27 iul. 2010

Curentul pro-Diaconescu din Asociatia "21 decembrie"

Daca mai exista vreun om serios, membru al Asociatiei 21 decembrie, ar fi cazul sa se retraga acum. Pana nu se va trezi din mocirla pro-Basescu, intr-o alta, pro-Diaconescu.

"Cristian Paturca, autorul celebrului "Imn al Golanilor", care inca ii mai rascoleste pe cei care au participat la evenimentele din Piata Universitatii de acum douazeci de ani, a fost prezent marti seara la OTV, unde a cantat, in premiera, un imn special compus pentru Dan Diaconescu.

Dupa un scurt dialog in care s-au complimentat reciproc, Cristian Paturca a rememorat cateva secvente din cele petrecute in Piata Universitatii.

"Era bataie pe microfon, la balcon. Trebuia sa ii fac loc domnului Rebenciuc, doamnei Doina Cornea(...) Acum am onoarea ca impreuna cu Vladi si Nana Cnejevici sa iti facem tie un cantec. Ne-a placut sa il facem"
, a declarat cantautorul, invitandu-l pe Dan Diaconescu sa renunte la politeturi si sa ii spuna simplu, Cristi."

Cristian Paturca, autorul celebrului "Imn al Golanilor", care inca ii mai rascoleste pe cei care au participat la evenimentele din Piata Universitatii de acum douazeci de ani, a fost prezent marti seara la OTV, unde a cantat, in premiera, un imn special compus pentru Dan Diaconescu.

"Eu si cu echipa mea suntem alaturi de tine si iti spun sigur ca e o echipa redutabila", a sustinut Cristi Paturca. "Stii ce curent pro-Diaconescu este in Asociatia 21 Decembrie?", a adaugat el."
- Alte amanunte AICI.

Ce legatura au Victor Rebengiuc si Doina Cornea, nume rostite in acest context, la OTV, cu demersul politic al impostorului Dan Diaconescu? Ce legatura are Piata Universitatii cu platforma pe care se canta manele in Bulevardul Preciziei? Poate ne explica si de data asta domnii Tismaneanu, Patapievici... In ceea ce il priveste pe Cristian Paturca: un om distrus, folosit. Pacat.

23 de comentarii:

Augustin spunea...

Lilick, daca stai sa te gindesti, cred ca vei gasi si abdicari mai mari, mai importante. Din pacate, nu intotdeauna talentul sau inteligenta merg mina in mina cu moralitatea, cu verticalitatea. Si, culmea, asta nu e valabil doar la noi!

Lilick Auftakt spunea...

Da, Augustin, dar cat ne mai jucam cu simbolurile? http://portocala.wordpress.com/2010/07/27/fabulatii-despre-anticomunism/
Citisem si articolul de mai sus. Securistii si informatorii au ajuns eroi anti-comunisti, Basescu = Coposu, acum si Piata Universitatii terfelita, "Asociatia 21 Decembrie" sustine proiectul "DDD - Presedinte".
Si, culmea, am impresia din ce in ce mai des ca se urmareste special terfelirea simbolurilor. Adica e un plan urmarit zilnic.

Micawber spunea...

Recunosc ca titlul (Curentul pro-Diaconescu...) m-a derutat. Crezusem ca e vorba de Cristian Diaconescu. Pana la urma nici nu greseam foarte mult, caci ambii Diaconesti sunt in esenta niste jigodii, chiar daca unul e mai scrobit decat celalalt.

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber

Siigur, infect si Cristian Diaconescu. Dar cred ca am gresit pentru ca in titlu nu am pus DDD.

ADRIAN spunea...

am votat si eu dar lista e mult prea limitata. udrea la pachet cu ceilalti pare un rezultat tintit. competitia ar fi fost mai stransa daca erau: boureanu, raluca turcan, roberta anastase si mai ales mircea andrei sau gelu visan ... bineinteles ca cel mai scarbos este voinescu caci spre deosebire de ceilalti el e cu limba pregatita oricand, e gata oricand sa faca "o demonstratie" doar pentru ca aparent are caracter de vierme. ceilalti macar sunt niste smenari si se poarta firesc in acest sens.

