15 iul. 2011

Framantarile unui basist fanatic...

"Dumnezeule, mă gândesc câteodată ce va fi în viaţa de după Băsescu!" - Mircea Cartarescu , ultimul editorial.

Chiar, ce va fi? (Ce) va mai scrie Cartarescu? Dar va mai exista oare viata dupa Basescu? :D

42 de comentarii:

Anonim spunea...

De asta il iubesc eu pe Mircea.
Cum adica "Ce va fi?"
Baconschi, evident.

Lilick Auftakt spunea...

Delaepicentru, hei, ce e cu tine? Ti-e frica sa iti asumi ineptia? :))

Micawber spunea...

Cine nu stie ce-i poate pielea lui Cartarescu si vede exclamatia asta izolata de context, poate avea impresia ca individul se gandeste ca dupa Basescu o sa fie bine si de abia asteapta sa traiasca zilele acelea :)

Noroc ca se cam stie in ce ape portocalii se scalda "Cartarascu".

Lilick Auftakt spunea...

Micawber, sa-ti spun drept, nici nu mi-a trecut prin cap varianta pe care o sugerezi. Dar ai dreptate. :D

berenger spunea...

mai sunt si alte citate. asta, de exemplu: ”foamea cumplită a pesediştilor, de atâta amar de vreme în opoziţie, va face ravagii apocaliptice, ca stolurile de lăcuste din povestea plăgilor Egiptului!”

Lilick Auftakt spunea...

Berenger, mai era ceva: ca pesedistii nu ar mai pleca de la putere. Din cate stiu eu, pesedistii au mai plecat de la putere in mod democratic. Pana la proba contrarie vad ca nu mai scapam de PDL.

Ai vazut cate greseli elementare de gramatica si de ortografie contine articolul? :D

Basarica spunea...

Dupa basescu o sa fie mai rau ca in 90 dupa Ceasca. Lupta pentru putere o sa fie deosebit de interesanta. Iar daca nu reusesc sa il rada pe basescu asa cum l-au ras pe Ceasca ... ii face basescu si din opozitie.

Lilick Auftakt spunea...

@Basarica, mie mi-e frica ca "dupa Basescu" nu vor mai scrie nimic Cartarescu, Tismaneanu, Patapievici si restul, si n-o sa mai am de cine/ce sa rad. Deja gandul asta negru ma infioara. :))

Anonim spunea...

Interesant(adică, dezgustător!)este și începutul articolului în speță, unde distinsul scriitor M. Cărtărescu adoptă nonșalant terminologia mai tânărului intelectual Daniel Morar, sfătuindu-l textual pe ministrul L. Borbely ”să-și probeze nevinovăția”.
Măi, băieți, într-un stat cu adevărat de drept, făptuitorul, învinuitul sau inculpatul, adicătelea cel acuzat de ceva, nu trebuie să dovedească nimic, având inclusiv dreptul la tăcere, ca o consecință firească și logică a prezumției că este nevinovat, sarcina probei contrare revenind, nu-i așa, ”organelor” abilitate(parchet, poliție, jandarmi, DNA, ANI, SRI, STS, etc.).
Coane Mircică, dacă tot merge greu cu scrisul, pe caniculă, vezi că mai au niște posturi externalizate, de consilier, la DNA București, structura centrală, unde admiterea se face pe dosar, recomandări și interviu și nu pe concurs. Pe cuvântul meu de onoare, ești ca și intrat!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Anonymus Magnus, dada, am observat! :)

Florin Puscas spunea...

Nu Cărtărescu trebuie să-şi facă cele mai mari probleme. El, cât de cât, e un scriitor de succes. Mai nasol o să fie pentru gaşca de la ICR.

Lilick Auftakt spunea...

@Florin, intr-o oarecare masura (unii zic foarte mare, altii mai mica) succesul lui ca scriitor i se datoreaza totusi gastii. Sunt destui scriitori buni si foarte buni dar fara... succesurile lui... ca sa zic asa.

Rational Idealist spunea...

Un lapsus bizar la Cartarescu, spune ca liberalii au fost de curand la putere, dar pesedistii sunt in opozitie de multi ani... N-o fi citit ziarele in 2008-2009, cand Basescu isi implinise "visul" refacerii fostului FSN la guvernare.
Luarile de pozitie politice ale lui Cartarescu sunt din ce in ce mai jenante, pacat de el.

Lilick Auftakt spunea...

Gurile rele spun ca se teme ca, "dupa Basescu", nu va mai avea cine sa-i citeasca Levantul.

Lilick Auftakt spunea...

@Rational, mi-e ca "lapsusul" asta i-a fost dictat de vreun punctaj venit de la partid. Altfel nu stiu cum Dumnezu au uitat toti, simultan, ca PSD era acum doi ani la putere, in visul "vazut cu ochii" de Marele Om.

Anonim spunea...

