11 nov. 2011

Cel mai curat partid...

Cei care isi spun "Noua Republica" pun un sondaj pe facebook: "Care crezi ca este cel mai curat partid sau miscare politica din Romania?" Sigur, se voteaza repede intre ei ca fiind cei mai curati. Gondolin Shandor le scrie: "Sa nu amestecam merele cu perele si partidele cu miscarile politice. Cum cele din urma nu au ajuns sa guverneze, desigur ca sunt mai "curate". Ia ghici cine este mai curat la suflet: pruncul din leagan sau omul carunt? Daca vreti sa va dati curati (mdeh! - Alba ca Zapada) incercati sa o faceti dupa cel putin o perioada in care ati fost la guvernare - ca sa va putem numara coruptii."

Cei care sustin Noua Republica nu sunt insa altceva decat fosti votanti PDL. Fosti si eventual viitori votanti PDL, in caz ca Noua Republica nu devine partid. Iar daca devine, nu e altceva decat o anexa basesciana a PDL. Pentru ca nu se vor putea rupe niciodata de Traian Basescu, parintele PDL. Nici daca astazi unii dintre "liderii" Noii Republici dojenesc principalul partid de guvernamant, pusi in fata avalansei de corupti care pare sa ingroape PDL. Cititi articolul lui Stefan Vlaston din Contributors, care are ca motto „PDL-ul de astazi, la fel de corupt ca PSD-ul din 2004”. Si apoi cititi si comentariile. Atat de aberante inca in unele se afirma ca PDL nu e corupt, ci doar oamenii lui.

Cu toate astea, oricate dovezi de coruptie ar aparea de la PDL, cei care sustin acest partid sau Noua Republica, intr-un cuvant pe Basescu, au acelasi neobosit slogan: "PNL a dezamagit..." Pentru ei, logica, dovezile, argumentele aproape nu mai exista, nu mai au nicio valoare, desi practic nu iti pot spune exact de ce a dezamagit PNL. Poate ca nu e Partidul National Liberal fara pata, dar e singurul partid cu ale carui rezultate la guvernare s-a putut lauda chiar tovarasul lor, Basescu, in campania din 2009. Nu stiu deci pe cine incearca sa prosteasca basistii, insa, pentru orice om normal, cel mai curat partid care a trecut in ultimii 20 de ani pe la guvernare ramane PNL.

15 comentarii:

ION spunea...

La prima vedere asa este! In profunzime , oricat te-ai supara pe mine ( ca votant PNL pana acum! ) vreau sa-ti amintesc cateva nume: Catarama, SAFI, am uitat cum il chema pe ministrul de finanta pnlist implicat la SAFI!
Poti spune la fel de pntcd!!!!
parerea mea ramane ca padure fara uscaturi nu exista!!!
Aminteste-ti, te rog, de poatarea ta pe blog "straduta lui ion". dupa 7 1/2 ani de primarie a dlui chiliman strada arata la fel iar promisiunile ASISDEREA!

Lilick Auftakt spunea...

@Ion, dar eu nu caut vreo Alba ca Zapada. Coruptie exista in partidele din toata lumea. Numai niste impostori precum basistii ar putea afirma altceva. Insa daca e vorba de cel mai curat, asa cum au pus ei intrebarea, da, rational, obiectiv, asta e PNL.

Matilda spunea...

Noţiunile "partid" şi " curat" sunt, după modesta mea părere, antagonice .
Trebuie găsit alt adjectiv...

Micawber spunea...

E adevarat, "curat" nu e cel mai fericit adjectiv, dar sa nu uitam ca intrebarea e pusa de nefericitii aceia de la Noua Republica si ei isi au vocabularul lor de prostit prostii pe filiera Lazaroiu-Macovei. Aici nu vorbim desigur de puritate absoluta, caci partidele sunt formate din indivizi, ci mai degraba de o mai mare decenta si - de ce nu - de un pic de jena la furat. Iar performanta PNL e, indiscutabil, cea mai buna. Ne referim, desigur, la cei care au guvernat, caci altfel comparam mere cu pere.

Mihai spunea...

Da. Partid curat. Cine mai crede in povesti? Poate ca intrebarea ar trebui sa sune: "Ce partid e mai putin manjit?"

Anonim spunea...

Pare-mi-se (dar s-ar putea foarte bine să greşesc) că "murdar" şi "curat"(două antonime), ca şi "rar şi "superior", nu au grad de comparaţie. Gramatica n-are nici o legătură cu "partidul", of course...
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Da, aveti dreptate. Eu am folosit in titlu "curat", pentru ca asa suna intrebarea naivilor de la Noua Republica. Sigur ca nu exista partid curat. Dar e bine ca lumea sa se uite in spate si sa compare, pentru ca au guvernat toate partidele importante din Romania.

acuvio spunea...

