1 nov. 2011

Mihai Hurezeanu, omul care apare mereu, EXPLOZIV, cand e vorba de diversiuni legate de Monarhie

Zilele trecute, Rares Bogdan, directorul publicatiei "Ziua de Cluj", anunta pe facebook aparitia in ziarul pe care il conduce a unui material EXPLOZIV intitulat: "Charles de România". Materialul care a facut ceva valva intre timp - preluat, discutat, analizat de mai toata presa - era semnat de un anume Mihai Hurezeanu.

Dar cine e Mihai Hurezeanu? In primul rand fratele Emil Hurezeanu pe care il stim foarte bine. Apoi... povesteste singur. Dar nu ne intereseaza decat un amanunt din biografia lui, momentan: "După Florida a urmat Los Angeles, unde am petrecut trei ani. Aici am cochetat, oarecum, cu meseria de jurnalist din nou, pentru că am fost editorul celei mai mari publicații din diaspora, mă refer la săptămânalul Micromagazin, unde traduceam textele din engleză în română, apoi am fondat Meridianul Românesc, o publicație care există și în prezent și care este mai neutră din punct de vedere politic decât prima"

Sa ne intoarcem putin in timp. In 1996, o revista obscura din America publica un interviu cu Emil Constantinescu, aflat pe atunci in cursa pentru castigarea scaunului de la Cotroceni, pe care de altfel l-a si castigat. Iata un fragment:

Îl veţi reprimi pe Rege în ţară?

Emil Constantinescu: Una din primele hotărîri pe care le voi lua după ce voi fi ales preşedinte va fi readucerea Regelui Mihai în ţară. În România s-a născut şi acolo trebuie să trăiască. Apoi vom reda adevărul istoric instituţiei monarhice din România. Românii nu cunosc adevărata istorie a României. Abia după aceea vom face cele două referendumuri, cel pentru schimbarea Constituţiei şi cel pentru revenirea la monarhie. Ar fi o mare greşeală ca imediat după ce mă voi fi instalat preşedinte să organizez aceste două referendumuri. În acest moment, doar între 8% şi 12% din populaţie este monarhistă, în principal intelectualii.

Dumneavoastră sînteţi monarhist?

E.C. Asta ca să vedeţi dacă sînt intelectual? Glumesc. Da, sînt monarhist şi aş vrea ca în timpul mandatului meu să am onoarea să predau puterea adevăratului lider al României, Majestatea Sa Regele Mihai.

Unde va locui Regele după revenirea în ţară? Îi veţi înapoia Palatul Cotroceni, locuit actualmente de Ion Iliescu, sau Castelul Peleş?

E.C. Oh! Nu pot şti acum. Oricum, va fi în primul rînd opţiunea Regelui unde va dori să locuiască. În mod cert îi vom retroceda una din fostele sale reşedinţe.
Jurnalul Naţional – 20 august 1996


Mai multe detalii aici.

Bun! Din textul de mai sus fiecare intelege ce vrea. Ca a promis ceva sau nu Emil Constantinescu, ca a si realizat si cat... stim foarte bine. E mai putin important acum. Important e ca textul a ajuns in Romania, preluat de Jurnalul National, si a fost folosit ca diversiune de cei de la PSD, facand mari probleme celor din Conventia Democrata. "Sperietoarea" era Regele Mihai. Nu mai povestesc contextul politic si cum era tratat Regele de puterea de la Bucuresti. Banuiesc ca toti cei care cititi aici stiti foarte bine. Dar sa vedem cum prezinta chiar Jurnalul National episodul:

"La 20 august 1996, Jurnalul Naţional a stîrnit un iureş politic preluînd un interviu acordat de Emil Constantinescu revistei Micro Magazin, revistă de limbă română ce apărea în Statele Unite ale Americii. Interviul fusese luat în timpul unei vizite pe care candidatul de atunci al CDR la Preşedinţie o făcuse în comunităţile româneşti Los Angeles, Chicago şi New York."

Important e ca textul diversionist a aparut pe... da, da, pe Micromagazin! Adica acolo unde era editor Mihai Hurezeanu, cum el insusi se lauda. Ups, acelasi Hurezeanu? Adica cel care introduce astazi diversiunea "Charles", menita sa dezbine monarhistii? Sau, mai mult, sa strice relatiile lui Charles cu Romania.

Monarhistii spun ca e mana serviciilor. Din nou, ca in 1996... Voi ce spuneti?

Foto: Buzz News

35 de comentarii:

Mihai spunea...

Ce serviciu? Da paza si protocol?

Lilick Auftakt spunea...

Nu, de cafea. :)

Mihai spunea...

Multumesc. M-am luminat!

Mihai spunea...

Multumesc! M-am luminat!

Arogantu' spunea...

Care mina, bre ?
E COPITA numitelor servicii !

Unknown spunea...

Principala consecință a scandalului iscat de interviul pe care l-ați citat a fost intervenția PD, care a condiționat susținerea lui Emil Constantinescu în turul II al prezidențialelor de angajamentul public al lui EC de a nu organiza în mandatul său nici un referendul constituțional.
Observați însă că angajamentul de a-l reprimi pe Suveran în țară a fost imediat îndeplinit. Mai mult, regele a devenit ambassador at large în prima campanie de susținere a candidaturii României la NATO. Iliescu în ultimul său mandat, nu a făcut decît să continue, spre lauda lui, această inițiativă.

Anonim spunea...

Oare ce ar mai fi de spus???
Pacat.....din nou! Pacat....

Lilick Auftakt spunea...

Foarte interesant, doamna Petre. Deci sustinerea lui Emil Constantinescu de catre PD a fost conditionata de acest amanunt, de a nu organiza un referendum. Si totul in urma acestui scandal...

Lilick Auftakt spunea...

Pacat... hm. @Pitikul, culmea e ca monarhistii isi mai amintesc ceva. Cu cateva zile inainte de discursul Regelui, Emil Hurezeanu a avut si el o interventie ciudata la Realitatea TV, legata de un anumit "document secret", care chipurile l-ar viza pe Rege. Hm.

Anonim spunea...

Ştiţi ce este cu adevărat ciudat?
Că există doi fraţi Hurezeanu, unul, comentator politic autorizat şi dizident veritabil, altul, pescar în ape tulburi şi veleitar.
Encore, că există şi doi fraţi Orban, unul (Ludovic), liberal pur sânge şi rebel până la frondă; celălalt (adică Leonard), mai potolit, mult mai supus şi bine lipit de sânul meschin al Puterii!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

@Magnus, haha. Eu am o parere buna despre ambii frati Orban. In ceea ce ii priveste pe fratii Hurezeanu... incep sa am dubii cu amandoi, cel putin pe subiectul asta.

Anonim spunea...

Dragă Lilick, ai dreptate: cel puţin...!
A. Magnus

Micawber spunea...

Ar merita poate odata o discutie si activitatea Hurezeanului 'celebru'. Prin atitudinile lui din ultimii ani a putut parea uneori ca face niste jocuri mai putin transparente sau ca serveste unele interese cel putin dubioase. Imi amintesc si privirea lui de pacient aflat pe scaunul dentistului cand C. T. Popescu rostea, in emisiunile la care participau amandoi, adevaruri mai putin convenabile.

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber, mda. Si eu incep sa ma gandesc la asta...

Anonim spunea...

Dar care-i diversiunea? S-au scindat monarhiștii? Nu mai reușim să ne hotărâm pe cine să-L punem Rege? S-a dat strângerea la monarhiști de nu mai poți pe stradă de ei, buimăciți între care regi să mai aleagă? Iacătă cum am rămas noi republică din cauza dilemei...

Lilick Auftakt spunea...

Pai prinde-te care e... Mai cauta pe net. Eu nu postez chiar toate articolele diversioniste, ca nu am innebunit sa dau mura in gura cuiva.

Anonim spunea...

"Diversiunile" de care vorbești sunt menite să dezbine monarhiștii? S-au dezbinat? Asta e problema, că s-au dezbinat între Charles și Mihai? Altfel totul mergea strună?

Lilick Auftakt spunea...

Da, sunt tot felul de discutii neplacute pe o tema mincinoasa. In plus, ziare precum Curentul (portocaliu), dar si bloggeri total bolnavi din zona PDL, induc ideea ca scenariul asta cu Charles ar fi un plan al opozitiei.

Lilick Auftakt spunea...

Urmatoarea postare ca anonim nu va mai aparea. Numele, un nick sau initialele sunt neaparat necesare pentru a comenta pe acest blog. Multumesc.

Fostul Anonim spunea...

deci dacă nu pomeneau hure brothers de Charles, puterea nu și-ar fi dat seama că opoziția îl vrea cu roatele în sus pe Băsescu și nici că există o simpatie crescută pentru revenirea la monarhie... Au demascat secretul. Nasol. Eu cred că legătura dintre cele două familii regale dau un plus de imagine monarhiei. Prințul Charles e văr cu Regele Mihai, transferul de imagine e unul pozitiv. S-au afișat împreună, au sădit un pom, au fost la nuntă... avem un Rege cu porțile deschise oriunde în Europa. Ideea că Charles ar putea să vină pe tronul României se pune doar în cazul cedării tronului de către Regele Mihai. Doar el o poate face și am toată încrederea că va lăsa coroana pe cele mai bune mâini.

Lilick Auftakt spunea...

Regele si-a spus clar punctul de vedere. Exista un Statut al Casei Regale.

Lilick Auftakt spunea...

"Ideea că Charles ar putea să vină pe tronul României se pune doar în cazul cedării tronului de către Regele Mihai." Cum sa nu. ca si cand Charles e de capul lui si nu ar exista Parlamentul Marii Britanii. Doamne, cate aberatii. :)

Lilick Auftakt spunea...

Asa se intampla cand incepi sa toci un zvon, o minciuna. Imi pare rau, @Fostul anonim, dar lumea trebuie sa fie informata CORECT. Discutiile astea nu au rost.

acuvio spunea...

