13 iul. 2010

PSD ne condamna pe toti la asteptare

Crin Antonescu: "Eu am fost şi sunt convins, eu de-asta fac politică, fără să spunem vorbe mari şi cu întreaga conştiinţă a limitelor mele personale ca politician, ale partidului pe care-l conduc, să încercăm să facem acum, aici ce se poate face, nu peste doi ani când nici nu ştiu unde poate să ajungă ţara asta sub conducerea lui Băsescu şi a lui Boc. Încercăm să facem asta acum sau stăm deoparte şi facem socoteli de partid. Opţiunea PSD-ului condus de Victor Ponta a devenit cred clară pentru toată lumea, este aceea de a face politică strict electorală de partid. Şi în cazul ăsta n-avem decât să luăm şi noi act, pentru că nu putem face de unii singuri ceea ce se putea face în doi."

29 de comentarii:

Anonim spunea...

E una din probleme. Nu reusim sa ne stabilim prioritati. Astia deja se cearta pe pielea ursului din padure. Si asteapta in pur stilul romanesc ca lucrurile sa se rezolve de la sine. Dovedind in acest fel incapacitatea opozitiei de a face fata basescului.
Si mai inteleg ceva. Tara asta nu are sanse sa isi revina vreodata. Pentru ca nici macar nu doreste asta.
Avem conducatori care nu doresc altceva decat puterea. Opozitia la randul ei doreste puterea. De dragul puterii si atat.
Poporul se va duce dupa promisiunile la moda. Speram ca basescu sa fie o lectie. Dar nu este decat un episod din istoria trista a romaniei.
In stilul asta vad o domnie lunga a celor ce se afla acum la putere.
Pentru ca au toate parghiile puterii, opozitia e varza, iar poporul este cum este. Largi perspective si inguste posibilitati

Hendrix spunea...

Optiunea psd-ului de ceva vreme este aceea de a guverna singuri. Ei cand vorbesc de sintagma ,,singuri'' sunt siguri ca vor fi sprijiniti de UDMR, la fel cum s-a intamplat si in guvernarea nastasiana intre 2001-2004. Adica spera sa ia in jur de 40% din voturi.
Crin intelege demersul pesedistilor ca fiind absolut unul normal, logic. A spus-o si ieri, intr-o emisiune cu Ponta. Politica strict electorala? Sigur! Eu am inteles din citatul dat ca PNL ia act de asta si va face la fel, intrucat ,,nu putem face de unii singuri ceea ce se putea face în doi." Adica vor face si liberalii ,,politica strict electorala''. Sa insemne asta o politica mai putin anti-basescu? Nu cred! Inseamna doar ca IMPREUNA NU VOR GUVERNA!
Logic ar fi fost ca opozitia sa ajunga la guvernare, daca vor reusi daramarea guvernului basescian. Daca pesedistii dau semne ca nu vor impreuna, ok! Fiecare pe cont propriu, cel mai tare sa fie la guvernare!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, citeste mai mult pe blogul lui Crin. Inseamna exact ce am scris in titlul. Ca PNL vrea sa incerce ACUM sa faca o noua majoritate si apoi sa-l suspende pe Basescu, PSD vrea... mai tarziu. Cum PNL nu poate singur ACUM, sigur, va incerca de unul singur. Dar mai tarziu...

vali plesca spunea...

pesedeul are 40% in optiuni. peremeul are 8%. in conditiile astea sunt evidente 2 lucruri, pe care pesedeul le si face> vrea alegeri anticipate si nu mai vrea sa auda de penele. astea sunt jocurile politicianiste din romania...
in acelasi timp, e penibila incercarea asta de colaborare cu pesedeii. nu inteleg. aia vor toate masurile socialiste, iar crin vine cu mesaje ca trebuie solutii dezideologizate. de ce mama dracului zice ca e liberal daca el acuza pesedeul ca nu colaboreaza cu el? ce principii liberale are in cap cand cere masuri dezideologizate anticriza? unde e programul ala maret liberal? unde e guvernul ala din umbra? unde sunt masurile alea liberale care sa fie pe placul poporului neasistat, rational si harnic?

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca, gasesti aici solutii pe toate domeniile: http://comisii.pnl.ro/

Augustin Radescu spunea...

