30 mai 2012

Dragos Marinescu si protestul personal - despre reactii disproportionate

Astazi e ziua de nastere a Doamnei Doina Cornea, simbol al dizidentei si al rezistentei anticomuniste. Am vizitat-o anul trecut, in vara, cand ne-a vorbit despre valoarea “actului marunt”, despre importanta protestului personal, cu nimic mai putin valoros decat protestele maselor, ba uneori chiar mai bine tintit si vizibil.  

Si se intampla ca exact astazi sa scriu din nou despre gestul personal al unui tanar protestatar, avocatul Dragos Marinescu, cel care a reactionat sambata salvator pentru o societate muta, atunci cand, la Gradina Icoanei, in buricul unui Bucuresti ce si-a uitat spiritul anticomunist, si-a expus public opinia impotriva dezvelirii bustului lui Adrian Paunescu.

Impreuna cu cativa bloggeri liberali, ne-am intalnit aseara cu Dragos, la Cafeneaua Liberala, unde era sa ne apuce miezul noptii povestind. Dragos nu e implicat nicicum in politica. Considera gestul lui a fi unul civic, de obligatie morala si atat. Insa unul firesc intr-o democratie, pentru care in ziua de astazi in mod normal nu risti mai nimic. Eventual un anumit tip de reactii disproportionate, despre care o sa vorbim in cele ce urmeaza.  

Dragos Marinescu e un tip sociabil, sincer, modest... Spunea ca i se parea mai curajos ceea ce facea in liceu, cand scrijelea pe banca «Jos Ceausescu», decat ceea ce a facut sambata, la evenimentul pus la cale de primarul Neculai Ontanu. Insa despre unele reactii la protestul lui trebuie vorbit. 

In primul rand, cea a oamenilor lui Neculai Ontanu. E deplasat ca pentru un singur om care isi exprima civilizat o opinie, cu vocea usor ridicata, sa mobilizezi 5-6 politisti, tot atatea gorile in civil si o duba.

Apoi, la fel de deplasata si disproportionata a fost reactia oamenilor lui Tismaneanu de a incerca sa confiste cumva acest protest, sau chiar persoana protestatarului, din spatele, sau cu ajutorul caruia, sa incerce un atac impotriva actualei puteri, alipindu-l cumva acesteia pe comunistul Ontanu. Si asta fara sa aminteasca nimeni, nicio clipa, de relatia lui Traian Basescu cu uneperistul de la "2", cu care la 1 Decembrie anul trecut presedintele afisa public o relatie de prietenie speciala, reuniti la o hora si o portie de fasole cu costita in Piata Obor. 


Nu vreau sa povestesc prea multe lucruri acum, despre cate mesaje si telefoane a primit avocatul, cum unii i-au pus chiar intrebarea daca nu s-a gandit sa intre in politica... Va imaginati si voi... Pana la un punct, sunt reactii firesti. Dar va recomand sa urmariti acest subiect, in special pe Contributors sau pe alte platforme portocalii. Si cititi pentru inceput chiar acest articol, intitulat sugestiv "Elogiu domnului Marinescu: Despre solitudine si solidaritate in timpuri intunecate" 

L-am avertizat pe Dragos Marinescu de tot ce poate fi mai rau. Tismaneanu nu elogiaza pe gratis. I-am spus ca poate sa devina chiar un Claudiu Craciun al tismanenilor. Din fericire, nu e genul care sa cada intr-o asemenea plasa.. E un tip extraordinar de inteligent. Insa noi ne-am facut datoria. 

29 mai 2012

Jurnalul personal de campanie al primarului Chiliman

Va invit sa cititi "Jurnalul de campanie" al lui Andrei Chiliman. O sa aflati tot ce i se intampla intr-o zi de campanie primarului liberal si merita consemnat. Evenimente importante, intalniri, intamplari neprevazute, mici si inevitabile belele, despre atacurile murdare puse la cale de Udrea si Murgeanu sau momente petrecute alaturi de familie. Doar impresii personale de peste zi! Citez de pe ultima pagina a Jurnalului: 


"Duminică, 27 mai. Șmecheriile de două parale ale echipei Udrea-Murgeanu continuă. Portocaliii deghizați în verde-prăzuliu au umplut scările blocurilor cu un material electoral negativ care copiază imaginea și sloganul nostru de campanie, dar în care eu le transmit alegătorilor că datoria mea este furtul din Primărie. Nimic neobișnuit pentru o campanie electorală să-ți acuzi adversarul de corupție. Sigur, ar fi o discuție dacă Elena Udrea și Răzvan Murgeanu sunt cei mai în măsură să deschidă gurile pe acest subiect, dar asta decid, finalmente, bucureștenii. Ceea ce mă deranjează cu adevărat în această șmecherie a PD-L este faptul că adversarii mei agresivi n-au curajul să-și asume atacul. Îi asigur că eu îmi voi asuma tot ceea ce voi spune despre ei." 