Mda, Mihai Hurezeanu a oferit a treia variantă de reinstaurare a monarhiei în România prin "Charles de România" :)
Prinţul Charles are numai cuvinte frumoase despre România, a investit şi promovează România cum nu au reuşit să o facă alţii care au tocat grămezi de bani, nu cred că merita o asemenea răsplată prin amplificarea şi mediatizarea excesivă a unei astfel de idei chiar dacă a fost lansată.
PS. am şi eu un chestionar în tema postării :)

Fostul Anonim spunea...

Bine ... În spatele micului Hurezeanu e știm noi cine care la pus să facă interviul, în spatele lui Constantinescu în 96 a fost știm noi cine care l-a pus să... (noroc cu d-na Petre că a clarificat), în spatele lu hure mare -cârdaș indiscutabil cu ăla mic- e știm noi cine care l-a pus să zică de documentu' care nu e, în spatele puterii și a dușmanului e băse, în spatele lui Charles e parlamentul englez care... , în spatele meu e foarte clar cine acționează... doar în spatele dvs. și a Regelui nu e nimeni. Acum îmi dau seama că lumea nu e așa simplă cum cred eu. Conspirația iudeo-masonică s-a contopit cu securitatea și au pus E-uri în mâncarea noastră. Ei papă fără E-uri din magazinele din spatele celor pe care le vedem noi. Diversiunile lor sunt de fapt diversitățile lor... universitățile lor. Ce mă bucur că lumea nu e așa cum am crezut! Aveți curajul să vă uitați sub pat? Dacă e cineva? Parcă am auzit un zgomot... E clar!

Lilick Auftakt spunea...

Fostul anonim, iti dai seama ca spui numai prostii? In spatele tau nu e nimeni, ca altfel te invata cat de cat sa nu aberezi asa.

Lilick Auftakt spunea...

Acuvio, a fost lansata de Tom Gallagher in 2006 si hop, MH vine sa o scoata azi de la naftalina. Nu este o varianta. Lumea nu poate sa fie mintita.

acuvio spunea...

Nu ştiam că ideea a fost a mai fost, am văzut însă ca funny photo retouch cloninguri Prinţul Charles-Vlad Ţepeş după ce au fost popularizate genele. Eu am prins subiectul practic când am văzut amplificarea şi dezbaterea temei Charles de România la emisiunea lui Robert Turcescu, unde un număr de invitaţi se bălăceau în această temă, în zona "băşcălie" (sau derizoriu cum spuneţi dumneavoastră), după piatra aruncată de Mihai Hurezeanu :)
Mulţumesc pentru vizită şi comentariu.

Lilick Auftakt spunea...

@Acuvio, exact. Am vazut si eu cum se facea bascalie la B1. Ori nici Casa Regala de Romania nici cea britanica nu merita asa ceva. Cui ii foloseste?

Cu multa placere. :) Multumesc si eu.

Fost Anonim spunea...

Scuze cã n-am avut pe nimeni în spate sã mã invete. A scris totusi un editorial hurezila mare despre Rege. Crezi cã face parte tot din diversiune? Vezi revista money express. Scuze incã o datã cã eu nu vãd nimic nasol cã huezeanul mic il vede pe bãsescu cum se agitã sã punã un rege englez pe tronul Romaniei fãrã mãcar sã aibã ceva concret (cerut de hurezila mare) impotriva Regelui Mihai. Scuze, poate aberez...

Lilick Auftakt spunea...

Nu am timp sa iti explic prea mult. Intra la Acuvio ca am lasat acolo cateva link-uri.

Anonim spunea...

Draga Lilick,

Pentru oricine are ceva minte (in sesn de materie cenusie), e capabil sa faca niste conexiuni, si e suficient de familiarizat cu subtilitatile (sau mocirla, depinde din ce unghi analizam lucrurile) vietii politice si publice romanesti din ultimele trei decenii, este evuident ca "The Hurezeanu brothers" sunt daca nu acoperiti ai serviciilor, cel putin agenti de influenta. Domnul Emil, sa fim seriosi, perioada lui la Europa Libera, what a joke!-a fost infilstrat cu misiune, pe care a continuat-o dupa revenirea in tara-e suficient sa i se analizeze declaratiile, in favoarea cui s-a pronuntat, cum s-a pronuntat, etc. Celalalt frate, myGod!-fratele sau (mai mare?mai mic?)-in reload-de la expresia fizica/mimica pana la modul de utilizare a argumentelor.

Fost Anonim spunea...

Am observat și eu că nu prea ai răbdare cu mine... Am postat și acolo câte ceva. Apropos de diversiunile Hurezeanu brothers, uite-o pe ultima: Regele Mihai suntem noi. Ce-o mai fi vrând și cu asta? http://moneyexpress.money.ro/articol_22356_193/regele_mihai_suntem_noi.html

Lilick Auftakt spunea...

Ce sa vrea? Nimic. Scrie despre Rege. Care e problema?

radu spunea...

Cred ca cel mai bine e sa rezistam oricarei formule in spatele careia se afla traian baseccu. Restul, discutam dupa ce scapam de ei. daca ne lasa americanii :)