28 nov. 2011

www.alegericorecte.ro

Dinainte sa vedem initiativa ONG-urilor care fac parte din "Coaliţia 2012 pentru alegeri corecte", vorbisem cu Transildania pe tema unei mobilizari in blogosfera privind supravegherea alegerilor. In mediul online exista cu siguranta persoane care au un spirit civic mai ridicat, sunt mai informate, si probabil ar participa la un astfel de proiect.

De fapt ideea venise odata cu alegerile de la Neamt. Ne-am gandit ca, daca ar fi prezenti bloggeri in colegiile rurale, care sa monitorizeze alegerile, sa transmita rapid informatii in online (fotografii, filmulete, interviuri) privind posibile incorectitudini, pe o pagina care sa fie cunoscuta si accesata de presa centrala si de cat mai multa lume, rezultatele alegerilor ar avea sanse sa fie ceva mai corecte. Nu zic ca nu s-ar mai fura deloc, dar daca stii ca cineva sta cu ochii pe tine, o faci ceva mai greu.

Asta inteleg ca incearca sa faca si "Coaliţia 2012 pentru alegeri corecte". Sa mobilizeze societatea civila. "Un grup de cinci ONG-uri - Transparency International România, Centrul de Resurse Juridice, Asociaţia ProDemocraţia şi Active Watch Agenţia de Monitorizare a Presei - a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, formarea Coaliţiei 2012 pentru alegeri corecte, platformă a societăţii civile care-şi propune monitorizare participativă, începând din acest an, a procesului electoral din România. Între alte elemente cuprinse în proiect se regăseşte şi lansarea platformei web www.alegericorecte.ro, site care va oferi, între altele, şi posibilitatea pentru cetăţeni să sesizeze orice fel de nereguli privitoare la procesul electoral." - scrie Machiavelli.

Ni se ofera asadar o platforma ce trebuie promovata pana la alegeri. Si e important, cred, sa fie una unica. Voi ce spuneti? Ati participa la un astfel de proiect? Nu ma adresez numai bloggerilor, ci tuturor comentatorilor din online. Ati fi dispusi sa mergeti chiar si in colegiile rurale? Nu de alta, dar acolo se pun la cale si infaptuiesc, de obicei, cele mai mari fraude, acolo se da mita electorala mai multa decat in urban, iar puterea portocalie se bazeaza pe zonele rurale ca sa castige viitoarele alegeri.

7 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

De data asta il cred pe Lazaroiu: http://www.dcnews.ro/2011/11/lazaroiu-arunca-bomba-din-2013-vom-avea-o-coalitie-pdl-psd-din-nou/
Fiindca, spune o vorba: ceea ce nu a mai fost, poate va fi, poate nu va fi, dar ceea ce a mai fost, va mai fi cu siguranta.
De ce au dorit liberalii sa creeze USL? Din prostie si din neincredere. Ca sa nu tradeze PSD din nou. Si? E vreo garantie ca acest lucru nu se va intampla, din nou, dupa alegerile din 2012? Crezi ca faptul ca s-au "fript cu ciorba" ii va determina sa "sufle si-n iaurt"? Nu, pentru ca PSD e condus de aceeasi oameni care au negociat pactul din 2008. Parca era vorba de Sarbu ... sau ma insel eu? Si pentru ca PSD si PDL au acelasi "cod genetic".
Ce-a invatat PNL din "patania" PNTCD? Mi-e teama ca nimic ... Pacat.

Lilick Auftakt spunea...

Era vorba de Sarbu, da.

Arogantu' spunea...

De (re)vazut ce spunea Nastase despre Alianta PSD+PD din 2008.
La Q&A.
Bref: 'meritul' este al lui Geoana.

Lilick Auftakt spunea...

Geoana, dar dupa negocierea de doi ani a socrului Sarbu cu Basescu. Grupul a fost cu Geoana, cu Ponta, cu Sarbu, cu Androneasca, cu Sarbu celalalt care e acum la UNPR, Nitu si nu mai stiu cine. Toti au votat alianta cu Basescu. Nastase nu a votat-o.

Arogantu' spunea...

Am 'aruncat' in circa lui Geoana pentru ca el era presedintele.
Altminteri - o asemenea orbire colectiva (sa-ti pui in cird cu dracu' stiind bine ce au patit altii) ar trebui sa fie de neiertat din partea PNL.
Dar ... cred ca @Adrian Stoica doar umbla cu fitile !
Daca te pacaleste ba'SECU o data - e meritul lui.
Daca te pacaleste a doua oara - e prostia ta !

Adrian Stoica spunea...

@Arogantu': Nici eu nu stiu ce sa zic, doar constat. Azi PSD a facut cadou PDL-ului presedintia senatului.

inchiriere ecrane spunea...

Ite incurcate, oare cine le mai dezleaga?
Niciodata nu vor fi alegeri corecte, interesele sunt mult prea mari, batalia mult prea inversunata si poporul mult prea pasiv.....