28 mai 2012

"Noi vom sta 20 de ani la putere" sau "Pierdut demnitate - o declar nula"

Autorul blogului "Despre demnitate" (isi) pune cateva intrebari, pe facebook, la care pana la urma si raspunde, legate de lamentarile lui Tismaneanu: 

“FONDURI SECRETE: Sume incalculabile cu care miniștrii cumpără conștiințele. Așa ceva nu trebuie admis! (Gustave Flaubert - Dicționar de idei primite de-a gata).
Oamenii "fini" evită să discute depre bani, e un subiect vulgar. Dl. Tismăneanu zice că a func
ționat ca director al IICCMER "pro bono" adică neplătit, gratis, moka. Atunci care e marea tragedie a demiterii lui? Nu mai are cu ce să-și plătească chiria? A fost interzis de la publicare? Cercetarea comunismului îi este definitiv îndepărtată? Arhivele i-au trântit ușa-n nas? I s-a retras cumva pașaportul sau autorizația de istoric? Nu mai poate scrie mii de pagini despre cum se citește ptintre rânduri Marx? Are domiciliu forțat și nu are voie să se atingă de tastatura PC-ului? Răspunsul la toate aceste întrebări e: ....ăăăăă, nu. Atunci unde este marea problemă? De ce se oftică în halul ăsta? De ce e necesară o mare petiție de susținere a lui? Susținere pentru ce? "Tismăneanule, nu te lăsa! Scrie mai departe! Ești cel mai bun! Nu te-au învins, tu ai învins!" Asta?? Despre asta e vorba?
Eu cred că tot despre bani e vorba. Incalculabili, vorba lui Flaubert.”

Da, sigur, tot despre bani… Tismaneanu nu a pierdut nimic din cele enumerate mai sus. Reclama doar o demnitate pierduta, ce iti aduce recunoasterea internationala si se cuantifica pana la urma tot in bani. Si cand spun demnitate, ma refer strict doar la rang, pozitie. Nu la caracter. Caracterul e omul. Iar omul, in prezent, se vaicareste nedemn. Mai are putin si spune: "Daca nu am eu functia, sa n-o aiba nimeni!"  

Confirma, de altfel, si MariusGhilezan, pe blog: ”Ce a pierdut Vladimir Tismăneanu? În România, nimic. Doar peste Ocean prestigiul unui nume-instituţie, care valorează mii de dolari doar printr-un simplu călăreţ pus in front off la un seminar. E greu de înţeles pentru mulţi români.”

Nu intotdeauna calitatea de a fi demn poate fi rasplatita cu o functie de demnitate publica. Dar nici demnitatea publica nu garanteaza celui ce o stapaneste atitudinea de a fi demn. 

P.S. Cum spunea, Marius? “Noi vom sta 20 de ani la putere.”??? 

26 mai 2012

Manifestatii comuniste marca Ontanu

Am fost astazi la Gradina Icoanei, stiind ca va avea loc o manifestatie comunista pusa la cale de primarul instelat de la sectorul 2, amicul lui Basescu, in plina campanie electorala. Despre ce a fost vorba? Aflati din comunicatul IICCMER, primul comunicat de la instalarea lui Dinu Zamfirescu la sefia Institutului. Acolo, lume multa si "buna". Academicianul Eugen Simion, Tudor Octavian, Gelu Voican Voiculescu, scriitori si actorasi ratati sponsorizati de Ontanu. Ba si criticul Alex Stefanescu, altfel penetecedist de frunte si anticomunist infocat. Cum a inceput manifestatia, un domn care se afla langa mine a strigat: "Rusine, domnule primar!" A fost de ajuns sa apara cativa politisti si cateva brute in civil, ba chiar si o masina pe care scria "Politia locala", pregatita pentru a ridica acea persoana. Cativa, foarte putini, ne-am solidarizat pe loc cu respectivul, incercand sa il aparam si sa explicam politistilor ca nu a facut nimic ilegal. Isi expusese pur si simplu o opinie, la care are dreptul. Ne-au inconjurat si cativa jurnalisti. In timpul asta, de la "tribuna" se recitau ode. "Sa ziceti merci ca domnul Ontanu nu a pus oamenii sa va bata", strigau niste cetateni vigilenti din public, catre noi. Sau "Ridicati-l". M-am simtit ca in comunism. Nu inteleg de ce nu a fost mai multa lume care sa protesteze.

