20 iul. 2010

Presedintele Tarii si Presedintele Poporului

Ieri, la Realitatea TV, probabil pe un fond de invidie jurnalistica, Ion Cristoiu a spus o vorba mare: "Cred ca Traian Basescu a intrat in campania electorala in tomberonul OTV, din care nici pana acum n-a mai iesit. A adus institutia presedintiei atat de jos, de unde poate sa preia stafeta si Dan Diaconescu. Si, de la el, mai departe, probabil Sexy Braileanca"

In mai, cand si-a asumat masurile de austeritate si scaderea nivelului de trai al populatiei, Traian Basescu a renuntat temporar sa mai fie presedintele poporului, la modul populist vorbind. De altfel in iunie, la intalnirea cu PDL de la Snagov, el insusi a declarat ca ziua in care a anuntat masurile de austeritate a fost "cel mai greu moment din viata sa politica" si ca in momentul acela a decis "sa guverneze pentru tara". Pentru tara si nu pentru popor. Atentie!

Dar cum sa lasi poporul fara conducator, asa, ca o turma in deriva, pe criza asta? Solutia s-a gasit repede, probabil tot la Cotroceni. Sau, cum spune Dan Mihalache intr-o postare pe aceeasi tema, undeva in zona serviciilor secrete, ca o diversiune de vara. Solutia e DD. «DD - Presedintele Poporului». Avem asadar doi presedinti: al Tarii, la palatul din deal, si unul interimar, al Poporului, la OTV. Adica putin mai sus, pe Bulevardul Preciziei.

Situatia e asadar ca si rezolvata. In timp ce Basescu sapa la temelia tarii, DD tine poporul ocupat. Cu televizorul. Un tandem ce pare de neuitat. E ca-n filmele vechi cu gasti de hoti: unul iti arata avionul, in timp ce altul iti fura portofelul.

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Dar si DDDDDDDDD (nu stiu daca am pus numarul corect de D-uri) a declarat ca si Cristoiu e lansat din tomberonul OTV unde a fost director vreme de 2 ani.
Ce ma bucura pe mine e ca pana la urma prietenia si bine inving intotdeauna. Salut reintalnirea dintre Diaconescu si Cristoiu. Si sper sa isi mai aminteasca cineva ca tabloidul in forma ziar a fost inventat de Gogosarul Sasait prin Evenimentul Zilei. Unele lucruri se leaga.

Lilick Auftakt spunea...

Sigur, Cristoiu a functionat si el in tomberonul OTV, si e unul dintre cei care au adus presa de azi in mizeria in care se afla. Unde pana si Sexy Braileanca poate fi jurnalist. Poate de asta cunoaste atat de bine mecanismele.

Lilick Auftakt spunea...

Nu conteaza cati D punem. Cu cat mai multi, cu atat mai bine pentru POPOR. :))

Anonim spunea...

Auzi.. te rog frumos, pana la Sexy Braileanca, sunt sensibil la subiect :))))

Anonim spunea...

Lilick, profit de blogul tau sa iti atrag atentia tie si unora dintre cititorii tai asupra unui lucru.
Una este vocea ratiunii care spune ca PDL si Basescu trebuie aruncati la galeata de gunoi a istoriei si alta este realitatea.
Si Hitler cu al sau Partid National Socialist trebuiau opriti dar au fost opriti prea tarziu. De unde au ajuns capitol separat in manualele de istorie si pe deasupra mai au si admiratori in zilele noastre.

Dupa cum spunea si Adrian nu trebuie sa incetam in a critica opozitia si puterea laolalta, pana la urma asta e marea calitate de blogaras pe care atat o injura Badea, noi scriem din convingere, chiar daca uneri gresim dar nu datoram nimic nimanui.

Ca simpatizant PNL iti spun ca drepta in Romania este extrem de slaba. M-am saturat sa ii aud balbele lui Crin si sa ma fac ca nu le vad.
Dupa ce a iesit Basescu presedinte uiti ca Tariceanu se cerea la guvernare.
PNL ar trebui sa se delimiteze total de orice forta politica de stanga sau cu probleme penale, sa afirme liberalismul ca ceea ce e el de fapt.
Numai liberali nu sunt PDL-eii cand imi incalca dreptul la educatie, sanatate si siguranta prin furt calificat din buget.
Ca PNT e mort, nu ma mira, sustinatorii sai, marii mosieri nu mai exista. Ca Monarhia e compromisa, asta e.
Dar daca PNL moare... e grav, o sa avem de ales intre FSN si FSN, poate uneori intre UDMR si PRM si in final intre Romania si orice alt stat.

