Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
18 mai 2010
Gheorghe Piperea inițiază constituirea unei rețele de avocați care sa apere drepturile cetatenesti incalcate sub pretextul crizei
Gheorghe Piperea, membru al Comisiei pentru o nouă Constituție, înființată de Fundația Horia Rusu, inițiază constituirea unei rețele de avocați care să apere, pro-bono, drepturile cetățeneşti, încălcate sub pretextul crizei economice
"Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea consideră că astăzi drepturile unui număr foarte mari de cetăţeni români sunt încălcate şi propune înfiinţarea unei reţele de avocaţi care să-i apere, pro-bono, pe cei care nu se pot apăra singuri: pensionari, şomeri, mame cărora li se reduce indemnizaţia de creştere a copilului, familii care sunt pe cale de a fi evacuate din cauza creditelor restante.
Gheorghe Piperea, specialist în drept privat şi profesor la Facultatea de Drept a Universitaţii din Bucureşti consideră că statul român, sub pretextul crizei economice, şi-a uitat sau şi-a renegat principalele două atribute: stat social şi stat democratic.
Prin reducerea salariilor sau pierderea locului de muncă, oamenii îşi pierd drepturi esenţiale, iar ele nu mai pot fi obţinute în instanţă din cauza costurile judiciare ridicate. Din acelaşi motiv devine anevoioasă şi implicarea societăţii civile în transparentizarea guvernării şi a relaţiei fisc-contribuabil- consumator de resurse bugetare.
“O reţea de 100 de avocaţi care să se implice pro-bono în asemenea cauze ar putea realiza aceste drepturi, creând precedente ce ar urma sa fie utilizate si de alte persoane aflate în aceeași situație. În plus, o reţea de 100 de avocaţi ar putea obţine chiar efecte imediate daca ar formula, pentru simpli particulari sau pentru ONG-uri, cereri de informaţii de ordin public cu privire la modul în care se cheltuiesc banii contribuabililor”, spune Gheorghe Piperea.
Gheorghe Piperea este şi unul dintre specialiştii Comisiei pentru o nouă Constituţie înfiinţată de Fundaţia Horia Rusu. Membrii comisiei consideră că legea fundamentală a statului român trebuie să fie redactată şi adoptată temeinic, să pornească de la principii care să dureze în timp şi să dea stabilitate societăţii. Este necesară realizarea unei constituţii coerente, care să fie garanţia unui regim democratic şi să evite riscul gravelor derapaje de la democraţie care s-au produs în ultimii ani. Noua Constituţie trebuie să transforme România într-un stat ale cărui instituţii sunt organizate în jurul misiunii fundamentale de a garanta drepturile şi libertăţile individului."
Fundatia "Horia Rusu"
Blogul lui Gheorghe Piperea.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
Da mai departe !
PROGRAMUL ULTIMA SPAGA
Motiunea de cenzura a cetateanului roman
Articol unic:
Se reduce cu 25% saracia,
prin reducerea 100% a guvernului actual !
Programul "Ultima Spaga" este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.
AJUNGE!
Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!
NE-AM SATURAT:
- sa suferim noi ca sa prospere ei;
- sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
- sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
- sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
- sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
- sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea.
Mamaliga nu mai trebuie sa
explodeze inca o data.
sa fiti iubiti
marcus
Merci, Marcus.
Laudabila initiativa lui Piperea impotriva repetatelor incalcari ale drepturilor cetatenesti prevazute de Constitutie. Sub pretextul crizei economice, se subintelege! De parca o tara aflata in criza economica ar fi un teren fertil pentru astfel de abuzuri!
Am unele rezerve fata de eficienta proceselor in care se va implica dansul. Durata proceselor poate fi indelungata, n'asa? Unii s-ar putea sa nu mai apuce ziua pronuntarii sentintei, nu crezi? Ma refer la sarmanii pensionari, lasati prada genocidului comandat de securistul de la Anvers.
Foarte bună inițiativa lui Gheorghe Piperea. Sper ca din ce în ce mai mulți oameni să apeleze la acești avocați. Eventualele procese câștigate dau „autoritate de lucru judecat”, nu în sensul doctrinei actuale românești-central europene, ci în sensul că hotărârile definitive și irevocabile pot fi aduse ca probe în alte procese.
Cu voia ta, o să preiau informația și la mine.
@Hendrix
Eu stiu ca si Alina Gorghiu a avut o astfel de initiativa si lucreaza cu niste avocati in acelasi scop. Rezultatele la ea au fost foarte bune si intr-un timp scurt.
@Florin
Sigur.
stat social promovat pe un blog fan penelist. numai mie mi se pare ceva in neregula?
@Vali Plesca
Tu stii ce e aia Constitutie? Stii ce scrie in ea?
„(3) România este stat de drept, democratic și social, în care demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor Revoluției din decembrie 1989, și sunt garantate.
(5) În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie.”
Dupa un portocaliu ca tine cum ar trebui sa fie statul: anti-social, nu? Vezi ca rad si curcile de tine daca mai scrii asa ceva. :)))
lilick, nu ma intereseaza frustrarile tale vizavi de cei care nu sunt de acord cu tine. cert este ca eu, personal, consider ca prea multe drepturi pozitive inseamna incalcarea drepturilor negative, si asta cu mult inainte ca un guvern tampit sa ia masuri haotice, un partid care nu stie ce-i dreapta sa se intituleze a fi singurul de dreapta, o constitutie proasta sa contina articole absurde, iar o blogerita sa se creada buricul pamantului. e vorba de opinii intemeiate pe argumente rationale si nu pe balmajeli partinice si isterice, creionate in sute de ani de ceea ce se cheama liberalism...
@vali plesca
de cand "drepturile cetatenesti" au devenit "non liberale"?
Mi se pare mie sau te-ai incurcat in nereguli?
@Shadow
S-a incurcat si acum abureste. :) Eu ii dau articole de Constitutie (buna, proasta, momentan asta e) iar el bate campii pe langa. Cine e isteric?
Si mie mi se pare ceva in neregula: aberatiile pe care le insira vali plesca. El stie ce e liberalismul si nu stie nici macar unde se afla tasta shift.
copilasi albastri, va dau un exemplu, ca sa nu mai bateti campii> dreptul de a avea o casa (nationalizata) a incalcat dreptul la proprietate. ce e mai important?
@vali
e putin needucat sa imi spui ca "bat campii" dar nu asta e problema. Dreptul la proprietate(recte fie ea si casa) nu incalca dreptul la proprietate decat cand e aiurea dat. In mod normal casele "nationalizate" nu ar fi trebuit sa faca obiectul obtinerii(decat in cazuri extreme, scoli, spitale si nu sedii de partide, si alte aberatii) de proprietate ci trebuiau scurt si la obiect retrocedate.
La asta te-ai referit sau la altceva? Poti sa "luminezi nitel" campii la care faci referire?
Trimiteți un comentariu