20 sept. 2010

Sever si Roberta, urgent demisia!

Sever Voinescu, Academia Caţavencu, nr. 1, 7 - 13 ianuarie 2009: “Primele zile în Parlament m-au revoltat pur şi simplu. Am găsit un sistem anume alcătuit pentru lene şi mică ciupeală. Nu va rămâne aşa. Am să mă ocup personal de asta

Si s-a ocupat! A transformat PERSONAL mica ciupeala intr-o frauda de proportii, un atac fara precedent la adresa democratiei. De ce spun asta? Pe inregistrarea oficiala a Camerei Deputatilor se vede clar cum Sever Voinescu e cel care ii sopteste Robertei Anastase ce sa spuna, se apleaca catre ea, o sustine, ea fiind o simpla trompeta care suna fals, tremurat, gajait.

Acum, sa privim putin in urma. Prin impunerea Robertei Anastase ca presedinta a Camerei Deputatilor, si a lui Sever Voinescu ca secretar in Biroul Permanent, Traian Basescu a dat de la bun inceput o palma parlamentarismului. Si nu numai pentru ca si-a postat oamenii fideli in aceste functii, ca sa controleze o Camera a Parlamentului, ci pentru ca in nicio tara democrata din lume nu ajung pe aceste scaune, direct, doi oameni de-abia intrati in Parlament, unul dintre ei de cateva zile aterizat in politica. Dupa cum stim, Voinescu a fost de altfel si respins la prima candidatura pe postul de secretar, chiar de catre colegii lui mai varstnici. O respingere naturala, atata timp cat candidatura lui nu respecta cutumele si regulile care impun o persoana, in functie de experienta, pe un post cu raspundere.

Nu mai explic de ce un tanar intrat in Parlament nu are cum sa ocupe un loc atat de important. E logic ca in primii ani de mandat trebuie sa te acomodezi, sa inveti, asa cum orice absolvent, angajat intr-o firma serioasa, nu poate ocupa din start functia de director general. E absurd.

Ceea ce s-a intamplat atunci, prin umilirea parlamentarilor cu experienta, e o lovitura mult mai dura data democratiei, decat palma data copilului in campania electorala din 2004, sau cea data avocatului Chitic in parcare la Ciresica. Si s-a trecut foarte usor peste lucrul asta. Stiu, traim intr-un regim in care aceste chestiuni par deja normale. Vorba... poporului: Caligula Imperator si-a facut calul senator/ Basescu, si mai sinistru, si-a facut curva ministru.

Revenind insa la recenta frauda din Parlament: e cazul sa ne mobilizam sa spunem STOP acestor practici. Sever Voinescu si Roberta Anastase ar trebui sa isi dea imediat demisia. Cum nu o vor face, opozitia ar trebui sa ceara asta pe toate caile. In numele democratiei! Pe Sever Voinescu l-am vazut carand urnele de la sala de plen. S-a intamplat si la ultima motiune. Daca omul asta numara voturile precum Pristanda steagurile, ar putea sa ascunda si bile prin maneci ca Iosefini. Si nu glumesc. Portocaliii sunt in stare de ab-so-lut orice.




23 de comentarii:

transildania spunea...

Cred ca urmatorul vot numarat de Sever Voinescu si anuntat de Roberta Anastase in Camera Deputatilor va fi cel privitor la demontarea camerelor de filmare si al microfoanelor din plen, si incetarea publicarii evidentei audio-video a sedintelor in internet.
Pe buna dreptate. Va dati seama cat costa toate camerele, electronica, productia si publicarea?
Voturile se numara mai ieftin si mai eficient fara a risipi bani cu filmari.

Lilick Auftakt spunea...

Transildania, Foooarte corect! Sa urmarim! Sunt sigura ca se va intampla asa cum spui.

Andrei Pop spunea...

Deviez putin dar fac pariu ca pentru pedelei chestia asta cu 80 = 260 nu bate absentele lui Crin si la prima ocazie iar le vor aminti.
Roberta a reusit sa ma indigneze din nou. Ma obisnuisem cu aberanta lor dar asta bate orice mi-as fi putut imagina.

Lilick Auftakt spunea...

