1 nov. 2010

Cine tine barca portocalie pe linia de plutire?


Au aparut in ultima vreme doua sondaje de opinie, comentate in fel si chip. Toti analistii s-au repezit sa analizeze fie scorurile extrem de slabe inregistrate de Traian Basescu si Emil Boc, fie apropierea partidului lui Diaconescu de un prag de 20%.

Cel mai important lucru, in toate aceste sondaje, mi se pare insa faptul ca Traian Basescu este sub scorul PDL, devenind deja o piatra de moara de gatul partidului. Cat despre procentul lui Emil Boc, presedinte oficial al partidului, ce sa mai vorbim...

Din sondaje lipsesc insa persoanele din PDL catre care se indreapta totusi increderea celor 13-15%, adica cei care au declarat ca inca mai simpatizeaza cu acest partid si l-ar vota. In cine isi pune pedelistul de rand speranta?

Primul nume care imi vine in minte este Vasile Blaga. Rezultatele acestor sondaje mi se par bune in special pentru el. Acceptat, fie si la nivel declarativ, de catre o serie de lideri liberali (sa nu uitam ca in discursul de la motiune Crin Antonescu i s-a adresat lui Blaga, nu lui Boc...), Vasile Blaga este vazut de portocalii ca fiind singurul capabil sa aduca impacarea, si chiar o eventuala renastere a aliantei DA.

Nu stim cat de bine sta la capitolul popularitate fostul ministru de interne, asta ne-ar putea lamuri in curand sondajele. Oricum, important este de observat ca membrii clanului B.U.B.A. trag partidul in jos, si "cineva" trage inca partidul in sus, incercand sa-l mentina pe linia de plutire. Acum, ca o fi Blaga sau o fi altcineva, ramane sa ne lamurim in viitorul apropiat. Oricum, nu e cineva din clanul mai sus amintit.

19 comentarii:

SorinPLATON spunea...

Lilick,
Este de apreciat zelul militant ce-l depui poate altruist, in cauza lui "inspre mai bine" pe-o varianta si partitura de solfegiu liberala. Ce vreau eu insa sa-ti zic este sa nu-ti faci prea multe iluzii, crezand ca lupti pentru dreptate cu demonii, tu fiind subscrisa tabarei "ingerilor"... De fapt toata clasa politica este la fel de perversa si mefistotelica, si de aceea s-ar putea sa ai oarecand remuscari ca te-ai lasat prea facil "trasa pe sfoara" de cantecele de lebada interpretate de batlanii (liberalo-libertini) versati, sub acoperire.
Personal am ajuns la concluzia ca nici macar nu mai putem defini si identifica notiunea de bine, ca mai apoi sa o opunem epic unei lupte cu raul esential, dar asta e o alta mancare de peste...
Aceste este motivul pentru care am ales sa fiu un promotor al stangii autentice, de tip frelancer, cu alte cuvinte fara o ierarhie careia sa dai socoteala vis a vis de numarul de capete si copite retezate planificat, din tabara "dusmana"... Ca apoi iti voi mai spune ceva si despre taberele vremelnic (si de ochii lumii) asezate pe pozitii de beligeranta, "dusmani" ce dupa orele de serviciu, la un coniac Courvoiser, s-un trabuc Cohiba fac impreuna fara prea multe procese de constiinta, cele mai profitabile afaceri in cauza interesului lor comun (contrar cauzei nationale), neuitand ca in pauzele cluburilor lor patriciale sa mai trimita cate un email, sms, sau apel telefonic "de incurajare" celor ce populeaza redutele opozante "insangerate"... razandu-si totodata in pumni de acestia!

Intelegi ce vrei din acest mesaj!

"unul dintre (prietenii tai) egali"

Lilick Auftakt spunea...

@Sorin Platon, la chestia cu ingerii si demonii nu pot sa iti raspund decat citand-o pe Anca Radu: " Diferenta exista, iubiti credinciosi" :) Tot ea spune ca daca de PDL sau PSD ne e frica, de PNL nu ne e. Si sunt de acord.

http://ex-blank-page.blogspot.com/2010/10/diferenta-exista-iubiti-credinciosi.html

Un partid, singurul, care ajuns la putere nu a facut politie politica, nu a incercat sa subjuge presa, nu a furat alegeri... e totusi net diferit de celelalte. Trebuie sa recunosti. :)

Anonim spunea...

Aoleu, iar vorbim de alianta DA si renasterea ei?
Nu ne-a ajuns odata?

Lilick Auftakt spunea...

@Chrysthyan, nu vorbim noi. Ei vorbesc. Sa vorbeasca.

