13 mar. 2011

Sa ne amuzam putin cu PSD

Aprilie 2006, "Polul social-democrat baga rica intre Geoana si Iliescu": "Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, ieri, inaintea sedintei senatorilor social-democrati, ca PSD este "extrem de rezervat" fata de constructii gen "Polul Social", surse din partid afirmind ca, la sedinta, liderul grupului Ion Iliescu i-a reprosat ca nu a inteles nimic din aceasta idee. Geoana a afirmat, inaintea sedintei, ca PSD a incurajat intotdeauna "coagularea in zona civica neguvernamentala" a tot ceea ce reprezinta "respiratie de stinga" in societatea romaneasca. "Daca ne apucam sa vorbim despre constructii politice, e altceva", a opinat Geoana, subliniind ca "pe zona de constructii politice" PSD este "extrem de rezervat vizavi de astfel de initiative". Atit Ion Iliescu cit si mai multi senatori i-au reprosat lui Geoana, ca unul dintre consilierii sai, Marius Lazar, a remis un comunicat in care a contestat ideea crearii unei constructii politice pe zona de stinga in afara PSD si in care a aratat ca cei care adera la astfel de constructie in afara unor decizii luate in acest sens la nivelul partidului se situeaza implicit in afara PSD. La rindul sau, Geoana le-a reprosat lui Iliescu si senatorilor nemultumiti ca discutia privind constructia "Polului Social" nu a fost una desfasurata in cadrul PSD si ca este pus in situatia proasta de a afla prin intermediul presei despre ultimele dezvoltari ale acestui proiect. "E problema ta! Nu ai inteles nimic!", i s-ar fi adresat Iliescu."

Martie 2011, "Marius Lazăr, exclus din PSD pentru că a participat la întâlnirea cu Geoană": "PSD Arad a decis, joi seară, excluderea din organizaţie a lui Marius Lazăr, motivul fiind faptul că acesta ar fi participat la întâlnirea de la Hotel Ramada organizată săptămâna trecută de Mircea Geoană. Decizia este luată şi în contextul în care Lazăr i-a adresat o scrisoare, joi, preşedintelui PSD Victor Ponta, în care îi transmite acestuia că nu va deveni cu adevărat preşedintele PSD dacă exersează "reflexe staliniste", excluzând şi intimidând "jumătatea" din partid care nu l-a votat la Congres. Lazăr, care a deţinut funcţia de secretar executiv al PSD, secretar de stat în Ministerul Muncii şi preşedinte PSD Arad, afirmă, în scrisoarea deschisă adresată lui Ponta, că acesta se află pe scaunul de preşedinte al partidului, dar nu este încă preşedinte. Surse din conducerea social-democrată au declarat că lideri ai PSD au acuzat, miercuri, în BPN, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD."

9 comentarii:

Vlad Cel Groaznic spunea...

Este suficient sa spunem ca numele complet al unui deputat este Florentin Gust Băloșin, si ca are 30 de ani :) In completare, puteti sa-i dati si poza :)

Acum, sincer, astea sunt rezultatele "votului uninominal", care trebuie sa faca nu-stiu-ce minunatie in "clasa politica"?! Alaturi de William Branza, Sulfina Barbu, Elena Udrea, EBa, samd, cred ca prezenta acestui individ demonstreaza clar ESECUL TRAGIC al actualei forme de vot in ROMania! Bine, dracului, ca l-a impuscat Ceausescu pe Rimaru, ca il scotea Basescu de prin vreun ospiciu si-l punea ministru, secretar de stat, ceva fin...

DISTRUGETI-I PE BASESCU SI INTREAGA LUI GRUPARE CRIMINALA!

Lupus spunea...

Daca e atat de ne-prostanac, Geoana ar trebui sa-si verifice capabilitatile politice de stanga intr-un alt partid. Sa si-l creeze, daca-l duc puterile, si sa-l afilieze celui pentru care, pare-se cu intentie, a depus eforturi sa fie reales presedinte.

Augustin Radescu spunea...

