17 dec. 2010

Guvernul Boc a concediat 287 de persoane si a angajat 469 :))"1. Ministerul Culturii a desfiintat, dupa 1 ianuarie 2010, 30 de posturi (fara a preciza daca acestea erau sau nu ocupate) dintre care unul de director, unul de sef serviciu si sapte de consilier clasa I grad superior, celelalte fiind personal auxiliar. In acelasi timp, 15 posturi au fost ocupate dupa aceeasi data. Un post de subsecretar de stat, unul de secretar general adjunct, unul de director de cabinet si 8 posturi de consilieri personali.

2. In cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, de la inceputul anului, “au fost angajate un numar de 180 persoane (111 din sursa externa, prin examen sau concurs, si 69 persoane prin transfer de la alte institutii publice). La nivelul cabinetelor demnitarilor organizate in cadrul MAI, au fost angajate 42 persoane. Totodata, la nivelul structurilor ministerului, a fost repartizata si incadrata promotia de absolventi a institutiilor de invatamant ale MAI cat si absolventii pregatiti de alte institutii de invatamant, fara ca ministerul sa transmita punctual numarul de persoane angajate. In acelasi timp, la MAI au fost desfiintate 1.225 de posturi (fara a se preciza cate dintre ele erau ocupate). In plus, ministerul sustine ca si-a reorganizat aparatul central in numai o luna, fiind reduse 1669 de posturi.

In cursul anului 2010, din intreaga structura a MAI au fost concediate sau sunt in curs de concediere 587 persoane (194 functionari publici si 393 personal contractual).

3. Ministerul Comunicatiilor a angajat incepand cu 1 ianuarie 2010, 21 de persoane pe diferite functii, incepand cu 8 manageri publici si terminand cu un sofer. Cand vine vorba de personal disponibilizat, raspunsul ministerului este franc. „Ulterior datei de 1 ianuarie 2010, in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale nu au fost persoane concediate”.

4. Ministerul Afacerilor Externe sustine ca nu a angajat nicio persoana dupa 1 ianuarie 2010, „deoarece legislatia in vigoare nu permite angajarea”. Insa, acelasi minister nu poate da informatii despre restructurarile din randul personalului deoarece „procesul de restructurare este in curs de desfasurare, iar informatiile solicitate pot fi furnizate la finalizarea acestuia”. Din alte surse, se pare ca nimeni nu a fost concediat la Externe, minister cu personal in strainatate mai mare decat al unor tari cu PIB mult mai mare ca al Romaniei.

5. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a angajat de la inceputul anului 30 de persoane. Astfel, cele 30 de posturi au fost ocupate de 10 consilieri personali la cabinetele secretarilor de stat si ministrului, un director general, un secretar de stat si un subsecretar de stat. Acestora din urma li se adauga 3 manageri publici si mai multi experti si consilieri evaluare. Cu referire la numarul persoanelor concediate, ministerul precizeaza ca, in 2010, „au fost restructrurate si desfiintate un numar de 158 de posturi, dintre care 35 ocupate”.

O a doua „curatenie” ar fi avut loc la MDRT in urma unei hotarari de Guvern prin care „au fost restructurate si desfiintate un numar de doua posturi de secretar de stat si unul de subsecretar de stat, precum si un numar de zece posturi aferente cabinetelor acestor demnitari (8 consilieri personali, 2 asistenti personali), care au fost reduse din numarul total de posturi alocate ministerului”, se arata in raspunsul institutiei, fara a preciza cate dintre aceste posturi erau ocupate la momentul reorganizarii.

6. Numarul de persoane angajate in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii in 2010 este 24, din care: 10 in aparatul ministerului (4 posturi de consilier superior, 3 consilier principal, 1 consilier juridic asistent, 1 expert debutant si 1 referent superior) si 14 la cabinetele demnitarilor (director de cabinet, consilier personal, asistent de cabinet). In acelasi timp, la acest minister nu au fost facute disponibilizari.

7. Ministerul Justitiei a angajat 6 persoane (1 consilier al ministrului, 4 consilieri la cabinetul ministrului, 1 manager public). Numarul posturilor a fost redus de la 385 la 295, exclusiv demnitarii, insa ministerul nu precizeaza daca a fost vorba de disponibilizari sau au fost defiintate doar posturile neocupate.

8. La Ministerul Sanatatii au fost anulate 6 posturi: 2 consilieri superiori, un auditor, doua posturi referent si un sofer. In aceeasi perioada, au fost angajate 41 de persoane: 19 consilieri, 13 consilieri personali, 3 referenti, un secretar general, un director general, un director adjunct, un director, un sef serviciu si un asistent cabinet.

De asemenea, din structurile ministerului au plecat 23 de persoane: 15 consilieri si inspectori, un director general, un director, trei consilieri personali, 2 auditori si un sofer.

9. Ministerul Muncii a angajat in 2010, 32 persoane (secretar de stat, sef serviciu, consilier cabinet, consilier superior, expert superior, inspector superior, consilier principal, expert principal, inspector asistent, expert asistent, referent superior). De asememenea, dupa 1 ianuarie 2010 au fost concediate 94 persoane.

10. In Ministerul Mediului au fost angajate dupa 1 ianuarie 2010 – 42 persoane: secretar general (1), secretar general adjunct (2), director general (2), director general adjunct (3), director (15), sef serviciu (2), consilier (16), consilier evaluare examinare (2), auditor (2), consilier pentru afaceri europene (5). In aceeasi perioada, au fost disponibilizate 65 persoane.

11. Raspunsul Ministerului Apararii este unul tipic unei structuri opace si nereformate: “In ultimii ani, a existat un deficit de personal. In urma absolvirii in 2010 a institutiilor de invatamant militar (academie, scoli militare de maistru militar si subofiter, centre de pregatire a soldatilor voluntari), au fost incadrate in sistemul militar 3.700 de cadre militare si soldati voluntari”. In acelasi timp, fac parte din categoria informatiilor clasificate “lista posturilor pe care au fost incadrate” si “lista posturilor disponibilizate”.

12. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale arata ca a angajat de la inceputul anului 36 de persoane cu contract individual de munca la cabinetele demnitarilor, de la director de cabinet si consilieri personali, pana la curier personal si consilier asistent. In acelasi timp, oficialii sustin ca au disponibilizate de la inceputul anului 70 de persoane din aparatul central al ministerului.

Deci memorandumul cu FMI mai are de asteptat: doar 287 de concedieri fata de 469 de angajari in 12 ministere."
- Romania Curata

3 comentarii:

danielahope spunea...

http://aripideinger-danielahope.blogspot.com/2010/12/suntem-slabi.html

acuvio spunea...

Există o explicaţie simplă:
http://2.bp.blogspot.com/_ygNtHrr6xlk/TQkw7AamABI/AAAAAAAABnY/PYBDgw0_uww/s1600/Emil+Boc+Mos+Craciun.jpg

Matilda spunea...

Miniştrii bocişti au învăţat să numere de la Roberta-hoaţa.