29 iul. 2011

Portocaliii sunt absolut disperati: azi, "Cărtărăscu". De la om "de carte" la om "de curte"

Portocaliii sunt abolut disperati. Mai nou, l-au pus pe Cartarescu, scribul de serviciu, sa scrie si el (exaltat) despre o posibila apropiere intre Patriciu si Basescu, si despre o eventuala lupta comuna a acestora impotriva USL. Evenimentul Zilei scrie cu litere imense: "EDITORIAL DE EXCEPŢIE AL LUI MIRCEA CĂRTĂRESCU: Spre o alianţă Patriciu - Băsescu?"

Basistii se agata de orice falsa speranta, doar-doar vor putea sa darame alianta opozitiei, printr-o eventuala divizare a liberalilor. Gresit! N-o sa poata!

Miercuri, la Cafeaneaua Liberala, Patriciu a acuzat ca acestea sunt doar speculatii, pe care a tinut in mod special sa le infirme (video 1). A spus ca nu l-a "reevaluat" pe Basescu, ca e un tip conservator si, cand isi face o parere despre un om, asa ramane. Ca momentul "zero", in care s-a despartit de Traian Basescu definitiv, a fost in 2004 cand l-a vazut lovind acel copil (video 2). De asemenea, intrebat daca l-ar angaja vreodata pe Traian Basescu, si pe ce functie, a spus ca nu l-ar angaja nici macar comandant pe iahtul lui. Au aparut doua variante totusi, la care am colaborat si noi, mai mult sau mai putin in gluma: ar putea fi "secund" sau "barman".

Despre USL (video 3) a spus ca a sprijinit aceasta alianta, ca e autorul egalitatii 1:1 din USL, si ca il deranjeaza doar faptul ca PNL pare un vagon, cand el ar trebui sa joace rolul locomotivei in cadrul aliantei. Nu, nu l-a atacat sau criticat pe Crin Antonescu, asa cum si-ar dori multi. Din contra, a spus ca nu vede un PNL reformat fara Crin Antonescu, ba chiar a indicat cum trebuie purtat sus, "pe val" (video 4), presedintele partidului, si cum am putea face asta chiar noi, bloggerii.

La intalnire au participat peste 50 de persoane, inclusiv din presa, asa ca fiti siguri ca daca Patriciu spunea ceva "deplasat", se auzea. De altfel, ceea ce am scris eu mai sus gasiti si pe blogul lui Cepeca sau pe al lui Tudor Mihaescu de la National-Liberal, daca aveti nevoie de confirmari.

Totusi, la intalnire, nu acestea au fost temele cele mai interesante: ci cele legate de politica externa, cele economice, legate de fiscalitate, de Uniunea Europeana, de Rosia Montana (omul de afaceri e impotriva exploatarilor), de investitii (in special cele in resursele umane), de jurnalism, blogging, retele sociale. Dar pe cine intereseaza asa ceva? Jocul politic si conspiratiile par mult mai atragatoare. Tocmai incearca si Cartarescu o figura... Mai bine ii arata cineva ce a declarat de curand Plesu, si anume ca Traian Basescu nu are niciun fel de simpatie sau respect pentru oamenii de carte. Poate prefera sa ramana doar om de curte!?

Update: Intre timp a aparut si Sever Voinescu cu o declaratie. Si el tanjeste dupa refacerea aliantei D.A. E clar ca e o strategie bine coordonata a basistilor, nascuta din disperare. Oamenii astia chiar nu inteleg ca liberalilor le e scarba de milogelile astea prefacute si ca le-au respins de cate ori au mai aparut? "Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a afirmat joi că rămâne un susţinător al Alianţei DA care, în opinia sa, trebuie refăcută, dar a adăugat că nu ştie dacă o eventuală colaborare dintre Traian Băsescu şi Dinu Patriciu ar putea să readucă PNL lângă PDL."







21 de comentarii:

Cosmin spunea...

Mi-e ciudă pe voi Lilick... offf, şi eu vreau să fac ce faceţi voi...
Poate când mă fac mare.. :)

Salutări de pe FB :)

Lilick Auftakt spunea...

Cosmin, salutari! Dar de ce sa nu poti? Se poate chiar si din afara Bucurestiului sau din afara tarii. O sa scriu pe tema asta curand. :)

Cosmin spunea...

Vreau blog, vreau timp, vreau să-l muşc pe băsel de gât. :(
Mie mi-a trecut vremea din păcate, nu-mi pot permite un blog şi atunci îmi clătesc privirea pe la voi hihihi

Anonim spunea...

Am citit ... si aici si comentariile tale de pe blogul meu.
Scuze ca le-am apobat tarziu ... ramane doar o singura problema .... atacurile lui Cartianu din ziarul patronat de Patriciu impotriva lui Crin ... in rest tot respectul meu.

