5 nov. 2011

Plesu: Basescu a respins, in 2005, invitatia la masa a Regelui

Iata ca Plesu vorbeste despre relatia dintre presedintele Basescu si Rege. Stiu, veti spune ca o face tarziu. Sigur! Au trecut sase ani! Aveam nevoie de unele amanunte ceva mai devreme. De exemplu, eu personal chiar acum cateva luni, atunci cand Toader Paleologu imi spunea, incercand oarecum sa il scuze pe Traian Basescu, neconvingator, ca poate are si el dreptate sa fie suparat pe Familia Regala, nefiind invitat la Nunta de Diamant. Dar Plesu spune astazi cu totul si cu totul altceva. Ca Traian Basescu a respins inca din prima luna a mandatului sau orice invitatie a Regelui:

"Reporter: I-aţi fost consilier în primul mandat. De la început nu-l plăcea pe Rege?

Andrei Plesu: Da, de la început. Prin ianuarie 2005 a primit, din partea Regelui, o invitaţie la masă. Mi-a fost imposibil să îl conving să se ducă!"
- Interviu

Nu mai e nimic de spus!

10 comentarii:

Bogdan spunea...

Pe langa citatul respectiv Plesu reuseste sa'si verse toate frustrarile fata de Emil Constantinescu, venind cu detaliile lui, fara sa se aplece asupra celorlalti presedinti care au avut incredere in el. Caci telectualul s'a bucurat de increderea tuturor presedintilor, iar daca e sa'i luam pe fiecare dupa realizari, unul a fost parte principala la o revolutie discutabila, a avut ceve mineriade cu morti de gestionat, s'a schimbat mai tarziu (insa Plesu era in echipa doar in prima parte), altul vad ca este subiectul refularilor lui Plesu, in ciuda decentei si a consecventei cu care a condus, iar al treilea, Basea nu face decat subiectul unor usoare divergente, uite despre Rege si uite ca nici Plesu nu a fost si este mare regalist.

In concluzie Plesu pluteste suav peste perioada Ilici (fiind prieten cu Petre), isi bate joc de Constantinescu fara sa realizeze ca'si bate joc de propria persoana si la final inghite pe nemestecate marlanismele basesciene pe motiv de afinitate.

Jalnic telectual.

Lilick Auftakt spunea...

Bogdan, sigur, tot interviul ar putea fi luat la analizat. Insa voiam sa scot in evidenta acest amanunt care spune multe. :)

Ciudat cum sare peste Iliescu. :)

Mihai spunea...

Iar ne duci cu presu (pardon, Plesu)?

Anonim spunea...

Lilick, nu e nimic ciudat. Circulă pe şest unele zvonuri cum că Pleşu, mai mult sau mai puţin forţat, ar fi colaborat, până la urmă, cu ştiţi voi cine. Iar Iliescu, în prima perioadă de după "Revoluţie", i-ar fi mătrăşit dosarul acestuia, sau părţi semnificative din el. Tocmai d-aia, ştiindu-se acum la adăpost, îşi permite dumnealui să mârâie din când în când, la Tartorul tuturor dosarelor.
Anonymus Magnus

Bogdan spunea...

@Lilick,
eu ma gandeam ce usor a sarit peste Ceausescu:)

Lilick Auftakt spunea...

@Magnus, trebuie sa existe o explicatie in legatura cu relatia Plesu-Iliescu. In interviul asta il ocoleste. In ultimul editorial aminteste... reconcilierea cu Regele. Nimic rau, nimic rau. Suspect. :)

@Bogdan, hahaha, da!

Anonim spunea...

Intru totul de acord cu Bogdan si Anonymus Magnus. Cred ca insul este un agent foarte bine "acoperit" (pana nu cu mult timp in urma). Specialist in manipulare, clar. As dori sa aflu parerea doamnei Zoe Petre, in care chiar am incredere, nu mizeriile insirate de acest tip care nu face decat jocul lui Basescu, in continuare. Intr-un asa-zis "interviu istoric"... O rusine, din punctul meu de vedere.
Sunt total indignata de ceea ce spune despre dl. Coposu. Imi amintesc ca si in anii '90 a vorbit depreciativ despre Senior, subliniind calitatile de sportiv ale dansului, in incercarea de a le minimaliza pe cele de politician. Or, domnul Coposu si-a dorit enorm de mult venirea Regelui in tara, deci dl. Plesu spune cel putin o minciuna.
Va recomand sa cititi ceea ce scrie Ion Vistea despre samizdatul in timpul comunismului, plecand de la acea afirmatie a lui Plesu, cum ca "samizdatul in Romania a fost doar un samizdat al mancarii" (citat din memorie). Probabil domnul Plesu se refera la propria-i persoana.
Ma bucur ca macar lamureste faptul ca doar a fost considerat, nu ca ar fi, "monarhist". La drept vorbind, ii sta mai bine alaturi de Basescu, nu de Maiestatea Sa.
Oana

Lilick Auftakt spunea...

