de PDL (in particular) si de clasa politica (in general). Apoi ii unim pe toti, si facem marele partid al dezamagitilor, care va castiga alegerile din 2012"

Nu cred ca mai aveti nicio indoiala ca acest Basescu trebuie suspendat cat mai repede cu putinta, indiferent daca planurile acestor fanatici sunt realizabile sau nu. Insa, cel mai important ar fi ca politicienii cu capul pe umeri sa stie sa schimbe aceasta perceptie a romanilor, lucru pe cat de greu pe atat de posibil printr-o politica ALTFEL.

18 comentarii:

Silvy spunea...

Lilick, circul cu remanierea e inca o sansa pentru opozitie. Daca nici acum nu se misca repede, cu o formula coerenta, au pierdut tot. Nici nu mai conteaza ce face Basescu pentru ca isi pierd si ei din credibilitate urgent.

Bineinteles ca T.B o sa atinga(daca nu cumva a facut deja acest lucru) culmele disperarii pentru ca nu mai merge treaba cu pasatul responsabilitatii. Acum cauta o perna pe care sa cada. Atat. In rest, totul e show.

Lilick Auftakt spunea...

Silvy, exact. Nu stiu ce face PSD, insa PNL trebuie sa prezinte o echipa impecabila pe care sa stie sa o prezinte. Apoi sa-si faca cunoscute cat mai bine programul de guvernare, actiunile parlamentare.. etc

Silvy spunea...

@Lilick - tot anunta ca se iau mana c mana PSD si PNL pentru un program serios. Mi-e sa nu se impiedice exact ca tiganul la mal.

Anonim spunea...

Strategie sau nu, Romania are nevoie de o alta clasa politica.
Nu in sensul in care il vor unii sau altii.
Orice partid din Romania trebuie sa isi schimbe nu numai parul ci si naravul.
PSD si PDL trebuie sa renunte la coruptii si incompetentii lor, sa vina cu programe reale si viabile cu alte cuvinte sa o cam rupa cu trecutul.
S-ar putea sa asistam la un mic reviriment al PNT-CD si PC.
PRM fara liderul sau si UDMR dupa realizarea descentralizarii s-ar putea sa nu mai aiba priza la electorat.
La toate astea se aduga faptul ca PNL, PSD, PNT CD si UDMR trebuie sa stearga din mintea electoratului asocierea cu PDL.
Cat despre PDL, greu intr-o tara in care rebrandingul nu te mai salveaza de situatia reala.

Daca o sa intri pe blogul meu o sa zici ca ii fac jocul lui Sebastian Lazaroiu dar... nimeni din clasa politica actuala nu este nevinovat pentru accensiunea lui Traian Basescu.
Ar fi cazul sa isi repare greseala.

Micawber spunea...

Decat un mare partid al dezamagitilor, de ce nu mai bine un si mai mare partid al prostilor? Macar asta va avea mereu simpatizanti si votanti cu nemiluita.

Lilick Auftakt spunea...

@Chrysthyan, nu putem sa acuzam doar clasa politica pentru ca a nascut un monstru politic. Si nici nu as vrea sa dau glas unei autocritici in stil comunist in care sa spun (chipurile in numele poporului): "Domnule, cu totii am gresit. Politicieni, votanti sau absenti permanenti de la vot, pentru ca am permis intr-un fel sau altul aceasta ascensiune" Eu am indreptat mereu acuzele catre societatea civila, catre cei care aveau puterea si capacitatea sa isi impuna opiniile si au tacut. Si Emil Constantinescu da vina tot pe acestia din urma. Nu se poate face o politica corecta cu intelectuali vanduti, cu o presa neprofesionista...

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber, nu stiu. Cred ca nu le-ar placea numele. :))

Hendrix spunea...

Basmul cu Alba ca Zapada este desigur VISAT de securistii care il inconjoara pe ba-secu. Fanaticii basescieni vorbeau despre pedeleprele lor ca despre niste virgine politice animate doar de reforma statului, modificarea constitutiei bla-bla. Un lucru n-au inteles promotorii unei Albe ca Zapada: trebuie sa existe o personalitate puternica, cinstita, respectata care sa poata strange in jurul unor valori morale, principii oameni scarbiti de politica dusa in ultimii 20 de ani. Ba-secu este un produs expirat. El si-a jucat cartea de luptator impotriva ,,sistemului ticalosit'' in 2004, cand eu si alti liberali am votat. S-a dovedit cel mai mare bluf de dupa lovilutie, cea mai mare tzeapa luata de liberali si de cetateni in general.
Daca exista un om care poate sa adune in jurul lui oameni in jurul unor idei, unui altfel de a face politica este doar CRIN. A demonstrat asta in campania din toamna anului trecut. A fost capabil sa adune voturi de la multi tineri, a mobilizat oameni care altfel nu s-ar fi dus la vot.
Ce viseaza securistii cu Alba ca Zapada este doar un proiect politic care sa pacaleasca masiv electoratul, asa cum a fost ba-secu in 2004. Ce vrea Crin nu este pacaleala, nu este stratagema politica, nici joc meschin de a pune mana pe putere. Deocamdata singurul lucru important este sa scapam de acest MONSTRU POLITIC. Acum este vorba de supravietuire politica in fata celei mai mari amenintari la adresa democratiei. Acum suntem ca la sfarsitul unui razboi, moment in care cu greu se poate vorbi de o viata politica normala. Sunt absolut convins ca ziua lui Crin va veni si nu este foarte departe.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, interesanta ideea asta cu sfarsitul unui razboi. Da, cam asa arata totul. Iar cu Crin... pai ei nu stiu asta? De ce e cel mai atacat politician? De ce Mihaies si restul revarsa balti de spume atunci cand abordeaza subiectul? Pentru ca stiu ca pe Ponta il putem injura si noi, si nici in partid nu are foarte multa lume incredere in el, plus ca mai are si relatia apropiata cu Udrea. Deci nu e o sperietoare. Insa lui Crin nu a putut nimeni sa ii aduca o acuzatie cu punct si virgula si argumente clare.

