18 iul. 2012

O analiza marca "Rational Idealist"

Iata cum arata o postare corecta, lucida, realista, cu argumente solide pentru a vota DA la referendum. Intrati pe link-ul atasat si cititi, daca se poate cu tot cu trimiterile pe care le face autorul. Acest text, in care bloggerul cantareste bine situatia politica actuala in raport cu propriile lui principii si cu interesul national, poate convinge sute de oameni indecisi, sau satui pana peste cap de politica, sa iasa pe 29 din casa, sa mearga la vot. Nu glumesc deloc! Postacelile stupizele de partid, colorate in alb si negru, nu numai ca nu reusesc sa scoata niciun votant in plus, dar ii plictisesc sau irita si pe cei deja convinsi. Felicitari, Rational Idealist!




24 de comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Mostra de extremism si prostie USLista: <>
Cat de idiot trebuie sa fii ca sa-ti imaginezi ca, intr-o astfel de situatie, cei care se vor "zvarcoli in chinuri" vor fi chiar sustinatorii lui Basescu si ai "proiectului sau politic", si ca aceia vor suferi fiindca vor constata esecul acestui proiect ...

Lilick Auftakt spunea...

Adrian, adica?

radu spunea...

O replica pt. toti Petrinii (cu doi de i) care cred ca USL e un rau mai mare decat basecu: cel putin USL nu a practicat politici scelerate si antisociale in numele "dreptei", nu si-a batut joc de categorii intregi pe care le-a diabolizat ca hoti, puturosi, pomanagii, asistati social (desi erau doar pensionari sau bugetari). Astea sunt discriminari la fel de fasciste ca si cele despre romi, care a enervat CCR.
Sa nu uitam un lucru: dementza lui basecu de a impune parlament unicameral, pe care vad ca o reafirma. Ce se intampla acum e revansa Parlamentului impotriva tentativei de prezidentializare si deparlamentarizare a lui basecu. Daca basecu nu e demis o sa mai discutam despre asta, dar atunci va fi deja prea tarziu.
Deci, DA! N-am mai votat DA din 2004. Acum, DA impotriva lui basecu!
Mi-a placut si mie analiza lui Rational idealist. Am spus-o si eu, la referendum nu se voteaza pt. Crin si USL, ci impotriva starii de tensiune, divizare sociala si blocaj politic permanent pe care o genereaza acest personaj politic toxic care e basecu. Cine vrea sa voteze la presedintie mai repede cu MRU, Shordan sau DD, are ocazia s-o faca, votand contra degeneratului!

clerc spunea...

Pai draga Lilick, nu gasesti ca e nitelus (dar doar nitelus!) cam radicala analiza acestui subiect, pre numele sau Rational Idealist? Ca voteaza DA demiterii animalului suprem, am priceput. Am inteles si motivele - si sint de acord cu ele (desi nu e mare merit sa vizitezi o evidenta, daca ai capul la tine!). Insa baiatul acela nu intelege ca referendumul nu are decit o intrebare: sinteti de acord cu demiterea lui basexu? Referendumul nu functioneaza, in acest caz, cu analogii, comparatii, echivalari si evaluari comparative, la modul "bai copiii Mosului, e clar, Machitorul maxim e de porc, ba frate, dar si ailanti e naspa, asa ca ce dracu referendum?".
Si chiar asa... intre marinar si Antonescu - chiar nici o diferenta? Din punctul meu de vedere, trebuie sa fii bolnav psihic la greu sa postulezi o asemenea viziune. Sau platit.
Ca USL s-a miscat ca dinozaurul si coana UE s-a jignofit la moralitaet si printipuri? Dar cind bsesxu si pegra oranj "reforma" de trimitea statul in Evul Mediu, de ce nu se ofenşa coana si delicata Europa? Aaah, stiu, lupta impotriva crizei si n-avea timp. Acu, ca a rezolvat criza, se poate ocupa si de turbulentele de la marginea feudei.
Brava, frate! Muuulta logica!
Cit il priveste pe petrini, Radu are dreptate. Este genul de basist "rationalist", de fapt un sofist ordinar care joaca alba-neagra cu logica simpla a argumentarii aristotelice, aia bazata pe tertium non datur. Nu poti sa fii basescu si sa reformezi democratic un sistem social. Adica, apud Stagiritul: e imposibil ca concomitent (sic cacofonie, plagiat si Levantul!) o chestie sa fie si neagra si alba.
De fapt, intre ce-a facut basexu si ce-au facut USL-istii diferenta e de ritm, nu de natura. Cacatul-sef fute Constitutia de opt ani, astia au facut-o in 10 zile.
Ramine o intrebare: puteau Ponta, Antonescu and co. sa procedeze altfel? Ma indoiesc. Coabitarea cu basexu este simptom de delirium tremens. Este ca si cum ai da unui pedofil o fetita de 4 ani spre educare. Sper ca aceasta comparatie e plastica si elocventa.
In plus, cu un golan de port, care nu pricepe decit argumentul sutului la coaie si al sisului pe la spate, nu adopti stilistica heideggeriana si nu il provoci la intrecere de haiku - ca ti-o trage de nu te vezi. Pe derbedeu nu-l atragi la duel cu floreta, ca-ti crapa capul cu ghioaga. Asa ca baietii s-au unit si l-au dovedit pe descreierat cu argumentele sale.
Cit priveste ce zice Europa? Ia mai da-i in ma-sa pe unionali! Ca din 2007 doar platim fara sa vedem mai nimic, in afara vizelor. Cine tine lectii de democratie? Aia din PPE, neo-nazistii aia? Vorba lui Stanishev, popularii au generat criza economica si au produs avortoni politici gen basexu, Borisov, Orban, Berlusconi, Sarkozy, Merkel etc., iar acum "apara" statul de drept in Romania? E Penibil, parerea mea!

