4 nov. 2011

Despre ce reconciliere e vorba?

Un sfertodoct politic pe nume Mihail Neamtu, personaj de desene animate intr-un scenariu scris de Sebastian Lazaroiu, isi da cu parerea despre Regele Mihai, Casa Regala, Monarhie. In Evenimentul Zilei, unde altundeva... Ce spune el? Ca Regele Mihai "a dezamagit multi oameni" atunci cand s-a impacat cu cei care il fugareau in anii '90. In primul rand ar trebui sa vorbeasca doar in numele lui. Nu stim cine sunt acei "multi oameni" in numele carora vorbeste. Cumva cei 10 membri ai Noii Republici? Sa fie sanatosi.

Culmea e ca Mihail Neamtu se numeste pe sine fost monarhist, sau ceva de genul asta. Pai orice monarhist stie ca Monarhia, Casa Regala, Regele ca institutie, nu s-au certat niciodata cu nimeni, ca astazi sa fie nevoite sa se impace. Dar idiotul il confunda probabil pe Rege cu presedintele isteric Basescu, atat de contorsionata ii e gandirea dupa anii de comunism si autoritarism basesc.

Un Rege nu se cearta. Regele Mihai cu-atat mai putin. Omul Rege poate sa fie mahnit, dezamagit, trist, dar in niciun caz el nu se pune vreodata in vreo pozitie ireconcilianta cu vreun roman. Si e obligat, prin statura lui de Rege democrat, al tuturor romanilor, sa accepte orice mesaj de prietenie venit de la un roman si orice gest reparatoriu pe care l-ar face un partid care candva a gresit in relatia cu Monarhul. Nefiind un personaj politic, reprezentand o institutie total apolitica, mereu deasupra partidelor si politicienilor, Regele nu poate sa fie un suparacios care sa poarte o vesnica pica unei persoane sau unui partid, asa cum si-ar dori Mihail Neamtu.

Eu nu cred ca mentorul lui, Vladimir Tismaneanu, nu stie aceste lucruri, ca sa i le explice mai bine sfertodoctului invatacel, sa nu se mai faca de ras cand deschide gura.

13 comentarii:

radu spunea...

Fatalaul asta a reusit sa-i combine in gandirea lui de doi lei pe Zelea Codreanu si Volo Tismaneanu, amestecati bine-bine de tot cu nea Jiji Fecali si traian basecu.
Cand o sa-i creasca barba si o sa inceteze sa dea pe goarna gogomanii cu radicale, o sa aiba sanse sa fie votat de ceva mai multa lume decat cei 80 de gugustiuci cu creierasul putzind a bashism.
Maimutzoiul e livrat de pupinii telectuali ca un fel de varianta pura a proiectului basecu, pe care pedeul decat l-a intinat. Hai, ca mi se-ntoarce stomacul pe dos de atata imputziciune, tre sa-mi pun masca de gaze.
Asa, ca mai oameni de dreapta, in loc sa-l regretati pe Majestatea sa Mihai I, mergeti mai bine sa-l votati pe arhanghelul Mihail Hitleristu de la scoala de agitatori licuriciosi ai lui traian basecu.

atreides spunea...

Am citit si eu textul ala din evz, limbricul neamtu are mari probleme cu capul, ca sa zic asa: pe de o parte zice ca cica e un admirator al lui Carol I, apoi zice ca cica nu prea mai merge acum cu monarhia pentru ca...Principesa Margareta nu vorbeste foarte corect romaneste. Bai baietas, ia zi tu taticu', cat de corect romaneste vorbea Carol I in jurul datei de 10 Mai 1866?

Lilick Auftakt spunea...

Nu are nimic de-a face cu democratia. Se tradeaza prin orice declaratie. Ei nu pot sa conceapa ca exista si institutii apolitice. Totul la ei e pe baza de cearta, ranchiuna, razbunare.

Lilick Auftakt spunea...

E foarte prost. Multi mi-au spus ca nu se asteptau sa citeasca atatea ineptii intr-un interviu atat de scurt. La un moment dat spune ca Mihai Razvan Ungureanu e la PNL. Abereaza din greu. Cred ca MRU nu mai e in PNL de prin 2006.

Rasputin spunea...