Mario Ovidiu Oprea spunea...

In opinia mea, a aparut o meserie noua. PUPINBASISMUL. Primii angajati au sanse sa ajunga sefi, dar trebuie sa isi prezinte CV

Basarica spunea...

Sesizez ca astia doresc sa isi apropie orice personaj care are titulatura de anticomunist.
Deunazi Cristian Preda spunea sa nu ne luam de Tokes pentru ca este recunoscut ca fiind un simbol al luptei anticomuniste. Si printr-o deductie logica la nivel de electorat basescian inseamna ca daca dai in el esti automat comunist.
La fel va fi probabil si cu Paturca.
Vor incerca sa apropie pe toti cei car in anii 90 erau anti Iliescu.
Asteptam cu interes adeziunea lui Marian Munteanu.

Matilda spunea...

Paţurcă vrea să iasă din anonimat şi intră în...cîntat ! ( sau altă rimă) :)
Mai bine rămînea un anonim celebru, ca să zic aşa...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, interesant! :)

@Mario, e de cand lumea dar se numea pupincurism. Pupinbasismul e varianta adaptata. :))

@Basarica, atunci cand a candidat pentru presedintie din partea partidului lui Magureanu, absorbit mai apoi de PD, Marian Munteanu a intrat intr-un fel, calarind tot pe calul securitatii, in acest joc sinistru, de-a anti-comunismul, al pedeilor.

@Matilda, mi-e ca de-abia acum va intra intr-un anonimat celebru, alaturi de Diaconescu. :))

Hendrix spunea...

Incredibil halul in care a decazut Cristi Paturca. Ii scriu inca numele cu majuscule din respect pentru ce a facut in Piata Universitatii in 90, fiind mai apoi un simbol prin neuitatul Imn al golanilor. Aflasem cu multa tristete despre situatia lui precara din urma cu vreo 5-6 ani, cand urma sa fie evacuat din casa unde locuia. Si mai era si grav bolnav!
De ce a acceptat sa faca sluj lui Senzationescu? Habar n-am! Nu cred ca a abdicat de la valorile pe care le sustinea in 90, refuz sa cred! Cel mai posibil este sa fie folosit de securistii care stau in spatele lui Senzationescu. Posibil sa fie santajat sau sa i se fi promis cine stie ce!
@Basarica Probabil ca ai uitat de candidatura la presedintie a lui marian munteanu. In 2000 parca. Si a facut-o din partea unui partid extremist, nu mai tin minte exact numele( nu cred sa fi candidat din partea partidului lui magureanu, asa cum sustine Lilick). Cum este posibil ca liderul studentilor din 90 ,stalcit in bataie de mineri pe 14 iunie 90, sa ajunga sa faca jocul securistilor? Metodele folosite de securisti pentru a distruge un om sunt extrem de variate, citeste de exemplu de ce au fost in stare in anii 50 in celebra inchisoarea din Pitesti! Prefer sa mi-l aduc aminte cu imaginea din dupamasa zilei de 13 iunie 90, cand facea apel din balconul Universitatii la calm, auzind deja pe la orele 16.30-16.45 de multi oameni de bine care ii indemnau pe oameni sa mearga la TVR. Prefer sa il tin minte din frumoasele seri din PU, din rumoasa primavara a anului 90. Asa cum prefer sa-l tin minte pe Paturca cantand impreuna cu peste 30.000 de oameni Imnul golanilor.

nic spunea...

Cristian Paturca a fost un om folosit tot timpul. Si atunci si acum. Dar nu plange, a fost cu folos si pentru el. Si atunci si acum

Lilick Auftakt spunea...

Ei, @Hendrix, cum nu mai tii minte? http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/marian-munteanu-bate-palma-cu-magureanu~ni1gb7

Hendrix spunea...