@Andrei, la cat tupeu au javrele astea... Dar presimt ca o sa li se infunde foarte curand.

Claudia Muresan spunea...

Lil, Ar trebui sa li se infunde ACUM. Nu e o simpla problema procedurala! Oamenii au fost trimisi in Parlament sa voteze si nu exista lucru mai important in democratie decit ca voturile tuturor sa conteze, sa fie numarate, si niciunul sa nu conteze mai mult decit a vrut electoratul. E criminal ce se intimpla, infractiuni de drept comun, dar nu se sinchiseste nimeni, ca deja s-au obisnuit toti cu cele mai mari abjectii. Nu ar trebui sa auzim ce se va face in viitor, asta e un caz pe care hotii ar trebuis a plateasca ACUM.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia, si eu zic la fel.

radu spunea...

Credeti ca se poate intampla ceva in justitie, cu Morar si Kovesi la butoane? Eu nu cred.
Poate ar trebui ca toti parlamentarii opozitiei sa faca o intelegere si sa nu mai spuna niciunul pe nume Robertei Anastase si lui Server Cotoi, sa le spuna doar "infractoarea" si "infractorul". Mi-e teama ca doar cuvintele ne-au mai ramas impotriva acestor PENALI, si totusi ceva trebuie facut!
Intr-o tara normala, Vantu ar fi trebuit sa imparta celula cu Server si Roberta.
Atentie, loviturile date parlamentarismului in Romania abia incep.

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, am vazut si mesajul de la postarea cealalta dar nu am apucat sa-ti raspund. Iti mai scrisesem si a Preda dar nu stiu daca a scos de la moderare. Scandalul cu Sever si Roberta va fi de lunga durata. Sio sper sa intre la Puscarie. Sever cu Vantu, Roberta cu Ridzi. :)

sandman spunea...

Cine domne? Cotoi? Acel intelectual fin... Hehehehe...
Ca de Roberta, ce sa spun... e inca la MISS. Miss Frauda!

Lilick Auftakt spunea...

Da, domnul acela fin... :) Ce vrei? Obisnuinta de a fura din alegeri. :)

radu spunea...

@Lilick: infractoarea tocmai a declarat ca e de acord sa se reia votul pe legea pensiilor, daca e contestat la CCR. Cretinii portocalii si-au dat seama ca e prea de tot si s-au inteles in coalitie sa se mobilizeze! Dar, cum cea mai buna aparare este atacul, acest King Kong feminin cu minte de bibilica si voce de fata de cartier n-a uitat sa-l urecheze tot pe Ponta si pe nu stiu ce chestor al opozitiei, aflat cica in sala. Penal!!!
Alo, musiu Cotoi, unde te-ascuzi bre intelectualule deontolog? Catzzz, infractorule!

Lilick Auftakt spunea...

Sa iasa cotoii din cotloane! :)) Nu trebuie sa scape! Nu trebuie sa se reia votul. Acum au sutit si stenogramele. Nu le mai gaseste nimeni. Nu mai sunt nici pe site. Trebuie sa fim foarte atenti cu portocaliii ca intr-o zi dispar din Parlament cu tot cu mobilier, candelabre, covoare... :))

Claudia Muresan spunea...

Lil, tu ai vazut stenograma? Mihai Voicu spune ca au cerut vot prin apel nominal si s-a refuzat. Oricum, regulamentul mai spune ca la orice moment se poate interveni de la tribuna pe chestiuni procedurale.

Lulutza spunea...

Pai cum asa?! N-au voie Roberta & oranjgutanii sa fraudeze votul, dupa cum li s-a comandat de la cel mai inalt nivel? Ei, asta-i buna! Ordinul se executa, nu se discuta! Parca asa suna si un slogan electoral al oranjgutanilor...

Ia vedeti, sedeti ghinisor, fraierilor, ca alt slogan al oranjgutanilor suna cam asa: De ce va e frica nu scapati! Si, categoric, nu se adresa oranjgutanilor!

lucian burjuiul spunea...

@Transildania & Lilick
Nu, nu se vor demonta. Se mai pot face afaceri cu repararea lor, inlocuirea, up-gradarea, re-softarea, etc. Pai nu e pacat sa se piarda un "mic" bacsis?

