17 iul. 2010

Dreapta romaneasca - dezbatere

Sunt pentru cateva zile plecata din Bucuresti si nu am chiar cele mai bune conditii de scris pe blog. Vreau doar sa va anunt ca ne vedem marti la dezbaterea pe tema "Dreapta romaneasca", o dezbatere despre care scrie mai mult Alex, pe blog, si care se anunta a fi foarte interesanta. Pe cei care nu pot participa, i-as ruga sa imi lase aici intrebari sau sugestii legate de pozitia si rolul PNL-ului la momentul actual, pe care sa le prezentam la intalnirea de marti.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Va avea dreapta romaneasca de acum soarta dreptei romanesti din anii '50?

Deceneu spunea...

In Romania electoratul nu se orienteaza dupa dreapta sau stanga, se orienteaza spre partide care promit asistenta sociala puternica, sau spre cele care promit combaterea coruptie.

De ce electoratul care a fost atras de PDL cu sloganuri anticoruptie, se indreapta spre PSD perceput ca un partid de baroni si nu spre PNL?

Asta treuie sa fie intrebarea fundamentala.
Solutile nu sunt macro economice, solutile sunt de domeniul responsabilizarii functionarilor publici, a politicie si a justitie si conteaza foarte mult masurile organizatorice.

La vot are influenta mare presitigiul activistilor de partid din mediul rural. Daca intr-o comuna ai cetateni respectabili care sa faca o minima mobilizare la vot, se pot castiga voturi, iar daca ai activisti dispretuiti de comunitate se pierd voturi.

ADRIAN spunea...

Eu am sesizat ceva pe blogul lui Varujan Vosganian legat de faptul ca un mic intreprinzator, un free-lancer care vrea sa fie detasat de stat si sa poata sa se intretina inregistrandu-se si platind impozite ca PFA, lucrand si platind impozite pe drepturi de autor si asa mai departe este de fapt fiul ploii cand ajunge la banca. Nu e eligibil la credit. Acum mai trebuie sa si plateasca si asigurari sociale ca si cum un cizmar cu PFA s-ar putea declara somer in intervalul de o luna in care n-ar avea comenzi ...
Raspunsul dlui Vosganian m-a lasat un pic masca ...
Acum vin si intreb: in toata filosofia asta de dreapta, mai conteaza cumva individul care intreprinde singur ceva sau astuia putem sa-i dam in cap ca nu-l apara nimeni?

Anonim spunea...

Cand peste 50% dintre romani vor fi oameni bogati, sau vor avea speranta ca vor avea venituri peste clasa medie... abia atunci PNL poate spera sa castige alegerile si sa conduca singur guvernarea.
Oare in cate decenii se va intampla asta?