Voi trece direct la subiect: am nevoie de ajutorul tau.
Fac un documentar depre Rege. Am filmat mai multe personalitati, am cateva casete cu regele in USA - unde a fost invitat de un mare compozitor.
Acum sunt intr-un mic impas: asupra utilitatii acestui film.
Daca e un subiect caruia i-ai acorde timp, te rog scrie pe adresa : vicvel@gmail.com
(eu nu stiu @/mobilul tau)
Cu multumiri

Lilick Auftakt spunea...

Iti scriu.

Camelia spunea...

Cei 50 de ani de comunism si cei 21 de democratie originala au spalat creierele multor romani care desi se declara crestini si ortodocsi nu cunosc nici cele mai elementare chestiuni crestine. Un rege care are drept deviza NIHIL SINE DEO nu poate sa nu ierte, un asemenea rege stie ce zice biblia: "binecuvantati pe cei va prigonesc: binecuvantati nu blestemati" (Romani 12;14) sau "prea iubitilor nu va rasbunati singuri; ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu; caci este scris: RAZBUNAREA este a Mea; eu voi rasplati zice Domnul"(Romani 12;19)

Lilick Auftakt spunea...

@Camelia, ma faci sa rad. Neamtu e doar un sarman politruc cu tupeu, ce poate fi desfiintat din doua vorbe pe orice latura l-am apuca. Insa nu e asa important sa-l luam la tocat masiv. Si mai mult i-am face reclama...

Lilick Auftakt spunea...

A scris ceva interesant si Cepeca, pe blog. :))

Bogdan spunea...

Parerea mea e ca ipochimenu' e doar o papusica pusa de Tismaneanu si compania sa faca parte la jocul de glezne a lui Basel. Cat mai multe aripiare, toate pupinbasite care sa se coaguleze intr'o pupinbaseala mai mare, cu nume schimbat, care sa'i prosteasca inca o data pe prosti.

Daca o luam insa pe detalii, individul e o frauda din toate punctele de vedere in care isi cauta recunoasterea: religios e o blasfemie asupra invataturilor lui Cristos, politic e o lichea in tagma Mitocanului.

Saracii, tot incearca sa se erijeze de mari luptatoti ai dreptei, de parca dreapta e Dumnezeu iar stanga e Satana. Sunt asa de primitivi in argumentatii, copiind tot ce pot de la neo-con, fara sa aiba un dram de dileme si sa realizeze ca daca a existat si exista o dezbatere in lume intre stanga si dreapta e pentru ca exista nuante si ca extremele se exclud.

Mitica von Naramz spunea...

Domnul Neamtu si cei care sustin in mediul online noua miscare sunt acei sustinatori aprigi ai domnului Basescu dar si ai PDL-ului din anii trecuti in care ne spuneau ca acestia sunt reformistii iar restul sunt reactionarii, vandutii intereselor rusesti. Eu unul asa imi aduc aminte atat de ceea ce sustineau pe blogurile lor dar si ceea ce sustineau diverse nick-uri pe forumuri, nick-uri care faceau propaganda de partid si care azi sustin Noua Republica. Acum, nemultumiti de ,,PDL-ul ingrasat la guvernare" tot ei ne spun ce ne va aduce fericirirea, binele si moralitatea pe viitor.
Ei nu fac parte dintre aceia ca mine si ca multi altii care pot spune ca toata clasa politica dar si protejatii lor au prosperat indecent de mult in comparatie cu nivelul la care se se afla marea majoritate a romanilor, iclusiv personajul descris ca fiind un ,,reformist inteligent si zgomotos”.

Aceasta noua miscare care incearca sa mai puna ceva voturi in tolba unei viitoare coalitii opusa USL ( tu vorbeai de marketing si cred ca a mai postat cineva un comentariu aici referitor la faptul cum actuala putere incearca sa capteze voturi fragmentand oferta ) acuza ca nu pot colabora deloc cu aceia ,,care care până la urmă s-au împăcat cu comunismul şi cu fosta Securitate”. Despre ce vorbim aici? Despre degenerare intelectuala sau despre handicapare morala? Cum poti afirma asa ceva fara cea mai mica rusine? Cine a pus batista pe tambal? Doar PSD, PNL si PC? PDL nu? Dar Traian Basescu pe care oameni cititi il numesc seful statului in loc de corectul termen din Constitutie de la art.80? Acetia nu au pus batista pe tambal, folosindu-se de Raportul lui Tismaneanu? Dar cei care de la adapostul inaltelor functii ale IICCMER ne vorbesc zile astea despre Dej si Ceausescu junior ce fac? Nu pun batista pe tambal asteptand trecerea in nefiinta a victimelor dar si a calailor pentru ca a apoi sa continue opera de rescriere a istoriei?