Lilik, daca tu ai apela la mine pentru ca, impreuna cu altii, sa ne unim fortele si sa stirpim raul din tara, crezi ca as ezita o singura secunda?
Dar daca ai face un apel de genul "hai sa-l chemam si pe nenorocitul ala imbecil de Augustin alaturi de noi! E drept ca e prost gramada si are si un trecut dubios, ca sa nu zic mai mult, dar totusi hai sa-l chemam si pe el!" Ei bine, surprinzator sau nu, as ezita!
Iar tu ai avea toate motivele sa declari, ritos: "Dom'le, eu l-am invitat dar, din CINE STIE CE MOTIVE PE CARE NU LE INTELEG, PROBABIL ELECTORALE, NU VREA!"

Lilick Auftakt spunea...

@Augustin,


Ei, daca ideea apelului la colaborare le venea pesedistilor, era altceva. Dar asa, de fapt ei nu vor sa se creada ca sunt catelusii liberalilor. Insa mai gandeste-te la ceva: la taberele din PSD. Tu crezi ca Ponta va accepta vreodata sa fie suspendat Basescu cu Geoana sef in senat? Asa ca nu e doar asta. E cu mult mai mult..

Lilick Auftakt spunea...

Si sa nu uitam ca initial Crin a spus foarte frumos ca PNL discuta cu PSD pentru colaborare. Iar Ponta a sarit ca ars, de l-au facut toti mincinos pe Crin. Chestia e ca Ponta nu prea cred ca ii reprezinta pe pesedisti, ci pe cu totul si cu totul altcineva.

Lucia Verona spunea...

Nu înseamnă că nu vor guverna împreună. Dar o eventuală coaliţie de guvernare se va face, presupun, după alegeri, nu înainte. Pînă atunci, PSD - şi PNL - trebuie să-şi crească şi consolideze fiecare electoratul propriu. Iar alegerile ar putea fi mai devreme decît 2012.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia, deocamdata declaratia lui Ponta e asta: "Nu văd posibilă o guvernare comună cu PNL"

Adrian Stoica spunea...

De asta ce ziceti?
http://www.zf.ro/eveniment/vladescu-anunta-sfarsitul-cotei-unice-si-trecerea-la-impozitul-progresiv-cu-deduceri-pentru-pensii-si-asigurari-de-sanatate-private-6544159/

Lilick Auftakt spunea...

@Adi, eu ma abtin. :)

vali plesca spunea...

lilick, fara suparare, dar sunt un om care munceste mult, iar niscaiva comentarii politice le fac in micile pauze pe care mi le mai permit. asa ca, te rog, nu ma face sa-mi pierd timpul pe siteuri stufoase, pline de poze cu politicieni, pe care gasesc, de exemplu, la documente utile, scrisorile unui premier de acum 3 ani si masurile lui anticriza din vremea in care economia "duduia". pana ce marii specialisti ai peneleului nu sunt in stare sa elucubreze un plan concret, scurt si la obiect, fezabil, cu termene de aplicare stricte si cu oameni responsabili pe domenii si etape (maximum 5 pagini pentru public, maximum 50 pentru specialisti), te rog, nu ma face sa-mi pierd timpul.
ca om care invata pe altii si ce inseamna doctrinele politice, dar si ce inseamna comunicarea si relatiile publice, iti spun ca partidul asta are mari carente in imbele domenii...

Lilick Auftakt spunea...

A propos: ieri, intr-o emisiune la A3, Ponta a avut o reactie plina de tupeu si fata de AN. :)) Omul asta e incredibil de tupeist.


Cititi va rog postarea Iuliei Huiu. Foarte buna: http://iuliahuiu.blogspot.com/2010/07/jocurile-lui-ponta-cui-prodest.html

Adrian Stoica spunea...

Nu vorbim cumva despre blana ursului din padure?

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, pentru ceva mai scurt trebuie sa mai astepti o luna si ceva. Asa a scris Varujan pe blog zilele trecute. Dar cum citesti pe blogurile noastre, de ce nu poti sa stai si acolo sa citesti putin care sunt exact directiile? Doar nu te impiedica acum pozele... Pai daca stii ca astea sunt carentele PNL-ului (nu ca altii nu le-ar avea) ce tot ceri? Ne multumim cu materialul clientului.

Lilick Auftakt spunea...

@Adi, in ce sens?

vali plesca spunea...

lilick, pe un blog sunt texte scurte. daca citesc ceva mai mult, prefer, de exemplu, What’s Wrong with Democracy? from athenian practice to american worship, a lui Loren J. Samons II, cartea pe care am inceput-o azi dimineata. mesajul trebuie adaptat nu doar contextului, ci si formei de comunicare. internetul e ceva pentru mileniul 3, asa ca mesajul trebuie sa fie scurt, percutant si neplicticos. profunzimea, complexitatea si rigoarea sunt foarte bune in carti, dar nu sunt cautate pe internet. cu alte cuvinte, trebuie cautate si asumate, dar nu afisate.
cat despre carentele peneleilor, tocmai de asta cer, ca sa nu mai existe carente. cat despre ceilalti, cui ii pasa de ei?

