28 sept. 2010

Medaliile Hertei Müller...

Foto 1: Herta Müller cu medalia Carl-Zuckmayer, inmanata de primul ministru Rheinland-Pfalz Kurt Beck.

Foto 2: Herta Müller cu Marea Cruce de Merit cu stea a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, inmanata de fostul presedinte german Horst Köhler.


Poate acum, refuzul scriitoarei va fi si mai clar pentru Sorin Iliesiu&Co. Nu stiu cum si-au imaginat ca aceasta femeie ar putea sa primeasca o medalie din mana unui securist, si sa se afiseze zambind alaturi de el. Iliesiu poate chiar ar trebui sa isi ceara scuze pentru aceasta ofensa.






















Sorin Iliesiu, 26 septembrie 2010: "Acordarea Ordinului Naţional ‘Steaua României’ distinsei laureate a Premiului Nobel ar putea avea loc mâine 27 Septembrie sau pomâine 28 Septembrie 2010 când domnia sa va fi prezentă la Bucureşti."

8 comentarii:

transildania spunea...

Cu siguranta Herta Müller nu va accepta o decoratie din mana lui Basescu.

Fooarte interesant cum Iliesu anuntase deja data decernarii in scop propagandistic. Si decernarea ar fi avut acelasi scop...

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, da, cum sa nu. Ii facea program Hertei Muller cu Baseascu. Curat tupeu. Lasa ca si-a gasit TB cateva persoane de decorat azi: http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=12404&_PRID=lazi

Lilick Auftakt spunea...

Uite ce mai scrie Iliesiu: "Un asemenea gest al şefului statului român ar onora România antitotalitară." - Brrrrrrr.... Adica femeia asta spune ca securitatea traieste azi la noi o a doua viata, si el o tot da cu anticomunismul de parada.

transildania spunea...

"Anticomunismul de parada", exact, ai gasit cuvintele cele mai potrivite.
Ei cred ca prin decoratii, discursursuri, litere pe hartie, se poate camufla ceva evident. Bine ca H. Müller nu le-a facut jocul

Lilick Auftakt spunea...

Iti imaginezi ca pana si lui Basescu i se pare teatrul asta atat de penibil, ca nu il foloseste decat in campania electorala, asa, de nevoie. In rest nu ii baga in seama. Nici el, cat e de populist, nu ar putea sa se imbrace toata ziua in mascarici "anticomunist". Ba cred ca ii mai si injura ca il pun in situatii aiurea. Auzi tu: ii cer "din nou"! Deci au mai cerut si acum insista. Ca si cum Basescu nu stie ca Herta Muller ar refuza, precum Vasile Paraschiv.

radu spunea...

Pe vremea lui Ceasca Iliesiu facea filme de propaganda. Sa mai taca din gura acest impostor basist, ca stim de unde vine si el, si securistul de la Anvers pe care-l pupa-n fund. Si sa mai taca din gura si oportunistii din actuala nomenklatura culturala care s-au dus la Ateneu ca s-o confiste politic pe Herta Muller. Basisti, jos labele de pe Herta!

Adrian Stoica spunea...

Off topic: din surse am aflat ca noul ministru de interne e un sfertodoct celebru. Astfel, in timpul liceului a trebuit, la un moment dat, sa se transfere, in alta localitate, deoarece la liceul pe care il frecventa nu prea mai voia nimeni sa il promoveze. Apoi, a studiat, daca pot spune asa, dreptul la vestita universitate particulara Vasile Goldis, din mirificul centru universitar Arad. Pe situl personal nu apar niciun fel de mentiuni cu privire la studii.
Bine, oricum, astfel de informatii nu sunt chiar o surpriza ... Mai degraba, ar fi fost surprinzator sa fie altfel.

Lilick Auftakt spunea...

Haha. Se vedea, Adrian. Dar multumim ca ne-ai confirmat. :)