Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
6 mai 2010
Mugur si Crin pe aceeasi linie
Mugur Isarescu: "Guvernele Romaniei trebuie sa fie politice. Deciziile sunt politice, sunt de o maxima responsabilitate. Ele trebuie sa fie asumate politic de oameni care au mers in fata romanilor si au castigat votul"
Crin Antonescu: "Preşedintele Traian Băsescu, principalul responsabil de falimentul în care se află România şi care este constatat de FMI, are datoria, din două una: să demisioneze sau să găsească în fine o soluţie care e necesară azi României"
Remarcati similitudinile dintre cele doua declaratii. Singura diferenta este ca guvernatorul BNR nu-i numeste direct pe cei responsabili, adica cei care au mers in fata romanilor si le-au castigat votul, in timp ce Crin Antonescu rosteste si principalul nume al responsabilului de actuala situatie: Traian Basescu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
Exista o mare diferenta (nu o similitudine); este suficient sa citim urmatoarea declaratie a domnului Antonescu: "PNL cere demisia guvernului Boc sau demiterea acestuia de către preşedintele Traian Băsescu şi înlocuirea premierului cu un economist independent,laolaltă cu reducerea guvernului la 7-8 ministere conduse de tehnocraţi, a declarat liderul liberal Crin Antonescu. Preşedintele PNL a exclus orice formă de coabitare guvernamentală cu PDL, în ciuda apariţiei unor voci democrat-liberale care susţin un asemenea scenariu de lucru. În schimb, el propune organizarea de alegeri anticipate. Antonescu a susţinut că Executivul Boc trebuie să plătească cu demisia şi nu cu remanierea intenţia de majorare a impozitelor şi taxelor şi faptul că a minţit pe această temă prezentând-o ca o cerere a FMI. În caz contrar, liberalii ameninţă cu o moţiune de cenzură, dar numai după perfectarea unui acord cu restul partidelor politice parlamentare dispuse să susţină un asemenea demers, a mai arătat Antonescu."
In felul lui alambicat, Isarescu a spus NU solutiei lui Antonescu.
Băsescu l-a şi pedepsit pe Isărescu : nu l-a invitat la Cotroceni, deşi prezenţa sa la negocierile cu FMI era aproape obligatorie.
Despre responsabilitatea politică reală vom discuta după căderea regimului Băsescu !
Nu vad nici o asemanare. :P
De ce tac PDL(EII)?
Unde e rasetul lui Basescu si vorba apasat enervanta al lui Boc?
Cum de isi permite Udrea sa se considere mai capabila decat guvernul din care face parte?
Si Vladescu mai stie si altceva in afara de "Nu stiu!"
@Dan Stoica
Nu stiu daca ai inteles, dar ma refeream la responsabilitate. Cine e responsabil de starea actuala? Basescu, nu? Isarescu spune clar: cei care au castigat votul.
@Matilda,
Se apropie. Scapam de manelisti. :)
@Chrysthyan
Sunt stransi cu usa rau de tot. Daca FMI vor ameninta in vreun fel contractul, faliment scrie pe noi. Acum e momentul sa ii zdrobim. Cu sindicate, cu partidele de opozitie cu tot.
Fraţilor, ştiu că-s apocaliptic, dar se va alege praful şi pulberea de Romania. mai vorbim în maxim două luni.
@Lilick
Isarescu vorbeste strict despre masurile dure care trebuie luate si care trebuie asumate exclusiv de oameni politici (care pot fi si din opozitie, ca si aia au luat voturi). Adica exact pe dos de cum zice Antonescu, care si-ar dori un guvern de tehnocrati (ca doar nu e fraier sa se bage acum la guvernare si apoi sa deconteze nemultumirile sociale). De altfel ar fi fost surprinzator sa auzim ce ai spus tu, chiar si voalat, de la Isarescu, care nu prea se amesteca in luptele politice. Chiar nu e stilul lui.
Pe de alta parte chestiunea raspunderii nu depinde de ce zice unul sau altul. E clar ca guvernul Boc (si implicit Traian Basescu) e responsabil pentru nereformarea aparatului bugetar dar si pentru o multe alte nerealizari (autostrazile, de exemplu). Eu astept sa vad daca o rezolva cu mariri de taxe sau cu reducerea numarului de functionari. Daca se merge pe prima varianta pe mine m-au pierdut de sustinator.
Cat priveste ultimul tau comentariu, ala cu zdrobitul si cu sindicatele, cred ca ai uitat (orbita de ura fata de Basescu) care este miza in acest joc. Usurel cu sindicatele alea (a se vedea ce e in Grecia), ca reprezinti un partid asa-zis liberal (sau ai trecut la PSD?). Chiar nu e momentul sa se cedeze in fata presiunilor sindicale.
Ok, trebuia sa citesc presa inainte sa scriu. Vad ca nu cresc taxele, ci se micsoreaza salariile si pensiile. O masura ok, dar parca tot nu rezolva pe termen lung problema armatei de functionari.
Nevermind, chiar trebuie sa citesc mai cu atentie: vor fi si concedieri.
@Petrini
O armata de functionari va fi concediata atunci cand se vor implementa sisteme informatice capabile sa gestioneze muca si bazele de date din adm locale, primarii.. etc
Trimiteți un comentariu