Aveti pe Mediafax relatarea evenimentului, facuta de o tanara ziarista cu care m-am conversat.

24 mai 2012

Cui ii (mai) e frica de Marius Oprea?


Am scapat de Tismaneanu si de Stanomir de la IICCMER. De o parte din gasca de impostori basisti… Ce au facut in doi ani la IICCMER? Analize politice si, asa cum scrie Bogdan Duca pe facebook, „si-au organizat sindrofii pe tema comunismului, in care s-au periat, publicat si hranit unii pe altii.” 

Nu exista nicio alta realizare care sa ramana dupa cei doi acolo, pe un buget cu 40% mai mare decat exista in guvernarea Tariceanu. Ba chiar au incercat sa se impauneze, nesimtit, cu o parte din munca lui Marius Oprea. 

Si totusi, Oprea nu e numit, asa cum era firesc pentru toata lumea, in fruntea institutului pe care l-a fondat. Sa fie oare la fel de incomod si pentru noua putere? Are rost sa existe acest institut si pe mai departe in aceste conditii?

Stiu de la Marius Oprea ca a primit o invitatie sa investigheze crimele comunismului in Bulgaria. Ar fi penibil sa il lasam sa plece…

Si, pentru ca v-am spus de Marius Oprea si Bulgaria, cititi va rog un articol deosebit aici

21 mai 2012

E ziua lui Marius Oprea!

Pe 22 mai e ziua unui om minunat, caruia ii spun si pe aceasta cale "La multi ani!"


Cu aceasta ocazie vreau sa va anunt si programul pe care Marius Oprea impreuna cu echipa de la CICCR il va desfasura in saptamana care tocmai a inceput:

- Pe 22 mai, la Iasi, la ora 13:00, la Universitatea „Petre Andrei”, va avea loc in prezenta fostilor detinuti politici din Iasi, expozitia Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania „Numitorul comun: Moartea”
- Pe 24 mai, la Aiud, Marius Oprea si echipa CICCR vor inaugura, cu aportul primariei locale, o troita pentru cei patru martiri dezgropati anul trecut in localitate.
- Pe 25 mai, la Alba Iulia, Marius Oprea va participa la comemorarea luptatorului Ioan Gavrila Ogoranu.


Vreau sa il asigur, de asemenea, de toata sustinerea mea si a prietenilor mei! La multi ani, Marius! 




17 mai 2012

Apel catre Primul Ministru

D-lui Victor Ponta, Prim-Ministru al României

Stimate Domnule Prim-Ministru,

În numele semnatarilor apelurilor pentru condamnarea crimelor comunismului, vă solicităm reînfiinţarea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului în România şi a Institutului Naţional pentru Memoria Exilului Românesc, desfiinţate şi comasate (sub forma IICCMER) din motive politice, pretins administrative, de către guvernarea Băsescu-Boc prin Hotărârea Guvernului nr. 1372 din 18 noiembrie 2009.

Vă solicităm de asemenea să acţionaţi pentru revenirea la conducerea acestor institute a celor două personalităţi care le-au creat şi care le-au condus în primii patru ani de activitate: domnii Marius Oprea şi Dinu Zamfirescu îndepărtaţi din raţiuni exclusiv “politice” de către guvernarea Băsescu-Boc, în urma Deciziilor Guvernului nr. 109 şi 110 din 26 februarie 2010.

Vă adresăm această solicitare inclusiv în contextul în care actuala conducere a IICCMER a anunţat public că va demisiona.

Domnule Prim-Ministru, vă cerem să acţionaţi având în vedere că miza memoriei e uriaşă: „Cine îşi uită trecutul, e condamnat să-l repete” (George Santayana). „Dacă vrei să ucizi un popor, suprimă-i memoria” (Milan Kundera).

Suntem convinşi că personalităţile societăţii civile şi ale clasei politice vor semna şi vor susţine acest apel pentru cercetarea şi memoria crimelor totalitarismului comunist.

16 mai 2012
Sorin Ilieşiu

16 mai 2012

Candidatii din sectorul 2

Cat de rau a ajuns Al Bano daca a devenit agent electoral pentru Neculai Ontanu? Iata ce declaratie a facut zilele trecute: "Ma simt ca acasa in sectorul 2. Primarul Ontanu da un impuls si un aer pozitiv". Si iti da si bani, tataie, sa le canti pensionarilor din sector Sharazan si Felicita!