Anonim spunea...

@transildania

Ok, tin pariul, daca PNL nu intra la guvernare pana pe 20 Ianuarie dau lada de bere. Inseamna ca tara asta e inca normala si o sa-mi permit o lada.
Daca intra s-ar putea sa te rog sa mi-o expediezi prin curier in alta tara.

Hendrix spunea...

Dan Mihalache are dreptate, avem de-a face cu o DIVERSIUNE. De vara, desigur, dar totusi o diversiune. Inca de la inceputul telenovelei securistice am spus ca totul este o diversiune, extrem de asemanatoare cu telenovela de anul trecut din Postul Pastelui, cand rolul ,,victimei'' porc-urorilor de la DNA a fost gigi fecali.
Are ceva efect diversiunea? Daca este sa o comparam cu cea facuta in jurul lui fecali as zice ca nu. Jalnica prestatie a lui Senzationescu a trebuit in final sa fie inflamata de IrealitateaTV. Am urmarit cu mult dezgust emisiunea lui Stelian Tanase de sambata cu Senzationescu( sila a fost deplina odata cu aparitia lui vindeanu-vicleanu!). Ieri a fost randul Kretzuleascai sa-l invite seara pe Senzationescu, sa-l lase sa-si deverseze scenariul securist.
Scenariul securist jucat de Senzationescu este extrem de prost. Aberatii de genul ca el este ,,victima'' unuia ca vindeanu sau ca a vorbit lejer la telefon cu ba-secu starnesc un ras amar. De ce amar? Cam ATAT DE PROSTI ne crede ba-secu!!! Se dovedeste inca o data ca mare parte din electoratul sau este unul manelist si otevist. Doar un tampit nu-si da seama de jalnica telenovela securistica cu Senzationescu in rol principal. Din pacate in Romanica inca fesenista mama prostilor este tot timpul gravida!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Chrystyan

PNL are acum o mare sansa, pe care i-o da chiar atitudinea lui Basescu, sa se curete de lepre. Dupa cum vezi, lucrul asta se intampla. Auzim des de tradatori. Pe de alta parte, in compensatie, vin oameni curati in partid. Sa intri in PNL cand partidul e in opozitie e foarte important. Persoanele astea intra din convingere, nu pentru ciolan. Asa ca tot ce se intampla la PNL acum e asa cum ne dorim.

Nu mai insista cu prostia cu intratul la guvernare. Exista doua motive grele de tot pentru care nu ar face-o.

Lilick Auftakt spunea...

@Basarica, nici macar nu stiu cine e sau cum arata. dar daca tot o pomeneste lumea m-am gandit ca trebuie sa fie ceva foarte sexy. De fapt... numai sexy. :))))


@Hendrix,

Ca sa fim siguri cu cine joaca Realitatea. Nu ca ne indoiam.

Anonim spunea...

:))

Hendrix spunea...

@Lilick Bineinteles ca nu ma indoiesc de faptul ca IrealitateaTV face jocul lui ba-secu. Exista insa si oameni ca Stelian Tanase sau Kretzulescu pentru care am un respect. Refuz sa cred ca astfel de oameni s-au pretat la telenovela securistica basesciana intentionat. Pur si simplu refuz sa cred! Totusi, simplul fapt ca l-au invitat pe Senzationescu si l-au lasat sa abereze spune ceva. Chiar nu-si dau seama ca au facut jocul lui ba-secu? Asta nu mai este presa, este pur si simplu complicitate la o imensa manipulare, la o diversiune securistica abjecta.

Lilick Auftakt spunea...

Nici eu nu cred ca se preteaza la asa ceva. Tanase a cazut in plasa din naivitate..

Hendrix spunea...

@Lilick Stelian Tanase naiv?!?!?! In niciun caz! Este mult prea inteligent ca sa il poti suspecta de naivitate. Tu chiar vorbesti serios?

Lilick Auftakt spunea...

Poate nu a putut sa refuze?

Hendrix spunea...

