28 iul. 2012

James Bond si Regina

16 comentarii:

Unknown spunea...

Nu știu dacă v-a ajuns la cunoștință scrisoarea adresată de 99 de intelectuali Comisiei Europene. Între timp, semnatarii au sporit cu mai bine de 200. Iată câteva fragmente:


SCRISOARE CĂTRE OFICIALII UE



Excelenţele Voastre,
...

E greu pentru noi să vedem că reprezentanţi de seamă ai Uniunii Europene îşi exprimă poziţia, ignorând un principiu fundamental al dreptului, audiatur et altera pars. Această poziţie nu a putut fi formulată decât pe temeiul unor informaţii înşelătoare sau incomplete cu privire la adevărata natură a situaţiei din România.

..

· Curtea Constituţională nu este parte a sistemului judiciar independent din România. Este o instituţie ..care are ca unică vocaţie arbitrajul în chestiuni constituţionale.

· Curtea Constituţională a recunoscut că, substituindu-se Primului Ministru, Preşedintele Basescu a încălcat principiul fundamental al separaţiei şi echilibrului puterilor. Guvernul României nu a mai răspuns în faţa Parlamentului, aşa cum se întâmplă în toate statele democratice din Uniunea Europeană, ci în fapt în faţa Preşedintelui, ca în Federaţia Rusă. Parlamentul a tins să devină o cochilie vidă, atunci când majoritatea guvernamentală nu a avut voie să voteze de câte ori exista riscul unei opinii disidente. În consecinţă, aşa cum a recunoscut-o Curtea Constituţională, suspendarea Preşedintelui este conformă cu Constituţia României.

....................................


...Preşedintele Băsescu și apropiaţii săi au fost votaţi pe baza unui program de justiţie, echitate şi bunăstare a cetăţenilor. Dimpotrivă, Preşedintele însuşi a asumat un rol executiv direct când a iniţiat tăieri sălbatice ale salariilor şi pensiilor, fie că era vorba de profesori, de militari, de cadre medicale, de judecători şi funcţionari publici, decimând astfel clasa mijlocie în formare. ...
Lideri ai partidului care-l susţine au declarat că minoritatea rromă din România este “genetic programată” să încalce legile. Ni se repetă constant – în ecou cu declaraţiile Preşedintelui – că idealul european al unei societăţi care garantează o viaţă decentă pentru toţi este perimat, şi ar trebui să fie înlocuit de o societate “competitivă” în care doar cei mai adaptaţi şi mai puternici să supravieţuiască. Această formă brutală de darwinism social este opusul valorilor democratice ale Uniunii Europene, aşa cum le-am adoptat cu entuziasm în ultimii douăzeci de ani.

...Referendumul din 29 iulie este expresia faptului că societatea românească refuză intoleranţa şi discrepanţele economice din ultimii ani. Sperăm cu toată sinceritatea că acest referendum va dovedi că idealurile democratice au rădăcini adânci în societatea românească, sunt vibrante şi pline de viaţă.
....

Lilick Auftakt spunea...

Multumim, doamna Petre.

Mihai spunea...

Foarte interesant! In ce directie merge Uniunea?

radu spunea...

@Mihai: daca raman popularii lui Merkel la butoane si la anul, UE va merge spre federalism (sau spre disolutie). Daca nu, nu.

Mihai spunea...

Ultima solutie e o disolutie?

ADRIAN spunea...

Uniunea merge in directia pe care o cam prezice Nigel Farage in PE

Jucarii spunea...

Rezultatele de la Referendum 2012, privite din punct de vedere logic http://blogatu.ro/2012/07/rezultatele-de-la-referendum-2012-privite-din-punct-de-vedere-logic.html

Adrian Stoica spunea...

Unde pot citi de Chiliman?

Lilick Auftakt spunea...

Ce, Adrian?

Adrian Stoica spunea...

Nu stiu ... multe.
Daca exista neintelegeri la varful PNL si din ce cauza, care-i problema.
Sau daca a fost doar o fumigena ... sau ce a fost.
Si despre referendum ... n-ai scris nimic ... poate ca nu e, nu a fost un subiect.

Lilick Auftakt spunea...

Scuze, nu prea am fost acasa.

ADRIAN spunea...

Anume ca UE este un fel de URSS cu "fata umana". Unde birocratii nealesi decid iar cei alesi n-au nicio putere reala.

Lilick Auftakt spunea...

Adrian, o sa scriu despre referendum dupa ziua de joi, adica dupa pronuntarea CCR. Pana atunci ... doar atat:

"(2) Reactualizarea listelor electorale permanente se face de catre primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992, respectiv ale Legii nr. 70/1991, republicata, cu modificarile ulterioare, in termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului."

ADRIAN spunea...

am uitat sa precizez pozitiile lui fata de referendumuri, cel irlandez in mod special - de care nu s-a tinut cont.
uite ceva:
http://www.youtube.com/watch?v=MhfVmLdKv1E

ADRIAN spunea...

dar de fapt esenta e aici:
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_772011&feature=iv&src_vid=CSCtLrTDlKY&v=0vBqyG6qYXE

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc!