Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
15 iul. 2008
Sever Voinescu ministru...
...spune Mediafax. HA HA HA ! ! ! Si TRU nimic, nimic, nimic? Chiar asa? Nu se poate!
In rest numai lume buna in guvernul pedalist: Berceanu, Boagiu, Boureanu...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
39 de comentarii:
@Lilick
Bonsoir, Kari!
Kari, ai uitat-o pe Nutzi! ;)
Cica e pe lista scurta si la Interne si la Justitie. :)) Vrea sa ii ia painea de la gura lui Blaga.
Sa nu intram in panica :)) TRU cred ca nu rateaza de data asta, postul de ambasador al Romanicii in GB.
@raluca
Pai cu Sever ministru de externe...mda..cred ca s-ar potrivi si TRU ambasador.
Pe el de fapt nu-l numesc ministru ca nu-si misca fundul de la Londra.
Mai, dar sunt simpatici foc. Ce mai viseaza ei toti...
Nu, nu...Nutzi nu se coboara la un post de ministru.
@Lilick
Ooof! Asa este, am uitat! :))
Nutzi vrea mai sus, prim-ministru pentru vreo 4-8 anisori, dupa care tusti la Cotro, in locul lui Base.
Iar pentru TRU, Base ar putea sa infiinteze - pe model italian-berlusconian- Ministerul Diasporei. Propun sa fie sponsorizat acest minister si ministrul TRU, tot de catre SOV. :))
Pt Pata sa se infiinteze Ministerul Propagandei Basesciene. :))
Iar domnii Liiceanu, Cartarescu si Mihaies sa conduca Garda Revolutiei Basesciene, pe modelul de real succes, al Gardienilor Revolutiei din Iran.
Kari, nu am uitat de "febletea" ta, doamna Pippidi si de "febletea" mea, tovarasul Avramescu. Sa-i propunem pentru sefia Militiei Media& Blogurilor. :)
Sa ne haituiasca si sa ne trimita la reeducare, pe noi, "reactionarii" si pe "tonomatii" de presa, neiubitori de Basel si PDL
@Raluca
Dar pe Liiceanu unde il punem? :)
Liiceanu la Ministerul Culturii fireste, Sau la dat mustele afara din Cismigiu. Totuna e.
Lilick, uite cu ce l-am prins mai demult pe Voinescu. Să râzi http://realiatealuipetria.blogspot.com/2007/09/gaf-de-viitor-ambasador.html
@Alex
Da. Hahaha! Greseste si el, gresesc toti. Dar cel care greseste cel mai rau (si imi pare rau acum ca nu am salvat un text pus proaspat pe Cotidianul care avea greseli in fiecare fraza) e TRU. Poate isi aduce aminte si @Lulutza cum, intr-o noapte, pana la 3, ne-am batut joc atat de rau de un text agramat al lui TRU pana cineva s-a sinchisit la ora aia si l-a luat la corectat. Ziceai ca a scris fara ochelari, nervos la maximum, scuipand parca pe tastatura... :)))))
Cum sa fi uitat? A fost un moment... de moment TrU!
A p o c a l i p t i c !
Pe blog poate mai exista, pentru ca, din pacate, am observat de curind ca nu mai exista comentarii la articolele mai vechi de doi ani din Coti. Pur si simplu au disparut.
Eu nu înțeleg un lucru: despre ce guvern e vorba? Au avut loc cumva alegeri? A fost desemnat cumva candidatul la funcția de prim-ministru?
Pe urmă, aș dori să vă informez că orice candudat la funcția de ambasador trebuie să aibă și acceptul țării în care ar urma să fie trimis.
Așa că nu prea înțeleg despre ce este această discuție.
@Petru Clej
Desigur ca nu :) Dar mai nou lumea trebuie sa stie cam pe ce guverne se bazeaza si de aceea PSD si PD-L se joaca cu nominalizarile.
Pentru PM PD-L vehiculeaza tot numele lui Stolojan. Adica un prim ministru de acum "n"-spe ani prezentat acum ca nou-nout/insanatosit/proaspat viitor prim ministru.
Avem pana acum de "ales" intre Geoana si Stolojan. :)
Eu cred că acest mod de a discuta, bazat pe ce scria presa din România nu face decât să perpetueze situația dezastruoasă de pe scena politică a acestei țări.