In ceea ce priveste asemanarea dintre sectorul 2 si acel acasa, locul de nastere al lui Al Bano, puteti sa faceti si dumneavoastra comparatia, privind poza alaturata. Seamana ca doua picaturi de apa sectorul 2 cu Cellino San Marco, nu?

Despre ceilalti doi candidati nu merita sa scriu nimic, deoarece fac blat. Totusi... Daca Iliescu, finul pedelist al lui Ontanu isi mai face ceva campanie (aud ca pe banii Salii Palatului, deci ce il costa?), usl-istul Frumosu nici nu s-a aratat la fata, nimeni nu stie in sector cine e, ba unii nici macar nu stiu ca USL are candidat. Nu a iesit la lumina sa nu ne sperie cu frumusetea, probabil. La asa candidati, asa vot o sa vada. Canci. Eventual anulat!

12 mai 2012

"10 Mai, Sarbatoare Nationala" - eveniment organizat de Clubul Bloggerilor Liberali

Joi, pe 10 Mai, la ora 13:00, a avut loc in Piata Palatului Regal, langa statuia lui Carol I, un eveniment organizat de Clubul Bloggerilor Liberali si dedicat Zilei Regalitatii. S-a citit o petitie prin care cerem ca ziua de 10 Mai sa devina Sarbatoare Nationala, petitie ce va fi prezentata peste 10 zile de catre Toader Paleologu in plenul Parlamentului.

Le multumim tuturor celor care au participat si ne-au sustinut, in mod special domnului primar Andrei Chiliman si lui Dan Cristian Popescu. Va prezint mai jos cateva momente ale evenimentului.
1. Un discurs excelent al tanarului istoric liberal Daniel Gheorghe.
2. Argumentele aduse de Toader Paleologu in sprijinul petitiei noastre.
3. Momentul in care Kaitar Istvan Ianos a citit petitia.
4. Depunerea juramantului militar in fata Regelui - prezentare a Asociatiei "Traditia Militara"







11 mai 2012

Putem sanctiona PDL si pe vot proportional.

Pana sa va povestesc despre evenimentele regale de ieri, care s-au desfasurat de dimineata pana seara, imi trag putin sufletul aici, pe blog, scriind tot despre uninominalul pur si dur. De cate ori am scris despre el in ultimii ani, eu, sau mai ales Transildania (pentru ca el a dedicat zeci de postari acestei teme), nu stiu ca vreunul dintre voi, comentatorii si prietenii nostri virtuali si nu numai, sa fi avut opinii pro VUM intr-un tur.


Vreau asadar sa va intreb: nu vi se pare ca adoptarea in Senat a acestui sistem de vot e si o dovada ca USL trateaza votantii ca pe maimute, care nu sunt in stare sa voteze pe un sistem proportional in asa fel incat sa sanctioneze singuri PDL? Nu vi se pare deplasat sa ne ajute ei cu o proptea nedemocratica? Nu e jignitor? Nu e cu atat mai ipocrit cu cat pe de o parte liderii USL declara ca vrem sa nu mai vedem picior de pedelist prin Parlament, iar pe de alta am deschis larg usile si ii primim? 


Cu ce e mai bun VUM intr-un tur decat o ordonanta guvernamentala prin care PDL sa fie scos in afara legii ? Cu nimic. E doar o masura mai perversa, dar la fel de nedemocratica. Si eu as vrea un PDL sanctionat, un PDL mic si chinuit, dar vreau ca asta sa se intample democratic, prin votul cetatenilor, nu printr-o farsa electorala ce se poate intoarce impotriva noastra candva. Si nu printr-o lege care i-ar putea face sa se victimizeze.  Apelez din nou la Transildania, la una dintre ultimele lui postari, in care arata ca nu suntem chiar atat de prosti precum ne considera o putere sau alta. 

9 mai 2012

10 Mai - Sarbatoare Nationala


Maine vom fi de doua ori alaturi de Regele nostru, la fel ca anul trecut pe 10 Mai. Ma incearca de acum emotiile cand ma gandesc la momentele cand il vom vedea, mai intai dimineata, la ora 11:30, coborand din masina la statuia Regelui Carol I, apoi dupa-amiaza, iesind pe usa Palatului Elisabeta, la ora 17:30, pentru ceremonie. Niciodata niciun presedinte nu a fost si nu va fi asteptat de romani cu atata emotie, cu cata a fost si va fi primit de fiecare data el, Regele.

