7 iul. 2010

Sinteza Zilei: de la Tristoiu la Tzatzoiu

Din punct de vedere politic, si nu numai, se spune ca am un stomac puternic. Altfel nu s-ar mira toata lumea ca pot sa urmaresc uneori B1TV, ca pot sa-i citesc pe Mihaies, Patapievici, Avramescu si altii, ba chiar si pe cel caruia i se zice de multi ani… Tristoiu, invitatul permanent, pana acum vreo doi ani, al emisiunii lui Gadea.

Totusi, normal, toleranta are si ea o limita. Iar limita mea se numeste TATOIU. Nu ma intrebati ce se intampla, dar de cate ori vad fiinta asta la TV simt o repulsie profunda, incep sa ma domine cele mai josnice porniri si sunt in stare sa abdic, pentru o perioada, de la ideile de bun-simt.

Aseara, in timp ce se derula la Antena 3 emisiunea Sinteza Zilei, am observat insa ca nu numai mie imi provoaca personajul aceste porniri sub-umane. Ci si altor prieteni de pe facebook. Nu va povestesc in detaliu cum s-a comportat tzatza asta la Gadea, pentru ca o cunoasteti. Insa va pot spune ca Andreea Pora pare uneori decenta pe langa ea.

Tot tzatzismul de pe ulitele Romaniei ai fi zis ca s-a revarsat in studioul Antenei 3, odata cu aceasta femeie profund antipatica, dispretuitoare, cu pretentii de doctor docent, afisate ostentativ. De altfel, nu a scapat nici de data asta prilejul sa declare: «Domnilor, sunt DOCTOR in pedagogie!». Da, la baza e profesoara de matematica. S-au vazut destule anomalii si printre membrii acestei bresle. Insa tipa asta nu are nici cea mai mica idee despre ceea ce inseamna «pedagogia», cu tot cu arta de a te face placut in fata celor pe care ai pretentia ca ii educi.

Acum cativa ani, cand fiul ei trecea printr-o criza specifica adolescentei, si se izolase impreuna cu calculatorul undeva la subsolul imobilului in care locuia, marele PEDAGOG s-a grabit sa apara in emisiunile de la televiziunile mondene, invitand acolo psihologi, pentru a discuta IN PUBLIC problema fiului ei, si transformand cazul lui in subiect de circ. Ma gandesc la cum s-o fi simtit acel baiat, mai apoi, la scoala, cand colegii s-or fi uitat chioras la el. Asta e «doamna» Tatoiu...

Mi se pare imposibil asadar ca in fata elevilor sa fi avut pe vremea cand preda decenta ceruta unui pedagog, iar in fata telespectatorilor sa isi ridice poalele in cap ca la satra si sa strige, referindu-se la un sinistrat, ca «are burta», «DECI are ce manca», «DECI sa nu mai ceara de la stat», «DECI nu e obligatoriu ca toti sa avem case», «DECI sa-si ia un al doilea job» etc. Desigur, dupa mintea nebunei, in Saucesti alearga patronii cu limba scoasa pe ulite dupa angajati. Si totul cu o grimasa de profund dezgust fata de oameni, pe care poate doar Elena Ceausescu o mai avea.

«Burtosul» poate, Doamne fereste, era bolnav de ciroza. Poate avea alta boala. Cert e ca era un amarat, cu un salariu de nici mai mult nici mai putin de 650 RON. Si explica ca nu ceruse nimic de la stat. Poate doar un dig.

Am tolerat de-a lungul vremii o groaza de personaje cu pretentii de pedagogi ai neamului si complexe de superioritate pe micile ecrane, insa la asta trebuie sa spun STOP si sa va invit sa aderati la «petitia» de AICI. Stiu, ratiunea pentru care e invitata in emisiune «madame Tzatzoiu» e chiar sa irite telespectatorii. Insa in rolul asta il preferam pe Catalin Avramescu. Macar mai radeam putin. Tipa asta nu iti provoaca decat voma.

P.S. - Monica Tatoiu: «Toti avem dreptul la opinii. De asemenea toti avem individual responsabilitatea finalitatilor pe care opiniile noastre le determina.»

12 comentarii:

Matilda spunea...

Este exemplul tipic de susţinător al marelui cîrmaci.
Ţaţă, aşa cum bine spui, cu ochelari de cal maaaari, nu-l vede decît pe Băsescu în faţa ochilor.

www.pelin.com spunea...

Cruella ,nu stiu ce cauta la Sinteza Zilei,mai ales ca a fost o ceausista si acum basista convinsa :(

Draghi spunea...