@Lilick Ceea ce tin minte exact este faptul ca milita pentru niste idei extremiste de dreapta, aproape fasciste, gen Noua dreapta de acum. Nu-mi aduc aminte sa fi candidat din partea partidului lui magureanu. Stii de ce? Imaginea lui nu s-a suprapus peste cea a partidului patronat de magureanu, ulterior asimilat de securistul de la Anvers. A FOST FOLOSIT DE SECURISTI in speranta ca va culege voturi din partea celor de dreapta doar pe baza imaginii sale din 90. Imediat dupa alegeri A DISPARUT, la fel de brusc pe cum a aparut. Inca o dovada ca a fost FOLOSIT de securisti.

Hendrix spunea...

@Lilick Sa stii ca am avut dreptate cand am afirmat ca n-a candidat din partea partidului lui magureanu! O scurta documentare pe net m-a lamurit suficient in privinta celor intamplate in 2000. Pe scurt:
1.Cel care i-a propus sa candideze a fost Mircea Druc din partea PUNR. Lucru confirmat mai apoi de seful PUNR, valeriu tabara!
2.Se infiinteaza mai apoi Alianta Nationala, formata din fuziunea PUNR cu partidul lui magureanu.
3. Congresul Aliantei accepta programul lui munteanu, dar sunt scosi de pe liste cei propusi de munteanu.
4. Nemultumit fiind, se retrage din cursa prezidentiala pe 24 octombrie 2000, cu o luna inaintea alegerilor!
Asa stau lucrurile sau nu?

Lilick Auftakt spunea...

Si cu ce il absolva pe Munteanu asta de vina de a fi vrut sa colaboreze cu Magureanu? A, ca voia sa aduca si oamenii lui si nu a reusit. Da, istoria asa e.

Hendrix spunea...

@Lilick Nici vorba sa-l scuz cumva pe munteanu, pacat ca asta ai inteles! Pur si simplu am vrut sa clarific de ce nu-mi aminteam ca munteanu sa fi candidat din partea partidului lui magureanu, asa cum afirmai prima data. Se pare ca nu m-am inselat pentru ca n-a candidat! S-a retras din cursa la putin timp dupa formarea prin fuziune a Aliantei Nationale!
Simplul fapt ca a acceptat sa candideze din partea PUNR spune multe. Atentie: el a ajuns sa fie propus de Mircea Druc DUPA ce isi elaborase ,,platforma politica'' in primavara anului 2000.
De ce s-a retras el din cursa? Eu cred ca A FOST RETRAS de stapanii lui securisti. De ce? Daca in primavara anului 2000 marian munteanu putea fi folosit impotriva lui Constantinescu pentru a pacali votanti de dreapta, in toamna lui 2000 nu mai era nevoie de el intrucat Constantinescu se retrasese din cursa in iulie 2000. Chestia aia cu oamenii stersi de pe liste era doar pentru o iesire onorabila din cursa, nu crezi? In orice caz, din acel moment si-a pierdut ultima farama de onorabilitate. A fost o simpla papusa folosita de securisti doar timp de o vara. N-a dansat decat o vara! Last dance.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, e forte posibil sa fie cum zici: un scenariu de rezerva... Hm.

Bogdan spunea...

Curentul pro-DDD din Asociatia 21 Decembrie e trist. Insa s'ar putea sa'si aiba explicatia in ceea ce urmeaza.

Iar aici eu nu l'as judeca prea aspru pre Cristi Paturca, mai ales ca stim bine prin ce stare de distrugere fizica si materiala a trecut(cred!)
Diaconescu este un om f bogat si este probabil sa'l fi ajutat "dezinteresat" pe Paturca cu cativa ani in urma. Cand esti intr'o situatie cum a fost cea prin care inteleg ca a trecut Paturca, cand vorbele bune cel mai probabil sunt cu mult mai multe decat numarul celor care chiar te ajuta, un ajutor direct face mai mult decat 1000 de cuvinte. Pentru ca salveaza o viata. Caz in care Cristi Paturca s'a simtit dator sa'si arate recunostinta fata de cel care l'a ajutat "dezinteresat" compunandu'i un imn.

Toate acestea sunt doar presupuneri, insa in cazul in care a avut loc, face sens atat pt Paturca cat si pentru Diaconescu.