Dar orice aparat electric trebuie bagat in priza si apasat butonul on pentru a functiona... Iar pentru patrie primul ministru a cerut economie.

Concluzie: vor fi scoase din priza si inspectate periodic!

ADRIAN spunea...

Trist, trist si edificator pentru faptul ca suntem o natie de [...]
Daca aceasta supraponderala aroganta scapa din chestia asta penala inseamna ca am pierdut cu certitudine 20 de ani degeaba.
Si un pic demoralizant pentru ca a trebuit sa treaca atat timp pana sa se mobilizeze opozitia! Cu atat mai mult cu cat ma asteptam la o prezenta mai teapana a dlui Voicu si cand colo ... firv firav. Iar daca subiectele blogului domniei sale nu ating subiectul atunci cand el a fost martor la prima mana a acestei monstruoase manifestari de nesimtire inseamna ca ... ce inseamna?

vali plesca spunea...

da, demisia si dosar penal pentru amandoi.
dar tot nu ma pot abtine sa constat ca peneleul, si voicu mai ales, nu si-a facut treaba, de a lupta eficient contra abuzurilor puterii

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, ei, nu mai spune? Urmareste comunicatele PNL. PNL ceruse deja suspendarea Robertei. http://www.realitatea.net/pnl-a-cerut-suspendarea-robertei-anastase_745330.html

vali plesca spunea...

da, bun, dar insuficient. cum adica suspendare doua saptamani? ce-i asta, serial politist american cu capitanul ce-l suspenda pe detectiv? de ce nu era un penelist in sala sa filmeze, clar, numarul de parlamentari si in secunda doi sa iasa in conferinta de presa cu dovada abuzului. ce Dumnezeu, ei au preferat sa plece la una mica la bar. imi pare rau sa o spun, dar abuzul infloreste si datorita delasarii celor abuzati. ma astept la mai mult, cu mai multa convingere si nu doar la epatari de doi bani (nu ne place, ne luam jucariile si am plecat: problema e ca uite ce se intampla daca pleci. nu pierde doar opozitia la o anume lege, ci pierde ideea de democratie)

Lilick Auftakt spunea...

Aha. Nu stiam. :)

Shadow spunea...

@vali
nu ai dreptate.

Opozitia are doar "regulamentul" si "legislatia existenta" pt a se putea "opune" legiferarii majoritatii. Si daca da pot "tranti"/amana o lege pe care nu s-a facut nici un pic de "dezbatere" pe regulament au tot dreptul sa o faca.

Daca "opozitia pleaca" si nu poate "majoritatea" sa-si treaca legile nu le trece. Punct. Asta este "democratia" nicidecum "minciuna" numararii si aberatiile lui cotoi sau alma. In cazul acestor minciuni societatea pierde la democratie nicidecum in cazul plecarii opozitiei ca ultim mod de a se opune unei aberatii legislative.

Si nu cred ca este treaba "opozitiei" sa faca "scenete" video si "inregistrari". Pt asta exista presa si exista serviciul roman de informatii care ar fi trebuit sa se sesizeze oridecate ori "democratia" si "statul de drept" dispar din ecuatia romaneasca.

vali plesca spunea...

shadow, glumesti. sri si presa gardieni ai democratiei? esti sigur ca vorbim de romania?
iar daca politicienii din opozitie nu pazesc ca jocul democratic sa fie corect si nu opresc abuzul puterii, pentru ce, mai exact, trebuie sa existe opozitie?

Shadow spunea...

@vali

Nu glumesc deloc. In "fisa postului" SRI intra apararea "statului de drept" stat care nu poate exista decat in plina democratie nicidecum in suprimarea ei. Ca ce fac ei nu se "pupa" cu "fisa postului" lor asta e intradevar problema dar "competentele" sunt bine indicate.

Iar presa da e dreptul si mai ales obligatia ei sa faca "inregistrari" si de la parlament.

PS. Ai vazut ca Voicu a spus ca nu e cvorum(stenograma sedintei) dar asta nu a contat si "mincinoasa" cu al sau "cotoi" au mintit sustinand ca "opozitia" nu a facut gat?