O tzatza care se ascunde ostentativ :D in spatele unui titlu de doctor.

Nu stiu de ce, eu cred ca pasiunea ei pentru Basescu e legata de aspecte sexuale. Poate doamna doctor crede ca intotdeauna o chelie e semnul unui exces de testosteron. Sau poate Basescu e pur si simplu genul de barbat pe care si-l doreste o tzatza cu pretentzii: un "jmecher" care "se descurca" abuzand de toti "fraierii" si de toate legile facute pentru acestia. In orice caz, admiratia ei pentru mojicul asimetric ii produce un exces de dopamina, care explica de fapt complet atitudinea ei.

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Nu stiu de ce, dar cred ca ai maaare dreptate. :)))

Hendrix spunea...

Buna @Lilick! Apreciez faptul ca ai un ,,STOMAC PUTERNIC'', atat de puternic incat sa poti urmari televiziunea portocalie labe1 sau sa poti citi dejectiile unor propagandisti portocalii de genul unui limbaies, paiatza-pievici ori canibalul avramescu. FAUNA oranjgutanilor este extrem de diversa, ai uitat de embleme ale curlimbismului precum hoara, pora sau tristoiu! Ce au in comun acesti trepadusi? Extrem de multa aroganta, cinism si mult, mult tupeuuuu! Dar ce zic eu tupeu, supertuepu!!! Daca individa asta care raspunde la numele de tzatzoiu isi permite sa-i faca pe sinistrati drept burtosi, pomanagii ai statului, pe care cu mult dispret ii ,,invita'' sa-si caute un al doilea job, ce poti sa mai zici? Numic!
Nu cred ca astfel de specimene trebuie bagate in seama. Te-ai gandit un pic la faptul ca ei sunt un fel de PARATRAZNETE bune de a lua asupra lor URA portocalie in mod deliberat? Ca ei sunt sacii de box trimisi de puterea portocalie la inaintare tocmai pentru a menaja elita oranj? Ei sunt doar niste VUVUZELE, extrem de enervante ca si cele din Africa de Sud, dar doar niste vuvuzele politice. Eu unul demult nu-i mai bag in seama! Nu merita efortul, crede-ma!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ai dreptate. Acum insa am dat pe Realitatea si.... e acolo!!!

Hendrix spunea...

@Lilick Nu ma mira ca este prezenta acum la Irealitatea. Este postul tv care a promovat-o extrem de mult in ultima vreme, la fel ca si pe sinistra pora! Si ce daca?
Incearca sa te uiti la ea precum la o VUVUZEA! Vuvuzelele sunt extrem de enervante la meciurile de fotbal de la CM, dar daca ai ,,stomac puternic'' te obisnuiesti si nu te mai enervezi degeaba! Eu unul m-am obisnuit dupa vreo 4-5 meciuri! Pot sa urmaresc relaxat un discurs al acestei madam tzatzoiu fara sa tresar, fiind doar preocupat de un singur lucru: mesajul! Iar mesajul este in simbioza perfecta cu al corifeilor politici portocalii! Ai observat ca toata gloata portocalie au acelasi mesaj la o tema data, ca sunt ca un cor de baietzi si fetitze care canta disciplinat? Conteaza doar DIRIJORUL, adica ba-secu! Tzatzoiu este o biata TROMPETA basesciana, la fel de iritanta ca si o vuvuzela, atat!

Anonim spunea...