radu spunea...

"care au enervat"

Anonim spunea...

Votez NU...sau mai bine spus nu votez de loc..sa va saturati voi de basescu..in special tata vostru varaniana din antena

Rational Idealist spunea...

Multumesc, Lilick :)

radu spunea...

@Anonim-ul asta e un gandac de bucatarie care a scapat pe gaura de la chiuveta. Bashti de-aici, jivina basista!
In alta ordine de idei (hehe!), @clerc are dreptate. Dar teama mi-e ca, prin neparticiparea la vot de pe 29 (numai naivii pot crede intr-o participare de peste 50%), vom asista functie de rezultat fie la o prelungire a agoniei, fie la decapitarea USL. Din acel moment, Ro va deveni oficial o colonie germano-americana cu guvernator basist garantat PPE pe urmatorii, nu stiu cati, multi ani.

alina spunea...

Nu stiu ce vor face altii dar eu una clar voi merge la referendum!

Adrian Stoica spunea...

E vorba de un comentariu din care citez: <>
Eu cred ca o persoana care spune "as vrea ca TB sa nu fie demis" ori e fan Base, ori e sinitru de prost. Cum poti sa-ti imaginezi ca Base si ai lui ar fi avut vreun "proiect politic" si ca vor suferi ca vor esua??!

Petrini spunea...

@radu

Cam ciudat ca raspunzi aici unui mesaj postat dincolo, dar in fine. Nu vreau decat sa remarc ca nici macar tu nu poti spune ca votezi pentru Crin si USL. Poate citeste si Antonescu si isi da seama de greselile recente. In rest, tu ai opinia ta, eu pe-a mea, nu vad ce rost mai are sa ne explicam unul altuia de ce.

@clerc

In primul rand chestii de genul "esti basist, ordinar, etc" ma lasa complet rece. Poti sa il intrebi pe radu.

In al doilea rand, incepi cu observatia ca articolul impricinat ar fi "radical" fiindca, desi critica dur mandatele lui Basescu, recunoaste ca USL a facut greseli uriase in ultimele saptamani. Cu alte cuvinte, e radical fiindca e nuantat. Apoi tragi concluzia, desigur moderata si nuantata, ca autorul nu poate fi decat "bolnav psihic la greu" sau platit fiindca a deviat de la crezul oficial "four legs good, two legs bad!". Urmeaza un torent de hiperbole si comparatii nuantate si moderate. Nu pot decat sa fiu de acord cu concluzia ta!

Lilick Auftakt spunea...