Poate ca dupa aceste ajutor, Diaconescu in "marinimia" sa a sponsorizat Asociatia 21 Decembrie. Poate.

Oricum, as face distinctie clara intre actuala persoana Cristi Paturca si ceea ce a reprezentat ImnulGolanilor in Piata Universitatii.

Comparativ cu Marian Munteanu, Cristi Paturca a stat totdeauna departe de politica, a stat cu muzica lui. Parte din ea ne'a dat momentele de neuitat din Piata Universitatii, parte ii delecteaza pe altii.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan, in parte iti dau dreptate. E un om care a suferit si sufera. Dar la partea cu politica trebuie sa iti spun ceva: nu a stat departe de politica. Nu de foarte mult timp (parca in campanie) Daniel Malaelea a avut o postare cu piese ale lui in care isi exprima gandul si speranta ca acest om nu poate sa fie aproape de Traian Basescu. Ceva de genul asta... De ce comentarii virulente a avut parte scrise de Paturca, nu pot sa-ti explic. Sau intreaba-l pe Daniel....

Bogdan spunea...

@Lilick,

Multumesc, am cautat/gasit/citit.

Am mai gasit cate ceva:

"In mai 2008, Cristian Paturca, a fost evacuat din casa in care s-a nascut, dupa ce imobilul nationalizat a fost revendicat. "

"In calitate de revolutionar, Cristian Paturca are dreptul la o casa, insa certificatul sau de revolutionar nu mai este valabil."

"22Feb 2010: Basescu i-a dus struguri si prajituri revolutionarului Paturca, la spital"

9Martie 2010: "Cristian Paturca a primit certificatul de revolutionar in spital"

"Domnul presedinte Basescu a trecut pe la mine, dar asta numai in calitate de prieten si din partea dansului am simtit compasiune. In discutia cu presedintele Basescu eu m-am plans de aceasta problema, dar nu l-am rugat sa intervina. I-am spus doar ca, daca plec de aici, sunt un boschetar, pentru ca nu mai niciun venit, casa sau ce manca. Eu am profitat de onoarea asta pe care mi-a facut-o si i-am spus, dar nu cred ca a sunat domnul Basescu pentru a grabi acest fapt", spune Cristi Paturca

Lilick Auftakt spunea...

Da. Pai e clar ca ii e recunoscator acum.

Anonim spunea...

Lilick, poate nu stiai ca Asociatia 21 decembrie a fost fondata de securistii care "au facut revolutia". Ast explica tot, zic eu.

Anonim spunea...

Ma intreb ce stie "anonimul"din 01.08.2010,h 19.20.00,despre Asociatia "21decembrie",sau despre membrii ei.Poate e unul din "securistii"aceia despre care vorbeste sau vreun copil de-al lor.Ce stie el despre 21 decembrie 1989,despre cat de "multi"au iesit atunci pe strada,despre crimele si sangele nevinovat care s-a varsat atunci?Atrecut ceva timp de cand ai scris comentariul in cauza,l-am citit intamplator,citeam despre Cristian Paturca,despre moartea lui.Cel mai bine ar fi sa te interesezi direct la sursa,ca sa descoperi cine a infiintat aceasta asociatie,cine face parte din ea,care e securist si care nu,daca nu cumva stii asta foarte bine si esti scump platit pentru interventiile tale.Apropo de ziua de 21 decembrie 1989,sa stii ca nu e o zi iubita de securistii din complot,daca eventual nu stii foarte bine lucrul asta,e ziua in care ei impuscau oamenii in spate,prin multime,lunetistii trageau de sus,de prin cladiri,icepusera numararea celor 60000 de victime ale lui brucan.Pentru ei,ziua cea mare era urmatoarea....Ma intreb daca a meritat osteneala de a-ti scrie atat,cand tu poate erai in timpul serviciului...acela cu bani multi,platiti de catre fraieri.Fiecare popor,ca si fiecare individ,are exact ce merita si suporta consecinta faptelor lui si ale inaintasilor lui...