22 iul. 2010

Sondaj IPP: PSD 40%, PNL 26%, PDL 12%, Basescu out

Sondajul AICI. Stirea AICI.










Dacă opoziţia ar putea organiza din nou un referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu, 65% din cei chestionaţi ar vota pentru demitere, si doar 17% împotriva demiterii, în timp ce 18% nu ar vota sau nu ar participa la vot.

14 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

PNL este pe drumul cel bun. Dar mai avem mult de munca. Trebuie sa ajungem la 30-35%. PSD nu poate sa creasca mai mult. Noi putem.

Anonim spunea...

Cine este IPP-ul asta?
Al cui este?

Lilick Auftakt spunea...

@Theodora, te dezamagesc daca iti spun ca e portocaliu si ca nu m-am prins inca de ce au dat aceste cifre pe piata? :)

vali plesca spunea...

ipp portocaliu? lilick, incearca sa gandesti limpede. citeste articolele alinei mungiu din ultima vreme, de exemplu. ipp a criticat tot timpul ce era de criticat, ceea ce-i foarte bine. ti-am mai spus sa accepti odata ca mai sunt si oameni in tara asta care chiar nu vor sa fie inregimentati. maniheismul asta...
dincolo de asta, ramane problema si de la prima procedura de suspendare: ar trebui niscaiva incalcari grave ale constitutiei, nu de alta, dar liberalii (aia adevarati) au vorbit prima data de rule of law...

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca, hahahaha. Eu cunosc bine IPP-ul din 2007. E pliiin de pedelisti. Ajunde de fapt sa te uiti pe blogurile portocalii pe care e promovat.

vali plesca spunea...

da, lilick, fix undeva ma doare cum cataloghezi oamenii. nu ma cert cu tine pe tema asta. altceva e grav si este trecut cu voiosie cu vederea: stanga din ce in ce mai agresiva depaseste lejer 60% in optiuni, asa ca peneleii pot sa se bucure cat vor ca pedeleii dispar si ei ajung la 30%. NU LE FOLOSESTE LA NIMIC. asa ca, daca nu vin repejor cu un plan serios si cu un program major de educare in spiritul valorilor liberale, ne asteapta decenii de guvernare neaosa de stanga romaneasca, care stim cu totii cum arata.
bine, cum mai spuneam, exista si varianta jos basescu (eventual il suspendam), marim pensii, micsoram taxe si acoperim gaurile cu rezerva bnr. e si asta un plan... spre prabusirea finala.

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, in primul rand nu stiu de ce insisti cu niste aberatii. Masurile economice ale PNL sunt promovate, am scris si eu putin despre ele, am in fata mea chiar acum pliantele din campania "Noi facem economie" si nicaieri nu scrie ce zici tu. Asa. PNL nu va intra la guvernare decat pe masurile lor. Daca nu ai primit inca pe strada pliantele le vei primi, sau daca intalnesti un sediu PNL in drum, cere acolo. Ca sa terminam odata cu prostiile astea. PNL vrea taxe mai mici, nu mai mari, iar pensiile raman neschimbate. In plus, are o groaza de alte masuri de relansare economica.

PNL nu poate sa EDUCE populatia. Terminati cu aceasta tampenie. Un partid nu EDUCA, ca nu e gradinita, scoala sau facultate. Nu are acest rol in societate. Nu da extemporale si nici note... Nu, nimic. Un partid te informeaza doar in legatura cu masurile pe care le sustine dpdv economic, juridic sau din alt punct de vedere, cu pozitiile pe care le adopta intr-un context politic sau altul si atat. PNL nu poate fi facut responsabil de nivelul de educatie al poporului care alege sa voteze aiurea. La guvernare poate, da, poate, sa stimuleze educatia, cercetarea, sa le sustina oferindu-le un procent din PIB onorabil, ceea ce PNL a facut. Sau prin programe guvernamentale. Dar atat. Daca l-am lasat pe boul de Basescu sa se bage el pana si in educatie, avem ce avem acum, si populatia va vota probabil 60% cu stanga.

vali plesca spunea...

lilick, hai sa nu vorbim discutii.
asa ca punctual:
1. plan aticriza nu se face prin pliante
2. micsorarea taxelor si pastrarea nivelului pensiilor nu sunt masuri economice, ci, in cel mai fericit caz, consecinte ale unor masuri economice viabile.
3. educatia se face prin centre de studii, scoli sezoniere, ong-uri afiliate. suntem in mileniul 3, lilick, daca n-ai aflat inca... iar asta presupune publicitate, comunicare, apropiere de individ, educare, cu alte cuvinte.
ps. pentru sfaturile urmatoare cer bami :)

Lilick Auftakt spunea...

1. Cine a zis ca se face un plan anti-criza prin pliante? Hai, ca nici nu are rost sa vorbim daca tu tratezi lucrurile la nivelul asta. Prin pliante se face doar informarea si consultarea populatiei!

2. Eu nu am zis ca alea sunt masuri. Tu ai pomenit de taxe si pensii si ti-am spus pozitia PNL care e diferita. In plus, am spus ca au si o graoaza de masuri.

3. Nici in mileniul 3, si nici daca tu il votezi pe Basescu, educatia nu se face de altcineva decat de profesori. Tu te-ai referit la partid. Publicitate, apropiere de individ nu inseamna educatie, omule. Ca poti sa te apropi si sa comunici si sa ii bagi in cap numai tampenii. Scoate-ti din cap prostiile basesciene, conform carora si google poate sa educe, si intelege ca de educat nu poate educa decat cel care are aceasta specializare si institutiile specifice. In rest, partidul poate informa, poate comunica dar nu si EDUCA, ca nu e partidul profesorilor. Cine vrea educatie se duce la scoala, nu la partid. De asta nimic nu mai e solid in tara asta. Ca distorsionam totul. Maine, poimaine desfiintam scolile.

vali plesca spunea...

lilick, educare in spiritul valorilor liberale...

Lilick Auftakt spunea...

Vreau sa cred ca dupa revolutie si dupa integrarea in UE nimeni nu promoveaza o altfel de educatie.:))

Anonim spunea...

Lilick, @vali plesca intelege prin educare - propaganda. Mesianism basescian, deh.

vali plesca spunea...

da, lilick, ai dreptate, in sfarsit. nimeni nu promoveaza valori liberale

Anonim spunea...

va spun eu ca prm are mult mai mult. eu pe ei ii voi vota