10 mai 2011

Se poate si altfel...

Am participat astazi la ceremonia din Piata Palatului, unde Regele a depus un buchet de flori la statuia ecvestra a regelui Carol I. Am fost apoi la Muzeul de Istorie, unde a fost lansata cartea "Lumea Regelui". Iar seara am urmarit imaginile de mai jos, de la ceremonia la care i s-a inmanat Regelui inalta distinctie britanica “The Freedom of the City of London”

Pentru cateva ore mi-am imaginat, iar, ca traiesc intr-o alta tara, unde cel care sta in fruntea statului nu hahaie, nu behaie, nu bea in public din sticla, nu injura, nu isi uraste din rarunchi poporul. Din cand in cand avem nevoie sa ne reamintim ca s-ar putea si altfel. E ceea ce incearca sa ne spuna si acesti trei tineri, pe platforma de dezbateri "Spune si tu": Bogdan Duca, Laurentiu Luca si Daniel Gabriel Secara. Va rog sa ii cititi.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Categoric monarhia este alternativa la regimul republican, indiferent ca vorbim de un presedinte ca Basescu sau un premier ca Emil Boc. Numai ca trebuie o abordare serioasa a problemei, prin sustinerea unei campanii de promovare a restauratiei monarhice urmata de un referendum. Daca poporul roman va dori monarhia, atunci sa fie, dar daca nu, atunci trebuie sa mai asteptam pana cand romanii vor fi indeajuns de lucizi ca sa voteze revenirea la monarhie.
In alta ordine de idei, cred ca Principesa Margareta ar trebui sa fie Regina Romaniei, Regele Mihai fiind totusi prea batran pentru a mai putea conduce tara.

Lilick Auftakt spunea...

@Razvan, uite, Djuvara spune de Printul Nicolae: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Neagu-Djuvara-Printul-Nicolae-Rege_0_478152715.html

Lilick Auftakt spunea...

Poporul roman trebuie mai intai ajutat sa vada, sa deschida ochii.