Mult mai important este:
a) să se abandoneze obsesia pro și anti-Băsescu, care din păcate bântuie și acest forum;
b) să se clarifice ce ideologie au cele trei partide - PDL, PSD, PNL - care formează triunghiul "toxic" al politicii românești și
c) să se discute despre proiecte, nu despre persoane, nu v-ați plictisit de această bârfă fără sfârșit?
Asa e cum zice Petru Clej! Dar am si eu o intrebare: Unde is ideologiile acestor partide ( ca sa nu zic ca nici un partid din ro nu are asa ceva... ideologie.. doctrina)?! Ce proiecte? Care is alea? Si apoi. proiectele nu is puse in aplicare de oameni? Deci ma intereeseaza si ce oameni bantuie prin zona! Asta mai ales dupa ce trecem pe chestii uninominale!
Parerea mea... HIC!
"Chestiile uninominale" nu au prea mare importanță, de vreme ce pe ansamblu reprezentarea e tot proporțională.
Întrebarea este: de ce sunt afiliate cele trei partide la PPE, PSE și ALDE, respectiv?
@Petru Clej
La PNL si PSD ideologiiile par mai clare. PD-L nu are inca interesul sa-si clarifice ideologia pentru ca nu e inca fixat pe esicherul politic. Nu si-a fixat inca nici numele. In curand se va reboteza luindu-si numele "Partidul Popular".
Daca partidele se grabesc sa-si expuna viitoarele guverne in loc sa-si clarifice ideologia, programele, a cui e vina? Analizam ce ni se ofera...
Fara suparare... dar al nostru bizon ( de ce nu s-a folosit zimbru.. nu stiu! :) )acum ca aude de nume.. nu o sa stie decit de asta! Si or sa astepte pomenile! Vai de ala care nu o sa bage la greu pomeni! Nu va avea procentul format din 2 cifre!
Cati electori crezi ca stiu de reprezentare proportionala redistribuire si alte astea?
La noi de baza e leguma nationala (porcul) beuturica ( e caldura mare monser!) si baga tata maneleee!
:( Parerea mea .. HIC!
@Paul
Politicienii stiu ca lumea e sictirita de politica. De fapt e sictirita de ei, dar...Sa-i prezinti programe acum e ca si cum ai vrea deliberat sa ai o prezenta minuscula la vot.
Asa ca se accentueaza ideea ca vom vota persoane (desi P Clej are dreptate cu reprezentarea proportionala)
Asa ca ni se prezinta persoane. Am gasit in presa numai saptamana trecuta vreo 8 articole cu teme diferite despre E Udrea si un interviu. In aceste articole se vorbeste prea putin spre deloc despre vreun program al PD-L sau despre ideologie. Nu putem sa scriem despre ce partidele NU ne ofera.
Pai asta ziceam si eu... :) Persoane care sa vina cu euroi ... mici si bericaaa! Bineinteles cu un miniconcert nu-stiu-care-manelist-local/national !
Domnule Paul, cred că o exprimare mai civilizată nu v-ar strica. Dacă ați observat la alegerea președinților consiliilor județene - vot majoritar uninominal - s-a votat aproape la fel ca la consiliile județene, unde a fost folosit scrutinul proporțional de listă.
Doar doi președinți de consilii județene - la Constanța și Harghita - au fost aleși cu scoruri de peste 50%.
Cum un deputat sau senator nu poate fi ales direct decât dacă obține peste 50% din voturile valabil exprimate în colegiul uninominal respectiv, importanța reprezentării proporționale devine și mai mare.
Experiența alegerilor locale arată că oamenii vor vota partidul și nu persoana, întrucât ei aleg un soldat credincios al guvernului sau opoziției viitoare și nu un tenor sau o soprană de coloratură.
Cât despre PDL, PSD și PNL sunt la fel de mediocre toate trei.
Stimată Lilick, vi se pare o discuție inteligentă aceasta despre E. Udrea? În revista ACUM ar fi interzisă.
@Petru Clej
Pe mine m-a indignat ca am gasit atat de multe articole despre aceeasi persoana. Si CE persoana! La fel, destul de multe, si despre Elena Basescu. Am scris pe undeva despre asta. Cred ca la Raluca pe blog. Nu mi se pare inteligent dar e cea mai vocala prezenta in PD-L si probabil va deveni cel putin ministru. Cum sa aleg sa judec aceasta realitate din politica noastra? Sa o ignor? Sa o condamn?