Pro atitudine spunea...

In PDL niciodata sa nu va uati dupa aparente. Ceea ce pare a fi realitate poate fi inselator. Blaga nu va iesi presedinte fiindca nu l vrea Basescu. Punct! Restul este talk-show...

Lilick Auftakt spunea...

Nu prea conteaza ce mai vrea un Basescu care trage PDL in jos. :) Totusi in cazul asta sondajele arata acelasi lucru.

Petrini spunea...

Hopa! Cum Lilick, parca Basescu facea si desfacea totul in tara asta? Acum dintr-o data nu mai conteaza doar ca are sub PDL in sondaj? Wow, ce transformare...

Despre aliante eu cred ca e mai bine pentru PNL sa mearga singur la alegeri (adica fara intelegeri pre-electorale), cu un mesaj de genul "cu noi s-a guvernant mai coerent si pentru asta trebuie sa dam noi prim-ministrul". O alianta pre- cu PSD pur si simplu ar motiva alegatorii dezamagiti ai PDL sa voteze iar PDL sau sa nu vina la vot. PDL poate fi absorbit in PNL, dar dupa alegeri (inainte n-ar merita decat daca ati face astfel peste 50%). Astfel s-ar unifica in sfarsit dreapta si ar aparea sansa (si motivatia) sa se reformeze in sfarsit si PSD-ul.

Dar pana acolo e nevoie de niste procente bune care nu se fac doar cu motiuni de cenzura de tipul "trebuie sa salvam economia, sa salvam sanatatea, sa salvam...". Nu de alta, dar au fost destule rasturnari de situatie ca sa mai creada cineva ca schimbarea unui guvern cu altul rezulta automat in "salvare".

Niels Schmecker spunea...

In ultimele aparitii televizate ale lui Vasile Blaga, am remarcat ca era cel putin... magnetizat! Cu grade multe, de horinca! Asa ca, precis ar fi buuuun de tot sa transmita ordinele cotroceniste in pd minus l. Parerea mea... hic! :D

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini, pai cine ti-a spus ca nu va face asa? http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/antonescu-respinge-ideea-unei-aliante-psd-pnl-204402.html

In ceea ce priveste motiunea de acum, PNL a facut foarte bine ca a depus-o. Toata SCOALA e impotriva acestei legi absurde.

Lilick Auftakt spunea...

@Niels, eu l-am vazut impreuna cu Norica. Se intelegeau bine. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini, si nu te face ca nu intelegi ce putere are Basescu acum. Eu scriam ca nu mai are sustinere nici in partidul lui, ceea ce reiese din sondaje, dar are alte instrumente de opresiune. Parca Ceausescu avea sustinere populara, sau chiar in partid.

Deceneu spunea...

"Traian Basescu este sub scorul PDL"
Traian Basescu poate oricand sa revina in forta, a demonstrat-o astazi la tvr in emisiunea lui Moise Guran.
A facut o discutie argumentata cu cifre despre somaj, fond de salarii, si a utilizat metodele lui Iliescu din anii '90, cum ca el se ocupa de interesele tarii si de situatia grea, iar partidele cauta sa blocheze actiunea guvernului jucandu-se cu soarta oamenilor.
El pozeaza in presedintele responsabil care este procupat de soarta tarii, si partidele nu se prezinta la Cotroceni decat atunci cand se va discuta despre alt guvern, adica atunci cand se va "negocia o ciosvarta", "vin doar cand e vorba de ciolan" (citat aproximativ).
Si Iliescu acuza in '90 partidele istorice ca destabilizeaza tara, si sunt obsedate de putere, iar el era aparatorul intereselor cetatenilor.

Basescu pozeaza ca singurul care face ceva concret pentru a diminua efectele crizei si opozitia nu face decat sa pretinda puterea.
Din pacate opozitia prin actiunile pe care le ia, ii ridica mingea la fileu lui Basescu.
Au am spus din decembrie ca opozitia ar trebui sa-i critice masurile guvernului Boc, dar sa nu i le blocheze. Dimpotriva sa declare ca le voteaza chiar daca sunt proaste, dar nu vrea sa fie acuzata de blocare a guvernarii.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, o emisiune la care nu s-a uitat mai nimeni.

radu spunea...

