28 iul. 2010

Scrisoare adresata lui Sorin Iliesiu

"Domnului Sorin Iliesiu şi celor abilitaţi

În ampla prezentare a activităţii artistice a domnului Devis Grebu postată pe diverse site-uri şi reprodusă într-o serie de comunicate este inserat şi un fragment dintr-o cronica plastică pe care am scris-o despre domnul Devis Grebu în urmă cu mai mulţi ani, text apărut în ziarul Cotidianul.

Nu retractez opiniile favorabile exprimate în acea cronică plastică, dar nu sunt de acord ca ele să fie citate în odele aduse maestrului Grebu.

Consider că folosirea acelui fragment fără asentimentul meu constituie o încălcare a drepturilor de autor. Acest asentiment nu mi s-a solicitat. Dacă mi s-ar fi cerut, nu l-aş fi dat, fiindcă, din motive pe care nu găsesc necesar să le numesc aici, nu doresc ca numele meu să fie asociat în vreun fel cu persoana domnului Devis Grebu.

Aşadar, vă rog să eliminaţi din prezentarea dumneavoastră citatul din cronica mea plastică.

Daniel Ionescu Dion

New York, 28 iulie 2010"


Amanunte despre ampla prezentare AICI.

5 comentarii:

ADRIAN spunea...

Imi recunosc ignoranta in ceea ce priveste cariera prodigioasa a acestui domn cu nume nemaiauzit, Devis Grebu. Initial am crezut ca e un fel de anagrama dar nu gaseam nicio rezolvare ...
Judecand dupa "desenele satirice" pe care le publica domnia sa in Cotidianul am crezut ca e un personaj din tagma graficienilor din anii '50 care publicau prin Scanteia sau prin alte publicatii comuniste. Acelasi spirit de "gazeta de perete" care presupune ca desenul pueril are nevoie si de legende explicative care, repet, ma trimit cu gandul la desenele de inspiratie sovietica (de genul locomotiva mica pe care scrie SUA si care e calarita de un gras caruia ii curg banii din buzunar si locomotiva mare pe care scrie URSS si care e calarita de un mandru proletar si care mai e explicat si printr-un text care-ti spune cum e cu economia mondiala ...).
Nu ma mir ca osanalele aduse acestui individ sunt semnate de toti limbistii lui Basescu!

Lilick Auftakt spunea...

Da, Adrian. Devis Grebu a absolvit probabil scoala sovietica de caricatura, care ii iese prin toti porii artistici. E vorba de caricatura explicativa, pentru prosti. :))

Jpost.ID spunea...

Podusele lui grebu sunt expresia plastica a cuvintelor înfipte la panoul de perete de catre purtatorii de pix prezidential.
Grebu da chip cuvintelor alunecoase realizînd o admirabila poza de grup, pentru posteritate.

Lilick Auftakt spunea...

Caricatura pupinbasista... cu alte cuvinte... :)

Jpost.ID spunea...

Dai rau. Dupa Basescu, Grebu&comp vor continua sa fardeze papusile. Nu ca eba sau duduia ar fi ele papusi.