Adrian Stoica spunea...

PSD nu e in masura sa decida acum cand si cu cine va guverna ... daca va guverna.
Iar Ponta ar trebui sa-si aduca aminte istoria recenta ...
E PSD la 40%? Sa fie sanatosi ... intentiile de vot sunt una, numarul de parlamentari e cu totul altceva.

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, un program exista, ca il pusesem si eu pe blog acum cateva saptamani. Nu ma intreba pe mine exact ce se intampla in comisii, pentru ca acesta sa fie upgradat, insa stiu sigur ca se lucreaza din greu. Iar Vosganian ii scria cuiva pe blog urmatoarele:

@tudor

De doua luni de cand au pornit comisiile, oamenii fac un efort real sa inteleaga lumea din jur si sa o modeleze. Sa vedem daca programul care o sa iasa ti se va parea rodul unei gandiri anchilozate. Mai asteapta si tu o luna si ceva.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, asa e.

Bogdan spunea...

Faptul ca PNL vrea sa faca ceva ACUM e cat se poate de apreciat. Insa n'as spune ca PSDul doar vrea sa astepte si atat. Oricum intre dorinta si putinta e cale lunga. Care sunt sansele sa se faca ceva ACUM? Si ce anume se poate face? E vreo impresie ca Basea ar accepta sa cedeze puterea executiva? E vreun semnal ca Basea n'ar face ceea ce tot a incercat cu guvernul Tariceanu?

S'a schimbat ceva in privinta raportului de forte in Parlament? Este populatia intr'o stare de disperare incat miscarile de strada nu mai pot fi oprite? Nu s'ar spune.

Eu cred ca atat PNLul cat si PSDul stiu foarte bine ce au de facut. Si anume sa astepte pana le ajunge romanilor stomacul gol. Pana la urma acolo sta constiinta neamului, si mai devreme sau mai tarziu, fiecare trebuie sa ajunga la ea. Pana atunci fiecare partid incearca sa se pozitioneze mai bine si sa'si ofere motivatii pentru o actiune concertata (sper).

Pe de alta parte, schimbarea raportului dintre putere si opozitie presupune folsirea traseistilor/sobolanilor/parlamentarilor mai rasariti din randul puterii, spuneti-le cum doriti. Am dubii ca merita sa apelezi la ei chiar si pentru faultarea lui Basel si a portavocii dobiBoc.

Mai curand, in locul PNL si PSD le'as reaminti romanilor sloganul de campanie a lui Basea din 2004, lasandu'i pe ei sa constate cand au trait mai bine si cum au ajuns sa traiasca acum.

transildania spunea...

Pozitia lui Crin este corecta: trebuie facut cat mai repede ceva.
Insa nimic nu se poate face fara o motiune castigata (si o alta majoritate in parlament).
Inainte de 1 iulie opozitia mai avea dreptul la o motiune, Ponta a anuntat-o dar nu a dus-o pana la capat. Nici liberalii nu s-au inghesuit, ca cica n-ar fi avut sanse 8nu ar fi meritat totusi?).
Acum pana la urmatoarea motiune totul e inghetat.

Discursul lui Ponta e unul dintr-o pozitie de forta, el e imbatat de sondaje. Insa sondajele sunt o fata morgana. Interesant mi se pare si comentariu unui pesedist anonim la Iulia Huiu. In interiorul PSD-ului nu e lumea incantata de pozitia mai intransigenta declarativ al lui Ponta. Lucrurile se mai pot schimba.

Mie certurile acestea din cadrul opozitiei mi se par contraproductive. Nu cred ca nu se vor intelege. Nu cred ca PSD-ul isi va mentine pozitia. Nu cred ca PSD-ul va putea guverna singur, sau ca va apela la PRM sau UDMR.
Este insa vorba de mai mult nu doar de un proiect pe termen scurt (si de el e nevoie) dar si unul de termen mediu si lung. De o majoritate de doua treimi dupa urmatoarele alegeri pentru o republica parlamentara si un proiect comun in acest sens.

Deceneu spunea...

PSD-ul si PNL-ul au opinii economice divergente, asa ca nu ar fi oportuna o alianta intre ele. S-ar certa pe strategii.
PSD-ul vrea impozitare progrsesiva si masiva, PNL-ul vrea cota unica si impozitare redusa.

