19 iul. 2010

Cu voi NU!

Cristian Preda a dat din nou tonul corului din PDL care cere venirea PNL-ului la guvernare. Astazi, numai portarul din Modrogan nu a cerut asta. Si, daca mai traia, probabil si cainele Vasile ar fi fost dresat sa latre la unison.

Pe de o parte e amuzant, pe de alta absurd. Nu trebuie sa mai explic de ce atitudinea asta ne arata disperarea portocaliilor. In fond, daca PNL nu a reactionat cand PDL era pe cai mari, de ce s-ar alatura acum unui partid pe duca? Sa il salveze? Imi vine sa rad...

Preda insa judeca extrem de daunator pentru propriul partid acesta strategie de a arata cu degetul catre Crin, ca unic vinovat. Neaducerea partidului la guvernare, alaturi de Basescu si gasca sa, nu face rau Partidului National Liberal, ci dimpotriva. Pentru ca si liberalii cu carnet, majoritatea, si mai ales simpatizantii, votantii, au nevoie de cat mai dese confirmari de la centru ca PNL se va tine departe de noul partid-stat, si nu ii va gira in niciun fel politica daunatoare.

Dandu-i-se posibilitatea sa ne asigure ca nu va face pactul cu diavolul, Crin se face de fiecare data purtatorul nostru de cuvant. Si tare imi place sa le spunem des pedelistilor NU. Cu voi NU!

Opinii liberale:

"PNL va spune NU guvernării cu PDL şi invitaţiilor otrăvite" - Codrin Scutaru
"Cu ochelarii de eclipsă zburdând veseli prin bălării" - Anca Radu
"Nu! Nu, nu, nu!" - Alex. Marin
"Cu acest PDL nu" - Iulia Huiu
"Noul cioplitor de himere. Cristian Preda si iluzia aliantei PD-PNL" - Garcia Muerte
"A te increde intr-o alianta cu Basescu si PD e ca si cum ai incerca sa dormi avand in loc de perna un sarpe incolacit" - Varujan Vosganian
"Cine-i invita la masa pe liberali?" - Transildania

25 de comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Boc cel mic poate avea si umor, cand vrea. Auzi despre ce vorbeste, despre "mintea ce de pe urma". Ha, ha, ha.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, ei nu vor sa inteleaga ca PNL, spre deosebire de PDL, chiar face o politica pentru electorat nu de dragul vreunui Tatuc. Nu Crin e vanitos atunci cand le spune NU pedelistilor, ci el ne reprezinta exact pe noi si dorintele noastre.

Am fost putin in provincie in week-end, si am auzit cum erau denumiti pedelistii si pe acolo: ciuma portocalie! :))))

Toni spunea...

Ştii ceva?
UE au vrut, UE o să aibă!
O Europă gata să-i ia în primire, după ce terminăm noi cu ei...
Până atunci, însă...
UE autohtonă, că facem parte!
C'mon, Crin!
UE să trăiască!
Şi să-nflorească!

Lilick Auftakt spunea...

Multa! :)))

Anonim spunea...

Ce naiva esti, in maxim 6 luni PNL va guverna alaturi de PDL. Punem pariu pe o lada de bere?

Lilick Auftakt spunea...

@Chrysthian

Nici gand.

Anonim spunea...

Ok, pe 20 Ianuarie eu cumpar lada, si crede-ma ca imi doresc sa o dau.
Of, of, oamenii de afaceri de la PSD si PNL se uita la PDL-isti cum iau contracte... cat crezi ca or sa reziste?

Lilick Auftakt spunea...

O alianta cu PDL, liberalilor nu le poate face decat rau. Si stiu foarte bine asta. Si tu stii foarte bine ca ei fac o politica pe termen lung. Te asigur ca majoritatea liberalilor sunt foarte decisi sa nu intre la guvernare decat in anumite conditii pe care le-au pus deja. Tu chiar il vezi nebun pe Crin? Iti spun eu ca mai repede demisioneaza decat sa intre cu astia la guvernare. Dar nu va fi nicio demisie, pentru ca nu e cazul.

Anonim spunea...

Normal ar fi sa nu avem un presedinte ca Basescu si un viitor candidat ca Dan Diaconescu.
Normal ar fi ca Strabag, ditamai compania de constructii sa nu schimbe borduri in fata la Marriot si sa faca diguri si sosele prin tara.
Normal ar fi... ce bere sa iau?

transildania spunea...