Oana, da, sper si eu ca doamna Petre sa spuna cateva cuvinte. A, nu, Plesu nu e monarhist. Asta stiam.

acuvio spunea...

La ce folos să fii Andrei Pleşu şi să nu-ţi permiţi şi tu un moft acolo, să te lipeşti mereu de vârful puterii, chiar contează care ? :)
Invitaţie la ultimul timbru din seria Jubileul Traian Băsescu 60 ani :)

marcus spunea...

Si Talica, Coane Plesule !??


Dupa mahalageala unilaterala Pipidica-Basescu&EBA, cand Pipidicai i s-a oprit orgasmu’ in gat pe motiv de neeligibilitate europeana prin pedeleu, datorita faptului ca locul i-a fost luat de dobitoaca lu’ tatucu’, mahalageala in care aceeasi Pipidica, dupa ce i-a supt si nojitele de la opinci chiombului pe motiv de genialitate si unicitate in arta politica a conducerii, a dat-o la intors mioritic altoind rau de tot fameleonu’ dictatorului si pe acesta prin paginile revistelor in care se producea, iata ca s-a spart buboiul si la casa conului Plesu, in ceea ce priveste vagoanele de erotism idilic cu care acesta il casunase pe descalecatul din Basarabi.
Cu o intarziere fata de evenimente justificata doar de incetineala cu care conu Plesu si-a cautat prin dictionare cuvintele pline de pretiozitate balegoasa si elitism veleitaro-bombastic folosite pentru a ne spune intr-un articol plin de asemenea perle lingvistice faptul ca Basescu este un mitocan si un badaran, acesta si-a adus in sfarsit aminte de faptul ca daca tot s-a dat el atata amar de vreme monarhist ar fi cazul ca, atunci cand chiombu l-a jignit grav, public si explicit pe Majestatea Sa, sa se tavaleasca si el in paginile Adevarului cu un articol prin care sa rupa gura targului si cu care sa infiereze atitudinea de muhaia penala a chiombului fata de Majestatea Sa.
Dar, daca cineva isi inchipuie ca articolul ar fi devastator la adresa uratului se inseala amarnic, pe langa faptul ca este scris in niste termeni de omu’ de rand se uita ca vitelu’ la poarta noua la el si nu intelege ce-a vrut autoru’ sa-i zica basescului de la obraz, apai nici de la obraz nu prea i le zice lasand mult, dar foarte mult loc de intors in caz ca Basescu, drept represalii, si-ar pune Gestapou’ pe el.
Oricum tot este bine ca s-a spart buboiu’ si la nivel de ‘telectualii lu’ peste prajit care ne-au varat cu incaltatoru’ pe gat un basecu ridicat la dimensiuni cosmice si cu calitati de Superman, daca nu de-a dreptul de Mesia, lasand sa se scurga un puroi urat mirositor, care timp de mai bine de sase ani de zile ne-a dat dureri insuportabile.
Mai are si Liiceanu pastrat momentul lui de glorie in care, lasand la o parte activitatea sa zilnica de imbaiat si uns cu fel de fel de alifii, sa ia dracului o pauza si s-o puna si el de-o galceava filozofico-elitista cu satana, lepadandu-se de acesta si punand cap compas arivist pe noua Putere care se intrevede din sondaje.
La Patapievici, deocamdata nu se pune, deoarece omu’ e prins pana peste cap cu obscenitatile si blasfemiile de export pe care le itinereaza fara pic de rusine pe banii contribuabilului roman pe la diferite expozitii internationale, facand pur si simplu natiunea de rahat cu astfel de manifestari de oameni dereglati rau de tot psihic, in sensul pe care-l dadea Freud unor astfel de derapaje cu caracter erotic, manifestari care in viziunea lui Patapievici si a gastii sale de paraziti, aciuati sub pulpana lui chiombila detinatorul portofelului public, ar reprezenta crema creatiei in materie de arta romaneasca contemporana. Bull shit!
Cartarescu nu se pune in schimb deloc, cel putin pana cand Basescu nu anunta public faptul ca a terminat de citit volumul scris de marele scriitor national, decorat personal de seful statului si a carui lecturare a inceput-o, haaaat!, cu vreo sase ani in urma.
Una peste alta, e de bine insa si sa speram ca tot mai multi dintre paturicii care i-au furajat armasarii basescului cand acesta se dadea calaret de adevarati bidivii de poveste si-au dat in sfarsit seama ca nava pe care s-au urcat pluteste de mult timp in deriva si ca ia apa la greu, riscand din moment in moment sa se scufunde, motiv pentru ca ei s-o abandoneze si sa-si vada de treaba.