@Lilick:
Chiar dacă nu-i mai citește nimeni”Levantul”(ceea ce, sincer,eu nu cred!)tot îi mai rămâne decorația de la Băse.
În altă ordine de idei(și de...ordine), există oare vreo relație mai specială, morganatică, între Cărtărescu și bossul Liceeanu(am greșit de-al naibii ce sunt, uite-așa!), precum vehiculează gura târgului?
Anonymus Magnus

Oana Dumitrescu Corbeanu spunea...

Bleah, urat s-a maturizat cartarescu!

Anonim spunea...

Linistiti-l pe om.

Spuneti-i ca intotdeauna va exista un sfincter si un pic de căcuţ împrejurul său din care să se hrănească...

Doar că va trebui să scrie mai mult. Este o mare posibilitate ca următorul preşedinte să citească mai repede de 5 ani o carte şi dacă o sa fie un preşedinte ţâfnos, poate nu-i mai dă căcuţ dacă nu scrie mai des...

Lilick Auftakt spunea...

@Anonymus Magnus, wow, nu stiu nimic.

@Oana, de acord cu "urat". Despre "maturizat" nu stiu ce sa zic. :))

@Atitudini, nu ma indoiesc ca gasca il va dirija corect spre noul fundulet, ca pe-o hartie igienica.

Anonim spunea...

@Lilick:
E-e, nu știi...?
Bloggerește în diagonală - și-o să vezi!
Anonymus Magnus

Vania spunea...

E angoasant să cugeţi că băsescu ar putea să dispară! Bine, el va munci pe undeva, la vreun canal, însă se va numi ca şi cum n-ar fi...

dragoş c spunea...

mi se pare o intrebare Buna. cine va fi presedintele romaniei, ce partid va forma guvernul si ce fel de guvernare va duce?

in conditiile in care si grecia, si italia, spania, chiar america se apropie de faliment.

iar daca-l alungam pe carta, ca sluga basista ce este, pe cine punem in loc?

mi se par intrebari mai bune decat un mic scuipat.

Lilick Auftakt spunea...

@Vania, :))

Draga @Dragos, pentru mine, ca liberal, e ultima problema "cine va fi presedinte" sau chiar daca va fi vreunul... Pana la presedinte, sunt mii de alte probleme de rezolvat in tara asta.

Anonim spunea...

Am citit articolu' lu' Maestru
:" trebuie sa'si probeze eventuala nevinovatie"{despre Borbely) pai Cartareanu gandeste pe dos, pidosnic, stalinist, are creier imbacsit de comunism.Slujeste securismul. ma bag la anonimi , ca incepe sa'mi fie frica.1984 is back, Intuneric la Amiaza.intuneric ca in creierele pediste......

Lilick Auftakt spunea...

Da, mai multe persoane au observat asta. Cartarescu e bine sa ramana scriitor si atat. Cultura lui politica si democratica e undeva la piciorul broastei. Nu inteleg de ce EVZ insista sa il faca de ras saptamanal. Vorba unui prieten: "Sunt texte ale lui Mircea Cartarescu care au consistenta analizelor pensionarilor din parcul Titan."

Anonim spunea...

Pardon!
Analizele medicale ale pensionarilor din Parcul Titan sunt beton, față de unele editoriale marca(virgulă) Cărtă!
Nu de analizele alea era vorba?
Anonymus Magnus

Vania spunea...

Domnul dragoş c iscă altă angoasă: Bine, hai că Ţara o mai merge fără băsescu, deşi greu, însă ce s-ar face Cultura fără cărtărescu?...

Lilick Auftakt spunea...

Magnus, hahaha, cred ca ai dreptate. Pana si analizele medicale ale pensionarilor din Titan arata mai bine decat analizele politice ale lui... "Cărtărăscu" :))

Lupus spunea...

M-am saturat de "elitisti" gen Cartarescu, Dinescu, Liiceanu care nu se pricep sa descopere nici mediocritatea unui politician, evidenta si pentru un om simplu. In prostia lor, il prezinta publicului larg ca pe un salvator al neamului.
Sa ne lase in pace cu scuzele tardive!
Dupa Basescu sunt sigur ca va fi mai multa seriozitate in spatiul public romanesc.
Credeti ca e putin?

Lilick Auftakt spunea...

Vania, ei, da. Hai sa mutam putin discutia de la politica la literatura. Asta incearca domnul Dragos, dar chiar nu tine. Insist sa vorbim doar despre cultura politica a lui Mircea Cartarescu. Care e zero. :D

Lilick Auftakt spunea...

Plano, ar fi bine sa fie asa...

Anonim spunea...

Dumnezeule, asta e viu? :=))

Lilick Auftakt spunea...

Haha! @Razvan, el crede ca da. Sa il lasam sa creada. :))

Anonim spunea...