Ar trebui ca cetățeni să aveți mai mari pretenții de la presa din România.
Văd că nimeni nu observă că acestea sunt primele alegeri parlamentare deconectate de cele prezidențiale.
Văd că nimeni nu-și pune problema unei viitoare coabitări între un guvern cu o legitimitate proaspătă și un președinte în ultimul an de mandat.
Văd că nimeni nu discută despre compatibilitățile programatice între cele trei partide luate câte două în eventualitatea (cvsai-certitudinea, de fapt a unui guvern, cel puțin, bicolor).
Astea sunt discuțiile de esență, nu ce-a mai zis Băsescu, Elena Udrea și ce-au mai replicat Tăriceanu și Geoană.
Și am uitat un lucru foarte important: cine este candidatul la funcția de prim ministru din partea fiecăruia dintre cele trei partide și cât de acceptabil este pentru președintele Băsescu.
@Petru Clej
Avem doua nume: pe Geoana de la PSD si pe Stolojan de la PD-L. PNL nu a nominalizat un eventual viitor prim ministru.
Niciunul dintre partide nu spera sa aiba o majoritate. Deci, asa cum spuneti, va fi un guvern bicolor. Dupa parerea mea, desi nu-mi doresc asta, PSD va fi prezent la viitoarea guvernare intr-una dintre cele doua combinatii. Iar combinatia pe care o vad cu cele mai putine sanse e PNL-PD-L.
Bun. Am făcut un pas înainte. Într-o țară normală, președintele ar trebui să însărcineze cu formarea viitorului guvern candidatul partidului cu cele mai nulte mandate în parlament.
De aceea e foarte important cine se clasează pe locul întâi, PDL sau PSD.
Nu este însă evident că Băsescu va respecta această regulă (așa cum nu a repectat-o în 2004, când a recurs la tot felul de sofisme ca să nu-l aducă PSD la guvernare).
@Petru Clej
Poate va recurge si acum la "sofismul" PNG. Cel putin dupa ce s-a intamplat la PMB (sau la referendumul din primavara trecuta) am fi indreptatiti sa credem asta. In plus, nu ar fi pentru prima oara cand se va incerca si o "albire" a PNG-ului. Domnul din poza de mai sus a scris si un articol acum ceva mai multa vreme in care a incercat asta. Sa-l spele pe Becali.
Sofismul este valabil dacă PNG intră în parlament. Și pentru aceasta va trebui ca PDL să formeze o alianță oficială așa cum au făcut, pentru a treia oară consecutiv, PSD și PC.
Și va trebui ca PDL să nu prezinte candidați în mai multe colegii uninominale eligibile pentru a introduce PNG în parlament.
Dar și așa faceți o eroare: PDL și PNG, chiar într-o alianță, nu vor obține majoritatea mandatelor pe întreaga țară, deci comparația cu Consiliul Municipal al Capitalei este eronată.
@Petru Clej
O sa las loc si jocurilor imprevizibile, dar daca PD-L nu reuseste sa faca peste 30% ar iesi practic din discutie. Nu este imposibil nici sa se alieze cu PNG. Bine, nici in cazul asta nu e obligatoriu sa atinga aproximativ 40%. Ce sanse sunt ca in conditiile astea sa il numeasca Basescu pe Stolojan prim ministru?
Cunoscandu-l pe Basescu nimic nu e exclus.
PSD-ul insa e pe trend ascendent si am vazut asta pur si simplu plimbandu-ma prin tara in acest an. De unde "steagurile rosii" incepusera dupa 2004 sa se rareasca, sediile PSD din sate sa fie mai parasite...acum au reinflorit. De asta spun ca PSD e aproape imposibil sa nu faca parte dintr-un viitor guvern.
Iar PNL are o mare sansa (dincolo de avantajul ca sunt la guvernare): sa promita un candidat cu sanse pentru Cotroceni, si sa fie votat SI pentru promisiunea respectiva. Asta daca spunem ca votantii vor alege tot partidele.
Pana la urma, daca erau doar doua partide mari, era mai usor... Exista insa acum vreo solutie care sa nu fie de compromis macar pentru unul dintre partidele care vor ajunge la guvernare, si implicit si pentru programul si ideologia acestuia?
Eu cred că FSN-ul anului 1990 s-a refăcut PDL + PSD împreună vor avea circa două treimi din mandate, iar restul vor reveni PNL și UDMR.
