20 sept. 2012

Se apropie alegerile. Cateva intrebari.

Mai e putin pana la alegerile parlamentare si vreau sa va pun pentru inceput aceeasi intrebare pe care am pus-o acum patru ani, deoarece avem acelasi sistem de vot, uninominal: votati omul sau partidul? Diferenta fata de 2008 e ca in unele colegii puteti intalni aceiasi candidati, dar sub siglele altor partide.

Alte intrebari: cum ii judecati pe cei care fug din colegiile in care au fost alesi in 2008, de frica alegatorilor? Daca un astfel de candidat nimereste in colegiul dvs., ce faceti? Il votati? Ce intentionati sa faceti ca sa ii cunoasteti mai bine pe candidati? Ii abordati in online, pe bloguri, pe facebook? Participati la evenimentele de campanie pe care le organizeaza?

26 de comentarii:

Anonim spunea...

votez partidul DAR daca partidul a hotarat un om in care eu nu am incredere, despre care eu stiu ca nu merita votat NU votez
Daca maine intra intr-un partid din USL Elena Udrea si nimereste in colegiul meu .... iti dai seama ca nu o votez ... CHIAR DACA REPREZINTA USL

Lilick Auftakt spunea...

Da, si eu la fel Theodora. In plus, am de gand sa ma intalnesc cu majoritatea candidatilor din colegiu, sector. Pe unii ii cunosc, pe altii nu.

La tine, poate ai norocul sa candideze Ionut Vulpescu, cu care tocmai ne-am intalnit.:)

Mihai spunea...

Eu l-as vota pe MRU. De la el aflu lucruri noi. Pana la el, nu stiam ca la Kobe se face masaj vitelor. Asa ma mai cultiv si eu!

Shadow spunea...

Nu votez traseisti Lilick si sigur nu votez pe nimeni de la pdl, mru, neamtu, etc.
Deci se va reduce lista semnificativ.

Lilick Auftakt spunea...

Glumesti tu, Mihai, dar poate te vad cu el candidat in colegiu. :))

Shadow, cred ca cei mai putini traseisti sunt la UDMR.:)

Shadow spunea...

@Lilick

Foarte bine o sa votez atunci UDMR :-), sau PCM, sau ca si astia sunt o "droaie".

PS. In nici un caz nu as vota cu "tokes-mani" Sunt in lista de "nu votez pe nimeni de la ..."

berenger spunea...

putin probabil sa votez. ii dispretuiesc pe toti, in diferite grade, dar tot toti raman. oricum, pe o scala, cel mai putin probabil ar fi sa-i votez pe actualii mei parlamentari, un penelist si un pedelist, iar cele mai mari sanse le-ar avea cei doi-trei oameni care stiu ce-i dreapta. nu vor candida in colegiul meu.

Lilick Auftakt spunea...

@berenger, si daca doar doi stiu ce e dreapta, ce putere ar avea in Parlament? Niciuna. Si eu sunt foarte pretentioasa, dar as lua in calcul si alte criterii. Unele dintre ele le-am scris deja la o postare anterioara, in speranta (desarta) a unui Parlament mai de calitate, care probabil va face o noua constitutie.

Lilick Auftakt spunea...

Shadow, normal ca tokes-manii nu! :)

Mihai spunea...

Cu parfumatul? Poate ma invita la o vodca mica! Apropo, masline Kobe exista?

Shadow spunea...

@Mihai

Exista cum sa nu. Te referi la "maslinele smochinite" de atata masaj nu? Eu le prefer pe alea "carnoase" si mai ales "puturoase"(lenese) pur grecesti. Nu or fi grecii un varf in lume dar la masline le dau lectii altora.

Mihai spunea...

Am inteles. Cred ca m-am razgandit. Il votez pe Diaconescu. A zis ca imi da loc de munca la Diaconescuchim.

Lilick Auftakt spunea...

Nu, a zis ca partenerul lui este poporul.

Mihai spunea...

Dar eu nu fac parte din popor?
Si daca imi da loc de munca, nu ma angajeaza director. Ma angajeaza sa dau cu matura la Combinat si la sediul OTV.

Florian spunea...

99% votez candidatii USL. 1% ar fi riscul sa gasesc vreun Honorius Prigoana pe lista.
PS Daca in colegiul tau electoral candideaza Crin Antonescu, il votezi? Sau stai acasa, pentru a nu te dezice de sloganul "Eu il sustin pe Andrei Chiliman?

Lilick Auftakt spunea...

Eu am votat si votez aproape intotdeauna (cu cateva exceptii: Ratiu, Isarescu) candidatii liberali, deci PNL. Nu am cum sa il votez pe Antonescu, pentru ca e senator in colegiul din sectorul 1 si nu locuiesc acolo. Iti reamintesc ca in sectorul 1 e primar Andrei Chiliman care i-a sustinut candidatura in 2008 si sigur i-o va sustine si acum.

Honorius Prigoana spunea...

Eu vontez partidul care trebue.
Am un mare rexpect.

Sorinel Burtaverde spunea...

Eu votez persoana.

Sorinela Placinta spunea...

Eu cu cine votez?

Nuty Udrea spunea...

Eu votez candidatii PNL dupa ce voi reveni in PNL.
Sa traim bine!

Anonim spunea...

Nici omul nici partidul.... ca nu am cu cine vota... stiu doar omul si camarilei impotriva caruia merg sa votez

Camarila spunea...

Anonime, vezi ma ca pana votezi tu, eu ma mut in PNL.
Sper ca nu te-am derutat.

radu spunea...

Eu votez liste de partid, si as vrea ca pe liste sa nu fie pusi potentiali blatisti basisti sau ungureni (dupa mine astia din urma sunt cei mai periculosi dintre basisti).
Am fost de la inceput un adversar al uninominalului, dar nici traseistii nu-mi plac decat cand fug de la basecu. :)
Unde nu candideaza Ionut Vulpescu in colegiu la mine! E f. bun.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, da, e bun.

berenger spunea...

uite, lilick, cred ca am sa ridic stacheta: am sa votez cu omul in stare sa ma convinga sa-l votez FARA a se referi la adversarii politici :)

marcus spunea...

Romani Satui De Chiomb, Haideti Sa I-o Tragem Lu’ Barroso?

De ce?
Pentru ca-i porc si s-a amestecat in ciorba noastra, impunandu-ne la santaj un presedinte dezavuat prin vot direct de o majoritate covarsitoare de 7,4 milioane de romani satui de prestatia derbedeului penal.
De ce?
Pentru ca un roman cu 5 minute mai informat decat noi ne-a lamurit ca in virtutea drepturilor noastre de cetateni europeni o putem face si ca ar fi pacat, daca nu chiar o crima, sa n-o facem si sa ne lasam calcati in picioare de un neica nimeni care vremelnic se crede buricul pamantului si-si permite sa se amestece in destinul unei natiuni europene.
Cum?
Intra pe site-ul http://www.demnitatearomaneasca.ro si semneaza scrisoarea respectiva, apoi urmeaza pasii care trebuiesc facuti pentru ca aceasta sa ajunga la destinatie.
Merita efortul?
Si inca ce! Europa trebuie sa invete sa ne respecte si sa ne trateze de la egal la egal, nu suntem untermenschen si nici spalatori de morti, buni doar sa le stergem la cur batranii de rahat si sa le culegem capsunile si maslinele. Ajunge cu asa zisele confuzii intre noi si tigani, suntem romani cu drepturi cetatenesti egale cu ale oricarui alt cetatean european.
Avem sanse de reusita?
Da!

Off topic: Unghiera, banii ‘napoi, gainare!