@clerc, pai spui: "De fapt, intre ce-a facut basexu si ce-au facut USL-istii diferenta e de ritm, nu de natura. Cacatul-sef fute Constitutia de opt ani, astia au facut-o in 10 zile." Sa inteleg ca esti de acord cu asta? De fapt spui ceva chiar mai dur impotriva USL decat a facut-o Rational Idealist. Ca diferenta intre ei nu e decat de viteza. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, nu apare citatul.

radu spunea...

@Petini, eu votez pt. Crin si USL. Sunt fan Crin, daca vrei sa stii, si ma mandresc cu asta. Tie ti-e rusine cu basecu, problema ta. Eu n-am vorbit in numele meu, ci am avut in vedere "sovaielnicii". Intoxicarile astea rudimentare nu tin, incearca altceva, vad ca ai un instructaj prost facaut.

Petrini spunea...

@radu

Ok. Am inteles eu gresit partea cu "am spus-o si eu, la referendum nu se voteaza pt. Crin si USL".

Nu-mi e rusine cu Basescu si nici nu m-am mandrit vreodata cu el, ca nu e fiu-meu (avand in vedere varstele noastre, ar fi si imposibil). In general nu ma mandresc si nu mi-e rusine decat de propriile mele fapte, cand este cazul. De politicieni pot fi dezamagit sau nu. Si mai poate sa imi fie teama de ei sau nu. De Basescu sunt dezamagit, dar nu mi-e teama: stiu ce poate, stiu pana unde poate merge. Nu pot spune acelasi lucru despre Antonescu si copylotul lui.

Si mai ramane si intrebarea la care nu am vazut pana acum un raspuns satisfacator: de ce acum, ilegitim si cu bocancii, cand totul se putea face foarte lejer dupa parlamentare? La prima suspendare nu a comentat nimeni nimic in Europa.

Lilick Auftakt spunea...

Petrini, Europa nu a spus nimic despre suspendarea in sine. S-a votat cat se poate de democratic in Parlament.

Deceneu spunea...

Buna analiza.
Basescu nu avea sperante, dar ii ridica mingea la fileu Ponta si Antonescu, la fel ca Geoana in 2009.

Campania pe care o face Basescu este pentru parlamentare, nu pentru ca sa-si salveze postul de presdinte.
Eu cred ca sunt intelesi si totu-i o cacialma. Posibil sa asistam la o lipsa de cvorum, pentru ca 2,5- 3 mil sunt in occident, si se vorbeste de 500.000 plecati in vacanta in strainatate.
Daca mai provoaca indoilei electoratului si absenteismul creste se invalideaza referendumul.

Daca totusi vor fi alegeri prezidentiale Crin va pierde in fata lui MRU ca Geoana sau si mai rau.


Acum ar avea sanse R Duda!

Petrini spunea...

@Lilick

Corect, suspendarea in sine NU e o problema. Problematice sunt celelalte masuri luate ca sa se inlesneasca rezultatul dorit de USL. Desi, dupa parerea mea, acest rezultat putea fi mult mai usor obtinut de un parlament dominat de USL, proaspat legitimat si in afara acuzatiilor ca se foloseste de voturile traseistilor. Presedintele ar fi fost aproape lipsit de orice fel de munitie in campanie.

Ar fi trebuit sa fie o victorie sigura. Acum USL are imaginea sifonata rau in vest si nici macar nu mai e sigur ca il vor demite pe Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

Uf, Deceneu, ce idee mai e si asta cu Radu? Bine ca a mai uitat lumea revoltata in 2009 de candidatura lui.

Lilick Auftakt spunea...

Petrini, pai nimic nu e sigur. Vom vedea pe 29. Sansele ca Basescu sa fie respins sunt mai mari, insa nu stim treaba cu cvorumul.

radu spunea...

@Petrini, Deceneu si restul: lasati, dragilor, ca nu va fi cvorum, basecu va reveni la Cotroceni, Crin va pleca definitiv si PNL va ramane ce v-ati dorit voi mai mult: un partid "de dreapta" inofensiv, frecventabil de catre pedisti si basisti dupa ce va iesi din USL.
Un lucru va spun: MRU nu va fi presedinte, oricat s-ar opinti sa-l fete politic basecu in scaldatoare. Tot un avorton patetic ramane, asta nu trece ecranul nici in vis. Daca vor fi alegeri prezidentiale anul asta, sansele lui sunt zero, v-a spus-o chiar basecu. Acuma, depinde ce preferati: Crin presedinte in 2012 sau Oprescu in 2014.
Daca basecu e demis, Crin va pierde in fatza lui MRU doar in uishful sinchingurile blogaristilor. Mai mergeti si prin tzara, baieti.
Hai, v-am pupat!

clerc spunea...

