Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
9 mai 2010
Citindu-l pe dos pe Sebastian Vladescu…
Foarte interesant ce spune ministrul de finante, Sebastian Vladescu, aici. Citez:
“Indiferent daca maream sau nu taxele, noi trebuia sa ajustam cheltuielilor salariale cu procentul cu care le ajustam in acest moment”. Si continua: “Analiza a aratat ca nereducerea cheltuielilor sociale intr-un sistem in care cheltuielile de pensii sunt excesive, in raport cu colectare din sistemul de pensii, iar cheltuielile sociale sunt crescute la nivele nesustenabile pentru economia romaneasca, nu ar fi rezolvat problema pe termen lung"
Asadar, Ministrul de Finante ne spune ca, daca maream taxele, tot era necesar sa adoptam taierile salariale anuntate de Basescu. Intrebarea e: nu e si reciproca la fel de valabila…? Adica, mai pe romaneste, chiar daca adoptam aceste reduceri, TVA si cota unica nu va fi necesar sa fie si ele modificate?
Nu intreb asa, ca sa ma aflu in treaba... Tot Vladescu isi continua, de unul singur, rationamentul: "Riscam ca, marind taxele, undeva peste 3 sau 6 luni, sa ajungem intr-o necesitate de ajustare a acestor cheltuieli, iar cresterea taxelor ar fi insemnat automat o ajustare a nivelului consumului, inclusiv al pensionarilor, si ar fi insemnat ceva suplimentar: o majorare a poverii auspra sectorului privat, cel care s-a ajustat in cursul anului 2009"
Dar o taiere a salariilor si pensiilor nu inseamna, automat, si o ajustare a nivelului consumului? Nu riscam sa se intample exact pe dos, adica peste 3 sau 6 luni sa fim nevoiti sa majoram si cele doua taxe? Ar trebui sa ne pregatim sa suportam ambele masuri? Sa taiem atat salarii si pensii dar sa marim, simultan, mai inspre toamana, cota unica si TVA? Din cate inteleg eu, citindu-l pe dos pe Sebastian Vladescu, cam asa ceva ne asteapta…
Sau domnul Vladescu - stiind el ce stie - baga special aceasta soparlita ca sa ne pregateasca pentru ce va urma?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comentarii:
Ma risc si eu cu o intrebare...
Daca contribui toata viata la pensie, cum se poate ca atuci cand vreau efectiv sa o mananc sa mi se spuna ca nu mai e?
Dar daca si mie imi dispare ratiunea si vreau sange?
@Atitudini
Mie imi place ca pentru ceea ce face acum Basescu e numit ultra-liberal, iar Ceausescu era dictator. Pai de ce sa nu il numim ultra-liberal si pe Ceausescu atunci? Cum, necum, ambii ne-au adus in aceeasi situatie. Vrei sange? :) Liberalii cica trebuie sa fie mereu rationali, moderati, educati, distinsi...
"Aceste masuri se aplica incepand cu acest moment, ele sunt masuri la care nu se va reveni in cursul anului 2011", a spus Vladescu.
Vladescu a subliniat ca, "din acest punct de vedere, masurile constituie baza stabilizarii sistemului de pensii si a sistemului de salarizare in zona bugetara pentru o perioada lunga de timp".
Pai parca Basescu vorbea de sase luni. Vad ca Vladescu vorbeste despre o perioada mult mai lunga. Cati ani?
Vai Lilick, pe tema asta s-ar putea scrie foarte mult. Incerc sa fiu foarte scurt.
Problema cu aceste reduceri de cheltuieli sau cresteri de taxe este CUM se fac. Una dintre cele mai mari gogosi este ca ar exista doar doua alternative: ridicarea taxelor pentru toti sau scaderea salariilor pt bugetari a pensiilor etc.
1. pentru a acoperi gaura s-ar putea creste veniturile fara a face reducerile astea, dar nu cresterea veniturilor asa cum le-au prezentat ei ca sperietoare.
2. Daca se fac reduceri de cheltuieli la fel s-ar putea face alte reduceri decat la pensii sau la salarii.
3. Si daca se fac reduceri la pensii sau salarii chiar obligatoriu ar trebui facute ALTFEL, si anume sa nu-i nimereasca pe toti.