Lilick, chiar nu te inteleg! Partidul tau are ca aliat principal, intr-un razboi pe viata si pe moarte, PSD-ul. Atacind sistematic principalul aliat, tu nu faci altceva decit sa subminezi chiar sansele PNL de a cistiga acest razboi. Nu intelegi asta sau nu-ti pasa?
Sigur, exista un milion de motive pentru care PSD poate fi criticat. Asa cum exista si,CEL PUTIN, 999.999 motive pentru care PNL poate fi, si el, criticat. Pai daca va porniti acum sa va criticati intre voi, sa va intepati sau sa va luati la misto, o sa si uitati care e adevaratul adversar. Dar, mai ales, fara sa vreti, O SA-I FACETI O MARE BUCURIE! Si noua, tuturor romanilor, un urias deserviciu, mentinind puterea in mina lui Basescu. Asta vrei?
Americanii si englezii le-au livrat rusilor, DA, RUSILOR, arme, atunci cind erau aliati. Dupa ce Hitler a cazut, aceiasi americani i-au sapat pe rusi la radacina. ABIA DUPA! Iti spune ceva?

Lilick Auftakt spunea...

@Augustin, asta ti se pare un atac? Chiar nu am comentat nimic. Pai daca eu atac, Ponta ce face cu Geoana? Eu pur si simplu ma amuz cum cineva care in 2006 se revolta impotriva unei structuri politice noi pusa la cale de... Iliescu, e dat afara azi pentru ca voia... sa faca o structura politica noua.

Tie nu ti se pare amuzant?

Augustin Radescu spunea...

Poti sa-i spui cum vrei, esenta e aceeasi. Si ramine. Cu efectele de rigoare... Ma intreb doar ce-ai zice, cum ai reactiona daca asemenea "dixtractii" ar avea ca tinta PNL-ul. Eventual venind din partea PSD-istilor. Hai ca stii!

Lilick Auftakt spunea...

Si care ar fi problema? Sa atace daca au cu ce... E o prostie sa credem ca daca cantam pe aceeasi voce aducem adepti noi. Alianta e facuta strict pe o tema, dar asta nu inseamna ca in rest nu putem avea puncte de vedere diferite.

radu spunea...

Mie nu mi se pare amuzant deloc, dar deloc, cum Opozitia se autosaboteaza.
Lilick, daca e sa ne amuzam pe seama PSD, atunci hai sa fim cinstiti si sa militam pe fatza impotriva USL, pentru iesirea PNL din USL, ca tot ii pute Felix lui madam Saftoiu si lui Marius Oprea, de parca ar bate comunismul lui Che Guevara la usa si trebuie sa punem mana pe furci si topoare. Mie mi-e scarba de diversiunile astea basiste pentru arierati mintal. SCARBA.
Am mai spus-o, leadershipul USL e catastrofal, PNL si PSD nu se sincronizeaza deloc si se incurca unul pe altul. Ce se intampla la Primaria Capitalei e doar un exemplu.
Autodistrugerea PSD face un mare rau PNL si un mare bine lui basecu, care sigur nu e strain de porcaria asta.
Dar daca PNL iese din USL, va deveni vulnerabil in fatza celor care vor sa-l impinga in bratele PD, in numele "dreptei". Eu m-am saturat sa-mi faca politica interna CIA-ul si PPE-ul, ca altadata KGB-ul, si, in lumina ultimelor evolutii, il salut cu respect pe Sarkozy, care i-a tras o noua flegma lui basecu.

Augustin Radescu spunea...

Era cit pe-aci sa intelegi: e adevarat ca daca vom canta pe aceeasi voce nu aducem adepti noi, dar macar nu-i pierdem pe aia pe care-i avem. Dar, ca de obicei, tu esti detinatoarea adevarului absolut, iar ailalti spun numai prostii. Asa ca, multumesc!

Lilick Auftakt spunea...

@Augustin, nu am zis asta. In PSD exista o lupta interna. Nu putem nega sau ascunde asta. Singurul lucru pe care il doresc e sa nu fim amestecati in lupta lor (Ponta-Vanghelie-Geoana) si sa nu ni se spuna sa cantam aceeasi arie ca si ei. Nu avem decat punctual UN TEL, in rest suntem diferiti. Pierderile nu le putem evita, dar de fiecare data cand ne permitem sa pierdem 10 oameni trebuie sa ne asiguram ca mai castigam pe de alta parte alti 100. Imi spui ca si PNL e criticabil. OK. Sa critice PSD PNL-ul, ca asta noua ne aduce voturi.