17 mar. 2015

Minciunile securistice ale lui Basescu despre Procurorul General

Despre Procurorul General Tiberiu Nitu Basescu minte jegos si scarbos ca un securist ce e. Iata ce scrie Raymond Luca, fostul presedinte al Comisiei parlamentare a revolutionarilor din Decembrie 1989, referindu-se la afirmatiile lui Basescu:

"Dosarul de revolutionar al lui Tiberiu Nitu contine 3 memorii personale cu faptele de la Revolutie. Doar in primul dintre ele, Nitu greseste data, in loc de 22/23 decembrie '89 a scris 21/22. Restul informatiilor sunt identice. Evident ca in noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 nu s-a tras niciun foc la TVR, acolo unde Nitu facea de paza ca soldat in termen. A tras la ordin abia a doua zi, dupa 6 PM, cand TVR a fost atacata de forte necunoscute nici astazi publicului larg. Din pacate pentru Tiberiu Nitu, acest pasaj, cel cu data eronata, din primul sau memoriu, este citat atat de Marius Mioc, dar si de altii, in felul asta incercandu-se discreditarea procurorului general. O reteta securista, un pic de adevar, o multime de minciuni, de care probabil nici ultimul "utilizator" nu este strain."

3 comentarii:

Anonim spunea...

Încă din 2009 publicasem fragmente din declaraţia lui Tiberiu Niţu (inclusiv fragmentul în care spune cum a tras).
https://mariusmioc.wordpress.com/2009/09/16/adevarul-despre-fraternizarea-de-la-televiziune-tiberiu-nitu-prim-adjunct-al-procurorului-general-certificatul-de-revolutionar-si-musamalizarea-cazului-celor-27-de-impuscati-din-tirgu-mures/
În 2012, cînd a fost propus procuror general, am publicat declaraţia integrală.
Interesant că declaraţia asta e descoperită de domnul Băsescu abia acum, cînd are interesul.
În ceea ce-l priveşte pe domnul Raymond Luca, dînsul a respins contestaţia mea depusă conform legii, cu privire la certificatul de revoluţionar al domnului Niţu. Prima oară a respins-o în 2010 Vezi pagina 5 din procesul verbal al şedinţei CPRD din 9 februarie 2010: http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2010/sz0209.pdf
Apoi a uitat că-mi respinsese contestaţia în 2010 şi a mai respins-o o dată în 2011. Vezi paginile 2-3 din procesul verbal al şedinţei CPRD din 6 noiembrie 2011: http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2012/sz1106.pdf

Lilick Auftakt spunea...

Marius Mioc, pentru oricine stie ce a fost in noapte de 21 spre 22 si in dimineata de 22, si ca nu s-a tras niciun foc la Televiziune, asta intamplandu-se de-abia seara, postarea documentului in care Nitu a gresit datele (grosolan sublinate in articol) este exact cum spune Raymond Luca o manipulare securistica. Eu stiu foarte bine cum a fost pentru ca pe atunci lucram la Radio. Radioteleviziunea fiind pe atunci o singura institutie, iar lucrurile s-au intamplat in ambele cladiri identic. Ar fi bione sa faci in text toate precizarile necesare, ca sa nu mai existe fabulatii.

Basescu nu face acum decat sa preia securistic aceasta dezinformare. Bineinteles ca nu l-a interesat asta cand l-a numit, pentru ca stia de fapt adevarul.

Si adevarul adevarat care e? Ca in momentele alea, Nitu era un simplu militar in termen de 18 ani, iar el un nomenclaturist care se ascundea ca sa vada cum se vor termina evenimentele.

Daca Nitu era indreptatit sa primeasca beneficii in urma revolutiei e discutabil. Eu cred ca nu era indreptatit. Dar asta e cu totul alta problema si nu asta il deranjeaza pe Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

"La punctul 2 al ordinii de zi, Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a prezentat contestaţia formulată de domnul Mioc Marius Remus împotriva domnului Niţu Tiberiu Mihail. Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a menţionat faptul că, contestaţia formulată de domnul Mioc Marius Remus împotriva domnului Niţu Tiberiu Mihail este o nouă contestaţie care s-a formulat împotriva domnului Niţu Tiberiu, a mai existat o contestaţie, care a fost respinsa. Contestaţia se bazează pe un memoriu aflat la dosar. Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a precizat faptul că, într-unul din memoriile ataşate la dosar, domnul Niţu Tiberiu Mihail era militar în termen la trupele Ministerului de Interne şi avea ca obiectiv paza Televiziunii Române, a făcut o confuzie de date şi anume, menţionează că în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 la ordinul comandanţilor săi, ar fi executat foc peste clădirile Dorobanţilor ca să lichideze cuiburile de terorişti aflate vis a vis de Televiziunea Română. În realitate, în data de 21 decembrie 1989 nu se poate vorbi că în zona TVR sar fi tras. Deci, confuzia rezidă din datele menţionate în memoriul domnului Niţu Tiberiu Mihail. 3 Confuzia este lesne de înţeles, era vorba despre noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989 în care domnul Niţu Tiberiu Mihail a tras la ordinul comandanţilor săi în casele vis-a-vis de TVR, lucru care a fost de altfel corectat în alte memorii aflate la dosarul persoanei contestate. Un alt element care a stat la baza contestaţiei este legat de un eveniment petrecut tot în acele zile, şi anume, când un elicopter a venit asupra TVR şi a deschis focul iar domnul Niţu Tiberiu Mihail împreună cu alţi ostaşi aflaţi în paza TVR, au ripostat tot cu foc. Confirmarea există, şi chiar este menţionată de contestatar, de domnul Marius Mioc într-unul din extrasele de presă care le-a ataşat contestaţiei. În acest extras există declaraţia unui comandant al trupelor aeriene din acea perioadă, în care se confirmă faptul că acesta a trimis 3 aparate din care s-a şi tras. O confuzie regretabilă, o recunoaşte atât comandamentul aviaţiei că dintr-unul din elicopetere s-a tras asupra dispozitivului de pază din TVR, ceea ce a generat riposta acestora şi în felul acesta, cele două declaraţii atât ale domnului Niţu Tiberiu Mihail din dosarul său în care afirmă că a tras într-un elicopter împreună cu declaraţia ataşată la contestaţie probează că în acele zile s-au petrecut şi asemenea stări de confuzie şi erori regretabile. În urma discuţiilor purtate în cadrul şedinţei, membri Comisiei au hotărât respingerea contestaţiei domnului Marius Mioc Remus împotriva domnului Niţu Tiberiu Mihail ca nefiind temeinică. S-a votat cu unanimitate de voturi."