10 iun. 2011

LSE, rusine! Dupa complicitatea cu regimul Gaddafi, complicitate cu regimul Basescu.

Pentru inceput, cateva cuvinte despre LSE, scrise pe blog de Cristian Preda, pe 7 martie 2011:

"London School of Economics e una dintre cele mai prestigioase universități din lume.
În ultimele săptămâni, LSE se află în mijlocul unui scandal.
Directorul său, Sir Howard Davies, a demisionat acum trei zile.

Gestul a venit după ce presa a scris că Davies, fost vice-guvernator al Băncii Angliei, acordase consultanță regimului libian în 2007.
Vineri, Davies a recunoscut de asemenea public că școala sa a primit în 2009 o donație de 300 de mii de lire de la o fundație controlată de fiul lui Gadhafi, care obținuse mai înainte un doctorat al prestigioasei instituții.
Teza susținută de Self al-Islam Gadhafi a fost intitulată “Rolul societății civile în democratizarea instituțillor globale”.
Titlul mi-a atras atenția, pentru că așa “sună” multe din propunerile pe care le fac studenții înainte de orice îndrumare din partea unui profesor.
Ei aleg cuvinte-cheie, care par a fi inevitabile, și uită că o cercetare trebuie să plece de la o problemă.
Măiestria unui profesor e arta de a stimula mintea studentului pe drumul căutării unei problematici, abandonând formulele goale pe care le impune discursul public conformist.
Oricine are o minimă experiență pedagogică simte imediat, văzând un titlu, ce șanse sunt ca, dincolo de el, să se afle o cercetare veritabilă.
Ideea că la LSE s-a putut susține o teză cu un titlu atât de vag mi se pare la fel de jenantă ca și suspiciunea de complicitate cu regimul Gadhafi."


Despre scandalul de la "prestigioasa" Universitate, mai multe detalii AICI.

Si ce aflu astazi? Ca discursul lui Traian Basescu de la LSE, mai exact balbaiala in engleza despre lucruri de care nu avea habar (ascultati aici), a fost sponsorizata de generosii de la ICR. "(...)with the generous support of the Romanian Cultural Institute". Sprijin generos al ICR? De fapt un sprijin generos al nostru, al contribuabililor... Ca doar nu au marit conturile universitatii averile lui Patapievici sau ale lui Mihaies.

Iar LSE, care a inchis ochii la plagiatul lui Gaddafi Jr., dupa care a promis ca va introduce reguli stricte de lobby, a deschis din nou mana, si si-a manjit din nou reputatia cu primul venit cu sacul cu bani sa-si faca propaganda.

Daca vreti sa vi se faca si mai greata, cititi pe blog la limba lunga Tismaneanu, cel care scrie ca de obicei discursuri propagandistice, in loc sa sape la Aiud dupa fosti detinuti politici.

Si, pentru desert, o fotografie cu Basescu si Canibalul Avramescu, la Londra. AICI.

7 comentarii:

neinfectat de ipocrizie spunea...

Poate mai pica si un master sau lucrare de doctorat pentru EBA sau pentru Udrea. Doar la LSE e totul all-inclusive, pe modelul Gaddafi.

Lilick Auftakt spunea...

Da, poate intra la pachet. Sa urmarim LSE acum, sa vedem cine se mai plimba pe-acolo. :))

neacsu spunea...

Poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri...

radu spunea...

Facea si Ceausescu chestii de-astea, si cum se spune ca modelul secret al lui basecu e Marele Carmaci, de ce sa ne miram? Se-aude domnu Talpes?
@neinfectat: basecu e cu LSE plus whiskey, fie-sa e cu LSD plus marijuana.

Anonim spunea...

Dati-i Translator basescului, Please!


Shakespeare:- Majestate, scapati-ma va rog de Basescu, am obosit de atata rasucit in mormant, cand il aud cum isi bate joc de Limba Engleza !
Elisabeta:- N-am cum, dragul meu, asta a semnat contract cu dracu’, asa ca trebuie sa asteptam sa vina sa-l ia !

Agentia de presa Erevan News isi informeaza pe aceasta cale cititorii ca un fenomen extraordinar s-a petrecut in Londra, dupa consumarea vizitei presedintelui Romaniei, Basescu Traian, vizita in cadrul careia acesta a tinut un discurs in limba engleza.
In urma acestui discurs, fantoma marelui Will, a dat buzna peste Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, si pe un ton ultimativ i-a solicitat ca, in cazul in care presedintele Romaniei va mai vizita aceasta tara, sa i se interzica oficial folosirea limbii engleze, pe motiv de macelarire pana la desfiintare a acesteia. Shakespeare a mai precizat ca, daca nu va fi scapat de Basescu, va cere sa fie exhumat iar ramasitele pamantesti sa-i fie reinhumate in Afganistan. La aceasta cerere Majestatea Sa, Regina, a replicat ca va tine cont de ea si va dispune sa nu mai fie invitat in Anglia, dar de scapat nu are cum sa-l scape de Basescu, deoarece mai sunt vreo douazeci si ceva de milioane care vor sa scape de el, dar care au ajuns la concluzia ca numai dracu ii mai poate scapa de acest personaj (conform principiului ca daca zicerea: “Domnu’ a dat, Domnu’ a luat, Fie Domnu’ Laudat !” este valabila, atunci si reciproca cu “dracu’ ni l-a dat, dracu’ sa-l ia!” ar putea functiona si ar fi foarte bine primita de toti romanii cu IQ supraunitar)

A consemnat pentru Dvs.

Vartan Varujan
sa fii iubita
marcus

Lilick Auftakt spunea...

Haha! Citisem deja, Marcus. :)) Merci, la fel!

carcotashu de serviciu pe companie spunea...

Nihil novi sub sole; sau "securistii de moda noua sunt la fel de lipsiti de imaginatie ca si cei de dinainte".
Pentru ca metoda se practica si inainte de '89.