Hendrix spunea...

@Lilick N-am vorbit intamplator ca suntem ca o tara la sfarsitul unui razboi. N-am spus ca suntem dupa razboi pentru simplul motiv ca razboiul inca nu s-a incheiat. Ca sa zic asa, dictatorul se afla in bunker, soldatii fideli il apara pana la ultimul om, totul in jur este distrus. Hitler si-a luat otrava din lasitate, ca sa nu incapa in mainile inamicului. Ce va face ba-secu? Sunt sanse mari sa fie suspendat daca, dupa previzibila reusita a motiunii de cenzura, va gafa la fel ca anul trecut cand a sfidat Constitutia. El este un om pierdut, se gandeste doar cum va scapa basma curata, atat!
Tot ce a lasat in urma sa ba-secu a fost doar DEZASTRU. Ca ministru a fost o catastrofa, ca primar al Capitalei un cosmar. Cel mai mare rau facut romanilor a fost insa din postura de presedinte, transformand tara intr-un teatru de razboi. Uita-te in jurul tau si gandeste-te daca a mai ramas ceva de distrus. As zice ca un lucru INCA nu l-a distrus: SPERANTA! Eu unul n-am incetat sa cred ca acest cosmar se va incheia, asa cum s-a incheiat si cosmarul fesenist adus de ilici in 90 pe capul nostru. As vrea sa nu ma insel cand afirm ca ba-secu a fost ultimul strigat de lupta al sistemului securisto-comunist care l-a propulsat la putere pe ba-secu. Sa avem rabdare, sa avem speranta ca acest cosmar portocaliu se va incheia si tara asta rupta acum in doua isi va reveni. Este tot ce vreau.

Lilick Auftakt spunea...

Eu sper. Insa sa stii ca multi altii au renuntat la speranta.

Hendrix spunea...

@Lilick Daca un om precum Corneliu Coposu n-a incetat sa spere in cei 17 ani de inchisoare comunista si cei 25 de ani intr-un lagar socialist, cred ca putem si noi sa speram ca acest cosmar declansat de securistul de la Anvers se va sfarsi! Si nu cred ca am vazut prea multe filme in care Binele invinge Raul.

Lilick Auftakt spunea...

Argumentul cu Coposu e mai puternic decat oricare altul, @Hendrix.

Hendrix spunea...

@Lilick Cred ca este inutil sa-ti spun ca secretul supravietuirii in fata ciumei rosii a fost credinta. Credinta adevarata si nu cea de falsa de acum, imbratisata de multi fatarnici. Ce altceva poti sa faci in fata unor indivizi fara Dumnezeu care si-au propus sa distruga nu doar niste tari ci insasi fiinta omeneasca. Ce fel de oameni au putut gandi si pune in practica ororile de la Pitesti? Comunismul este cea mai crunta boala de care poate fi lovita o tara. Ca orice boala ea va trece, totul este sa si speram ca ne va fi bine. Iar tara nostra INCA mai este ocupata de aceste forte, ba-secu fiind doar varful aisbergului.

Anonim spunea...

@Lilick

Nu le cere nimeni autocritica comunista, toata lumea le cere masuri si atitudine.
Daca PSD e stanga sa fie stanga si daca PNL e dreapta sa fie dreapta!
De ce denaturezi ceea ce spun?
Orice alianta cu PDL e rusinoasa, va fi si va ramane asa!
Iar cei care l-au adus aici chiar merita inlocuiti.
Nu iti face iluzii, PSD nu a putut sa stea cu PDL nu din cauza principiilor, doar ca smecherii PSD nu s-au inteles cu smecherii PNL.
Si Tariceanu, desi era stindardul opozitiei anti-Basescu dupa alegeri cerea alianta cu PDL.

Multi ii acuza pe Ponta si Antonescu ca nu isi mai respecta batranii. Care batrani, aia care l-au adus aici pe Basescu si gasca?
Bravo lor! Ma bazez pe lupii tineri din partidele deja "istorice".

Lilick Auftakt spunea...

Ca sa vezi coincidenta, a inteles astazi si Bichir care e treaba cu dezamagitii: http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-otv-democratie-si-demagogie-905006.html

radu spunea...

@Micawber: pai, din cate vad eu, marele partid al dezamagitilor chiar e un partid al prostilor! Pentru ca trebuie sa fii prost cu spume ca sa votezi cu DD, prin comparatie cu care pana si Vadim e OK. Asta e, dupa falsa concurenta diversionista Iliescu-Vadim, la indigo cu Chirac-Le Pen, ni se pregateste una Basescu-DD. Asa prezident, asa bufon de serviciu.
@Hendrix are dreptate, si cat as vrea sa nu aiba...
Intreb si eu, oare cati dintre telectualii puterii or fi agenti acoperiti?

Lilick Auftakt spunea...

Da, sigur ca un partid nou, curat, chipurile anti-politic, va fi unul al prostilor.