24 oct. 2011

Traiasca Regele!

Am invatat de mica sa-mi controlez emotiile... Si totusi, astazi nu am putut sa mi le stapanesc, aflata la cativa metri de Rege. Stiam Poema Romana, stiam cand sa imi deschid camera ca sa prind inceputul Imnului Regal, atunci cand ma ridic in picioare. Si totusi... Regele mi-a transmis o emotie incredibila! Va rog sa ma scuzati asadar ca, in final, n-am mai putut sa-mi stapanesc tremurul mainilor, iar lucrul acesta se observa pe filmare...

















Un filmulet pus de un prieten de pe facebook:

11 comentarii:

Micawber spunea...

Intr-adevar, o emotie extraordinara si o ocazie rara, ca si cum la interpretarea Uverturii festive 1812 a lui Ceaikovski ar fi fost prezent, calatorind prin timp, Alexandru I.

In general aceste citate introduse de compozitori in lucrarile lor au o tenta ocazionala incarcata cu destul conventionalism, dar de data asta, prin imprejurarea exceptionala,prin prezenta unui personaj simbolic al istoriei nationale, muzica s-a ridicat cu mult deasupra contingentului si a atins sublimul.

Cantemir spunea...

Ce va zice Regele maine in parlament:
http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/10/24/cui-si-despre-ce-nu-va-vorbi-regele-maine/

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Multumesc, Lilick !

http://constantin-brincus.blogspot.com/2011/10/traiasca-regele.html

Lilick Auftakt spunea...

Micawber, din pacate nu am rezistat sa nu aplaud si nu am filmat si aplauzele care nu se mai terminau. A mai fost cantat inca o data Imnul Regal si am cantat si noi, apoi, dupa o alta serie de aplauze, care iar nu se mai terminau si efectiv imi amortisera palmele, orchestra a cantat "Multi ani traiasca!" impreuna cu sala. Regele avea lacrimi in ochi si mai toata lumea avea... Au fost clipe sublime si nu cred sa fie vreun om care, inconjurat de atata emotie, sa ramana rece, oricat si-ar impune asta. Incep sa ii inteleg si mai bine pe cei care, dupa ani de suferinta in inchisorile comuniste, nu-si pierdusera niciun milimetru din iubirea pentru Rege si pentru Patrie, cu care de altfel, multi, au si murit.

Multumesc, Cantemir!

Nu ai pentru ce, Costi! Sunt bucurii pe care le impartasim impreuna.

Bogdan spunea...

Multumesc Lilick, intr'adevar impresionant, iti inteleg emotiile de a avea sansa sa asisti la un eveniment istoric.

Zilele acestea vor ramane in istorie nu numai ca o sarbatorire a Majestatii Sale, insa ca o sansa data noua, de a vedea si simti valorile adevarate, o noua ocazie pentru farisei (vezi pedeleprele) sa'si arate adevarata fata.

La multi ani Majestate!

Traiasca Regele!

acuvio spunea...

Nu sunt “monarhist”, dar asta nu mă împiedică să-i urez alături de ceilalţi: La mulţi ani!

Anonim spunea...

Trăiască Regele!
Jos Băsescu!
Anonymus Magnus

marcus spunea...

Erevan News-Hot News: Avansarea In Grad Si Decorarea Prea Fericitului Daniel


Din surse demne de toata increderea, Agentia de stiri Erevan News este in masura sa-si informeze cititorii ca inainte de a fugi la Bruxelles pentru a nu fi nevoit sa participe la intrunirea parlamentara in care Majestatea Sa, Regele Mihai I, si-a tinut discursul cu ocazia implinirii venerabilei varste de nouazeci de ani, intr-o tainita a Palatului Cotroceni a avut loc, intr-un cadru restrans si select ( format din fosti ofiteri superiori de Securitate sub acoperire- in rezerva- si cativa fosti colaboratori ai fostei Securitati, astazi unsi de BOR in functii de mitropoliti) o ceremonie secreta de inaintare in grad si decernare de decoratie Prea Ferictului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pentru merite deosebite in sustinerea actualei Puteri Politice din Romania. Astfel, Prea Fericitul a fost inaintat la gradul de general de Securitate cu patru stele (grad detinut doar de un alt ofiter cu merite exceptionale in distribuirea de echipament curat Armiei Romane si anume actualul ministru al Apararii, d-l G-ral Izmana) ocazie cu care d-l presedinte Basescu Traian i-a inmanat si Ordinul Secera si Ciocanul Clasa I cu spade, frunze de stejar si diamante.
In alocutiunea rostita cu aceasta ocazie, d-l presedinte a subliniat ca inaltele onoruri i-au fost acordate ca un raspuns la curajul extraordinar dovedit de Prea Fericitul, care a tinut piept eroic ispitei (Ptiu, Satana!) de a participa si a fi alaturi in acest fel de unsul lui Dumnezeu pe pamant, Majestatea Sa, Regele Mihai I, cu ocazia tinerii de catre acesta a unui discurs in fata alesilor neamului, in Parlamentul Romaniei.
Dupa d-l presedinte a mai tinut sa-l felicite intr-o alocutiune scurta, dar generoasa in elogii si tovarasa general cu numai trei stele, Rodica Culcer.
La randul sau Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a tinut sa multumeasca conducerii de partid si de stat, personal tovarasului presedinte Basescu Traian, pentru inaltele distinctii acordate si sa-l aigure ca nu va precupeti niciun efort in lupta impotriva mogulilor si a adversarilor domniei sale.
Ceremonia s-a incheiat cu un dineu la care d-l presedinte a dat cep unui butoias de Chivas Regal, pastrat de pe vremea cand facea cntrabanda cu astfel de produse, vechi de nouazeci de ani si glumind, in hohtele generale de ras si voie buna a spus ca asa cum va termina butoiasul respectiv, tot asa il va termina si pe Majestatea Sa.
A consemnat pentru Dvs.
Vartan Varujan

Anonim spunea...

Marcus! Unde-i Marcus?

macanta spunea...

impresionant!am urmarit filmarea si mi-au dat lacrimile,ai avut sansa sa participi la un eveniment mare!

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc mult. :)