22 oct. 2011

24 - 27 octombrie - Apel la concordie nationala

In perioada curpinsa intre 24 si 27 octombrie, noi, bloggerii liberali, facem un apel la reconciliere nationala in jurul Monarhului nostru.

In aceste zile, in particular, invitam blogosfera si mass-media la incurajarea unui armistitiu politic. Sunt momente, precum "Jubileul de 90 de ani ai Regelui Mihai", cand romanii, indiferent de nationalitate, religie sau orientare politica, trebuie sa isi regaseasca speranta comuna intr-un viitor mai bun.

Coroana Romaniei, sub care s-a facut Unirea cea Mare, sa fie macar in aceste zile simbolul sub care sa ne regasim unitatea si fraternitatea pierduta la 30 decembrie 1947.

In vremurile tulburi pe care le traim, avem nevoie mai mult decat orice de un moment de respiro, in care sa ne omagiem in liniste Suveranul. De aceea, noi, bloggerii liberali, ne obligam ca in aceste zile sa nu raspundem niciunei provocari, de orice natura ar fi aceasta, si sa cultivam valorile nationale, in bucuria jubileului Majestatii Sale, Regele Mihai.


Clubul Bloggerilor Liberali

14 comentarii:

Augustin Radescu spunea...

Dar ce se intimpla in perioada asta, 24-27 octombrie? Stiam ca e invitat pe 25, sa vorbeasca in parlament. Se doreste o amploare mai mare? Inseamna ca stia el, Basescu, ceva...
Si nu inteleg de ce trebuie sa devenim, toti, monarhisti. Hai sa ne unim sub semnul unei idei in care credem toti!

Lilick Auftakt spunea...

@Augustin programul evenimentelor regale dedicate jubileului il ai aici:

http://www.princeradublog.ro/atitudini/programul-sarbatoririi-regelui-mihai-i/

Ele tin pana pe 27 octombrie. De asta colegii mei s-au gandit ca pana pe 27. Vor mai fi evenimente si pe 8,9,10 noiembrie. Nu trebuie sa devenim toti monarhisti, ci cu bun-simt pentru valorile nationale, pentru istoria noastra. Esti roman, nu? Nu trebuie sa fii decat roman... Nu am spus sa fim uniti toata perioada evenimentelor, adica de pe 21. Pentru unii ar fi fost mult prea mult... Ti se pare mult de pe 24 pana pe 27?

Augustin Radescu spunea...

Imbratisez fara rezerve ideea de reconciliere nationala, dar nu inteleg ce sa caute niste republicani in jurul lui Mihai. Doar ca sa se creeze impresia ca “iata, tot poporul doreste intoarcerea la monarhie”?
Faceti un referendum si lamuriti chestiunea in mod corect, nu printr-un joc de imagine!
Si nu-mi spune mie ca daca nu sint monarhist nu sint un bun roman.
Mihai face parte, incontestabil, din istoria Romaniei, dar e deplasat sa tot translatam asupra lui meritele inaintasilor sai, cum ar fi Marea Unire. Doar astea nu se transmit ereditar!
Si, asa cum mai spuneam, jubileul are (doar) 50 de ani. Prin extensie, multiplu de 50. Gasiti si voi o exprimare mai adecvata, sau mai asteptati 10 ani.

Lilick Auftakt spunea...

@Augustin, scuze, dar cine a spus ca toti cei care se aduna in jurul Regelui Mihai trebuie sa fie monarhisti? Prietenii nostri din Club nu sunt toti monarhisti, dar se alatura fara nicio problema apelului si l-au inteles exact. Fa un efort sa il intelegi si tu, fara frica asta de ... monarhie. Daca nu, nu trebuie sa te alaturi, nu e nicio problema. Sau gaseste tu alt simbol mai bun pentru reconciliere si o alta perioada.

Lilick Auftakt spunea...

JUBILÉU, jubilee, s. n. Sărbătorire a împlinirii unui număr de ani (de obicei cincizeci) de la producerea unui eveniment important.

Lupus spunea...

Unirea ce Mare s-a facut sub Coroana Regala. Corect!
Dar, pentru echlibru, trebuie spus ca tot sub Coroana Regala s-a produs si pierderea Integritatii Teritoriale... in 1940.

Lilick Auftakt spunea...

Plano, e un apel la unire.

Augustin Radescu spunea...

Sigur ca republicanii nu s-ar transforma in monarhisti, dar v-ar ajuta pe voi sa creati imaginea falsa ca "uite, dom'le, tot poporul il vrea pe rege". Regia e, insa, cam slaba. Cit despre indemnurile tale, aproape eterne, sa fac eforturi sa inteleg, surpriza: cel ce nu intelege esti, de fapt, tu. Asta daca nu cumva te faci ca nu intelegi.
Oricum, daca te concentrezi, eu zic ca sint sanse!

Lilick Auftakt spunea...

Augustin, de fapt te inteleg. Te doare. Asta e, istoria e uneori dura si pentru voi, dar hai sa nu ne mai atacam, nu are rost. Tot de la noi vine apelul la concordie.

Lilick Auftakt spunea...

Repet, e un apel la bun-simt, pentru un om care a devenit monument al rabdarii, si in fata caruia fiecare roman de bun-simt trebuie sa faca in liniste o plecaciune. Cine nu il intelege e problema lui.

Augustin Radescu spunea...

Faci apel la concordie, dar in acelasi timp, incerci sa ma jignesti ieftin. Ma doare? Ce ma doare? Tu esti cea bintuita de angoase, nu eu. Eu doar am aratat niste adevaruri care te deranjeaza. Faci apel la bun simt? Si eu ti-as cere tie asa ceva. Macar un pic. Sigur, doar daca nu cer prea mult ...

Lilick Auftakt spunea...

Nu ma deranjeaza nimic. Din contra. Din punct de vedere politic, imi faci chiar un serviciu cu aceste comentarii. Si nu te jignesc deloc, pentru ca nu am de ce. Ai ales deja sa te auto-jignesti si pentru asta chiar imi pare rau. Politica e politica, dar pentru tine, ca om, imi pare rau. Apoi eu nu am cerut bun-simt fata de mine. Nicidecum. Ci fata de Rege. E o diferenta uriasa.

Cantemir spunea...

Intra si BOR in joc?
http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/10/22/unsul-domnului-si-mantuirea-prin-catedrala/

Lilick Auftakt spunea...

Foarte bun articolul, Cantemir!