Riddick spunea...

Când îl invitaţi la cafenea pe Duduş ? Cum, care Duduş ? Le principe... E nevoie şi de portocalii, doar trebuie 66 % din camere la revizuire. ;-)

Lilick Auftakt spunea...

Mda, nu sunt chiar cele mai simple dorinte. Mai ales ultima. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Theodora, e vorba de libertate. Fiecare scrie ce vrea si cat il duce capul. Pe Cartianu probabil nu il duce. E, asa cum l-a caracterizat si Patriciu: "un baiat de la tara cu multa ambitie" Dar Plesu? Ma rog, ce a zis despre el nu spun, doar ca il enervam asa de rau cu toate comentariile, ceea ce il atzatza sa scrie impotriva USL.

Mai, eu nu cred in obiectivitatea deplina a unui ziar. Nu exista asa ceva. Dar nici nu cred ca jurnalistii ar scrie toti la comanda politica. Plus ca, sa iti spun un secret, lui Crin nu ii scade procentul daca il ataca cineva, sau daca insinueaza ca e lenes. Bine ca nu e securist si hot ca Traian Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

Riddick, daca te referi la Principe, pe el nu il invitam la Cafeneaua Liberala, ci la viitoarea Cafenea Monarhista.

Lilick Auftakt spunea...

Mai, sigur, e nevoie si de portocalii, cati vor mai ramane dupa alegeri, sa speram ca nu multi. Nu am zis ca nu. E nevoie de toata lumea.

Cristina Coldea spunea...

Lilick, stati linistiti. PDL nu se va alia cu USL, nu va rupe linistea din USL. Va face insa alta alianta mult mai puternica, ce va castiga alegerile. Cu sau fara Patriciu, el va veni oricum, ca trebuie sa isi protejeze afacerile.

O necunoscuta.

Lilick Auftakt spunea...

Cristina Coldea, hm, nu-mi pari deloc necunoscuta. Ce alianta? Cu DDD? Cu PRM? Sa faca! Neamurile proaste se combina intre ele. Important e ca PDL nu va face nicio alianta cu PNL. Nu, nu!

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine, Lilick. Patriciu nu e doar un om complex, ci și un tip(foarte)inteligent. Care își dă seama că a răspunde cântecelor de sirenă ale PDL, înseamnă curată sinucidere, odată ce Băse a confirmat constant ce om de cuvânt este:odată trecute hârtoapele, și-a aruncat peste bord fără scrupule oamenii(inclusiv ai săi), sau partidele, de care s-a folosit. Apropo, UDMR deja a început să sângereze, dar nu știe...
Anonymus Magnus

Anonim spunea...

@Cristina:
Te referi la alianța cu PIN-ul lui Diaconescu(minus sau plus Gușă)dacă va obține măcar 5%? Secretul lui Polichinelle...
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

@Magnus, din toata chestia asta, cel mai mult imi place cum se compromite, iar, Cartarescu. Si i s-a tot spus sa lase balta politica ca se face de ras. N-are nicio treaba. Intra si el in "Antologia rusinii". Sa-i fie de bine!

Lilick Auftakt spunea...

PIN-ul zici? Hahahaha! Pai PIN+UNPR = 0,2 %

Anonim spunea...

Dragă Lilick, a ajuns și Cărtă, ”Cavalerul tristei figuri” (nu vreau să fiu rău, dar îl ajută și faciesul), dar fără noblețea lui Don Quijote!
Anonymus Magnus

Shadow spunea...

@Ridiche
cred ca si tu ai putea merge la cafenea fara invitatie. Deci daca Principele Duda isi doreste o poate face doar dand un telefon. E drept ca ar fi mai interesanta o discutie cu el decat cu matale dar deh "gusturile nu se discuta" si cred ca ai fi bine primit.

Arogantu' spunea...

@Riddick: Vezi lucrurile in mod deformat ... cu 180 de grade ! :D
Ai fi putut spune ca AS Printul ar fi putut lansa o invitatie membrilor cafenelei la o discutie ...
Nu ma astept sa pricepi de ce nu poti invita un membru al Casei Regale undeva, oriunde ...
Greu la deal cu boii mici, mai ales cind sint portocalii !

Anonim spunea...

Chiar ca-s disperati portocalii astia.Ei practic se roaga in sinea lor la Patriciu sa-i rupa pe liberali
Fac tot felul de teorii fantasmagorice cum ca Tariceanu,Vosganian,Orban ,Melescanu ar fi mana-n mana cu Base si pedelicii.PENIBIL.

Vania spunea...

Poate băsescu nu simpatizează oamenii de carte în general, însă "Levantul" este Cartea, e cu totul altceva!

Lilick Auftakt spunea...

Da, Levantul e Cartea de Om. :))))