Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
21 iul. 2010
Un neamt pentru linistea PDL
Inca de anul trecut, cand liberalii au venit cu "solutia Johannis" ca alternativa la guvernarea Boc I sau II, voci din grotele PDL incepusera sa anunte "avem si noi neamtul nostru". Nu chiar cu vorbele astea... Propuneau de fapt un al neamt pentru postul de prim-ministru, si anume pe Thomas Kleininger.
Vreau sa spun ca propunerea m-a mirat, desi in vremea aceea ori nu a ajuns la urechile lui Basescu, ori nu i-a fost tocmai la indemana. De ce m-a mirat? Thomas Kleininger era prezentat ca liberal, membru PNL, se ocupase intr-o vreme de Institutul de Studii Liberale, ba chiar il si consiliase pe Tariceanu la un moment dat. Nu intelegeam dorinta portocaliilor de a promova un... liberal.
Dar ce aflu in urma cu vreo doua zile? Ca Thomas Kleininger a fost numit director executiv al portocaliului Institut de Studii Populare, post creat special pentru acest personaj. Pai cum ramane cu liberalismul domnului respectiv? I-a trecut? Dorinta de afirmare, poate chiar catre un fotoliu guvernamental, l-a aruncat peste noapte in barca populara?
Strategiile pedeliste nu ma mai mira demult. Mai tineti minte cand Basescu l-a nominalizat pe Negoita? Cum l-a prezentat? Ca pe un primar ales tot cu 80% ca si Klaus Johannis. Nu avea un neamt la indemana... Acum se pare ca are! :D
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
Ciudat este ca acum o luna am vorbit cu domnul Kleininger si parea incantat de unele chestiuni pe care vroiam eu sa le organizez in perioada urmatoare. Nu stiu daca la mijloc este o lipsa de finantare din partea fundatiei Friderich Naumann sau o mai veche dorinta a domnului Kleininger de a ii sustine pe populisti. Populari, pardon. :)
@Alex, pai poate o sa explice cum de acum o luna zburda cu liberalii si acum i s-a facut un post special la ISP.
Insa daca portocaliii il propuneau de la sfarsitul anului trecut, iar acum o fi cedat "ispitei" pe fondul unei lipse de finantare, treaba e mai mult decat ciudata cu distinsul liberal devenit popular.
In locul opozitiei m-as juca si as anunta ca am un premier japonez. Iasa vedem, produce si basescul un japonez din PDL ? :)
Pe mine unul nu ma surprinde subita simpatie pentru portocalii a lui Kleininger. Este un exemplu tipic de intelectual educat, inteligent dar cu principii mai ...cum sa zic? Versatile! El este un om versatil cu adevarat, adica un OPORTUNIST care nu ezita sa-si schimbe optiunile brusc si dintr-odata daca interesele lui o cer.
Il tin minte de la inceputul anilor 90, un tip care cocheta cu opozitia antifesenista dar care si-a urmarit intotdeauna scopurile sale. Un tip pragmatic care stie ce vrea, in sensul rau al cuvantului. Face parte din specia 'telectualilor bine mobilati intelectual dar zero barat la capitolul principii, moralitate. Alte exemplare din aceasta specie: liicheanu, plesu, manolescu, patapievici etc etc etc. Cred ca liberalii n-au pierdut nimic, dar absolut nimic.
Bah, Kleininger e un vechi pretin de idei al lui Liiceanu. Or fi vorbit humanitasii cu el si i-au explicat cum sta treaba. :)
Era omul lor de mult, dar nu v-ati prins ca juca dublu. Pai ce, graia conu Biju fara sa primeasca okeiul de la sefi?
@Radu, sigur. Insa si Kleininger si chiar si PNL ar trebui sa dea cate o explicatie.
Din pacate, Institutul de Studii Liberale, care, printre altele, are cea mai mare traditie pe piata fundatiilor politice romanesti, fiind prima fundatie politica romaneasca de pe langa un partid politic, persista intr-o activitate redusa si fara activitate. Alex, problema NU este lipsa de finantare a Fundatiei Friedrich Naumann. Dimpotriva, Fundatia Naumann a fost un partener fidel si consistent al PNL, mai mult chiar decat in cazul fundatiilor germane similare de alte coloraturi. Un exemplu este F. Konrad Adenauer, care ani buni a desfasurat programe exclusiv independente de partidele partenere, si chiar si in prezent cand colaboreaza cu PDL, are si proiecte independente. In schimb, Naumann-ul si-a dedicat programele exclusiv PNL, si o face si acum, cand nu mai are birou in Romania. Am aflat si eu in vremea respectiva motivatia pentru care F. Naumann a renuntat la biroul din Romania, iar unul din elementele esentiale era tocmai acesta: nemtii doreau o dezvoltare a ISL-ului, o finantare a acestuia. Ideea a fost cam asa: noi mutam biroul, dar oferim ACEEASI BANI, cu conditia sa dati si voi (prin ISL) CEVA. Din pacate, raspunsul PNL aflat atunci la guvernare a fost mai putin decat firav. Si atat cat vad eu nici acum nu sunt diferente mari. In concluzie, dupa un comentariu prea lung, parerea mea este ca ar trebui sa lasam Naumann-ul sa sustine ideile liberale in general, iar noi sa ne preocupam de dezvoltarea SI FINANTAREA unui institut care sa pregateasca oameni, idei si platforme pentru PNL. Si sa investim in asta pe termen lung, nu pentru 2012.
@Liviu
Nu e lung comentariul si ma bucur ca sustii ideea dezvoltarii si finantarii ISL-ului.
Lilick, asa e. ISL-ul trebuie sa redevina cel putin ce a fost inainte de plecarea actualilor ISP-isti. La o adica, pot oferi si eu niscai sugestii cu privire la oamenii care sunt alaturi de noi si pot fi adusi chiar mai aproape. Mai mult, sunt convins ca ISP ar trebui sa redevina acel thinck tank in jurul caruia sa se inchege elita societatii civile liberale, si care sa ofere partidului candidati de substanta pentru europarlamentare, parlamentare si, de ce nu, pentru guvernare.
E nevoie, mai mult ca oricand, de strangerea randurilor. PNL a gresit mult cand i-a pierdut pe Daianu sau Cioroianu. Ar trebui readusi, cumva, pe orbita, si ei si altii. Partidul trebuie sa se deschida tot mai mult spre societatea civila si zonele de expertiza.
@Radu, vorbim. Ai cont pe facebook? Hai acolo ca sa comunicam mai usor pe grupurile liberale.
@Lilick: inca n-am cont, dar o sa-mi fac. :)
OK! :)
Trimiteți un comentariu