Deci afirmatia ca acele doua alternative ar fi singurele este o enorma minciuna. In plus sunt cele mai proaste alternative dintre toate care exista.
Acum despre o alta gogasa propagandistica vehiculata chiar in citatul lui vladescu din postarea ta:
"Analiza a aratat ca nereducerea cheltuielilor sociale intr-un sistem in care cheltuielile de pensii sunt excesive, in raport cu colectare din sistemul de pensii,"
Argumentul asta a fost spus si de altii si este gresit. In nici o tara europeana pensiile nu sunt platite exclusiv cin CAS-ul pentru pensii. Se plateste de acolo si ce e peste vine de la buget, si in Germania si in alte tari, multe miliarde. De ce? pentru ca e mai bine asa. Pentru ca o crestere a CAS-ului ar scumpi ora de munca si forta de munca, ar fi daunator. Este mult mai bine ca o parte a pensiilor sa fie platite din taxe, impozite, pe care le platesc toti, nu doar cei care muncesc. Ei insa se prevaleaza de acest pretext "incasarile din CAS nu permit pensiile actuale, trebuie taiate". Este o gogoasa. Daca ar fi vointa s-ar putea gasi solutii foarte inteligente, insa nu se doreste.
Cu siguranta vor mari si taxele Lilick. Sunt absolut sigur. Si acolo insa problema nu e ca o fac, ci CUM. Pun pariu ca si acolo o vor face in modul cel mai prost posibil.
base a adoptat tactica ideala. Nu uitati, pe ceausescu l-am omorit tocmai cind voia sa mai arunce o suta, doua la pensii. base vrea sa fie sigur ca supravietuieste.
pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti, pai ... n-a zis base ca el vrea sa traiasca? si-inca bine.
Sunt absolut convins ca SCENETA cu marirea TVA si a cotei unice, folosita acum pentru fortarea acceptarii ,,raului mai mic'' adica reducerea drastica a salariilor bugetarilor si a pensiilor, va deveni REALITATE pana la urma! As zice in maximum 4 luni, am mai afirmat asta acum 2 zile.
Ce fac acum pedeleprele este abracadabrant!!! Nu vor reusi in niciun caz sa scada cheltuielile sociale, deficitul bugetar. Va scadea considerabil contributia acestora la buget, va scadea consumul general, vor fi afectate si firmele, adica economia reala. Intram intr-un CERC VICIOS care va duce inevitabil la decizia fatala de CRESTERE A TAVA SI A COTEI UNICE!!! Care va insemna punerea crucii peste economie. Acum s-a facut doar primul pas, peste cateva luni se va pune piatra funerara.
Cauza? Binecunoscuta, incompetenta guvernului basescian, dezastrul provocat de ba-secu insusi. Lipsa oricarei masuri anticriza, impovararea anul trecut a economiei a dus la asta. Urmeaza COLAPSUL, peron pe partea stanga! Atentie, se deschid usile!!! SCAPA CINE POATE!!!
@atitudini
Se poate. S-a intamplat si la case mai mari "in privat" de exemplu. Acolo unde pensia privata era cea mai importanta.
Tu poti sa vrei "sange" dar o sa vrei asta la "batranete" cand nu-ti mai vine :-).
In septembrie - octombrie o sa vina si cresterea de tva probabil.
Si la sfarsitul anului o sa fie "de porc".
Draga Lilick,
Sa stii ca un glont in cap poate fi tras cu infinita gratie, bazat pe o profunda educatie cazona, folosind ratiunea raului mai mic, cu moderatia limitarii numarului de victime colaterale.
Iar pentru distinctie, pot alege ca glontul sa fie de argint!
:P
@anonim
In privat se poate. Adevarat. Dar si ofera procente mai mari pentru plusul de risc.
La stat = risc 0.
Nu dai pensia?
Ti-o tai pe mama, te calc pe trecere si iti violez si ursuletul de plus (sory, limbajul este de la prea multi paraziti...)
Trimiteți un comentariu