@Chrysthyan
Hai ca tin eu pariul.

vali plesca spunea...

bun, pe de o parte inteleg atitudinea asta. pe langa faptul ca sunt conflicte ireconciliabile intre conducerile cele doua tabere, chiar ar fi fraieri tare peneleii sa incaseze suturile pe care le merita pedeleii. pe de alta parte, daca nu cu pedele, peneleului ii raman 2 variante de a fi la putere> cu pesede sau singuri. daca se viseaza singuri, sunt nerealisti. daca se viseaza cu pesedeii sunt ipocriti. grea dilema...

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, un partid adevarat, care nu mai are mentalitatea de partid balama, trebuie sa spere ca va guverna singur, si sa se lupte pentru asta. Era mai importanta (doar acum) o alianta pentru fortarea debarcarii lui Basescu. Dar daca PSD are alte planuri, PNL isi vede de treaba si incearca sa propuna singur o alternativa pt guvernare si sa fie pregatit in orice moment pentru asta.
Nu uita ca Basescu/PD isi doreau sa ajunga singuri la guvernare de cand aveau 5% in sondaje. La ei nu era nerealist? In politica e posibil orice, chiar si rasturnari de situatii mai putin credibile la un moment dat.

vali plesca spunea...

pai vezi, lilick, asta-i problema. in tarisoara urmasilor dacilor si romanilor, ca sa guvernezi singur, trebuie sa fii demagog, incert ideologic cu aplecari spre stanga hipersociala, sa ai o armata de cefe groase si creiere putine care sa faca treaba in teritoriu pentru baroni destepti si, mai ales, sa fii nerusinat. si pesedeii, si pedeleii s-au pliat pe acest model. asa a ajuns pedeul de la 5 la 35%. peneleii n-au ajuns asa pentru ca ei n-au guvernat niciodata singuri, nu ca ar avea virtuti deosebite. oricum, n-au fost departe.
concluzie> daca peneleul vrea sa guverneze singur, trebuie sa fie demagogic, de stanga, hot si nerusinat.
ps. nu mai vorbesc de guvernari cu pesede, ca ma enervez

Lilick Auftakt spunea...

Faptul ca PNL nu a incercat sa castige voturi cu promisiuni de stanga, cu jafuri, cu populisme, nerusinari, asa cum spui, nu i-a adus pe termen scurt vreun avantaj major, desi au organizat in 2008 alegerile. Lumea nu apreciaza imediat lucrurile astea. PNL stie ca nu e de dorit sa cresti repede, ca sa te fasai ca un balon la primul esesc, ca PDL. Va creste pe masura ce va creste si gradul de informare al alegatorilor si pe masura ce vor avea oferta politica pentru cat mai multi. Noi ne-am invatat ca pentru asta trebuie sa fii populist, dar nu e asa. Chiar se pot gasi solutii si feed-back la electorat. Cu campania "Noi facem economie" - dupa gustul meu denumirea e cam ciudata - PNL chiar asta incearca.

ADRIAN spunea...

E corecta pozitia de refuz PDL. Poate ar trebui promovata chiar cu mai multa fermitate, pana la eliminarea acestei gasti din viata politica. Dar, sa fiu sincer, n-as tine un pariu, fie chiar si pe o lada de bere, pe tema luata in discutie. Sa nu uitam ca la un moment dat Udrea a purtat palarie PNL, Berca parea un om decent si nu trebuie sa merg prea mult in trecutul altora ca sa vad ca de fapt PNL e o idee nobila, corecta, de sustinut insa e format pana la urma din oameni si, mai ales, din romani (uite, ca sa amintesc doar de badaranul Boureanu)!
Poate sunt subiectiv pentru ca, mai spuneam si la mine pe blog, am incheiat recent de recitit "Ciocoii vechi si noi". O carte de acum circa 150 de ani, despre evenimente ce portretizeza Bucurestiul de acum circa 200 de ani dar care este fundamental o carte despre ziua de azi. Eu zic sa fim in garda si critici chiar si fata de PNL, de dragul liberalismului! Orice derapaje de la principii ar trebui sanctionate, insa eu sper sa nu se produca ...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian

Udrea e singurul politician, acum la putere, care a purtat de doua ori palarie de dreapta si tot de doua ori palarie de stanga. Nici nu o putem lua in calcul pe aceasta oportunista.
Iar PNL tocmai, prin acest refuz ferm, are sansa sa se curete de oportunisti. E bine chiar sa fortam asta. Cand sa o faca? Cand chiar vor fi la putere? Atunci nu se poate. De dragul liberalismului eu as cere ca Ghise, acel ratacit, cu proiecte socante prin parlament, sa plece unde-o vedea cu ochii. Chiar cu riscul sa se mai piarda un vot in parlament.

vali plesca spunea...

da, lilick. putem pot aborda doua tipuri de discurs despre ce ar trebui sa faca peneleii:
1 pragmatic: puterea cu orice pret. nu conteaza cum: alianta cu pesedeii, jos basescu, boc si udrea, scadem taxe, platim salarii din rezerva bnr etc.
2. principial: puterea din dorinta de a aplica principiile liberale, de dreapta. in prima faza, peneleul ar trebui sa se ocupe de educatie, pentru ca e stiut ca romanii nu stiu ce e dreapta si nu sunt de dreapta. normal, asta ar presupune ca generatia actuala de lideri gaunosi ai peneleului sa dispara. doar disparitia lor si educatia cetatenilor poate duce, pe termen lung, la o realitate cu peneleul in prim-planul politicii romanesti (pe termen scurt, vezi punctul 1)
ps. nu va grabiti sa ingropati pedeleul. s-ar putea sa va para rau

Lilick Auftakt spunea...

@Vali

PDL se ingroapa singur.

radu spunea...

Excelent, Lilick. PDL este si trebuie sa ramana EVER persona non grata pentru liberali.
A, daca o ariputza se va rupe din el si va fi absorbita de PNL... sa fie primit! dar altfel niet!
Obiectivul zero pentru PNL trebuie sa fie eliminarea basescianismului.

Lilick Auftakt spunea...

Radu, da! :) Basescianismul ar trebui scos in afara legii. Dupa mine, orice doctrina creata in jurul unei persoane trebuie interzisa, pentru ca duce la fanatism.

Anonim spunea...

Ca simpatizant social-democrat eu cred ca in viitorul apropiat se vor crea conditiile unei guvernari comune liberal-democrat liberale.
Trebuie doar o justificare plauzibila pentru atenuarea pozitiei dure, de pana acum, a lui Antonescu. Se va gasi!
Si nici nu cred ca e rau sa se refaca fosta Aliasnta DA, decat sa avem o guvernare hibrid, social democrata- liberala. !

Deceneu spunea...

@Lilick - cazi in capcana portocaliilor.
Ghise a scos o "perla" neinspirata si portocalii au amplificat-o si au mediatizat-o la fel ca in cazul lui Cioroianu, pentru ca Ghise ii deranjeaza.
Daca vrei sa vezi care sunt cei mai incomozi adversari ai portocaliilor urmareste care sunt cei mai atacati. Pe forum la realitatea Ghise este unul din cei mai injurati PNL-isti semn ca prestatia lui produce efecte asupra telespectatorilor.
Alti PNL-isit de marca sunt suspect de menajati de guerrilla portocalie.

Lilick Auftakt spunea...

@Plano, nici gand.


@Deceneu, lasa-ma ca a mai avut iesiri din astea. Ai uitat, in 2007, pe cand propunea un alt proiect socant, ala cu stirile... pozitive? Si se mai aliase si cu Funar. Doamne fereste! Sa il atace sanatosi. Uite unde era marea voce a partidului: Ghise.

radu spunea...

@plano 10: haha, mai curand sunteti simpatizant portocaliu sau uneperist (tot aia)!
Uite care-i treaba, Lilick, PNL trebuie sa-si asume din doua una: ori guvernare singur (plus UDMR), ori in opozitie. In nici un caz in alianta cu PD! Orice, numai asta nu! Daca va fi asa, ma voi lepada de PNL si voi milita in favoarea ORICARUI partid adversar al PD-ului! Acest partid malign si impostor trebuie izolat si facut sa dispara de pe scena poltica!
A, si inca ceva: orice fuziune pe partea de dreapta va trebui sa aiba loc, obligatoriu, sub numele PNL. "D-ul" sa se duca dracului!

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, nici gand! Nici nu se discuta despre asa ceva. Niciun D! :))