Din primul rand, citind pe site-ul lor, neatentia in folosirea cuvintelor ma face sa simt fata de ei ceea ce simt atunci cand ascult, rar de tot, un Avramescu, Lazaroiu, Tismaneanu si ceea ce le pot oferi fara nicio starngere de inima este desconsiderarea. Este singurul lucru care-i mai deranjeaza, care-i infurie. Cum poti spune ca Noua Republica este ,,o colecție de cetăţeni liberi”?

http://mihailneamtu.ro/sapte-pasi-catre-o-noua-romanie/

Oare atunci cand un organism este cuprins de infectie nu are loc si o colectie? Conform DEX ce este aceea colectie?
Restul alegatiilor celor de la Noua Republica nu merita a fi citite, nu-mi pot pierde vremea cu niste impostori ce se prezinta ca fiind fecioare neprihanite.


In afara subiectului.

Acum un an, un an si ceva atentionam aici referitor la politica de maghiarizare dusa in Covasna si Harghita, pusesem si un film documentar. Am fost pus la punct si catalogat ca basist, peremist, securist, neinformat, etc.

Celor care l-au uitat pe Avramescu, recompensat ca ambasador al Romaniei intr-un stat care s-a opus aderarii la Schengen sa le aducem aminte cine promoveaza autonomia pe criterii etnice:

http://www.youtube.com/watch?v=bWP4ByxVzB0

SRI-ul doarme? SRI-ul este vandut actualei puteri? Mai exista vreun cetatean roman pe acolo? Un fost consilier prezidential calca in picioare Constitutia si el este numit reprezentant al intereselor Romaniei?

Alo, SRI!!! Tu urmaresti doar teroristii care pregatesc atentate cu bomba, care ar putea pune o bomba la Cotroceni sau la Palatul Victoria? Dar cei care atenteaza la unitatea statului roman, pisandu-se pe Art.1 al Constitutiei ii ai in vedere? Se vede, ne reprezinta la cele mai inalte niveluri.

Aici nu vorbim de sintagma stat national ci de aceea de STAT UNITAR.

Anonim spunea...

Lilick, fotografia cu asta junele imberb Neamţu(acum, o mai fi-mbătrânit şi el, un pic) este de pe legitimaţia de student la Babeş-Bolyai(vezi ştampila din colţul drept, de jos!), din Cluj. Din Cluj sunt o groază de actuali politruci băsişti, în frunte ce şeful DNA. Plus premierul Piticot. Interesant, nu?
Anonymus Magnus

Bogdan spunea...

@Mitica von Naramz,

Dupa parerea mea SRIul nu mai are nici o legatura cu romanii, romanii aia care dau rezultatul alegerilor, ala pestritz din care se desprinde sau nu o majoritate, insa Democratica!

Serviciile(SRI, comunicatii), ca si procuratura(DNA, procuror general) si persoanele cu influenta externa (Macovei) presteaza (mint, omit, calomniaza) intru Basesc.

UE si USA nu sunt niste sfinti. Traiesc de ani buni in occident si desi lumea anglo-saxona e mult mai reticenta la coruptia uzuala(doctori, servicii, etc), fiind pragmatici se adapteaza coruptiei intalnite pe pietele emergente (China, India) pentru interesul lor. Si ii inteleg: venit fiind acolo, vazut obiceiul locului, nu te incapatanezi sa'l schimbi ci te mulezi pe el, atat timp cat iti aduce avantaje. Doar nu'l aduci in tara ta de origina, chiar respecti cultura tarii in care scoti profit. In momentul in care statul respectiv depune si ceva piedici, deodata marile democratii occidentale descopera principialitatea si actioneaza in consecinta. Insa daca statul respectiv corupt e suficient de istet sa nu tulbure apele adanci, totul merge ca pe banda, popor prostit, investitori fericiti.

Daca ma intrebi, atat SRIul cat si restul serviciilor vor presta pentru basesc pana primesc semnal ca e de naspa. Si atunci isi vor culege alt controlabil, ca doar nu sunt prosti.

A fost un "accident" in istoria noastra recenta, cu Constantinescu, si in nici un caz respectivii nu si'l doresc repetabil.

Daca e sa ne bazam pe ceva, aia e disperarea populatiei, fara ea, vom ramane doar turma de manevra si rezultatul intereselor altora.