Basescu e periculos pt. ca are control asupra guvernului bok si a majoritatii parlamentare, plus serviciile, DNA, pupinsinecuristii si restul. So, are parghiile. E clar ca lumea il perecepe pe el principalul vinovat pt. tot ce nu merge, si e normal sa fie asa, ca doar el conduce. bok nu exista.
Nu-mi place campania asta a pederastilor (PD) de curtare a PNL dupa 2012. Cu sau fara Blaga. Asta e interesul major al basecului, care tocami a dat consemn agentilor sai ca Antonescu e noul candidat al "mogulilor". Asta inseamna ca se teme de el.
Ce-i aia unificare a dreptei? Pute a Valeriu Stoica. Adica ce, dreapta e si Udrea, si Alma, si bok, si Videanu, si pupinbasistii telectuali de ambe sexe? Mersi, dar nu servesc. Daca PNL are de gand sa se unifice cu taratoarele astea dupa 2010, s-o spuna din timp, ca sa stiu sa votez PSD.
In felul asta poate o sa castige ceva pedisti dezamagiti, dar o sa-i piarda pe cei care detesta regimul BUBA.

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, Crin a spus ca nu se aliaza cu PDL de o suta de ori. Cum nu ne-a mintit niciodata, de ce nu am crede? Citeste mai bine asta:

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-nu-candidez-la-presedintie-in-2014-204422.html

Si sa ii lasam si pe pedelisti sa spere. :)

Deceneu spunea...

Nu stiu ce audienta a avut, si pe ce canale s-a divuzat. Eu am prins-o din intamplare pe TVR International.
Problema nu-i audienta, cat calitatea mesajelor opozitie, atat de slabe, incat lasa impresia ca joaca un spectacol pentru prosti.

In anii '90 C Coposu nu a refuzat nici o intalnire cu adversarii pe motive ca nu merita sa discute cu ei, pentru ca ar fi comunisti ipocriti si nu fac decat o actiune de imagine.
Toti liderii opozitiie de atunci s-au dus la discutii ca sa le demonteze scenarile si au profitat de situatie sa faca propuneri democratice si de bun simt.

Nu prea am inteles ce-i cu Blaga care ar fi altfel decat ceilalti PD-L isti.
Crezi in teoria "raului cel mai mic" din PD-L?
PD-L-ul practica vechea strategie, cu "sinstra" marea vinovata.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu, cred in partide rupte. :)

Niels Schmecker spunea...

Un comentariu al lui Inima Rea, de la un articol al lui Liviu Antonesei, care se potriveste de minune si aici:

"Învrăjbirea e arma politică a Regimului Băsescu. "D-l Preşedinte" chiar este expresia subconştientului colectiv fiindcă exploatează "magistral" aplecarea româneacă spre inconştient - furror. Astfel, parlamentul este teatru de război. Or, se ştie: a la guerre comme a la guerre.
Atît de bine-i stimulată "naturala vrăjmăşie a omului", încît se-ncaieră şi cei aparţinînd aceleiaşi tabere, întru menţinerea "spiritului de luptă".
Scuză-mă, maitre, dar legile - inclusiv a educaţiei - nu mai au relevanţă, ţara e condusă prin OG. La guvern este "parlamentul mic" (tip CPEx) în timp ce, la clădirea faraonească din Dealul Spirii, e "parlamentul mare" - o formă anacronică, aberantă şi cronofagă de a distrage atenţia de la "adevărata forţă politică conducătoare" ( ca MAN, da).
Aşa că Boc "nu-şi arată muşchii" degeaba, căci el este preşedintele "parlamentului mic", înlăuntrul căruia există şi "un cabinet restrîns", care se-nchină la un singur stăpîn.
Cam aşa arată democraţia noastră, mai originală azi decît oricînd altcîndva."

Si raspunsul pe care i l-am dat lui Inima Rea:

"Democraţia asta nu este originală deloc! Este exact si fix asa-numita DEMOCRAŢIE P O P U L A R Ă ! Care işi merită adjectivul... ioropean mai mult decît oricînd, în numele "interesului nuţional" pus la cale de primul p o p u l a r al ţării."

Shadow spunea...

@Petrini

E fals ce spui.

Alianta cu psd nu a mancat din "procentele" pdl si nici nu a indemnat pe "pro pdl" sa voteze pnl. Ceea ce le-a "mancat" la procente pe pdlisti si ii mananca inca sunt:

a. incompetenta
b. inconsecventa
c. minciuna (picioare scurte)
d. lipsa de idei
e. aroganta
f. politica de cadre
c. centralizarea
d. politizarea extrema a aparatului birocratic
e. populism, demagogie
f. jocul de-an prostalea practic de "primul pdl-ist al tarii"
etc

In pdl nu sunt oameni (foarte putini) de dreapta. Ei pot fi inghititi de psd fara pb. De la "fluture" la "pleasca" trecand si pe la plescoi. Speri de pomana ca "stolojena" si ai lui sa mai faca vreodata parte dintr-o "dreapta".