@transildania Ma simt dator sa-ti atrag atentia, cu multa prietenie, ca faci o mare greseala intrand in jocul infect al lui @Chrysthyan. Un tip inteligent ca tine ar fi trebuit sa-si dea seama ce hram poarta imbecilul ala. Simplul fapt ca ii injura pe liberali, pe Crin chiar si comentariile de acum nu-ti da de gandit? Daca ai timp fa o incursiune in timp si vei vedea ca acest imbecil portocaliu i-a injurat permanent pe liberali! Iar acum dobitocul vrea sa faca pariu ca liberalii intra la guvernare cu pedeleprele!!! Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!! Pacat ca ai intrat in jocul lui infect, trebuia sa-l ignori!

Hendrix spunea...

@Lilick Sa refuze ce? Sa il invite pe dobitocul portocaliu Senzationescu? Sa fi fost obligat in vreun fel sa-l invite?
Sa stii ca urmaresc aproape intotdeauna emisiunile de sambata de la 16.15. Ma uit uneori si vineri seara la emisiunea cu jegul ala de dinescu, asta cat timp pot sa-l suport pe jegul ala. Cred ca isi alege singur invitatii, nu pare genul de om caruia sa i se spuna ce sa faca si cum sa faca. Este un om vertical, cu principii solide, care spune ce gandeste si gandeste ceea ce spune. Si gandeste bine! Este un OM LIBER, in adevaratul sens al cuvantului. Sau ma insel?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, te rog (din nou!) abtine-te. Nu am chef de certuri. @Chrystyan nu e portocaliu. Dar asa e el. Nu ma intreba de ce. El crede ca eu scriu, mai ales despre PNL, lucruri de care nu sunt sigura, ca sa ma fac eu sau ei dupa, de rahat. El nu poate sa inteleaga poate ca si Crin e la fel de radical ca si noi, si ca tot partidul s-a radicalizat acum anti-basescu si anti partidul-stat. Dar poate a vazut cat de repede au aparut in online alte opinii pe aceeasi linie. Sunt asa de tampiti portocaliii, ca atunci cand incearca sa ne bage in mancarea lor stricata. ne face si sa ne solidarizam imediat ca sa ne opunem. :D

Da, sa fi fost obligat de o anume politica a Realitatii de care vorbeam mai sus.

Hendrix spunea...

@Lilick Nu am nicio indoiala in privinta individului. Daca tu spui ca nu este portocaliu, treaba ta! Insa comentariile sunt extrem de critice cu liberalii, asta cand nu ii injura de-a dreptul. Si nu unul-doua, cam toate comentariile sunt in acelasi ton. M-a scos din sarite TUPEUL sau de a face pariu ca liberalii vor intra la guvernare cu pedeleprele in maxim 6 luni. Tu i-ai dat flit si bine ai facut, cu argumente beton. Pacat ca @transildania a intrat in jocul lui infect, de asta m-am suparat.
Cat il priveste pe Stelian Tanase raman la parerea ca este un om liber. Liber sa-si aleaga singur si invitatii sai. Nu exclud faptul sa fi fost influentat de ,,politica'' postului. Dar nu si obligat!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, am si argumente pe care nu vreau sa le spun. Poate ma intelegi. Nu le scriu de ochii portocaliilor. Ei, @Transildania a fost un domn, de asta a zis ca tine el pariul in locul meu. Nimic altceva...

Hendrix spunea...

@Lilick Vad ca nu mi-ai raspuns in privinta lui Stelian Tanase. Tu spui ca ca poate a fost obligat de ,,politica'' IrealitatiiTV, eu as zice ca in cel mai rau caz a fost influentat in acest sens. Ce zici? Sa fi ajuns Stelian o simpla marioneta in mana pedeleprelor, o simpla unealta?

Lilick Auftakt spunea...

Tot ce pot sa-ti spun e ca eu SPER sa nu fie asa. Tanase e un liberal adevarat.

transildania spunea...

@Chrysthyan
Ok, vorbim pe 20 ianuarie. Reamintesc insa ca pariul nu era daca PNL va intra pana atunci la guvernare, ci daca va intra pana atunci la guvernare alaturi de PDL.

@Hendrix
Nu retin foarte bine comentriile din tecut ale lui Chrysthyan. Nici nu conteaza. Nu cred ca-i fac nici un joc. Vreau doar sa castig o lada de bee. Daca o voi castiga o voi dona, stiu deja si cui. Nu cred ca voi pierde. Vom vedea.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, lui Transildania ii place sa castige. :))