31 iul. 2010

Mircea Diaconu - Un om de cultura pentru o capitala culturala


Codrin Scutaru ne propune ceva. Sa ne gandim la Mircea Diaconu ca la un posibil candidat la Primaria Capitalei din partea liberalilor. Stiu ca pe multi propunerea lui Codrin ii va lua prin surprindere. Pe altii nu. PNL are mai multe variante pentru Bucuresti, unde, precum stiti, are si cel mai bun procent in sondaje, dar si cele mai bune rezultate electorale.

In istoria Bucurestilor, sirul primarilor liberali e lung si face cinste Partidului National Liberal. I-as aminti pe cativa dintre fostii edili, ale caror nume au o rezonanta aparte: Dimitrie C. Bratianu, C.A. Rosetti, Dimitrie Cariagdi, Pache Protopopescu...

Aceasta lunga traditie liberala s-ar putea continua acum cu Mircea Diaconu, un om de cultura cu o popularitate incontestabila, si a carui cariera actoriceasca marcheaza in 2010 40 de ani de truda si aplauze pe scena teatrului si filmului romanesc.

Dupa marinari, borduragii, sau doctori in arta minciunii avem nevoie de un om a carui seriozitate nu poate fi pusa la indoiala. Un om muncitor, dedicat oamenilor, si care lasa in spatele lui, pe unde trece, urme de frumos. Un om de cultura pentru o capitala europeana a culturii.

P.S. - Vreau sa reamintesc bloggerilor de intalnirea pe care o avem marti, 3 august, orele 18:00, cu marele actor. Vom avea ocazia sa discutam si despre Bucuresti. (Adresa: PNL sector 3, Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr 37, vis-a-vis de Lukoil)

14 comentarii:

Anonim spunea...

Crezi ca are vreo sansa in tara asta in care s-a dovedit ca Nicolaus Copernic a trait degeaba si Galileo Galilei a murit inutil?

Anonim spunea...

Eu o sa il tin minte mereu ca Mere rosii, medicul ala integru.
S-ar putea sa vin si eu desi azi am trecut pe acolo si sediul PNL e varza, inchis, murdar....

Lilick Auftakt spunea...

@Chrysthian, e nou. Inca se aranjeaza.

Wilkins Micawber spunea...

Cred ca PNL ar putea gasi solutii mai realiste si cu mai mari sorti de izbanda (gen Chiliman sau Orban - sa nu uitam ca al doilea a avut o prestatie bunicica in 2008). In plus tocmai am citit ca M. Diaconu nu are chef de asa ceva - isi doreste PNL sa repete scenariul PSD-ului cu C. Diaconescu, pus sa candideze fara sa aiba nicio dorinta de a face asa ceva?

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber

Indiferent daca candidatul va fi el sau altul, e foarte bine sa aratam ca "nu toti sunt la fel". E vorba de politicieni. Sigur ca domnul Chiliman sau Orban pot face fata si au experienta mare, si ca pana la urma partidul va lua o hotarare in acord si cu cel care va fi ales, dar in partid sunt destui care in fata publicului pot face diferenta. E de ajuns doar sa alaturam numele lui Diaconu, Udrea, Vanghelie, Ontanu ca sa observam ca ceva e in neregula in politica romaneasca, dar problema parca e mai mica la PNL.

Mai e vorba si de competitia interna. In timp ce Preda spune ca la PDL ar trebui sa existe asa ceva, si totusi nimeni nu indrazneste sa se ia de Udrea, aleasa lui Traian. Insa noi nu avem un Traian. Liberalii sunt liberi sa o faca si trebuie sa o faca. Codrin a pus piciorul in prag si l-a propus primul pe Diaconu. Vor mai fi si alte propuneri.

Micawber spunea...

Desigur, nu-i nimic rau in a se vehicula tot felul de nume pentru primarie, ceea ce da impresia de diversitate de bogatie de optiuni. Exista insa pericolul ca publicul sa ramana mai degraba cu impresia de inghesuiala.

Eu cel putin pe Crin Antonescu nu l-as mai baga in ciorba asta, dar desigur ca exista tot felul de opinii.

ADRIAN spunea...

Da, ar fi interesanta candidatura. Nu stiu ce o sa zica dl Chiliman la chestia asta :)
Am totusi un feeling ca Mircea Diaconu ar fi in stare sa atraga mult mai multi votanti decat un politician experimentat ca dl Chiliman.

Pe lista primarilor liberali lipseste unul dintre cei mai importanti: Vintila Bratianu.

simona ionescu spunea...

Lilick, cred ca trebuie des explicat ca Noi ii dam Sansa lui Mircea Diaconu, un Om remarcabil pe toate planurile. Numai sa vrem sa invatam sa ne alegem reprezentantii.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, nu cred ca se supara domnul Chiliman daca in partid sunt mai multe propuneri si se discuta democratic pe tema asta. In ceea ce il priveste, eu am scris inca de cand a castigat Radu Stroe, adresandu-ma domnului Chiliman, aici, pe blog, ca sper sa castigam Bucurestiul, ca nici nu ma gandesc altfel. L-as sustine pana in panzele albe, cu mult drag, pentru ca e favoritul meu. Insa un tanar din partid a propus un nume. Un nume care nu e unul oarecare... E bine ca propunerile si initiativele sa fie incurajate.

Lilick Auftakt spunea...

@Simona, e un exercitiu in a invata sa alegem. Da. Tinerii din PNL trebuie sa invete ca au sansa sa fie activi, sa aiba idei si sa le expuna. Nimeni nu va condamna o idee frumoasa.

Marieta spunea...

Mircea Diaconu are o prestaţie extraordinară, depinde de vizibilitatea care i se asigură. Să nu facem greşeala, de atâtea ori comisă, să credem că dacă noi îl apreciem e şi mai vizibil şi agreat deşi în Bucureşti ar trebui să nu aibă probleme. Un staf de campanie şi o susţinere solidă din partea PNL l-ar propulsa. Are un mare avantaj, profesia şi harul îl ajută să fie fermecător/cuceritor, iar discursul şi logica sunt impecabile. Chiar dacă nu va câştiga, e o trambulină care l-ar propulsa undeva unde merită să fie. Un posibil viitor ministru al culturii nu sună prea rău.

Lilick Auftakt spunea...

A, sigur Marieta. Postul de ministru al culturii clar il asteapta la un moment dat. Si cred ca majoritatea oamenilor de cultura asteapta un astfel de ministru acum, cand cultura e la pamant. Si nu ca Hunor ar fi un ministru chiar asa prost, dar in guvernul in care e, cultura nu are nici cea mai mica sansa.

Anonim spunea...

Il stiu pe Mircea de aproape patru decenii. Daca ar fi interesat de asa ceva, nu ar fi doar un candidat foarte interesant - ar putea deveni un primar extraordinar!

Dorin Tudoran

Lilick Auftakt spunea...

Stiu, domnule Tudoran. Ii e prea sila de mizeriile care sunt nu numai intr-o primarie, ci chiar la Ministerul Culturii. Momentan refuza orice astfel de post. Dar mai lucram... :)) Multumesc mult pentru incurajare. :)