Sebastian Lăzăroiu: „Din păcate, interpretarea majoritară pentru Albă ca Zăpada a fost legată de ceva nou imaculat. Ceva nou întotdeauna poate să apară. Imaculat, însă, nu există pe pământ. Sfinţii sunt doar în ceruri. Albă ca Zăpada se referă la electoratul de dreapta intrat în adormire. El trebuie să se trezească şi se va trezi atunci când va începe să creadă din nou în liderii politici. Şi ameninţarea crizei îl scoate din letargie, dar probabil nu e suficient”

PS Despre Sebastian Lăzăroiu, Alba ca zăpada, Noua Republică, am avut şi eu două funny photo însoţite de citate care cel puţin pe mine m-au lămurit pe cine susţin :)

Anonim spunea...

Nu cred ca au inteles multi ce a fost aceasta miscare aparuta atat de brusc pe scena politica a Romaniei.
Noua Republica este ceea ce a fost candva PUR - devenit PC intre timp. Un apendic al unui partid-locomotiva.

Mitica von Naramz spunea...

Cel mai partid curat...

Dom' profesor Vlaston este un manipulator, un propagandist al Cotrocenilor. Este plin internetul de contorsionarile sale. Acum e nou republican.

Daca prin iunie 2010 scria asa:

,,Si totusi, care este miza?

Care sa fie, e simplu: furtul din bugetul si patrimoniul inca de stat. Cand presedintele Basescu a oprit privatizarile, in 2005, prin decizie a CSAT, deja si-a dat foc la valiza. Cum sa accepte rechinii, stapani si pe imperii media, sa scape din mana ultimele active "uitate" de la privatizare de guvernarile anterioare. Asa se explica si neintelegerile care au aparut imediat in relatia presedinte-premier.

Premierul Boc si DNA condus de Morar reprezinta alte piedici in devalizarea a ceea ce a mai ramas din avutia tarii. "

http://www.ziare.com/crin-antonescu/pnl/opinii-o-incercare-de-manipulare-grosolana-1021606

In octombrie 2010 spunea la comentarii pe Contributors ca ,,...Nu se face in conditii de cadere economica, cand gasesti doar amatori de chilipiruri. Din privatizarile de pana acum, cu ce ne-am ales? Cu 200 km de autostrada. O fi mult, o fi putin?????" ( despre privatizare era vorba )

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/la-rascruce-de-drumuri-incotro-o-luam/

Ma intreb cum ar analiza azi aceasta informatie:

România-FMI: Ce ne-am angajat să vindem. Înţelegerile cu FMI şi Comisia au fost făcute de preşedinte

România va vinde cele două companii energetice de stat mari, proaspăt configurate de Guvern, Hunedoara şi Oltenia, precum şi societăţi chimice şi de transport, potrivit acordului cu FMI...

„După înfiinţarea celor două companii avem un acord cu preşedintele Băsescu ca acestea să fie privatizate prin vânzarea unor pachete majoritare de acţiuni”, a spus Jeffrey Franks.

http://cursdeguvernare.ro/romania-fmi-ce-ne-am-angajat-sa-vindem-basescu-a-facut-intelegerile-cu-fondul-si-comisia.html

Bineinteles ca intr-o cheie pozitiva si va reevalua problema privatizarii dupa cum il ghideaza luminile farului calauzitor din dealul Cotrocenilor.

PS: despre cel mai partid curat nu este cazul sa mai discutam. Strategia este clara. Trebuie aratat vinovatul, asa au facut mereu si cum nu le-a mai ramas decat propiul partid, il vor distruge pe acesta si se vor ascunde sub fustele Albei ca Zapada sperand ca le va reusi stratagema.

Lilick Auftakt spunea...

@Acuvio, da, zice si Lazaroiu ca imaculat nu exista. :))

@Razvan R, dada, ai dreptate.

Lilick Auftakt spunea...

@Mitica, pai astia se schimba peste noapte, ca Taticul lor de la Cotroceni. Dupa asta ii si recunosti.

Acum, mai nou, in ultimul articol, zice ca acei corupti anchetati ai PDL sunt "Oamenii lui Boc". Ca si cand Boc ar exista. :))

radu spunea...

Lilick, NR e exponentul basistilor care cred ca PD a intinat nobilele idealuri ale basismului. Astia sunt cei mai basisti dintre basisti, sigla lor e chiar rezumatul "proiectului basecu"! Ei sunt cei mai infocati dusmani ai PNL, le e teama ca liberalii NATIONALI vor scoate dreapta de sub cizma licuriciului care i-a angajat si le vor lua sinecurile de la gura.

Mucegai spunea...

Curat si inexistent. Halal partid Cuane Fanica!

Mos Darie spunea...

Io nu m-as inflama. In fond, nu este scopul nici unui partid de a nu dezamagi o gasca de cretini...