28 iun. 2013

Cum il consiliaza Lazaroiu pe Antonescu si despre o Noua Constitutie

1. 

Sebastian Lazaroiu (pe facebook)
miercuri
Crin Antonescu spune ca regionalizarea nu se poate face fara revizuirea Constitutiei.

Argumentul e fals pentru ca regionalizarea se poate face si prin lege. Daca regiunile create ar fi numite judete.

Dar Antonescu se dovedeste si extrem de inabil. Pentru ca furnizeaza un argument pretios PSD sa organizeze referendum pentru Constitutie anul acesta (cu prag de 50%). Ceea ce pentru el s-ar putea sa fie sfarsitul. Iar pentru PSD o mare usurare.“Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că teoretic este posibil ca regiunile să fie create şi să rămână la titulatura de judeţe dacă nu se schimbă Constituţia.” Sursa. Sebastian Lazaroiu
acum 11 ore via mobil
Hahaha. Crin Antonescu spune ca teoretic exista posibilitatea sa se creeze regiunile cu denumirile de judete.

Ma amuza pentru ca acum cateva zile era deranjat ca scriu pe fb. Dar uite ca i a folosit si lui.

Ieri il sfatuiam sa nu mai sustina ca regionalizarea depinde de Constitutie si ca regiunile pot fi create prin lege cu denumirea de judete.

Vedeti. Aviz si altora care m au criticat. Nu stii niciodata ce sfat poti sa iei gratis de la mine de pe fb 

2. 

Miercuri s-au reunit la Parlament peste 100 de ONG-uri (numai Coalitia pentru Familie si Constitutie e formata din aproape 80 de ONG-uri) pentru a discuta si a cere constituirea Parlamentului ca Adunare Constituanta in vederea scrierii unei noi Constitutii. Citez din concluziile reuniunii unde s-a cerut: "refacerea de la zero a procesului de consultare a societatii civile si a cetatenilor in general, de data aceasta sub coordonarea unei echipe formate din staff-ul tehnic al celor doua Camere, fara delegarea catre un ONG cu agenda proprie, si alocarea timpului necesar adoptarii unei Constitutii satisfacatoare si de buna calitate, fara aducerea in discutie a unor asa-zise motive de presiune exterioara." Cititi mai mult aici

Din cate stiu de la unii membri ai ONG-urilor participante, se va incepe si un proces de strangere de semnaturi la nivel national, inclusiv cu ajutorul Bisericilor. 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Da!
Boicotăm votarea unei noi constituții mincinoase!
Boicotăm votarea unei constitutii care ne interzice categoric sa ne alegem liberi forma de guvernamint, pentru noi și pentru copiii noștri (nu doar pentru EBA și pentru Ioana)!
Boicotăm votarea unei constitutii cârpite, mai ceva ca șosetele lui Viorelius Ponta (pe când junele viitor premier boschetărea la Paris!)
Boicotăm votarea unei constituții care, de la Băsescu și până la ...Ionescu, Popescu și grupul, trezește un unanim și sănătos instinct national de respingere!
Boicotăm votarea unei constitutii clientelare (vezi regionalizarea), care mai mult complică, decât descurcă.
Boicotăm votarea unei constituții a atotputerniciei serviciilor secrete, a Procuraturii și a Justitiei total iresponsabile, in război scelerat cu propriul popor!
Boicotăm votarea unei constitutii umplute servil cu tot felul de aluviuni bugetivore,străine de traditia institutională românească (vezi fantoșa Avocatului Poporului), puse in pagină pentru a face pohta stăpânilor oculti din exterior.
Boicotăm votarea unei constitutii care refuză să extirpe cancerul metastatic numit CCR, care rămâne să legifereze politic, de-a surda, peste vointa corpurilor legiuitoare legal votate de prostime, fară ca arma controlului de constitutionalitate să fie trecută firesc, in mîinile unor judecatori supremi profesionisti!
Asta - indiferent dacă ni se va cere cvorum de participare de 30 sau de 50%.
Iar ambuscatul de Antonescu, care patronează formal asa-zisa procedură de revizuire (= fraudă+incompetentă+nesimtire crasă), n-are decât sa se duca dracului!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Magnus, stiam eu ca esti de acord. De fapt, daca ai citit amendamentele, probabil ai vazut ca favorizeaza absolut PSD-ul (care ar putea ramane 100 de ani la putere) si ONG-urile de stanga. PNL chiar nu ar iesi cu niciun avantaj din aceasta Constitutie revizuita. Si nici noi. De la inceput a fost o capcana, o piatra fierbinte pusa in mana lui Antonescu. Probabil acum incearca sa iasa din ea acceptand, dupa cum se vede, chiar si ideile pe care i le arunca oamenii lui Basescu. In fapt, o mare parte din societatea civila respinge aceasta Constitutie, nefiind croita dupa agenda reala a societatii noastre, ci dupa indicatiile primite in plic de la Bruxelles, strecurate de Ponta si de stangisti.