PDL-ul tine la cota unica din orgoliu, dar posibil sa cedeze si sa accepte politica socialista de nivelare a salarilor si a pensilor.
Am impresia ca atat PSD-ul cat si PDL-ul, urmaresc o fiscalizare scazuta a profitului.
Ambele partide au clientela "flamanda".
E bine sa fie lasati sa se lupte intre ei si liberalii sa promoveze masuri populare de transparenta pentru reducerea coruptiei. Ar lovi in clientela ambelor partide.

Vezi materialul!

Anonim spunea...

DUPA ARESTAREA IN SUA A 12 SPIONI RUSI
URMEAZA INEVITABIL ARESTARE AGENTULUI ROSU
VOLODEA TISMANETKY

http://exploziv-news.ro/abc/575-in-timpul-mandatului-lui-iliescu-sobolanul-kgb-ist-tismaneanu-i-a-spart-casa-de-la-new-york-redactorului-sef-al-exploziv-news-acum-spionul-rus-se-afla-in-solda-lui-basescu-si-condamna-comunismul.html

FBI

International Operations Division – Joseph M. Demarest, Jr.

In aceste zile cand presa si opinia publica este preocupata de spionii rusi infiltrati in SUA trimit atentiei dumneavoastra cazul spionului rus Vladimir Tismanetki. Actiunea de infiltrare a fost o actiune organizata de serviciul romanesc in colaborare cu cel sovietic .Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrareain SUA sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta. Anexez documentele pertinente acestui caz,. Va rog a confirma primirea si numarul de inregistrare.
Robert Horvath Cineast Jurnalist de investigatii -Cetatean american.

Draghi spunea...

Uite-te aici ce spune Mircea Badea de la momentul 01:07:45. Si coroboreaza cu statistica .

Nu te trece un fior rece pe sira spinarii cand vezi ca chiar si acum PDL-ul are peste 18% din intentia de vot? Nu cumva e nevoie de mai mult timp pentru a convinge lumea ca Basescu trebuie sa dispara? Nu e mult prea mare riscul ca sa se repete povestea cu suspendarea lui Basescu din 2007 si sa iasa intarit?

Probabil trebuie asa cum spunea Churchill sa avem curajul de a avea rabdare. Sau cum o spune Mircea Badea in aceeasi emisiune, incepand de la minutul 23 ("nu exista un profesor mai bun dect durerea").

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi, am citit de ieri tot transcriptul emisiunii. Parca erai mai doritor de schimbare. :) Scuze, dar nu am pic de incredere in PSD si mai ales in Ponta. Asteptare inseamna sa castige mai mult PSD. Deci.. nu. :)

Draghi spunea...

Stii prea bine ca am militat impotriva lui Basescu inca dinainte de alegerile din 2004 si ca o fac cu consecventza si de atunci incoace.

Problema mea nu e daca Basescu si regimul sau trebuie schimbat ci daca in acest moment sansele de a putea reliza asa ceva sunt suficient de solide.

Inteleg si aspectul tactic al problemei, generat de faptul ca in conditzii de austeritate PSD-ul creste mai repede decat PNL-ul, de unde si graba lui Crin de a fortza schimbarea intr-un moment favorabil PNL. E legitim ceea ce doreste el din punctul de vedere al PNL. Dar ca istoric m-as astepta de la el la ceva mai mult instinct in privintza momentului optim.

In fine, in legatura cu Ponta am si eu unele rezerve, si stii prea bine ca mi-as fi dorit un PSD condus de Adrian Nastase (PSD-ul albastru de care ti-am mai vorbit si caruia nu ii poti nega anumite rezultate pozitive pentru Romania). Dar daca e sa comparam cu ce era PSD-ul in perioada prostanacului, e totusi vorba de un real progres.

P.S. Ai putea cumva sa imi trimiti si mie transcriptul emisiunii ( draghi@virtualarad.net ). As vrea sa il citez pe Badea. Nu am fost de multe ori de acord cu el, il consideram prea cinic, dar tare ma tem ca de data aceasta are dreptatea. Solutia desteptarii romanilor consta in a experimenta pana la capat durerea. Imi aduce aminte pe undeva de strategia din "Imparatu-Zeu al Dunei" a lui Herbert Frank.

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

http://www.crinantonescu.ro/articole/797/Ce-prefer-sa-mi-cresc-un-pachet-electoral-pentru-2012-pe-o-tara-chiar-in-ruina-sau-nu-Eu-nu-prefer-a.html