6 sept. 2010

O tara ingenuncheata

"Nu plănuim creşteri majore ale taxelor pentru anul 2011" - citatul pare scos din discursul unui prim-ministru. Sau, pentru ca suntem inca in Romania basesciana, a unui sef de stat. Ei bine, NU. Este declaratia pe care o tot facea ieri Jeffrey Franks, in fata jurnalistilor, pe scarile de la Guvern, atat la intrare cat si la iesire.

La inceputul lui august, in timpul celei de-a cincea misiuni de evaluare, acelasi Jeffrey Franks declara: "Dacă nu ne-am întâlnit cu Băsescu, înseamnă că nu sunt probleme". Dupa fix o luna insa, seful FMI se intalneste cu Traian Basescu, care are o atitudine extrem de curtenitoare fata de acesta. Sa intelegem ca au aparut problemele? Am putea interpreta si asa.

Aflam intre timp ca Romaniei ii trebuie un nou acord cu FMI. Din nou bani. Deci asta era problema. Si probabil asta ii da dreptul lui Jeffrey Franks sa faca declaratii in numele guvernului roman, intr-o maniera autoritara, care ne jigneste ca cetateni si ne ingenuncheaza ca tara. Asta inseamna sa treci cu capul sus prin criza, asa cum ne indemna acum cateva zile Traian Basescu?

10 comentarii:

Rational Idealist spunea...

Bine zis!
Mi-ar fi placut sa fi scris eu postul asta :)

Lilick Auftakt spunea...

Merci. :)

Marieta spunea...

Acel "Nu plănuim creşteri majore ale taxelor pentru anul 2011" m-a scos şi pe mine din minţi. Măcar aşa, de faţadă se putea alege o altă exprimare. Din păcate chiar că suntem în genunchi.

Lilick Auftakt spunea...

@Marieta, de fatada, doar la iesire, a completat ca da, totusi guvernul trebuie sa ia deciziile. Cred ca si-a dat seama si el ce deplasat era.

niku_elektriku spunea...

"prin voi insiva" natzionalistilor !

pai de ce nu'i datz dreak odata gios ?

Lilick Auftakt spunea...

@Niku,

Sper ca ai aflat ca pentru asta trebuie o majoritate in Parlament.

Cine e nationalist? Eu nu.

Cetateanul Popescu spunea...

"Cine e nationalist?"

Eu sunt, Lilick. Eu, care tin cu dintii de mandria de a fi roman. Eu, care am dat pe spate un laureat al premiului Nobel pentru chimie ca stiam teorie mai bine decat cel mai bun student al lui (bine, la partea practica n-aveam nici o sansa, dar... asta n-am mai spus-o!). Eu, care m-am contrat 4 ore (cat de la Cluj la Sighisoara cu trenul) cu o familie de americani pana i-am convins. Eu chiar sunt nationalist. Adica imi iubesc tara. Simplu, fara surle si trambite, pur si simplu mi-o iubesc in felul meu: incerc sa-mi fac treaba cate de bine pot, ma iau pe strada de nesimtiti si de cei care trec pe rosu si in general ma straduiesc sa fiu "concerned citizen".

De cand e o rusine sa fii nationalist, Nikule?

Lilick Auftakt spunea...

@Cetatene, pai e foarte frumos sa iti iubesti tara. Si eu o iubesc. Si tara, imi place si limba romana, iubesc si Bucurestiul. Dar asta nu inseamna sa fii nationalist conform DEX:

http://dexonline.ro/definitie/na%C8%9Bionalism

Tu esti un bun cetatean al acestei tari si, din cum te descrii, modelul cetateanului european.

sandman spunea...

Tariceanu a zis ca Romania nu are nevoie de imprumutul de la FMI. Brusc a scazut ratingul de tara, apoi a pierdut alegerile. Le-a cistigat PDL si Basescu pt ca FMI avea nevoie de niste tradatori aici. Restul sint detalii.

Lilick Auftakt spunea...

Da, sigur. Pai Tariceanu le-a dat papucii celor din FMI pe mandatul lui. Asa ca...