5 nov. 2010

Ofer o invitatie la evenimentul de luni, de la Ateneu




M-am bucurat cand am aflat ca TNL e implicat in evenimentul care va avea loc luni, la Ateneu, in onoarea Regelui Mihai si intru evocarea manifestatiei din 8 noiembrie 1945. Asa ca am acceptat imediat propunerea lui Alex Marin de a oferi o invitatie unui tanar liberal/taranist/fara apartenenta politica care va scrie cel mai bun comentariu legat de Regele Mihai, de Monarhie, sau despre cum vede astazi manifestatia de acum 65 de ani a studentilor. De asemenea, vreau sa anunt ca in afara de invitatiile oferite de mine sau de Alex, si Andrei Badin va oferi una. Asa ca scrieti. Asteptam textele voastre pana duminica seara. Pentru o scurta documentare in legatura cu ziua de 8 martie 1945, si despre cele ce au urmat, va recomand sa cititi aici, aici sau aici.

2 comentarii:

Zadkielix spunea...

Istoria recenta are anumite accente triste, reiterate de acest flagel denumit stiintific -comunism.
De fapt, nu as dori sa se repete, tinand cont ca desfasurarea evenimentelor din 7, 8 Noiembrie 1945 au marcat ulterior curgerea altor fapte si intamplari!
De aceea, nu am nimic impotriva acelora care, exact ca in 89 au stat acasa atunci si nu au luat atitudine publica!
Se pot exclude singuri de la orice fel deapartenenta, de la orice fel de nominalizare ac vfiind patrioti nsi mai mult decat atat-romani!
Insa, in actualitate, nimeni nu mai are niciun fel de motiv sau scuza! Nu ii mai avem pe salbaticii sovietici cantonati cu trupele lor, cu agentii lor secreti etc !
Insa, dovedim lasitate, ori de cate ori incercam sa ne "trezim" (ca in mesajul imnului)deoarece ocolim orice fel de notiune pentru a trai liberi in asa-zisa democratie.
Revenirea Casei Regale ar aduce linistea necesara,ar limpezi lucrurile si ar scapa tara de atatia neaveniti ce s-au perindat la sefia acestui stat crezand ca functia li se cuvine si uitand ca sunt doar niste umbre fara de nicio sansa pentru viitor.

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc, Zadkielix. :)