Hai să nu mai discutîm despre avortoni precum PNG și PC. Dacă vor fi în parlament, vor avea doar o mână de deputați și senatori intrați pe spezele PDL și respectiv PSD.
Problema este: care combinație PDL-PSD, PDL-PNL sau PSD-PNL e viabilă și mai ales, care este acceptabilă pentru președintele Băsescu? Va putea această coaliție să coabiteze cu el? Cu ce se va deosebi de perioada 2007 - 2008?
Spuneați că presa din România nu vorbește de programe. Dar acest articol l-ați citit http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2008/07/080711_psd_pc_program.shtml?
@Petru Clej
Am citit. Ceea ce promit ei, pesedeii, nu e nerealizabil, mai putin mia aia de kilometri de autostrada.
Ar putea sa atraga pensionarii cu promisiunile alea de marire a pensiilor inca de anul asta.
Iar in ceea ce priveste impozitele pe care le propun...mi se pare ciudat.
Din pacate, noi, cei care scriem pe internet, avem clare optiunile politice. Eu n-as putea sa votez PSD orice ar oferi drept promisiuni.
Daca mai apar si ofertele PD-L si PNL ar fi util sa ni le semnalati. Pentru ca doar comparand putem sa ne facem o idee.
@Petru Clej
Chestia asta cu FSN redivivus e extrem de vizibila mai ales in tara, in conditiile in care si migrarea baronilor si a acolitilor sai s-a produs in multe zone destul de lejer, fara vreo bariera ideologica. Am facut mai demult o contorizare nu foarte precisa, bineinteles, a celor care au migrat din PSD in PD-L..si pe alocuri si invers, si am descoperit o naturalete si o lejeritate in acest proces care m-a facut sa cred ca ideologia PD-L este atat de firava...
Pândiți programele de la sursă:
http://www.pd.ro/ http://www.pnl.ro/
Așa trebuie procedat, NU MAI TREBUIE CITITĂ PRESA DIN ROMÂNIA, e o pierdere de vreme.
De la sursa: "Partidul Democrat Liberal susţine, atât în plan intern cât şi internaţional, acea formă de capitalism care îşi dovedeşte eficienţa prin satisfacerea intereselor sociale ale cetăţenilor români."
Dar ce se intimpla cu "formele de capitalism" care nu au eticheta PDL "Asa DA!" si nu prea satisfac "interesele sociale ale cetăţenilor români"? Si cine stabileste care sint aceste feluri de capitalism mai bune sau mai putin bune pentru interesele romanilor?
Capitalismul american, indeobste denumit "imperialism" de catre membrii fondatori ai PD, este bun sau rau pentru grupul roman de interese capitalisto-sociale? Dar cel de tip Ikea? Dar capitalismul berlusconian?
Cred ca din dilema asta nu vom putea iesi decit daca cerem ajutorul parintelui ideologiei liberal-democrate, sau democrat-liberale, sau populare... :)
In caz ca nu ma credeti, voila:
http://www.pd.ro/index.php?option=com_content&task=section&id=10&Itemid=39
Trec la Statut... :)
Pas! Prea multe prescurtari... :(
@Lulutza
Prea multe prescurtari la statut?
@Lilick - IN statut! Ex: BPL, BPMB, BPN, BPSMB, CCJ, CCL, CCMB, CCSMB, CDJ, CDN, CDSMB, CJSEL, CMBSEL, CN, CNA, CNC, CNDLR, CNE, CNRC, CNSEL, COCN, GA, GP...
Sau: OF-PDL, OOA-PDL, OPV3-PDL, OS-PDL, OT-PDL, PDL, ROT, SC, SES, SIRP, SPAPLC, SPASMDR, SPE, SPECCMS, SPJSOS, SPMA, SPS, SRI, SRSPONG, SRUMGC, SSRP, BZZZZ... BZZZZ... am adormit! :)
De exemplu, SPASMDR = Secretariat pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală...
Iar SRI = ??? Secretariat pentru Relaţii Internaţionale! hahaha!
Pai greu este sa confunzi SRSPONG cu SRUMGC? Sau CJSEL cu CMBSEL? Si uite-asa, daca ai scapat porumbelul, cit ai zice SPAPLC, te zboara Nutzi din partid! :)
@Lulutza
Ca sa devii pedelist trebuie sa inveti ce inseamna fiecare din prescurtarile alea. Crezi ca e atat de usor? :)
Trimiteți un comentariu