Tot maine, si tot la statuia lui Carol I, de la ora 13 :00, va avea loc un eveniment organizat de Clubul Bloggerilor Liberali, Fundatia « H » si Fundatia « Dan Cristian Popescu ».  In prezenta unor politicieni, a unor istorici, a altor personalitati din societatea civila, vom inmana unui reprezentant al Parlamentului o petitie prin care cerem ca ziua de 10 Mai sa fie declarata legal Sarbatoare Nationala. Speram ca petitia noastra va fi citita mai apoi si in plenul Parlamentului. Va asteptam sa fiti alaturi de noi ! 



Cine are interesul sa castige din nou Basescu? Eroare sau rea intentie?

Va rog sa cititi articolul scris de Transildania. Legea privind VUM-ul intr-un tur e neconstitutionala si avem de gand, daca trece si de Camera Deputatilor, sa o contestam la Curtea Constitutionala. Probabil vor sa faca asta multi si nu va trece in niciun caz. 


Transildania recomanda: "(...)ar fi foarte bine ca deputatii sa analizeze foarte bine ce si cum voteaza, pentru a nu se acoperi de o rusine imensa sustinand un sistem de vot nedemocratic si neconstitutional!" 


Din pacate, senatorii s-au facut deja de ras. Mai mult, Varujan Vosganian, un politician serios, in care avem incredere, ofera o explicatie grava. Si anume ca nu sustine acest tip de vot, dar a votat legea pentru ca USL sa aiba o prima victorie. Pai ce victorie va mai fi, si a cui, cand Traian Basescu o sa intoarca legea ca fiind neconstitutionala? Cineva a cazut in capcana...

8 mai 2012

Raspunsuri pentru Rational Idealist si Atreides

Le raspund scurt, scurt de tot lui Rational Idealist si lui Atreides, pentru ca au pus doua probleme importante. De fapt nu e vorba de Rational Idealist, ci de "nbb" sau "versus", care a pus textul lui Rational Idealist la postarea precedenta si m-a intrebat ce parare am.

Vrem sa facem doua campanii, iar una dintre ele poate sa fie si un scandal monstru. Cea impotriva votului uninominal majoritar intr-un tur. Sambata, la lansarea lui Andrei Chiliman, i-am rugat public pe Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu sa nu voteze asa ceva. Si sunt sigura ca nu ar vota. Dar ce a spus astazi Crin Antonescu in Parlament m-a revoltat peste masura. Iar votul din Parlament a fost pentru cea mai nedemocratica lege din ultimii 22 de ani, cea care lasa peste 50 % din electorat sa voteze degeaba, deci fara reprezentare.

A doua: deja se lucreaza la o campanie in online pentru readucerea lui Marius Oprea la IICCMER. Am vorbit si astazi cu el. Nu insista sa revina. Spune ca daca nu e sa mai fie, nu e. Desi, normal, isi doreste. Insa numele care se vehiculeaza in legatura cu acel post... va va revolta. Si va va revolta in primul rand pentru ca e vorba de cineva de la PSD...

De Lazaroiu versus Marga nu zic nimic ca nu am idee. Dar de ce trebuie sa ne uitam in gura unui luzaroi?

Tot de la... "VeloParlamentari"

Foarte amuzant felul in care cei de la "Urmeaza-ti pasiunea" ne-au suprins la cursa de biciclete de duminica, pe mine, Zeus si Denise. Toti trei cu aparatele foto scoase pe geamurile unui taxi, condus de un batranel simpatic, care incerca sa ne creeze toate conditiile (viteza, apropiere) ca sa putem fotografia si sustine prin incurajari verbale cat mai bine participantii la cursa.  Le multumim pentru fotografie. Noi trei am mers cu taxi, insa am avut si dintre noi, de la Clubul Bloggerilor Liberali, un participant: pe Radu Fatulescu. Fotografia cu el, mai jos... :)



6 mai 2012

"VeloParlamentari in tandem 2.0" a fost o reusita!

Felicitari organizatorilor - Alina Gorghiu si Asociatia "O sansa pentru viitor" - politicienilor, bloggerilor si tuturor participantilor. M-am bucurat ca am vazut persoane de la toate filialele PNL bucurestene, de la PSD, PC si PDL. Caldura se pare ca nu a doborat pe nimeni, norisorii albi ne-au protejat si toata lumea s-a distrat, s-a simtit bine. In fotocolaj puteti sa admirati cerceii velo ai Alinei Gorghiu... La sfarsit a avut loc o tombola, cu obiecte sportive oferite de diverse personalitati. Mi-a placut obiectul oferit de Toader Paleologu: o pipa. Sa fie oare pipa pacii? :))

5 mai 2012

Andrei Chiliman ramane la datorie!