@Lilick: un mic cadou:
Femeia Tatoiu, Un Hoara La Menopauza 1


Cotcariile portocaliilor nu cunosc limite atunci cand vine vorba de prostit boboru’ lu’ voda manea. Dupa ce s-au declarat cu mare tam-tam in “silenzio stampa” fata de doua posturi de televiziune rebele, care nu se lasa intimidate de amenintarile cu CNA-ul si mai nou cu suspendarea, penalii au pus-o de-o gainarie tipic basesciana si l-au inlocuit pe Hoara si pe gasca sa de propaganda papagaliceasca cu agenti pupinbasisti “sub acoperire”.
Asa se face ca de la o vreme imaginea cu femeia Tatoiu, independenta politic, mare om de afaceri bantuie mai ceva ca fantoma unui anumit rege danez, intr-o naveta continua, studiourile celor doua televiziuni damnate, Realitatea TV si Antena 3.
Inepuizabila si patrunsa basescian pana in strafundurile viscerelor sale, numita om de afaceri incearca prin orice mijloace si tragand din toate pozitiile sa ne convinga pe principiul “independentei” sale politice, ce pleasca ne-a cazut din nou in cap la alegerile prezidentiale trecute si cat de fericiti am fi daca am accepta de buna voie si nesiliti de nimeni
titularizarea intru eternitate a basescului pe post de dictator.
Cand vorbeste de autoritatea basesciana, femeia Tatoiu pur si simplu sufera o metamorfoza totala pe tiparul femeilor Pora, Pippidica sau Plescoita.
La Pora sindromul Basescu se manifesta prin alungirea brusca a buzei superioare, care in pozitie normala tine loc de umbrela celei inferioare, buza ce ajunge pana la nivelul sanilor de unde, atunci cand pronunta numele chiombului insotit de formula deja celebra “haideti, domnu’ (doamna)” adresata preopinentilor sai, incepe sa se falfie si sa “fleoscaie” mai ceva decat labiile vaginale ale unei bicicliste angajata in Turul Frantei.
Pippidica, pana la divortul public de tatuc, pe motiv de gelozie parlamentara, se manifesta prin transpiratii diluviene iar in prezenta acestuia ochii incepeau sa i se invarta in dosul ochelailor exact ca motanului Tom, in scenele in care prietenul sau, Jerry, reuseste sa-l miruiasca la devla cu vreo tigaie sau vreun alt obiect aflat la indemana.

Anonim spunea...

2
Plescoita este totala si practic a lasat fara comentarii toata suflarea romaneaca, varand-o intr-o negura genealogica de nepatruns, atunci cand a anuntat-o sec dar incarcat de trairi orgasmice ca este “urmasa lui Traian, a lui Traian Basescu”.
La Tatoiu metamorfoza incepe la nivelul muschilor bratelor, care se incordeaza pana la stadiul de maxima suportabilitate epidermica, este continuata la nivelul cusaturilor liftingului facial brusc inrosite si riscand sa se deterioreze iremediabil si se opreste la proteza dentara ce devine pe neanuntate arma letala, gata sa sara pe masa studiourilor de televiziune si de acolo la jugulara preopinentilor amintind de scenariul filmului horror “Dantura ucigasa”.
Numai ca preopinentii sai, in loc sa tremure de frica flacarilor oratorice pupinbasiste ce tasnesc din femeia Tatoiu, precum lava din vulcanii islandezi, incep sa rada in hohote, parca la comanda, amuzandu-se copios pe toata durata spectacolului oferit de acest Hoara “under cover”.
Ori de cate ori le vad pe aceste vestale mioritice predicand pupinbasist stau si ma intreb ce dracu’ or fi gasit de admirat la Traienel, de au asemenea trairi devastatoare erotice la pronuntarea numelui si “faptelor sale politice”, un Traienel caruia daca ii dai jos incarcatura prezidentiala, te alegi cu un banal si umil locuitor al planetei, deosebit de semenii sai doar prin privirea-i atintita in directii gen “slanina si faina”, aureolata de o chelie mai mult decat respectabila.
Explicatia ar putea consta fie in latinescul “de gustibus…”, tradus in vulgarul romanesc cum ca “nu te poti caca in gustul omului”, fie prin prezenta la curtea cotrocenista a vestitului si temutului Aliodor si a potiunilor sale miraculoase capabile sa directioneze sentimental anumite trairi ale acestui gen frustrat sexual de purtatoare de fuste.
Singurul perdant din aceasta manevra este flasnetarul de Hoara care se vede detronat din pozitia de rege neincoronat al imbecililor de aceasta gaselnita menopauzata portocalie, femeia Tatoiu.
sa fii iubita
marcus

Lilick Auftakt spunea...

Merci muult, Marcus! :)))))

Anonim spunea...

Buna ziua,
Va atrag atentia ca folositi fara a detine drepturi imagini ce apartin agentiei noastre, www.mediafaxfoto.ro asa cum reiese din link-urile pe care vi le atasez mai jos.
Va rog sa inlaturati de indata imaginile respective sau sa va adresati colegei mele Elena Gabar – elena.gabar@m.ro care va poate oferi variante personalizate de abonament.
fotografia publicata pe fluxul Mediafax: http://mediafaxfoto.ro/Preview.aspx?Id=4101344 "preluata" de lilick-auftakt.blogspot.com in materialul de la link-ul urmator: http://lilick-auftakt.blogspot.com/2010/07/sinteza-zilei-de-la-tristoiu-la.html
Va multumesc,
Marius Smădu
Coordonator departament foto
Mediafax Group SA
0744/588.853
www.mediafaxfoto.ro

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc, dar circula pe tot facebook-ul.