31 mar. 2011

Paul Ciuci despre cazul Teo Peter si nu numai: "ne îndreptăm, încolonat, spre maşina de tocat"

„Accept moartea lui Teo Peter, m-am obişnuit cu gândul că ăsta a fost destinul lui, dar ce nu pot accepta este că această moarte a devenit troc politic. Cablogramele Wikileaks arată că preşedintele Traian Băsescu şi-a respectat promisiunea: într-adevăr, puşcaşul marin vinovat de accidentul în care Teo Peter şi-a pierdut viaţa, nu a făcut nicio zi de închisoare în România. Evident că spun asta ironic şi, oricum, nu mă aştept ca preşedintele Traian Băsescu să fie interesat de ce spun eu. El nu este interesat nici de dramele copiilor străzii, nici de oamenii care mor în stradă, cu perfuzia în braţ, abandonaţi de o asistentă medicală căreia i s-a terminat programul de lucru şi vrea să plece acasă, nici de marinarii români sechestraţi de piraţii somalezi. Traian Băsescu nu-i reprezintă pe aceşti oameni, nu mă reprezintă pe mine şi nu l-a reprezentat nici pe Teo Peter. Când publicul asistă la un spectacol prost, se întoarce cu spatele la scenă. Asta ar trebui să facem şi noi, când reacţia politică este în defavoarea cetăţenilor acestei ţări. Iar dezvăluirile Wikileaks arată, din punctul meu de vedere, că nu avem o clasă politică demnă.”, spune Paul Ciuci pentru "Spune si tu"

“Am străbătut 62 000 de kilometri cu maşina, anul trecut, în turnee, şi am întâlnit drame reale. Românii au devenit o masă de manevră care nu mai sesizează pericolul. Iar pericolul care ne paşte este că ne putem întoarce, dacă nu suntem atenţi, la regimul de teroare pe care l-am trăit înainte de 1989.Eu nu vreau ca fiica mea să trăiască aşa ceva. Îmi amintesc secvenţa aceea celebră din The Wall şi simt că facem parte din ea: ne îndreptăm, încolonat, spre maşina de tocat”, continuă Paul Ciuci.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Daca am trai printre sfinti, ar fi altceva...

Articolul lui Bogdan Tiberiu Iacob de pe Inpolitics l-ai citit? De acolo reiese si mai multa mizerie :(

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini, da, am citit. Dar tu ai citit la Dutuleasca? Despre ce a scris ea vorbeam si eu cu o zi inainte cu prietenii.

Anonim spunea...

N-am gasit unde. Poate dai tu linkul... (m-am uitat si pe Inpolitics si pe Realitatea Media).

Merci.

Lilick Auftakt spunea...

http://www.realitateamea.ro/2011/03/ipoteza-operatiunea-wikileaks-romania-orchestrata-de-srisie-cu-acordul-americanilor.html