Asa va fi dupa Basescu!
Intr-una din zilele insorite ale lui Ianuarie 2015 (???) un batran se apropie de intrarea in Palatul Cotroceni. Se apropie de ofiterul de garda si ii spune:
- As vrea sa intru sa vorbesc cu presedintele Basescu.
Ofiterul il priveste bland pe batran si ii spune:
- Domnule, Basescu nu mai este presedinte si deci nu mai are resedinta aici.
Batranul ii spune ca e in regula si se indeparteaza incet de intrarea in Palat.
A doua zi acelasi batran se indreapta catre intrarea in Palatul Cotroceni si se adreseaza ofiterului de garda (acelasi din ziua precedenta):
- As vrea sa intru sa vorbesc cu presedintele Basescu.
- Domnule, asa cum v-am spus si ieri, Basescu nu mai este presedinte si deci nu mai are resedinta aici.
Batranul ii multumeste si pleaca incet spre locuinta sa. A treia zi batranul se duce din nou la intrarea in Palatul Cotroceni si se adreseaza aceluiasi ofiter:
- As vrea sa intru sa vorbesc cu presedintele Basescu.Iritat, ofiterul se incrunta usor la batran si ii spune:
- Domnule este a treia zi consecutiva cand veniti aici si cereti sa vorbiti cu Basescu. V-am spus deja ca Basescu nu mai este presedinte si deci nu mai are resedinta aici. Nu intelegeti?
- Ba inteleg foarte bine, insa nu ma mai satur sa aud asta.
Ofiterul ia pozitia de drepti, il saluta respectuos (ca pe un superior) si ii spune batranului:
- Atunci ne vedem maine , domnule!
(de prin mailuri adunate)



Anonim-monarhist

radu spunea...

Daca basebok pica, s-a taiat macaroana pentru pilele lui Cartarascu. Punct.

Anonim spunea...

Ca orice mare intelectual, Cartarescu este conservator, spre marea dezamagire si spre zbuciumul micilor intelectuali stangisti (socialisti, liberali, ecologisti, sau doar revolutionari freelance) Acest fenomen nu caracterizeaza doar societatea romaneasca ci este universal. Pofta buna !

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, esti total neinformat. Cartarescu a spus ca e un om de stanga. A scris. :))) Daca tu esti ca el, simtii aceleasi vibratii, esti tot stangist.

Lilick Auftakt spunea...

"Azi, parintii mei traiesc dintr-o singura pensie si, credeti-ma, nu dintre cele nesimtite. Eu insumi stiu prea bine ce inseamna saracia. Am cunoscut cozile si frigul dinainte, am cunoscut inflatia innebunitoare de dupa. Timp de douazeci de ani nu am castigat nimic din scrisul meu, am trait din salariul de profesor si am sustinut din el o familie.

Cunosc si eu socotelile de fiecare seara si trasul de bani pana la chenzina. E motivul pentru care n-am putut fi niciodata un om de dreapta sau, mai curand, am putut fi rational, dar niciodata sufleteste." - Mircea Cartarescu

Anonim spunea...

ce spune Cartarescu in citatul de mai sus seamana intr-o mare masura cu maxima lui P. Tutea (incorect atribuita lui W. Churchill in spatiul de limba engleza) : "cine nu este de stanga (liberal in varianta engleza) pana la 30 de ani, nu are inima, iar cine nu este de dreapta (conservator in varianta engleza)dupa aceea, nu are minte." Cartarescu spune aproape la fel, ca este rational de dreapta, dar nu si sufleteste. Din fericire, in cazul sau, ratiunea a fost cea care invins, asa cum era de asteptat.

Lilick Auftakt spunea...

Da, asa a spus Tutea. Imi pare rau dar eu, ca liberala, nu am fost niciodata deloc, deloc, de stanga. Nici macar la 20 de ani. Nu am suflet? Nu cred. Sunt rationala.

Anonim spunea...

:-) se poate si mai rau: eu am fost de stanga fara sa stiu atunci cand foarte tanar fiind, devenisem liberal activ, militant. A trecut ceva vreme pana am inteles ca aceasta doctrina politica este chiar originea stangii (1789 - revolutia Franceza) Dupa '89 credeam ca tot ce este anticomunist este de dreapta. Am aflat mai tarziu ca nu este asa, asa cum am aflat si ca eu sunt mai degraba libertarian decat liberal, ceea ce este cu totul altceva, este chiar opusul.

Lilick Auftakt spunea...

Eu am fost de dreapta dar mai spre extrema, pana mi-am dat seama ca trebuie sa fiu rationala si sa gandesc mai democratic. Mult prea toleranta tot nu am reusit sa fiu, dar mi-am dat seama ca liberalismul nu e neaparat stanga sau dreapta in primul rand, ci e undeva deasupra tuturor curentelor: tine de spirit, de ratiune, de inteligenta, conduce spre o economie prospera.. etc. etc