Draga Lilick,

probabil n-am fost suficient de clar.
Cind am folosit metafora luptei dintre un gentleman ce foloseste floreta si un derbedeu ce da cu ghioaga m-am referit la faptul ca gentlemanul pierde daca foloseste arme decente.
In acest sens, si sper sa-mi urmaresti rationamentul, pe basexu nu-l poti dovedi decit luptind cu armele lui. Abia dupa disparitia animalului ne putem intoarce la virtutile constitutionale. Si-atunci discutam si reformam ce vrei tu.
Nu, fireste ca nu sint de acord cu incalcarea cadrului legal, a constitutiei si a normelor statului de drept. Dar daca basexu si leprele portocalii au facut-o gradual si progresiv, de ani buni, cu legea pre lege calcind, de ce n-ar face-o si astia, USL-ul, mai intens si mai rapid, in scopul de a-i elimina si de reinstaura atmosfera unei normalitati juridice dezirabile?
Cind nazistul trage cu tancul in tine, tu nu-i citezi din Carta drepturilor omului, cu pieptul gol - ci pui mina pe bazooka si te aperi. Dupa ce l-ai dovedit si l-ai capturat, il chemi la bara la Nuremberg si acolo stai cu legea in mina si-l judeci. Pina atunci, nu, pentru ca te elimina fizic el.
Am fost clar?
Si, de fapt, noi facem risipa de vorbe, cind lucrurile sint clare, mai putin pentru spalatii pe creier si mercenari: miza este pierderea suveranitatii nationale si transformarea tarii intr-o colonie (piata de desfacere) germana. basexu a fost (si, din pacate, cred ca va fi in continuare) agentul perfect pentru redegista utecista de Merkel. Iar bla-bla-ul asta cu statul de drept, valorile si principiile europene e praf in ochii decerebratilor anonimi din electorat, ai ongistilor furtivi si ai membrilor "societatii civile", plina de agenti de influenta si de securisti camuflati.
Uite, Lilick, foarte sincer, exact din cauza asta basexu se va intoarce triumfator la Cotroceni - pentru ca boii onesti ca noi se paruie inutil, in vreme ce cohortele de trepadusi fanatizati si platiti nu au nici o indoiala, ei tac si fac. Eu unul am hotarit sa nu mai fiu tolerant cu basisitii, declarati sau acoperiti in reflexivi "echidistanti". Daca tie ti se pare ca e ok, in acest context, sa porti "dialog" cu jegurile, eu iti spun ferm ca gresesti si ca greseala asta a fost facuta de toata Europa occidentala inainte de al doilea razboi mondial, fata cu ascensiunea nazismului. Situatia e comparabila, doar ca azi se cheama PPE, nu NSDAP, Merkel, nu Hitler, Bundesbank, nu Wehrmacht, doar ca azi nu mai vin Panzerele peste tine, ci da o declaratie si o recomandare Barrosso (o prelungire a lui Merkel) - iar lucrurile sint ca rezolvate etc.
Sorry, toleranta ta e buna, dar pentru o lume de ingeri - iar la ingeri se pricepe "democratul" Plesu.
Da-da, Plesu, exact ala care a format la Dilema si NEC generatii de Stanomiri si Nemti care acum impinzesc presa si institutiile, facind propaganda cui trebuie?
Nice, nu?

Shadow spunea...

@Lilick

Eu votez pt a crea un precedent. Puternic. Acela ca un presedinte poate fi suspendat. Sa serveasca de exemplu. Crin si Ponta nu m-au convins. Stii foarte bine ca nu sunt fan "clone basesti". E ceea ce-mi repugna in sistemul politic romanesc. Voit vota absolut sigur pt suspendarea "panaramei" de presedinte. Nu e insa sigur ca voi vota usl la parlamentare. Asta nu inseamna ca as putea vota pdl sau "satelitii".

Lilick Auftakt spunea...

@Clerc, pai problema nu e ca noi i-am vrea ingeri, ci ca ei, si unii si altii se dau ingeri, fara sa fie absolut deloc.