Am fost astazi la lansarea candidaturii lui Andrei Chiliman la Primaria sectorului 1, in calitate de sustinator. Am tinut un discurs despre blogosfera, bloggerii liberali, despre primii doi politicieni cu blog - Adrian Nastase si Andrei Chiliman - despre campaniile liberale in online si offline intre 2004 si 2012 si altele. Alaturi de mine s-au aflat: Elfy, Denise, Cristi, Bogdan, Radu, Dan, George (cu Mariuca) si Gabriela. I-am oferit domnului Chiliman si o diploma din partea noastra... "pentru primul politician liberal cu blog" si l-am invitat sa lanseze noul chiliman.ro

Au tinut discursuri de sustinere: Calin Popescu Tariceanu, Adrian Nastase, Renatte Weber, Ludovic Orban, Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean. Au luat parte si alti politicieni PNL, PSD si PC.

O sa revin curand pe aceasta tema pentu ca... incepe campania!



4 mai 2012

Cum l-am speriat azi pe Cristian Preda


Impreuna cu Bogdan Duca, Elfy, Dan (Zeus) si Toma Roman Jr, am impartit astazi prin centru flyere pentru evenimentul din 10 Mai. Le purtam in niste ghiozdane galbene, branduite cu sigla USL. Asta gasisem la indemana... La un moment dat trece pe langa noi, prin Rosetti, Cristi Preda. Usor grabit... Toma Roman i-a intins si lui un flyer pe care scria: "Salutam Independenta - La multi ani, Romania - 10 Mai". Nu stiu daca s-a uitat bine  la flyer sau la noi, insa a afisat o grimasa oribila, de ca si cum ii dadeam un rahat (scuze), a dat din mana a lehamite si a grabit pasul, disparand in multime. Probabil a crezut ca impartim materiale USL... A luat teapa si s-a facut de ras! Am apucat sa ii strig din urma: "Aveti ceva cu Independenta Romaniei, domnule Preda?" Sigur, nu am primit niciun raspuns.:)

3 mai 2012

Manifestatie "10 Mai"

Prietenii mei, bloggeri liberali, Radu Fatulescu si Vasi Baescu au fost ieri la Comisia de Specialitate a Primariei Capitalei si au obtinut autorizatie pentru o manifestatie pe data de 10 MAI, in Piata Palatului Regal, la Statuia Ecvestra a Regelui Carol I, intre orele 13:00 si 16:00.

La eveniment se va da citire Petitiei Societatii Civile prin care se cere Parlamentului Romaniei ca data de 10 MAI - Ziua Independentei Romaniei - sa devina Sarbatoare Nationala. Vor lua parte personalitati importante din cadrul societatii civile. O sa revin cu amanunte zilele urmatoare. Deocamdata, va ofer o superba poezie a lui George Ranetti intitulala chiar asa: "10 Mai"

1 mai 2012

Ce parere aveti?


  • Finanţe şi vicepremier - Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR
  • Afaceri Externe - Andrei Marga, vicepreşedintele PNL
  • Justiţie - Titus Corlăţean
  • Economiei - Daniel Chiţoiu
  • Interne - Ioan Rus
  • Apărare Naţională - Corneliu Dobriţoiu, general în rezervă
  • Agricultură - Daniel Constantin
  • Muncă - Mariana Câmpeanu
  • Educaţie - Corina Dumitrescu
  • Transporturi - Ovidiu Silaghi
  • Sănătate - Vasile Cepoi
  • Dezvoltare Regională - Eduard Hellvig, secretar general PNL
  • Mediu - Rovana Plumb, europarlamentar
  • Cultură - Mircea Diaconu, vicepreşedinte PNL
  • Comunicaţii - Dan Nica, vicepreşedinte PSD
  • Afaceri Europene - Leonard Orban
  • Administraţie - Victor Paul Dobre
  • ministru pentru dialog social la Ministerul Muncii - Liviu Marin Pop
  • pt mediu de Afaceri - Lucian Isar
  • ministru pentru relaţia cu Parlamentul - Mircea Duşa
  • ministru delegat la prim-ministru, transparenţă decizională şi strategii guvernamentale - Victor Alistar
  •